X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 
Odpowiedz

And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 1 lutego 2020, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w dwupaku ♥️

    Przetrwał tylko jeden zarodek. Oby zechciał z nami zostać 🙏🙏🙏

    kittinka, Misiaa, moni05, agge, Pauliśka, Irvine90, Mm, ElfiaKsiężniczka, Pati96, Niercierpliwa v2.0, Ewelina29, nowa na dzielni, DzulkaJ, Madziandzia, Fiore, Malinowa91, Daniela, Agape*, Judit, Gosiek1993, frezyjciada, Nuch2, Beti82, Iseko, JaSzczurek, zakochanaaw, 5ylwian, MamaStasia :), Rucola, Sasanka55., majka91, Szczesliwa_mamusia, szona, Mama_Zuzia, Magddullina2, Mlodamezatka, aeiouy, Ochmanka, moyeu lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 1 lutego 2020, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia!!! ❤️✊🏻✊🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 1 lutego 2020, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Melduję się w dwupaku ♥️

    Przetrwał tylko jeden zarodek. Oby zechciał z nami zostać 🙏🙏🙏
    😍😍kciuki!

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 1 lutego 2020, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Melduję się w dwupaku ♥️

    Przetrwał tylko jeden zarodek. Oby zechciał z nami zostać 🙏🙏🙏
    Juhuu pięknie! 😍 I teraz kiedy test lub beta? ☺️

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 1 lutego 2020, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Juhuu pięknie! 😍 I teraz kiedy test lub beta? ☺️
    13.02 mam zrobić betę, ale może sobie siknę dzień wcześniej, żeby wiedzieć na czym stoję :)

    ElfiaKsiężniczka, Izape_91, Daniela, Agape*, Beti82, Iseko, Sasanka55., szona, Magddullina2, Mlodamezatka, aeiouy lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2020, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mocno trzymam kciuki!

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 1 lutego 2020, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to teraz chuchamy i dmuchamy na tego kropusia ♥️ niech się zadomowi i pięknie rośnie :) przesyłam wirusy! %(&[email protected](:)_$(===%'*/:[email protected][email protected])[email protected]+

    Madziandzia, MonikA_89!, zakochanaaw, szona lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1182 2201

    Wysłany: 1 lutego 2020, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie sikaj :):):!!!!
    Kciuki!!!

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1117

    Wysłany: 1 lutego 2020, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie może być inaczej! ❤️ Gratulacje !

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2020, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymam kciukasy za pozytyw 13.02 😘😘😘😘

    Wyniki są, przed 14 będę mieć je w łapie i będzie czarno na białym! Oby czarno na białym! A nie czerwono jak ostatnio...

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 1 lutego 2020, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika. Wielka fala pozytywnych myśli i modlitwy w Twoja stronę. 13.02. mam prenatalne, to tylko równo 13 dni damy radę wytrzymać ! Myślami cały czas z Twoim wgryzajacym się krokiem!

    🙏🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️❤️❤️❤️ luty będzie piękny !!!

    Powiedziałam dziś mamie o ciąży. Nie wytrzymałam do 19.02. bo już drugi raz mi się pytała czy czasami w ciazy nie jestem. Zresztą mam już dość spory brzuch i odbija mi się po każdym posiłku więc się chyba poprostu zczaila. Plakalysmy razem, mówiła że modliła się za mnie codziennie żeby nam się udało. 🙏❤️

    Luty będzie piękny !!

    Daniela, ElfiaKsiężniczka, MonikA_89!, Beti82, Iseko, Sasanka55., szona, aeiouy, moyeu lubią tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1632 3077

    Wysłany: 1 lutego 2020, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Nasze mocne kciuki za Ciebie i kropeczka!!!❣

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    31 lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    11.2022 start II procedura

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Judit Autorytet
    Postów: 1232 1229

    Wysłany: 1 lutego 2020, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymam kciuki :* Uda się!!!

    W Warszawie w marcu odbywa się konferencja w temacie płodności. Widzę, że będzie tam ten znakomity lekarz od endometriozy i inni specjaliści. Nawet ten ginekolog z kliniki u której byłam ale akurat mi nie podpasowała. Widzę, że będzie też ginekolog Szony, może podpytaj na wizycie czy warto się tam udać :D? Bo jednak bilet jest dosyć drogi a tak mi się wydaje, że ciężko o jakieś sensowne porady na takim masowym spotkaniu. Przecież to by trzeba było poświęcić sporo czasu jednej parze. Ale w każdym razie fajna inicjatywa. Mam nadzieję, że będzie się coraz więcej mówić i niepłodności i coś w tym naszym kraju ruszy w tym kierunku

    https://plodnosc.pl/pierwsza-w-polsce-medyczna-konferencja-dla-pacjentow-plodnosc-strefa-specjalistycznej-wiedzy/

    Fiore, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2020, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam wyniki
    Chyba w ogólnym rozrachunku jest gorzej

  • Judit Autorytet
    Postów: 1232 1229

    Wysłany: 1 lutego 2020, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Dobra, mam wyniki
    Chyba w ogólnym rozrachunku jest gorzej

    Madziandzia przykro mi, że się pogorszyło. Czyli co suplementowaliście się, jakas zdrowsza dieta weszła i wyniki wyszły gorsze niż ostatnio? To ja już się boję co wyjdzie mojemu. Może się okazać że te drogie suple można sobie wsadzić wiecie gdzie...

    Widzę w stopce,że Twój mąż brał antybiotykna bakterie od października. Czy badanie nie powinno być zrobione jeszcze później? Po takiej antybiotykoterapii?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 13:45

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2020, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Madziandzia przykro mi, że się pogorszyło. Czyli co suplementowaliście się, jakas zdrowsza dieta weszła i wyniki wyszły gorsze niż ostatnio? To ja już się boję co wyjdzie mojemu. Może się okazać że te drogie suple można sobie wsadzić wiecie gdzie...

    Dostał dwa antybiotyki, brał suple 3 miechy i lepkość tym razem prawidłowa, leukocytów nie ma więc bakterie ubite i jest spoko. Ale morfologia nadal 2%, żywotność, liczba i koncentracja spadły... chce mi się wyć ale przy mężu trzymam fason, żeby go nie dołować.

    Miały minąć trzy miesiące. Antybiotyki brał od 5.11

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 13:48

  • Fiore Autorytet
    Postów: 870 1742

    Wysłany: 1 lutego 2020, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia przykro mi :(( ale co gorzej wyszło?

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Judit Autorytet
    Postów: 1232 1229

    Wysłany: 1 lutego 2020, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Dostał dwa antybiotyki, brał suple 3 miechy i lepkość tym razem prawidłowa, leukocytów nie ma więc bakterie ubite i jest spoko. Ale morfologia nadal 2%, żywotność, liczba i koncentracja spadły... chce mi się wyć ale przy mężu trzymam fason, żeby go nie dołować.

    Miały minąć trzy miesiące. Antybiotyki brał od 5.11

    Ale czy ta żywotność, liczba i koncentracja są poniżej normy? Te ubite bakterie to też duży sukces. Ważne, że już ich nie ma.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 13:51

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Fiore Autorytet
    Postów: 870 1742

    Wysłany: 1 lutego 2020, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia ale czy to nie tak, ze ta morfo jest gorsza bo antybiotyki ją obniżyły? Antybiotyk niestety ma ogromny wpływ...Myśle, ze najważniejsze, ze bakterie ubite, teraz myśle, ze kolejne 3 miesiące diety, supli itp by tak na prawdę pokazały coś więcej. Dobrze, ze macie androloga zaraz to wami dalej pokieruje...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 13:54

    Rucola, szona, aeiouy lubią tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2020, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia!!!!✊✊✊✊

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ