Wrześniowe owulacje :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Poki co dostalam zapas luteiny na pol roku (wizyta u mojego gins w grudniu) na wywoływanie @ jak cykl jest za dlugi (mam brac od 30-32dnia cyklu przez 10dni)... Chyba ma to mi zmusić organizm do skrócenia cykli...niedoczynność tarczycy
AMH 12,2
-
W grudniu?! Z takim problemem to co cykl powinnaś być u gina by monitorować co się dzieje. Może masz cykle bezowulacyjne, bo w tedy właśnie faza lutealna przesuwa się w nieskończoność bo nie ma jej co wywołać i luteina to tylko leczenie objawów,a nie przyczyny. Ja mam owulację co miesiąc, a u gina jestem średnio 4 razy w miesiącu bo mi robi monitoring by się upewnić, że wszytko działa jak trzeba. Kochana może zmień specjalistę? Bo przy takich cyklach szansa na ciążę jest bardzo marna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 22:28
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Wiesz, byłam na tabletkach anty przez 2 lata i lekarz powiedział, że jak przez pół roku starania nie wyjdą to zaczniemy leczenie (pół roku mija w grudniu). Nie włączy mi przecież leczenia od początków starań... Muszę jeszcze uregulować swoją tarczycę, bo świruje... Póki co gromadzę materiał dowodowy w postaci wykresów i badań hormonówniedoczynność tarczycy
AMH 12,2
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny u mnie owulacja w tym cyklu okazała się być szczęśliwa Trzymam za Was kciuki! Mierzcie temperatury w tedy łatwiej jest trafić w odpowiedni dzień.
annana88 lubi tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Zieziulka czy to znaczy, że udało się zajść?
Ja zaczęłam w tym cyklu mierzyć temperaturę, ale pod pachą. Wiem, że się w taki sposób nie mierzy, ale w innych miejscach to dla mnie zbyt uciążliwe. Mam nadzieję, że jednak jakiś skok zaobserwuję
Kerka - cieszę się, że doczekałaś się owulki. Trzymam kciuki za uwolnienie Twojego jajeczka Robisz testy owu? To one pokazały owulkę?
yvonneSW - stres mógł wpłynąć n a przesunięcie. Trzymam kciuki, żeby pojawiła się jak najszybciej
Adry - ja też bym chciała, żeby się udało. U mnie owulacja wypadałaby w środę, ale zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. Na wszelki wypadek zaczęłam już działać
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Testy robiłam kilkanaście dni nawet, bo nie wiedziałam kiedy się spodziewać owulacji. Któregoś dnia tempka nagle mocno spadla, a tak się dzieje przed owu (nie wiem czy zawsze)...jak zaczela rosnąć to zaczął bolec jajnik i teraz tempka dalej idzie w gore :)teraz sie zastanawiam kiedy testowaćniedoczynność tarczycy
AMH 12,2
-
Kerka - Ja z tempką to dopiero zaczynam się orientować, ale u mnie właśnie też spadła a owu niby ma być za 3 dni, więc by się zgadzało.
Myślę, że u Ciebie już są dni płodne i ja dawno bym już zaczęła testować
Zresztą ja testuję zaraz po @ żeby poznać swój organizm i nie przegapić owu
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Aha, to ciążowe chcesz robić No tak, to trzeba pewnie jeszcze zaczekać.
A który masz dzień? Kiedy myślisz zatestować?
A u mnie dziś 11 dc i test owu jest pozytywny. W poprzednim cyklu był pozytywny w 13 dc, więc dziś mnie trochę zaskoczył. Tym bardziej, że nie czuję żadnych innych objawów owu, oprócz spadku temperatury.
Wczorajsze przytulanie zakończyło się infekcją pęcherza, więc też nie wiem jak to wpłynie na cykl.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔