And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Mildred, cudny bobasek 😍 jak ładujesz zdjęcie to musisz zaznaczyć największy rozmiar a na końcu skopiować TRZECI link z tych już gotowych.
Mildred, Niercierpliwa v2.0 lubią tę wiadomość
-
Mildred super gratulacje, piękny bobasek, czy jakieś podejrzenia co do płci?
W tym cyklu nie testuje, dziś 20 dc , owulki nie było i nie będzie
Podpowiedzcie mi proszę jakie badania zrobić przy podejrzeniu PCOS, dostałam skierowanie na tsh, prolaktyne.
Czy bez pełnej diagnostyki próbować stymulacji w przyszłym miesiącu? Mam dylemat.
Endometrium na opisie usg 4,5 do 7mm, chyba trochę za mało .
Kurczę trochę dzisiaj malomówny ten moj lekarz. Mam niedosyt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 23:20
-
Jagusia84 wrote:Mildred super gratulacje, piękny bobasek, czy jakieś podejrzenia co do płci?
Podpowiedzcie mi proszę jakie badania zrobić przy podejrzeniu PCOS, dostałam skierowanie na tsh, prolaktyne.
Czy bez pełnej diagnostyki próbować stymulacji w przyszłym miesiącu? Mam dylemat.
Kurczę trochę dzisiaj malomówny ten moj lekarz.
Nie , prof stwierdził, że za wcześnie na przypuszczenia. No i my nie chcemy wiedzieć. Ma być niespodzianka zycia. Uprzedził nas że na następnym USG mamy mu od razu przypomnieć że niechcemy znać płci, bo może mu się wymsknać czasami. 😀
Jestem przeszczęśliwa !! I spokojniejsza ! Następne USG 27.02.Syllwia91, MonikA_89!, Magddullina2, Iseko, Pati96, Rucola, moni05, agge, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Mildred wrote:Nie , prof stwierdził, że za wcześnie na przypuszczenia. No i my nie chcemy wiedzieć. Ma być niespodzianka zycia. Uprzedził nas że na następnym USG mamy mu od razu przypomnieć że niechcemy znać płci, bo może mu się wymsknać czasami. 😀
Jestem przeszczęśliwa !! I spokojniejsza ! Następne USG 27.02.
Mój klusek za niecały tydzień kończy 7 miesięcy. Wstaje, siada z kolan i ma osiem zębów. Robi się powoli dużym chłopcem, a jeszcze niedawno był
W tym cyklu jest mała szansa na rodzeństwo, ale jakaś tam jest. Seksy były tylko jedne i na początku dni teoretycznie płodnych 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 13:44
Agape*, moyeu, MonikA_89!, Suszarka, szona, frezyjciada, Malinowa91, Madziandzia, Magddullina2, Iseko, Pati96, aeiouy, Mama_Zuzia, kittinka, Rucola, moni05, agge, Szczesliwa_mamusia, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMildred piękne zdjęcia, ciesz się tym wspaniałym czasem 🙂 Moja wrodzona chęć wiedzy o wszystkim nie pozwoliłaby mi nie dowiedzieć się czy to chłopiec czy dziewczynka, więc podziwiam za cierpliwość 😉
Dzieci tak szybko rosną... Mój synek właśnie próbuje wykurzyć mnie z mojej poduszki 🤷🏻♀️🙈😅
Daniela, życzę Ci dużo sił w tej sytuacji... Będzie dobrze!
A ja chyba doczekałam się nowego cyklu po poronieniu 🤔 Co prawda nie wiem czy to możliwe, że to już to (licząc od dnia podania tabletek wypadałoby, że cykl trwał 25 dni, a od łyżeczkowania minęły 23 dni 🤷🏻♀️), ale miałam dzień przerwy w plamieniach, które od dwóch dni powróciły w innym charakterze, a dzisiaj się jeszcze bardziej rozkręcają. Tylko na razie nie ma bólu podbrzusza, lekko pobolewa dół pleców 🤔
Oczywiście milion myśli i pytań czy to wszystko jest normalne... Ale dam sobie czas na powrót do normalności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 04:27
-
Szona, musisz teraz pić dużo wody, żebyś miała czym sikać 😅
Mildred ♥️ gratuluję zdrowego człowieka! Bardzo się cieszę, że z bąbelkiem wszystko w porządku 😘 Ja bym je wytrzymała nieznając płci aż do porodu. Szacun! Zaczynasz juz kompletować wyprawkę w uniwersalnych kolorach?😜
Jaszczurek, słodki ten twój synek 😍 trzymam kciuki, żeby szybko został starszym bratem! ✊😘szona lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Mildred śliczny dzidziuś 😘
JaSzczurek ale masz słodziaka w domu ❤❤❤
Szona, ja zamówiłam 3 testy, w domu mam jeden i już się zastanawiałam czy to nie choroba, ale dzięki Tobie już wiem że nie! 😂
Jagusia, mój lekarz nie przepisuje stymulacji bez badań. Przy podejrzeniu PCOS podstawą jest AMH, FSH, LH i pewnie androgeny.
Miłego dnia dziewczyny! ❤ I owocnych walentynek 😉szona lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Mildred śliczny dzidziuś 😘
JaSzczurek ale masz słodziaka w domu ❤❤❤
Szona, ja zamówiłam 3 testy, w domu mam jeden i już się zastanawiałam czy to nie choroba, ale dzięki Tobie już wiem że nie! 😂
Jagusia, mój lekarz nie przepisuje stymulacji bez badań. Przy podejrzeniu PCOS podstawą jest AMH, FSH, LH i pewnie androgeny.
Miłego dnia dziewczyny! ❤ I owocnych walentynek 😉
Podeszłam do tematu ekonomicznie denerwowało mnie ile wydawałam na bobki, które jeszcze dodatkowo pokazywały mi jakieś czary. Tu za 20 testów (bo tyle sobie zostawię) zapłaciłam 22 zł A co najważniejsze - ma nie być cieni 💪
GrubAsia lubi tę wiadomość
-
Jagusia84 wrote:Mildred super gratulacje, piękny bobasek, czy jakieś podejrzenia co do płci?
Kurczę trochę dzisiaj malomówny ten moj lekarz. Mam niedosyt.
Nie diagnozowałam PCOS - ale poza usg na pewno androgeny są do zbadania.
-
MonikA_89! wrote:Szona, musisz teraz pić dużo wody, żebyś miała czym sikać 😅
Mildred ♥️ gratuluję zdrowego człowieka! Bardzo się cieszę, że z bąbelkiem wszystko w porządku 😘 Ja bym je wytrzymała nieznając płci aż do porodu. Szacun! Zaczynasz juz kompletować wyprawkę w uniwersalnych kolorach?😜
Jaszczurek, słodki ten twój synek 😍 trzymam kciuki, żeby szybko został starszym bratem! ✊😘
Monia bo każdym USG kupuję coś drobnego dla dzidzi. Ja jestem z tych nierozowych, więc płeć nie ma dla mnie znaczenie w sensie kolorystycznym. Są takie teraz piękne wzorzyste ubranka w fajowskich kolorach uniwersalnych, że będzie pasowało dla dziewuchy i chłopaka.
Będę kompletować napewno po 20 tyg.
A jak u Ciebie, kiedy masz wizytę ?Rucola lubi tę wiadomość
-
Mildred wrote:Monia bo każdym USG kupuję coś drobnego dla dzidzi. Ja jestem z tych nierozowych, więc płeć nie ma dla mnie znaczenie w sensie kolorystycznym. Są takie teraz piękne wzorzyste ubranka w fajowskich kolorach uniwersalnych, że będzie pasowało dla dziewuchy i chłopaka.
Będę kompletować napewno po 20 tyg.
A jak u Ciebie, kiedy masz wizytę ?
Ja nie znoszę różowego koloru, więc w sumie też bym mogła kupować uniwersalnie. Najwyżej chłopiec będzie biegał w czerwonych bodziakach 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 07:44
Mildred lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Niercierpliwa v2.0 wrote:Siknelam wczoraj wieczorem i biel na bobku:) szukałam tego cienia niemilosiernie:D
Więc nie bylo o czym pisać
To powoduje, że rozszerzę chyba swoją wiedzę w zakresie - jakie zmiany w organizmie mogą powodować fałszywe kreski na teście to jest nienormalne, że część na bobkach nie ma żadnych ściem, a inni co miesiąc
-
Ja też dzisiaj sikałam na pinka. Wczoraj oczywiście wyciągnęłam z kosza poprzedni test i tam coś niby było wiec hopes up od razu ale raczej nie mam złudzeń, to normalne że po dobie może wyjść evap. Dzisiaj coś mi tam zamajaczyło (nie moglam tego uchwycić aparatem więc najpewniej ni się przywidziało) ale typowo przedokresowy ból głowy skłania mnie raczej ku @ jutro, no i generalnie czuję że się zbliża. Ale wiem że lubicie zdjęcia to wrzucam 😉
Od góry 9dpo 12 dpo 13 dpo
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
MonikA_89! wrote:Jutro o 10:50 😉 Wczoraj odstawiłam leki i czekam na @. Na razie poza bólem brzucha nic się nie dzieje, ale brzuch mnie w sumie boli już od kilku dni 🤔 No i cycki mi chyba zaraz wybuchną! 😱
Ja nie znoszę różowego koloru, więc w sumie też bym mogła kupować uniwersalnie. Najwyżej chłopiec będzie biegał w czerwonych bodziakach 😜
Też nie znoszę różu
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
moyeu wrote:Ja też dzisiaj sikałam na pinka. Wczoraj oczywiście wyciągnęłam z kosza poprzedni test i tam coś niby było wiec hopes up od razu ale raczej nie mam złudzeń, to normalne że po dobie może wyjść evap. Dzisiaj coś mi tam zamajaczyło (nie moglam tego uchwycić aparatem więc najpewniej ni się przywidziało) ale typowo przedokresowy ból głowy skłania mnie raczej ku @ jutro, no i generalnie czuję że się zbliża. Ale wiem że lubicie zdjęcia to wrzucam 😉
Od góry 9dpo 12 dpo 13 dpo
Pink mi nigdy nic nie pokazał, never. Żadnego nawet tyci cienia. A wydaje mi się, że tu cien jest... z jednej strony większości 13 dpo mogłaby wyjść kreska fest, z drugiej mamy Frez, która pokazała jakie niespodzianki się zdarzają. Pozostaje trzymac kciuki żeby 🍷nie było. I ja trzymam bardzo mocno. W stopce widzę, że chyba zabieg przełożony z lutego na marzec - tak czy siak, dobrze, że już blisko!
moyeu lubi tę wiadomość
-
szona wrote:To powoduje, że rozszerzę chyba swoją wiedzę w zakresie - jakie zmiany w organizmie mogą powodować fałszywe kreski na teście to jest nienormalne, że część na bobkach nie ma żadnych ściem, a inni co miesiąc
Pamiętam jak Mama mi opowiadała jak u niej badali poziom beta HCG, wstrzykiwali królika mocz kobiet w ciazy i po 5 dniach zabijali i robili autopsję i sprawdzali czy ma powiekszona macicę. 🤦🤦🤦🤦Ale to robili tylko w skrajnych wypadkach. Raz miała takie badania na 4 dzieci,i tylko raz USG bo z moim bratem dostała krwotoku to ja zabrali do Poznania na pierwsze USG. I co jesteśmy zdrowi i jest na 4, dwie dziewuchy u dwóch chłopów. Hehe -
nick nieaktualny