And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:Hmm szona, nie odbieraj tego jako atak ale ja bym bardziej słuchała lekarki (zwłaszcza że masz ogarniętą z tego co mówisz) niż znachorów z internetu. Bo w ten sposób to się można przyczepić do wszystkiego co w życiu robimy - uprawiania sportu, picia kawy, niedosypiania, przepracowania, stresu itd. A mówię to wszystko w kontekście tego że sama mówiłaś że nie będziesz grzebać na własną rękę, i moim zdaniem to bardzo uspokaja głowę, jak się komuś zaufa. Oczywiście rozumiem doskonale że chcesz maksymalizować szanse i chcesz dla siebie jak najlepiej. Tylko że jednak w tym całym szaleństwie trzeba komuś zaufać. Inaczej to prosta droga do wariatkowa ☹️
Ja sie z Toba niezgodze. Ja jestem przykladem, ze jesli samemu bym nie zaczela grzebac doszukiwac sie, sprawdzac, czytac kombinowac to bym nie bylam w 14 tygodniu ciazy. Wszyscy lekarze bagatelizowali moja odczucia co do zakrzepicy, i innych problemow, traktowali jak hipochondryka. Przebadalam sie na wlasna reke wydalam kupe kasy i szlam z gotowce ze jednak jest cos nie tak. Dzieki mojemu uporowi, ciaglemu doszukiwaniu sie nowosci jak poprawic komorki, jak nasienie, jakie suple jaka dieta nowi lekarze nowe opinie itd, mam slodka ruszajaca sie i dlugonoga dzidzie, ktora rosnie pieknie ❤.
W skrocie jestem calym sercem za szukaniem info w necie, na forach, u znachorow, za suplami za progesteronem za acardem i heparyna i za colostrum bo uwazam ze dzieki temu moja dzidzia zyje bo moja immunologia sie uspokoila.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 12:48
MonikA_89!, Angelika1313, agge, moni05, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wydębiłam ten wynik. Podobno już był wczoraj ale nie wprowadzony do systemu 😤
Wynik mieści się w tej normie gdzie mówią, że jest umiarkowany. Tak więc defragmentacja dna wynosi 18. Poniżej 15 jest prawidłowy. Więc chyba nie ma tragedii w tej kwestii prawda?
Tak też powiedzialam mężowi bo chodził tak struty że modliłam się o to żeby wszystko wyszło dobrze bo bym nie wytrzymała psychicznie z takim "upadłym" facetem w domu. Kobiety jednak lepiej to wszystko znoszą.szona, Salome, moni05, Mama_Zuzia, Rucola, Madziandzia lubią tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
szona wrote:Miałam po potwierdzeniu ciazy betą proga - hm ok 15. Raczej więcej niż 17 w 7 dpo nie było. Zdaniem gin to trochę mało.
szona lubi tę wiadomość
-
Mildred wrote:Ja sie z Toba niezgodze. Ja jestem przykladem, ze jesli samemu bym nie zaczela grzebac doszukiwac sie, sprawdzac, czytac kombinowac to bym nie bylam w 14 tygodniu ciazy. Wszyscy lekarze bagatelizowali moja odczucia co do zakrzepicy, i innych problemow, traktowali jak hipochondryka. Przebadalam sie na wlasna reke wydalam kupe kasy i szlam z gotowce ze jednak jest cos nie tak. Dzieki mojemu uporowi, ciaglemu doszukiwaniu sie nowosci jak poprawic komorki, jak nasienie, jakie suple jaka dieta nowi lekarze nowe opinie itd, mam slodka ruszajaca sie i dlugonoga dzidzie, ktora rosnie pieknie ❤.
W skrocie jestem calym sercem za szukaniem info w necie, na forach, u znachorow, za suplami za progesteronem za acardem i heparyna i za colostrum bo uwazam ze dzieki temu moja dzidzia zyje bo moja immunologia sie uspokoila. -
Pauliśka wrote:Hmmm, ale przecież to logiczne, że skoro ciąża nie rozwija się to progesteron spada. No i też jest wydzielany pulsacyjnie, więc trzeba by go badać chociaż 3 razy w ciągu doby. Nie da się tak naprawdę zbadać z jakiego powodu są ciąże biochemiczne, ale większość to po prostu nieprawidłowe komórki/źle podzielone itp. Jestem ciekawa strasznie jak to z tym jest, bo ja mam ogólnie problemy z progesteronem, ale nie wiem czy one nie są wzięte z dupy na odczepnego...
Wiekszosc lekarzy proga zapisuje zapobiegawczo. Ja tak przyjmuje nie mialan zadnych plamien niczego a mam konskie dawki proga ze wzgledu na historie poronien.
Tak sa rozne opinie, ze to banal i ze zaden progesteron nie pomoze jak ciaza nie ma sie rozwijac i juz. Tez natura jest okropna.
Chodz ja czuje sie spokojniejsza jak biore proga 🙏
Suszarka pamietaj ze to nie zadna zlosliwosc z mojej strony tylko sie poprostu nie zgadzam kazdy moze miec swoje zdanie i to normalne i ludzkie. 😉
-
Judit, piękny wynik! Nie masz się o co martwić. Zazdro!
Judit lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Ja myślę, że najlepszy jest złoty środek. Nawet moja gin mowila, że z tym koksowaniem proga dupkiem to trochę jak placebo. Na swoim przykładzie (choćby olana ureaplasma)wiem, ze lekarzom nie zaufam bezgranicznie. Ale tez to co czytam na forum analizuje pod katem swojego przypadku, nie łykam wszystkiego jak leci i nie robię wszystkich badań. Tak chyba najzdrowiej i najbezpieczniej.
Mildred, Daniela, Ochmanka, Mama_Zuzia, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Judit wrote:Dziewczyny wydębiłam ten wynik. Podobno już był wczoraj ale nie wprowadzony do systemu 😤
Wynik mieści się w tej normie gdzie mówią, że jest umiarkowany. Tak więc defragmentacja dna wynosi 18. Poniżej 15 jest prawidłowy. Więc chyba nie ma tragedii w tej kwestii prawda?
Tak też powiedzialam mężowi bo chodził tak struty że modliłam się o to żeby wszystko wyszło dobrze bo bym nie wytrzymała psychicznie z takim "upadłym" facetem w domu. Kobiety jednak lepiej to wszystko znoszą.
Super wiadomosc !, badz dobrej mysli! Teraz duzo milosci, spokoju i zycze ci szybko dzidzi !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 13:07
Judit lubi tę wiadomość
-
Mildred coś Ty 😀 każdy ma prawo mieć swoje zdanie i ja to szanuję. A mam też świadomość że trafiłam na dobrego lekarza, ktory praktycznie od strzała na pierwszej wizycie kazał mi zrobić wszystkie badania o których tutaj jest mowa. Nie musiałam szukać po omacku bo miałam po prostu szczęście, zdaję sobie sprawę że nie każda z nas jest w stanie tak dobrze trafić. Jakbym była zostawiona sama sobie to tez bym pewnie kombinowała na własną rękę, przynajmniej w jakimś zakresie względnie bezpiecznym. Chociaż jak widzę np. przypadki że dziewczyny same sobie ordynują stymulację owulacji z odkupionych leków, to się zastanawiam czy to odwaga czy nieodpowiedzialność.
Edit: Judit mówiłam że będzie dobrze ❤ bardzo się cieszę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 13:18
Mildred lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
No mój gin uważa podawanie np duphastonu na początku ciąży za placebo, ale mówi, że i tak wypisuje prawie wszystkim, by kobiety nie myślały, że straciły ciąże, bo go nie brały.
PS ja miałam biochema przez polipy. Miałam ich tyle, że zarodek nie miał żadnych szans, by się zagniezdzic. Nie brałam duphastonu, ale i tak by nie pomógłWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 13:22
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Maria 87, Mildred dziękuję 😘💕
Maria87 Ty masz w tym duży udział Kochana. Pamiętasz jak podesłałaś mi liste suplementów? Ja kupiłam wszystko co mi wskazałaś plus jeszcze maca, dużo antyoksydantów. Po tym ta liczba, koncentracja, ruch wzrosły, test mar wyszedł prawidłowy. Myślę, ze ta fragmentacja przed suplementami też mogła być gorsza. Dziękuje za pomoc 😀 Kibicuje Ci tak mocno jak stąd do kosmosu!!szona, Salome, Ochmanka lubią tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
nick nieaktualnyCo do duphastonu, to szczególnie dziewczyny w ciąży, które przyjmują jego ogromne ilości, przeczytajcie w ulotce jakie mogą być skutki uboczne dla dziecka.
Moja siostra przyjmowała duże ilości duphastonu na podtrzymanie ciąży i syn urodził się ze spodziectwem. Później operacja za 7 tysięcy, żeby naprawić narząd, przekładana przez prawie 2 lata (z powodu nawet przeziębień), wykonana, kiedy dziecko miało 2,5 roku. Nie zapomnę tego naszego stresu...
W kolejnej ciąży uparła się na to, że duphastonu nie weźmie, jak jej pokazałam ulotkę... I kolejny synek bez takich problemów 🙂
Wiadome, że mogło się to wydarzyć i bez brania duphastonu, ale jednak...
Ja tylko podaję przykład, ale myślę, że warto to przemyśleć, żeby w przyszłości zaoszczędzić bólu i stresu swojemu dziecku 🙂 -
Ja tak na szybko w kwesti poduszek i bede nadrabiac przy cycusiowaniu
Geberalnie chodzi o to zeby dzidzius idkladal glowke tak:
A nie tak:
(W sumie to obie pozycje nie sa najlrpsze ale modelka nie wspolpracowala)
I zeby jej ta glowa i nogi sie trzymaly jednej lini powinna lezec wsparta poduszkami mniej wiecej tak:
Tylko glowka powinna byc prosto, ale gwiazda miala pilke w polu widzenia wiec no wiecie
No dobra tyle fotorelacji, musze gwiazde nakarmic bo juz godzine nie jadla wiec zaraz padnie z glodu5ylwian, szona, Agape*, Pati96, kittinka, moyeu, ElfiaKsiężniczka, aeiouy, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, moni05, Ochmanka, Mama_Zuzia, Rucola, Sasanka55., Madziandzia, Magddullina2 lubią tę wiadomość
-
Daniela wrote:No mój gin uważa podawanie np duphastonu na początku ciąży za placebo, ale mówi, że i tak wypisuje prawie wszystkim, by kobiety nie myślały, że straciły ciąże, bo go nie brały.
I to jest trochę porąbane 😅
Ochmanka lubi tę wiadomość
-
Judit to dobry wynik, cieszę się 😃😊
Judit lubi tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
nick nieaktualnyMalgon jaka ona cudna😍 i faktycznie do eMka podobna! Ale żadne dziecko tak nie leży w jednej linii. Do tego do 3msc życia asymetria jest zazwyczaj z życia płodowego i oprócz poprawnej pielęgnacji nic się z tym nie robi. Serio znajdź innego fizjo...
szona, kittinka, Iseko, Rucola lubią tę wiadomość
-
Małgoniu, Ala mnie niezmiennie zachwyca. Co do ułożenia, to podobnie jak Frez sugeruję zmianę fizjo.
Wieczorem przejrzę zdjęcia moich, bo chyba żadne nie leżało wg zaleceń w takim razie.
I poszukam, bo miałam kiedyś fajny artykuł o odruchach pierwotnych, może uda mi się go odkopac.
Ale to później, bo teraz wychodzę z dziećmi, a potem jeszcze dentyste mam.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Małgonia Ala jest cudna ♥️♥️♥️Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyMałgoniu cudna Twoja królewna i mama z Ciebie tak samo cudna, wiara w to sprawia, że tak się staje każdego dnia. Każda mama na początku przeżywa dokładnie to samo!!!uwierz, że minie wszystko co złe a pamięci zostają tylko rzeczy dobre. Ile ja łez wypłakałam...też nie mogłam nawet siku iść( o jedzeniu i innych rzeczach nie wspomnę). Miałam wrażenie, że to się nigdy nie skończy...A minęło tak szybko...
A co do ułożenia ciała...jest tak jak napisała już Frez.
Moniko jak ja dziś baardzo czekam na tą info od Ciebie😘MonikA_89! lubi tę wiadomość