X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Zioła Ojca Sroki a efekty
Odpowiedz

Zioła Ojca Sroki a efekty

Oceń ten wątek:
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Ktoś tu jeszcze zagląda?? :) właśnie zamówiłam ziółka nr 3mają przyjść jutro, a jestem w połowie cyklu. Myślicie że ten cykl sobie odpuścić i pić od następnego czy można je też pic w 2 fazie ? 🤔

Ja pije do owulacji i pozniej odstawiam. Czytalam, ze niektóre zioła mogą utrudniac implantację i mogą wywoływać skurcze macicy, wiec wole nie ryzykować.

Zaczelam pic w tym cyklu bo wczesniej 4cs nieudane

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

🤷‍♂️ bardzo zle wyniki badania nasienia, diagnostyka i walka o poprawe

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Remedios Ekspertka

Wysłany: 27 października, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te zioła na pewno mają jakieś działanie, w cyklach gdzie ich nie piję miałam owulacje w 17-19 dc, a jak teraz zaczęłam w 15 dc miałam pik LH. Nie wiem czy to dużo zmienia w kontekście zajścia w ciążę, ale nawet jeśli nie to może przynajmniej cykl będzie krótszy i szybciej będzie kolejna szansa :)

🤷🏽‍♀️29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką
    🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln, morfologia 2%, ruch postępowy 20%

7 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Prenacare complete, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina, zioła O. Sroki 3

30.07.25 7 dpo progesteron 15,23 ng/ml
    8.08.25 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
    29.08.25 6 dpo progesteron 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
    15.09.25 MUCHa - ✅
    30.10.25 6dpo progesteron 11,5 ng/ml, estradiol 154 pg/ml
  • Lady A. Koleżanka

Wysłany: 27 października, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam w 3 dc pić mieszankę i też mam wrażenie, że jest inaczej niż w poprzednich cyklach. Ostatni cykl 28 dni, tym razem w 16 dc ginekolog powiedziała, że spodziewa się owulacji za 3-4 dni po wielkości pęcherzyka, który miał wtedy 16,5 mm. Chociaż teraz po wynikach temperatury nie jestem pewna czy owulacja na pewno była 😕

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 27 października, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cykle się skrócily do 26,27 dni i sam okres też trwa krócej. Nie mam pojęcia czy to przez te zioła czy jeszcze jakieś inne leki które stosuje ale skoro tyle dziewczyn tak ma to może coś w tym jest 🤔

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    NAC,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3

Histeroskopia 🔜🔜🔜
‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ