Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 
Odpowiedz

And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy kochana, wykreśl mnie z testowania. a najlepiej jak oficjalnie wywalcie mnie z tego forum, bo staraczka ze mnie z dupy. Wyć mi się chce 😭 😭 😭. Owu piękna, testy bordowe, jajniki dają czadu, śluz lepszy od białka jajka...tylko nie ma komu zapładniać,.. nie i ch..j.
    Boże jak bym chciała oddać Wam, tym które potrzebują choć połowe mojej owulacji.
    Świat jest niesprawiedliwy.
    i tyle.😔

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittinka wrote:
    aeiouy kochana, wykreśl mnie z testowania. a najlepiej jak oficjalnie wywalcie mnie z tego forum, bo staraczka ze mnie z dupy. Wyć mi się chce 😭 😭 😭. Owu piękna, testy bordowe, jajniki dają czadu, śluz lepszy od białka jajka...tylko nie ma komu zapładniać,.. nie i ch..j.
    Boże jak bym chciała oddać Wam, tym które potrzebują choć połowe mojej owulacji.
    i tyle.😔
    Ale jak to?? Mąż jest na nie??

Przecież jest test hcg z krwi już dostępny 😅
    A ja nie wyrzuciłam tego bobka i taka piękna na nim kreska po wyschnięciu, że znowu zaczynam się łudzić... Wrrrr nigdy więcej bobków!

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittinka wrote:
    i tyle.😔

Kittinko, Kochanie, co sie dzieje? M. nie ma ochoty?

• Daniela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko, przytulam :( Naprawdę już nie ma nadziei? Zawsze uważałam, że kropla drąży skałę... Choć oczywiście nic na siłę. Bardzo mi przykro.

Ja za to siedzę jak głupia w aptece gemini i zamawiam suplementy. Jakby to cokolwiek miało zmienić, no nie ma co się oszukiwać, nie odejmę sobie lat. Niestety jest gorzej niż wczoraj... Jestem beznadziejnie płaczliwa, a jeszcze jak spojrzę w lustro to mam wrażenie, że dopadła mnie ospa, tak mnie wysypało jak nigdy. PMS+

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Kittinko, przytulam :( Naprawdę już nie ma nadziei? Zawsze uważałam, że kropla drąży skałę... Choć oczywiście nic na siłę. Bardzo mi przykro.

Ja za to siedzę jak głupia w aptece gemini i zamawiam suplementy. Jakby to cokolwiek miało zmienić, no nie ma co się oszukiwać, nie odejmę sobie lat. Niestety jest gorzej niż wczoraj... Jestem beznadziejnie płaczliwa, a jeszcze jak spojrzę w lustro to mam wrażenie, że dopadła mnie ospa, tak mnie wysypało jak nigdy. PMS+
    A może to wcale nie pms...? :) kiedy testowanie?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, poka!

Kittinko, przykro mi bardzo :/ To już taki ma poziom wtajemniczenia, że ogarnia Twoje płodne? Eh kurde :/

Daniela, wiek to bzdet na papierze. A ospa to choroba wieku dziecięcego! Wiec dzieciaku! Głowa w górę! Mam tez nadzieje, ze smutek to wynik ciazy - tak jak i u mnie - rozpłakałam się bo w radiu powiedzieli, ze Policja na sygnale eskortowala rodząca kobietę ;)

Madziandzia lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • agge Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, super, że cytologia super! :*

Kittinko... tulę :(

szona lubi tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Pauliśka, poka!

Kittinko, przykro mi bardzo :/ To już taki ma poziom wtajemniczenia, że ogarnia Twoje płodne? Eh kurde :/

Daniela, wiek to bzdet na papierze. A ospa to choroba wieku dziecięcego! Wiec dzieciaku! Głowa w górę! Mam tez nadzieje, ze smutek to wynik ciazy - tak jak i u mnie - rozpłakałam się bo w radiu powiedzieli, ze Policja na sygnale eskortowala rodząca kobietę ;)
    212b92a40b35.jpg
    1cf24e032226.jpg
    Ciężko złapać dobre ujęcie, ale na żywo to to jest takie różowe i prawdziwe, że szok... Ale ja wiem, jestem świadoma, że już te kreski mnie w konia zrobiły. Czekam na @,ma być w piątek. Jak nie przyjdzie wtedy beta.

Madziandzia lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    212b92a40b35.jpg
    1cf24e032226.jpg
    Ciężko złapać dobre ujęcie, ale na żywo to to jest takie różowe i prawdziwe, że szok... Ale ja wiem, jestem świadoma, że już te kreski mnie w konia zrobiły. Czekam na @,ma być w piątek. Jak nie przyjdzie wtedy beta.

No jakaś masakra! Widać bez przyglądania się. 🤔

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Judit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się odebrać wyniki. Brakuje tylko fragmentacji więc jeszcze w sumie guzik wiem. Na ten moment mamy jedną dobrą i złą wiadomość.

Zła: morfologia ani drgnęła. Nadal wynosi 3%😭
    Ale inne wyniki są o wiele lepsze! Mi się nawet wyrwało WOW jak zobaczyłam. W ciągu 3 miesięcy suplementacji i innych cudów na kiju:
    Ilość była 100mln jest 248mln
    Koncentracja była 23mln/ml jest 60 😍
    Ruch całkowity i ten drugi ważniejszy też wzrosły chyba o 10%.Test Mar też wyszedł lepiej bo teraz wynik jest negatywny a wtedy był już na granicy pozytywnego.
    HBA też chyba spoko bo 89%a norma od 80%

7f6de10af2ee.jpg

Będe najszczęśliwsza jak fragmentacja wyjdzie spoko. Boje sie jeszcze że przez tą morfologie znowu powie że słaby wynik i będzie marudziła i kazała powtarzać badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 14:10

ElfiaKsiężniczka, frezyjciada, szona, aeiouy, Madziandzia, Salome, Pati96, Iseko, MonikA_89!, Rucola, agge lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • aeiouy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko ale to tak na bank mam Cie juz wykresalc? Moze jednak uda sie przyatakowac M.? Czy skubany nie da sie zlapac z zaskoczenia?

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy- gratulacje :-) Bardzo,bardzo się ciesze i trzymam mocno kciuki,zeby kropus sie dobrzr zadomowil u mamusi w brzuszku

Monika89- jutro zajrze,ale caly czas trzymam kciuki

Pauliska- za Ciebie tez. Oby testy przestaly Cie robic w koncu w konia.

Malgonia- Ala pewnie ma skok rozeojowy. Za to pamietaj,po kazdym skoku ,przychodzi nowa umiejetnosc.

aeiouy, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Udało mi się odebrać wyniki. Brakuje tylko fragmentacji więc jeszcze w sumie guzik wiem. Na ten moment mamy jedną dobrą i złą wiadomość.

Zła: morfologia ani drgnęła. Nadal wynosi 3%😭
    Ale inne wyniki są o wiele lepsze! Mi się nawet wyrwało WOW jak zobaczyłam. W ciągu 3 miesięcy suplementacji i innych cudów na kiju:
    Ilość była 100mln jest 248mln
    Koncentracja była 23mln/ml jest 60 😍
    Ruch całkowity i ten drugi ważniejszy też wzrosły chyba o 10%.Test Mar też wyszedł lepiej bo teraz wynik jest negatywny a wtedy był już na granicy pozytywnego.
    HBA też chyba spoko bo 89%a norma od 80%

7f6de10af2ee.jpg

Będe najszczęśliwsza jak fragmentacja wyjdzie spoko. Boje sie jeszcze że przez tą morfologie znowu powie że słaby wynik i będzie marudziła i kazała powtarzać badania.

Fajowo! Morfologią mocno się nie przejmuj. A jak stary zacznie jęczeć znow przez ciecierzycę - przypomnij mu wyniki :)

Judit lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Judit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona cały czas pamiętam o tym co mówiła Twoja koleżanka, która wykonuje te badania. Tym się pocieszam i uspokajam 😃

szona, Madziandzia, Rucola lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zostawiłam 260zł w aptece.....zapas leków NA TYDZIEŃ! To jest jakiś skandal, żeby tak zdzierać na progesteronie :(

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Właśnie zostawiłam 260zł w aptece.....zapas leków NA TYDZIEŃ! To jest jakiś skandal, żeby tak zdzierać na progesteronie :(
    O Jezu ale co Ty bierzesz? Jakieś specjalne leki pewnie? Nie zwykłą luteinę?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko co się dzieje Kochana?

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    O Jezu ale co Ty bierzesz? Jakieś specjalne leki pewnie? Nie zwykłą luteinę?
    Progesteron besins - 3x1, gdzie opakowanie 15 tabletek kosztuje ponad 40zl i prolutex 170zł za 6 ampułek..... Prolutex brałam przy każdej procedurze, a besins włączył od drugiej. Wcześniej miałam zwykłą luteinę. Może besins lepiej się wchłania 🤔 On jest niby doustnie, ale dr i tak każe ładować dowcipnie 😜

Dobrze, że chociaż udaje mi się załatwić Neoparin na ryczałt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 16:36

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA, wspolczuje :/ Leki sa stanowczo za drogie, a pewnie na tle wszystkich Twoich wydatkow 260 zl to i tak kropelka w morzu :( Nie pociesze Cie, bo jak sie Dzidzia urodzi, to dopiero beda wydatki, choc same te przyjemne :) :*

Kittinko, tylko nie probuj nam uciekac! Wierze, ze dojdziecie z M. do porozumienia, ze w koncu bedzie chcial dziecka tak mocno jak Ty. Dlaczego faceci bywaja tacy uparci. Moj, jak cos postanowi, to nie ma mocnych, pomaga dopiero moja (udawana, choc skuteczna) histeria ;) Bardzo mocno przytulam :*

Edit: Ble... Oby tylko ciazy teraz nie bylo :( Czekam na posiew

3d5883a1bd3e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 16:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasaneczko u mojego M. też jest tak samo. Nie wiem już jak z nim gadać.
    Przyatakowanie nie przejdzie, bo wie dobrze kiedy mam owu( jest niezłym specem jak na faceta ?!)
    Dzięki, że jesteście Wy, bo bym chyba sama z tym oszalała...
    tak to mam się komu z tego wszystkiego zwierzyć :*
    Mój M. jakoś nie za bardzo chciał tego trzeciego dzidziusia...to co się wydarzyło
    we wrześniu serio było jakimś cudem...
    niestety został mi odebrany i co bym nie mówiła i nie pisała to cały czas
    gdzieś głęboko nie pogodziłam się z tą stratą i w takiej sytuacji nie pogodzę się nigdy.
    M. mówi, że niby się cieszył, jak już ochłonął, że będzie ten dzidziulek...
    ale teraz to jakoś nie chce kolejny raz spróbować,
    bo jak mówi, boi się powtórki( a moim zdaniem jest mu z tą wymówką całkiem dobrze)
    Nie jestem jeszcze gotowa by odejść z forum, czuję więź z Wami i chcę widzieć Wasze ciąże
    , brzuszki , kreseczki, USG, bobaski. Nie ucieknę jeszcze, ale raczej będę obserwatorem.

Danielko, a propos wieku( też najmłodsza nie jestem...)
    ostatnio przez przypadek weszłam na forum starania 40+ ale na stronie ciążowej.
    Przeczytałam wpisy lasek dobrze po 40stce. Ich historie dają nadzieję,
    na późne macierzyństwo :* Jeśli Twój M. chce to macie jeszcze czas :)

Nie wiem co sobie poradzić na mój problem...
    Jest coś co przyspieszy mi owulację?

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ