And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikA_89! wrote:U mnie teraz są takie ciężkie, pełne i obolałe, a ciąży nie ma. Nie traktowałbym ich jako wyznacznik 😜 Wystarczą końskie dawki proga i estrogenu, żeby uzyskać taki efekt, że dotknąć się nie można. Będę musiała się dzisiaj odganiać od emka 😂
Ale nie nie, ja nie pytam o to jako o wyznacznik. Pytam, jakie jest to uczucie u tych, które podawały to za sprawdzony objaw po potwierdzonej ciazy. Jak rozumieć ciężkie cycki? Bo powiększone, obolałe - to wiem. Współczuje, ze masz te dolegliwości
A tak Btw nie ma dla mnie już takiego bolu piersi, które uznałabym za objaw. Miałam wszystkie możliwe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 12:23
-
Suszarka wrote:Szona czyżbyś coś odczuwała w tym cyklu że wyputujesz o piersi? 😉
Nieeeeeee, nic się w cyckach nie dzieje. Pobolewają mi boki pach do ramion 😅 Ale to żaden objaw. Nie wzięłam tez duphastonu w tym cyklu, to pewnie progesteron żenada, prolaktyna razem z nim. Po prostu ostatnio kilka koleżanek jako objaw podało ciężkie piersi (nie wrażliwe, nie powiększone, nie piekące). I nie umiem sobie zwizualizować tego rodzaju dolegliwości
-
Szonka, poleciałaś po bandzie! Tak trzeba testować 😁👍🏻
Mildred, cudowne Maleństwo 😘❤️🥰 Na forum też pisz, że nie chcesz znać płci za każdym razem jak wrzucasz zdjęcia, bo często ją widać 😊
JaSzczurek, ojej! 🥰 słodziak niesamowity. Remi tez ma osiem zębów pod dziąsłami 😱 może do 7 miesięcy mu wyjdą. Trzymam kciuki żeby Słodziak został starszym braciszkiem 😊
Monia, Wasze dziecko będzie najpiękniejsze, najmądrzejsze, najsłodsze i wyczekane 😊 nieważne czy będzie miało ciemne czy jasne włoski czy oczy. 😊 😘 mój mąż ma piękna, ciemna karnację, ciemne włosy i oczy... i nic z tego chyba 🤣
Moyeu, w przyszłym miesiącu o tym czasie pink pokaże Ci już dwie tluste krechy. Uszy do góry ✊🏻✊🏻😘
Frez, ja chyba tez bym powiedziała normalnie, jak wszystkim. Także miałam sytuacje, w której o ciąży w rodzinie dowiedziałam się ostatnia i to od bratowej męża. Bolało. Same niepowodzenia bolą, takie napiętnowanie dodaje mocy temu bólowi. 😢 na pewno wszyscy Ci mocno kibicują, tak jak my i dziewczyny, którym wciąż się jeszcze nie udało na forum. W rodzinie i wśród przyjaciół tym bardziej 😊 jak się czujesz dzisiaj? Nadal porcelana?
Cycki w ciąży - jakby zamiast cycków były kamyki, bardzo napięte i takie kłucia-mrowienia. Widoczne wszystkie żyły x10.
Co do ciuszków uważam, ze wręcz ciężko dla dziewczynki znaleźć ubranka, które nie maja nic a nic różowego koloru. Za to dla chłopców mały wybór. Ładne są od pewnego rozmiaru, na noworodka ciężko o takie śliczne i dobre jakościowo.
Maria - a wiec musi być cudowny naturalsik! ✊🏻✊🏻❤️
Madziandzia - kciuki za rozmowę z mężem ✊🏻✊🏻 wiesz, bardzo dobrze, że wszystko jest w porządku. Masz bardzo mądrego lekarza, który zamiast zdzierać z Was polecił innego specjalistę. Chwali się. Teraz czekam na Twoje kreseczki 😘
Niecierpliwa, przykro mi tule 😘
OWOCNYCH Walentynek, kochane! ❤️Salome, Niercierpliwa v2.0, szona, Madziandzia, MonikA_89!, moyeu, Iseko, Ochmanka lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyFiore wrote:Madziandzia myśle, ze to dobry plan. Jak pójdziesz tam do w pierwszej kolejności ci tez zleca drożność bo bez tego inseminacja nie ma sensu żadnego. To w wawie ta klinika? Może na Starynkiewicza?
Tak, właśnie ta już raz mi się obiła o uszy. Warto spróbować.
Póki co moje walentynki owocne jedynie w awanturę. Ukatrupię tego dziada, uwierzcie mi! Tak mnie wkurzył od samego wejścia, że nawet nie zdążyłam mu powiedzieć co lekarz mówił... -
Jeśli chcecie przygotować kolację walentynkową, a lubicie ciecierzycę, mleczko kokosowe i bataty - to polecam curry z ciecierzycą i szpinakiem z Kwestii Smaku. O jacież jakie to jest dobre!!!
Fiore, agge, Mildred, moni05, Suszarka, Nuch2, Salome, moyeu, Iseko, Ochmanka, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
Kochane, życzę Wam wszystkich udanych i owocnych walentynek listopad to fajny miesiąc do rodzenia. Wprawdzie ledwo się wyrobiłam, bo 16 godzin później byłby już grudzień, ale polecam 😂🤗 trzymam kciuki. My dziś mamy 5 rocznicę ślubu.
szona, Pati96, Mildred, MonikA_89!, moni05, Misiaa, Suszarka, Nuch2, Salome, Gosiek1993, moyeu, Magddullina2, Syllwia91, kittinka, Malinowa91, Iseko, Ochmanka, Agape*, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
Gratulacje agge! Pięknej rocznicy i wielu wielu kolejnych ❤️
agge lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dziś bełtałam tylko raz💪 przyjęło się śniadanie i nawet miska rosołu- którego nie lubię ale chłopcy lubią, więc jestem przegłosowana. Mdli mnie cały czas,ale nie haftuje, a to już zwycięstwo🏆
Nie chodziło mi o to, że im nie powiem, czy powiem na końcu. Nie chcę nikomu mówić, po prostu. Całej rodzinie, a nie tylko tym poszczególnym. No i znając życie oni pierwsi się dowiedzą, wcześniej też tak im mówiłam, żeby do oficjalnej wiadomości zdążyli się przyzwyczaić... Siostra była nawet ze mną na USG, bo chciała...
Po prostu chce z tą informacją poczekać, tak ogólnie....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 12:42
agge, Mildred, moni05, szona, Magddullina2, Iseko lubią tę wiadomość
-
Madziandzia no jasne, ze warto. Gadaj ze starym, naprostuj go prędko i dzwon umawiaj was 😃 Szona znam ten przepis i uwielbiam 😍
szona, Madziandzia lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
agge wrote:Kochane, życzę Wam wszystkich udanych i owocnych walentynek listopad to fajny miesiąc do rodzenia. Wprawdzie ledwo się wyrobiłam, bo 16 godzin później byłby już grudzień, ale polecam 😂🤗 trzymam kciuki. My dziś mamy 5 rocznicę ślubu.
agge, Madziandzia lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Agge i kolejnych 5, później znowu 5 itp 😍 gratulacje!
agge lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Agge, wszystkiego najpiękniejszego dla Was! ❤
Madziandzia, kiedy wybierasz się do tej kliniki?
Aeiouy, powtarzałaś dzisiaj betę, czy już dajesz sobie spokój?
Szona, muszę namówić chłopa, żeby nam to danie w weekend zrobił!
Ja się wyrwałam przed 12 z pracy do domu, odbieram sobie zaległy dzień szkoleniowy i dalej cisnę Pythona. Oczywiście nie potrafię nie robić przy okazji czegoś innego haha
W ogóle to co jakiś czas przychodzą mi na myśl pięcioraczki. Niby to u nas niemożliwe, ale czytam teraz kolejną książkę o in vitro (najlepsza jak dotychczas!) i jest tam przykład pary, która podchodziła do IUI z 5 pęcherzykami. Co za głąb z lekarza, który do tego dopuścił! Potem umywał ręce, a ci ludzie mieli problem, bo rzeczywiście laska zaszła w ciążę pięcioraczą, więc mega zagrożenie i komplikacje.
Ja z kolei liczę, że znajdzie się jeden (no dobra, niech będą dwaj!) waleczny rycerz, który postanowi zapłodnić komórkę w tym cyklu. Szansa 5-krotnie wyższa, niż zwykle. To jak kumulacja w lotto! 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 13:51
ElfiaKsiężniczka, Misiaa, moni05, szona, agge, Irvine90, kittinka, Iseko, Ochmanka lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87 ja podziwiam ludzi z bliźniakami a co dopiero pięcioraczki!
Salome lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Szona, będę to gotowała w tygodniu! Brzmi przepysznie! 🤤
Dzisiaj mąż i córka zamówili sobie domowe, wołowe burgery. No i wypada spełnić prośbę 😋
Agge, wspaniałości na dalsze lata! 😘💐agge, szona, Nuch2 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Maria, wow! Jakiej wielkości były pęcherzyki? Kiedy możliwe pęknięcie?
-
szona wrote:Maria, wow! Jakiej wielkości były pęcherzyki? Kiedy możliwe pęknięcie?
Hmm no właśnie nie wiem dokładnie, kiedy pęknięcie, ale prawdopodobnie w ciągu tygodnia (tak mówiła lekarka). W środę miały chyba z 13mm, ale pewna nie jestem, akurat to mnie wtedy średnio interesowało.
Kojarzycie kanał Po Cudzemu? Arlena nagrała filmik o niepłodności. Cieszy mnie, że coraz więcej znanych osób o tym mówi.MonikA_89! lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍