X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 2 raz w ciąży
Odpowiedz

2 raz w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane, nie wiem czy nie powielam postu-jeśli tak jak można proszę o link do stonki.:)
    Nurtuje mnie od wczoraj pytanie, ponieważ jestem już mamą( w ciąży co prawda byłam 7 lat temu)zastanawia mnie fakt, czy kobietki,które były już w ciąży, zachodząc w nią drugi raz szybciej wyczuwają objawy? czy są może jeszcze słabsze, a może jak mówią każda ciąża jest inna i trudno coś wróżyć:)wdzięczna za wszelkie odpowiedzi:):)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja drugą ciąże wyczułam bardzo szybko :-) około tydzień przed terminem @.A to dlatego,że już wiedziałam co oznacza ogromna senność w ciągu dnia,a nie znoszę spać w dzień :-) Za to w 1 ciąży nie miałam długo mdłości,nie odrzuciło mnie od kawy ani od papierosów przed @.Za to w 2 ciąży od razu odrzuciło mnie od kawy.No ale to może też zależy od płci,z 1 jest chłopiec,z 2 dziewczynka

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sir tak wlasnie zastanawiam bo jestem 3-4 dni przed @ a strasznie od dzis boli mnie glowa i mam takie dziwne mdlosci,nie na wmioty ale takie mulenie:-) nie pamietam jak to bylo za 1 razem ,wymiotowalam ale dopiero w 7 tyg.

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży przed terminem @ byłam:
    - senna,
    -tydzień przed terminem @ cały dzień mnie mdliło ( może w dzień zagnieżdżenia )
    - 4 dni przed terminem @ miałam rewelacje jelitowe, które trwały jeszcze nawet po zrobieniu testu ciążowego ( chyba wynik wyższego progesteronu)
    -wzdęcia ( takie, że aż wstyd)
    -temp 37,4-ale zmierzona wyrywkowo, chyba w terminie @ i to pod pachą ;-) z ciekawości( wtedy nie wiedziałam o co chodzi z mierzeniem temp, bo udało się w 1 cyklu starań). Pamiętam dokładnie, bo pisałam o tym na forum a teraz skopiowałam :-)

teraz jest tak:
    -7 dni przed terminem @ biegunka
    -7 dni przed terminem @ mdłości
    -5 dni przed terminem @ senność trwająca 1 dzień
    -wzdęcia;-)

zobaczymy co z tego będzie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 19:03

Dawidek czeka na rodzeństwo...
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie jest najgorsze ....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam jeszcze, że przed @ jakieś 5 dni zrobiłam test, bo czułam się jak by mnie łapało jakieś przeziębienie, a bałam się wziąć tabletek, wyszedł negatywny, dzień po @ wyszedł pozytywny-druga kreska blada..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 19:04

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi testami to faktycznie roznie wychodzą, jeden dzien róznicy i juz inny wynik ,ja zatestuje w czwartek bedzie to 12 dpo,albo poczekam do piatku bo wtedy najpozniej moge dostac @

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy pamietam wymiotowalam i mialam biegunke ok.7 tyg. Eylądowalam w szpitalu z lekkim odwodnieniem,dzis i wczoraj mdłosci ale nie takie na wymiotowanie tylko takie mulenie i pusty ale nagazowany brzuch,

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • mini37 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży, bo nie planowana. Nie widziałam żadnych objawów albo nie zwracalam na nie uwagi. Pewnej nocy, miałam sny ze jestem w ciąży. I rano pierwsze co zrobiłam, wstałam i pojechałam po Test i odrazu dwie kreseczki ;-) to było jakoś 3 dni przed@. Więc u mnie instynkt skusil mnie zrobić Test :-)

• kurka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w tym m-cu na słupie przed domem siedział bocian, koleżanka się śmiała, żebym uważała :-) ( ona nic nie wie o staraniach ) he he ;-), żeby to bocian przynosił dzidzie to ja już w tym cyklu bym miała :-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 22:03

pasia27 lubi tę wiadomość

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym bocianem to podobno tak jest:-) ja ostatnio tez mialam sytuacje jeżdżąc autem w pracy ,4 razy widzialam bociana:-)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciała bym żeby to był dobry znak :-) jula, kiedy testujesz?

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do piąku dzis testowalam w 11 dpo i neg.w czwartek lb piatek powinna przyjsc@, jesli nie to zatestuje ale dzis bola mnie plecy i troche brzuch wiec chyba d...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bocian chyba zostawił mi prezent :-) Dzisiaj zrobiłam test i wyszła druga kreska-blada, cień cienia, ale jest :-)

Co do objawów, to okazały się ciążowe, także bardzo podobne do tych z pierwszej ciąży :-)

pasia27, Wiki81, moremi lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluj serdecznie, ja obecnie czekam na testowanie. Powinnam mieć za tydzień. Nie mam jednak żadnych objawów. Najbardziej się martwię, że nic nie czuję na piersiach.
    No mam jeden objaw - spanie. Dawno juz nie spałam w dzień, a w tym tyg codziennie sobie drzemkę ucinam popołudniową. Znowu właśnie spałam. Ale to traktuję ze zmęczenia.

Jeszcze raz gratuluję. Pewnie miałaś cudowne święta.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki moze tu do Was sie dolacze?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly ma 8mc a ja miesiaczkuje juz 2miesiace ale troche w caly swiat..zaczynam znow obserwowac sie ale jeszcze.nie staramy sie tak konkretnie hehe jak bedzie to bedzie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj pasia27, a karmisz piersią? Może to jest powodem nieregularnych @?

Wiki81, to trzymam kciuki, żeby się udało.

Ja ten cykl prawie spisałam na straty, byłam przeziębiona, program przesuwał mi owulację dwa razy ( choć ja myślę że mi źle wyznaczył) na dodatek temp najniższa z cykli w których mierzyłam. Wzrosła dopiero w dzień w którym zrobiłam test :-) Objawy miałam, ale nie byłam pewna czy może organizm płata mi figla :-) Także do końca trzeba mieć nadzieję, dzisiaj powtórzyłam test i kreseczka ciemniejsza :-)

6d931d02bbe8196bb92d12ee3d3b133d.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy też uważacie, że z drugim, jeszcze jak się planuje to jest trudniej. Pierwsza ciąża była zaskoczeniem, a drugiej nie mogę się doczekać... ehh A jak bym juz była to bym się strasznie martwiła co zrobię z pracą. Mam wrażenie że zawiodłabym wiele osób w pracy. Nie macie takich dylematów?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka wrote:
    Witaj pasia27, a karmisz piersią? Może to jest powodem nieregularnych @?

Wiki81, to trzymam kciuki, żeby się udało.

Ja ten cykl prawie spisałam na straty, byłam przeziębiona, program przesuwał mi owulację dwa razy ( choć ja myślę że mi źle wyznaczył) na dodatek temp najniższa z cykli w których mierzyłam. Wzrosła dopiero w dzień w którym zrobiłam test :-) Objawy miałam, ale nie byłam pewna czy może organizm płata mi figla :-) Także do końca trzeba mieć nadzieję, dzisiaj powtórzyłam test i kreseczka ciemniejsza :-)

6d931d02bbe8196bb92d12ee3d3b133d.png
    Tak karmie jeszcze..najgorzej jest z tempka bo nocy calych nke przesypia maly o 4tej je .zazwyczaj o 6,30wstaje ja nie wyspana jak mierze to dzika tempka wiec nawet nie wpisuje do wykresu hehe jedyne co to zaczelam znow odczuwac bol ovuulacyjny w jajnikach..2dni..no ale sluz wodnisty he.no musze dalej sie obserwowac :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ