Wrześniowe owulacje :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ostatnio pisałam ze zapowiada sie dlugie oczekiwanie na ovulacje..tymczasem dzis gin mi oznajmil ze wyglada na to ze juz jest po..testy ovu wszystkie negatywne..z tym ze jednego dnia byl mocniejszy,az sie bardzo ucieszyłam i tez wtedy podziałalismy:)czułam tez wtedy jajniki i podbrzusze..dzis 17dc i zaczełam progesteron na dziesiec dni..zobaczymy bo dzis tempka spadla o 3 stopnie..a co jutro bedzie to sie okaze:)
-
Mika1987, może przegapiłaś skok LH. Czasami on może być bardzo krótki i ciężko go uchwycić.
Ja w poprzednim cyklu gdybym robiła o stałej porze, to też bym miała same negatywne. Raz, kiedy jajniki bardzo bolały, skusiłam się zrobić test wcześniej niż zwykle i były dwie takie same kreski, czyli pozytyw. Tego samego dnia zrobiłam o stałej porze i już był wynik negatywny.
Gdyby mnie coś nie tknęło, to też bym nie uchwyciła tego momentu.
Kiedy druga kreska robi się intensywniejsza, warto robić test dwa razy dziennie
Z tego co słyszałam, to tempka może spaść, byleby nie sadła do poziomu sprzed owu.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej dziewczyny, pomożecie? Wczoraj 25dc test owulacyjny pozytywny,ból jajników itp. praktycznie wszystko się zgadza gdyby nie fakt że to już drugi raz w tym miesiącu! 18dc było to samo, też ból, pozytywny test! Zwariuje! Czy któraś z Was tak miała? Dodam tylko że temperatury nie mierze ze względu na moją pracę nie ma jak. O co chodzi? Który dzień jest owulacja? Cykle zazwyczaj 33 dni.
-
Kokolina, ciężko powiedzieć.
Czytałam kiedyś o dziewczynie, która miała potwierdzone dwie owulacje w jednym cyklu, ale jest to chyba tak rzadkie, że raczej bym nie brała pod uwagę.
Z drugiej strony też czytałam, że przed samą miesiączką testy owu mogą być pozytywne, ale też nie wiem czy to prawda, bo nie doświadczyłam.
Może to nie ból owu tylko na @? A może ciąża? Wtedy testy owu też mogą być pozytywne.
Jak widzisz, hipotez jest dużo
witam. TO bedzie nasz pierwszy cykl staran. na razie nie testuje kiedy owulacja. bedzie na oko . na pewno nie bedziemy sie starac w owulke i po moze wy mi doradzicie . 22 wrzesnia dostalam @ . jestem 3 dni po . dzis sluz jest wodnisty . i pobolewa mnie podbrzusze , jajnik lewy . zazwyczaj cylke mialam 31 dni . w tym miesiacu bylo to az 36 za sprawą zmiany klimatu (urlop) jak myslicie kiedy zaczac staranka ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeżeli patrzeć, że owulacja to moment uwolnienia jajeczka, które potem żyje jeszcze kilka/kilkanaście godzin, to niekoniecznie jest to po ptakach
A mierzysz tempkę zawsze o tej samej porze, bez wstawania?
U mnie też ona skacze, ale nie spada do poziomu sprzed owu.
U mnie testy negatywne a @ dziś nie przyszła,pewnie przyjdzie jutro albo po jutrze. To najgorszy moment w całym cyklu, jest mi bardzo źle
nick nieaktualnyAnnie spokojnie, nie ten to kolejny . Mierzę zawsze o tej samej porze i bez wstawania, ale ostatnio mam jakoś tak, że się budzę koło 3 i potem nie mogę jakoś zasnąć przez jakiś czas. I zastanawiam się czy to nie wpływa.
A co do komórki to plemniki żyją zdecydowanie dłużej niż ona więc lepiej przed niż poWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 08:51
-
Wiem, że nie ten to kolejny, ale rozczarowanie jest. Ja z tych niecierpliwych, to mi jest trudniej
Być może Twoje przebudzenie w nocy ma wpływ na temperaturę. Niektóre źródła podają, że ma być 3h godziny nieprzerwanego snu, inne że aż 6h, więc może to być powodem.
Jasne, że lepiej przed owu, ale po też jest szansa
Jeszcze @ nie przyszła, ale dziś tempka znacząco spadła, więc pewnie jutro...
Czy tylko my dwie jesteśmy na tym wątku?
nick nieaktualnyNajwidoczniej... ale może dlatego że to już październik? U mnie tempka skacze sobie jak żaba na łące więc jakoś się niespecjalnie nastawiam. @ w teorii powinna być za 3 dni, ale cholera wie jak to będzie bo już sama nie wiem czy owu była czy nie, a jeśli tak to kiedy, a jeśli nie to ile będzie się ciągnęło. Więc se czekam aż przyczłapie.
-
No tak, czyli teraz powinnyśmy się przenieść na październikowe owulki
Do mnie @ dziś przyszła, dwa dni później niż wyznaczył OviFriend, ale z długości cyklu jestem zadowolona - 26 dni.
Owulacja teoretycznie przypadałaby teraz na 15-go października
nick nieaktualny
-
Ruda Paskuda. Jak tam, tempka dalej idzie w dół? Kiedy się spodziewasz @?
A u mnie ten cykl zaczął się wiele wyższymi temperaturami niż poprzedni. W zasadzie mam takie tempki jak poprzednio po skoku.
To dopiero drugi cykl, gdzie mierzę temperatury, więc nie jestem jeszcze obeznana z tematem.
Wiesz może czy to jest prawidłowe?
Witajcie dziewczyny, mam pytanie do was. Jak to wyglada z owulacja dokladnie?11,12,13,14 dzien cyklu mialam przezroczysty sluz przy czym 13 byl bardzo wodnisty. 15 dnia cyklu juz nie bylo sluzu wogole. Moje pytanie kiedy mogla nastapic owulacja? Dzien po zakonczeniu sluzu czy dzien przed
-