Wrześniowe owulacje :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was Dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć.
Jest to mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, pierwszy w którym staramy się o dziecko i pierwszy z testami owulacyjnymi.
Pozytywny test owu miałam w 13 dc a dziś jest 21 dc.
Aktualnie oczekuję na moment, w którym będę mogła zrobić test ciążowy, więc za około tydzień.
Jeżeli będzie negatywny, to razem z Wami będę oczekiwać owulki jeszcze we wrześniu
Pozdrawiam
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Niestety mieszkam w UK i tu nikt do gina nie chodzi, wszystko załatwia się z lekarzem ogólnym (GP) a oni mają niewielką wiedzę. Ciążę prowadzi położna, gin nawet na Ciebie nie spojrzy
Czytałam o odstawianie tabletek w necie i wniosek wyciągnęłam taki, że wszyscy mówią, żeby odczekać jakiś czas po odstawieniu, ale jak się zajdzie od razu to lekarze tylko gratulują i nie ma problemu.
Dlatego stwierdziłam, że działamy od pierwszego cyklu, żeby wykorzystać największą płodność, bo ja w tym roku skończyłam 35 lat i potem może już być gorzej.
Dziękuję za kciuki, również mam nadzieję, że od razu się uda, ale to by był na prawdę fart
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej, jestem tutaj nowa:) czytam forum od dłuższego czasu i przyglądam się dyskusjom. Mam 25 lat. Tabletki odstawione w kwietniu. Staramy się z mężem od czerwca, jak narazie bez rezultatów. Wybieram się do ginekologa, bo od 3 miesiecy mam plamienia przed okresem -około tydzień przed. Mam wrażenie, że to może stanowic problem. Jestem w 4 dc.
Pozdrawiam -
Wiesz co, te korekty są bardzo kontrowersyjne, tylko metoda angielska dopuszcza ich stosowanie i to bardzo sporadycznie. Ja bym zaznaczyła tempkę zaburzoną i w ogóle jej nie brała pod uwagę. U mnie godzinę późniejszy pomiar w dniach, kiedy późno szłam spać (czyli prawidłowy pomiar po jakiś 4-5h snu i drugi godzinę później) dawał nawet 0,5st. różnicy. Po kilku dniach wyszło, że te niskie tempki (czyli o normalnej h) były prawidłowe, bo owu przyszła kilka dni później.
A ja wczoraj naprawdę myślałam, że to juz owu, bo rozciągliwy śluz się pojawił (drugi raz w życiu!). A teraz to nie wiem... Dziś wieczorem lecimy do PL, więc będzie ciężko z pomiarami dalszymi. Będę próbować mimo wszystko, choć pewnie się zaburzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 11:12
msmarmify lubi tę wiadomość
-
A u mnie laseczki potwierdzona owulacja, nareszcie! Przesunięcie o 3 dni, ale miałam już kiedyś owulację w 16 dc widocznie jest to u mnie cykliczne.
A dziwne temperatury mierzone w innej godzinie lepiej zaznaczać "Nie bierz pod uwagę" dla jasności wykresu. Chociaż nie powinno to zaburzyć wyliczenia np. owulacji bo wzrost musi być 3 dni z rzędu, a nie jeden.
A rozciągliwy śluz tak jak pisałam raczej poprzedza owulacje.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Super Zieziulka To teraz tylko odliczac dni do testowania Oby owocnego!
Mnie dziś zalewa, więc dni płodne jak nic. Ale mężuś dogorywa, a wieczór spędzimy w samolocie, a potem 3 dni w salonie na kanapie u szwagierki, więc nie za bardzo będzie jak się poprzytulać Oby owu była dziś, to może wystarczy to co do tej pory -
Dziewczynh jestem w kropce. W 14 dc bylam u lekarza na monitoringu okazało soe że jak nigdy na obu jajnikach mam po 5 prawie identycznych pęcherzyków i brak zapowiadajacej się owulacji. Lekarz podał mi jednak pregnyl 10 tyś aby zapobiec torbielom i brałam luteine do tej soboty. W sobote zaczęły sie plamienia w niedzielę delikatny okres az do dziś ( 4 dzien nowego cuklu). Byłam dziś u gina na sprawdzeniu czy nie ma torbieli a tu 18 mm pechezryk w trakcie owulacji...
Poprzedni cykl stymulowalam Clo teraz nawet nie zaczęłam.
Czy to może być jakaś choroba? Endometrium mam malutkie 4mm07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
*problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa