Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 
Odpowiedz

And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Hmm no właśnie nie wiem dokładnie, kiedy pęknięcie, ale prawdopodobnie w ciągu tygodnia (tak mówiła lekarka). W środę miały chyba z 13mm, ale pewna nie jestem, akurat to mnie wtedy średnio interesowało.

Kojarzycie kanał Po Cudzemu? Arlena nagrała filmik o niepłodności. Cieszy mnie, że coraz więcej znanych osób o tym mówi.
    Kojarzę, czasem ja oglądam :)
    Wielkie brawa dla niej za poruszenie tego tematu 👏😁

Salome lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge wszystkiego najpiękniejszego z okazji rocznicy ❤️

I dla Was wszystkich cudownych walentynek😉❤️

agge lubi tę wiadomość

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge kolejnych szczęśliwych lat!

Maria kiedyś pisałaś że w Waszym wypadku lepiej częściej się seksić bo plemniory się nie zdąża zepsuć więc chyba gorący tydzień przed Wami😋 oby tylko stary dał radę 😁🙈

Madziandzia moja kumpela leczy się na starynkiewicza i bardzo chwali tego gościa. W programie 7 metrów pod ziemią jest z nim wywiad, obejrzyj sobie, brzmi naprawdę spoko. Kciukam✊

Mildred cudny widok ❤❤
    Co do ciuchów też mnie wkurzam że nie idzie ubrać dziewczynki w nieróżowe

Dziewczyny z endomendą mialyscie takie kłujące bóle na zasadzie takich napadów kilkuminutowych o różnym nasileniu w trakcie? Usg brzucha i ginekologiczne oki, crp <1 co wyklucza wyrostek a tu czasem jest tak że mocno zakłuje jak chodzę czy prowadzę auto ale i nieraz starczy że chłop się na mnie położy i mam takie uczucie jakby mi na coś nagniatał
    A! Mam tak tylko z prawej strony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 16:27

Salome, Madziandzia, agge lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred <3 coś wspaniałego!!! Super dzidziuś!! Ciekawe czy uda się do końca nie wiedzieć jaka płeć ;)

O ciuszki się nie martwcie, to tylko na pierwszy rzut oka tak wygląda, że dla dziewczynek są tylko różowe ;) ten kolor po prostu jest intensywny i rzuca się w oczy...moja siostra ubierała swoją córeczkę i też omijała różowe, dało radę znaleźć fajne rzeczy w kremowych, białych, szarych itp. kolorach :) no w każdym razie mała nie wyglądała jak cukierek ;)

Agge kolejnych szczęśliwych lat razem😘

Miłego popołudnia laseczki.

Mildred, agge lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam marzę o tych różach i słodyczach 😍 jak w pierwszej ciąży mówiłam, że jeśli jednak dziewczynka-choć od samego początku czułam, że chłopiec, to w życiu nie będzie chodzić w tych różach,kotkach, opaseczkach itd. Przy drugiej ciąży już mi przeszło 😝

Jak tam Wasze walentynki? My tak świętujemy, że odwołaliśmy spotkanie ze znajomymi, bo mąż ma grypę żołądkową, starszak stan podgorączkowy, a junior wisi na cycku,a w przerwach płacze... Także no. Święto! Trzech chłopów chorych...

Magddullina2 lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez współczuję. Chory chłop to przepis na katastrofę a trzech chorych to już chyba koniec świata 😂

Mój mąż jest trenerem piłki nożnej i właśnie pojechał na trening juniorski, więc jak na razie samotne walentynki 😂. Ja ogarniam dom, kupiłam łososia na kolację, będzie ze szpinakiem w cieście francuskim i może zrobię churros na deser. Rano mu podrzuciłam Rafaello do samochodu 😉 ale nastrój mam jakiś nie-walentynkowy, także chyba sobie zapodam lampeczkę wina na wyluzowanie 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 17:16

szona lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to churros? 😶

• szona Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Co to churros? 😶

Pyszny meksykański deser :) Ale zupełnie nie wiem jak sie go robi w warunkach domowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 17:28

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Pyszny meksykański deser :) Ale zupełnie nie wiem jak sie go robi w warunkach domowych
    szona, jak nie jesteś wrażliwa na przeklenstwa to obejrzyj przepis food emperora
    https://youtu.be/AmMieT6242E

Suszarka, szona lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Znalazłam przepis na kwestii smaku. Najwyżej chata wyleci w powietrze 😂

szona lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wielkie plany, a po antybiotyku dostalam biegunki i tak o :D Pobieglam do sklepu obok, ale jedyne, co zdazylam zlapac jako prezent to czekolada. Tyle czekalam na eMka, ze czesc tej czekolady zjadlam 🙈 Glupio mi bylo wreczac mu pol opakowania, no ale coz...

kittinka, moni05, agge, GrubAsia, Magddullina2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś ma siofor 500 na zbyciu? Pilnie bym potrzebowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 18:05

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Ja mialam wielkie plany, a po antybiotyku dostalam biegunki i tak o :D Pobieglam do sklepu obok, ale jedyne, co zdazylam zlapac jako prezent to czekolada. Tyle czekalam na eMka, ze czesc tej czekolady zjadlam 🙈 Glupio mi bylo wreczac mu pol opakowania, no ale coz...
    zawsze możesz wydrukować kupon na 🍦🍦🍦

Sasanka55., agge, szona, GrubAsia lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko <3
    u Was to musi być wesoło 😘

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka <3 My chyba nie jestesmy ani romantyczni ani normalni :)

Elfia :D :D :D na to nie wpadlam

kittinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że jesteście cudnie udaną parą😍 mam nadzieję, że miło spędzicie dzisiejszy wieczór🍦🙈:D

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    zawsze możesz wydrukować kupon na 🍦🍦🍦
    Tylko radzę doprecyzować o jakie 🍦 chodzi! Skoro mi różne rzeczy przychodzą na myśl, to co dopiero FACETOWI! 😂😂😂😂

Ps. Pozdrowienia znad kieliszka wina 🍷 Wczoraj zrobiłam Emkowi jego ulubione tiramisu, żeby miał dzisiaj do walentynkowej kawy 😋 W pracy kolega się zastanawiał gdzie takie dobre żony można znaleźć, bo on to na ciasto od swojej to raczej nie liczy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 19:51

kittinka, Fiore, Nuch2, Sasanka55., Madziandzia, szona, Iseko lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko, dziekuje i wzajemnie :* <3

MonikA, to ja od razu z grubej rury wyskoczylam po pomysle Elfiej, a teraz zaluje :D Jestem tak starym dziadem, ze nawet tego mi sie juz nie chce.

Co do tiramisu- co roku je dostaje od eMka, a on od kolezanki z pracy. Nie przepadam za nia, ale ciasto pochlaniam jak zla, no bo czemu ono winne

kittinka, Ochmanka, frezyjciada, Madziandzia, MonikA_89!, Iseko, agge, GrubAsia lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Agge kolejnych szczęśliwych lat!

Maria kiedyś pisałaś że w Waszym wypadku lepiej częściej się seksić bo plemniory się nie zdąża zepsuć więc chyba gorący tydzień przed Wami😋 oby tylko stary dał radę 😁🙈

Madziandzia moja kumpela leczy się na starynkiewicza i bardzo chwali tego gościa. W programie 7 metrów pod ziemią jest z nim wywiad, obejrzyj sobie, brzmi naprawdę spoko. Kciukam✊

Mildred cudny widok ❤❤
    Co do ciuchów też mnie wkurzam że nie idzie ubrać dziewczynki w nieróżowe

Dziewczyny z endomendą mialyscie takie kłujące bóle na zasadzie takich napadów kilkuminutowych o różnym nasileniu w trakcie? Usg brzucha i ginekologiczne oki, crp <1 co wyklucza wyrostek a tu czasem jest tak że mocno zakłuje jak chodzę czy prowadzę auto ale i nieraz starczy że chłop się na mnie położy i mam takie uczucie jakby mi na coś nagniatał
    A! Mam tak tylko z prawej strony
    Tak, ja mam takie bóle właśnie z prawej strony, promieniują czasem na biodro i nogę. Niestety endomenda sieje spustoszenie :/ mam generalnie przy jajnikach sporo zrostów już... Są połączenia pętlowe z jelitami.
    Frez a może te Twoje wymioty to był wirus skoro wszyscy w domu chorują?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która wysika kolejnego oskara? ;)

Udanego weekendu!

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ