And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Elfów kciuki za betę🤞🏻❤️30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
U nas mąż już po badaniu. Wyniki w ciągu...7 dni roboczych 🙈
Cieszyłam się że mnie omijają objawy małpowe to dorobiłam się takiego bólu piersi i dyskomfortu, jakbym chodziła z dwa dni w za ciasnym staniku. Co ciekawe ból tylko z boku. Czekam na resztę atrakcji i 🍷 bo chcę porobić resztę badań.ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Cześć dziewczynki 😊
Wy mnie nie kojarzycie, ale ja podczytuję ten wątek cały czas więc wiem, że mnie nie stąd nie wykopiecie (chyba 😄). Chciałam zapytać, czy takie wyniki krzywej cukrowej są ok
Glukoza
4,83
5,88
3,78
Insulina
6
136
23
(na czczo, po 1h i po 2 h) Niby wszystko na czczo w normie i homa też ok, ale ta insulina po godzinie 136 wydaje mi się bardzo wysoka. Moje pęcherzyki nie pękają nawet po lametcie i ovitrelle i chwytam się już wszystkiego.
Elfia, ja wiem, że to jest Twój czas na szczęście, Twoja historia jest mi bardzo bliska, beta będzie piękna😊.
Za wszystkie trzymam kciuki 😘
-
Btw, na teście z Allegro, na którym miało nie być cieni, jest cień(8dpo). Także chyba najwyższa pora poszerzyć diagnostykę o jakieś hormony, ca125, Roma i nie wiem co jeszcze.
Sama w żadne cienie już nie wierzę i uważam, że test pozytywny nie pozostawia wątpliwości. Wrzucę Wam kiedyś taki piękny jak wtedy, pod koniec maja. Słowo. -
Suszarka wrote:U nas mąż już po badaniu. Wyniki w ciągu...7 dni roboczych 🙈
Cieszyłam się że mnie omijają objawy małpowe to dorobiłam się takiego bólu piersi i dyskomfortu, jakbym chodziła z dwa dni w za ciasnym staniku. Co ciekawe ból tylko z boku. Czekam na resztę atrakcji i 🍷 bo chcę porobić resztę badań.
A ja czekam na Twój test ✊
-
Szona na betę nie idziesz? Jak 8dpo jest cień to różnie może być...sama wiesz. Chociaż wiem co powiesz, że uwierzysz jak II będzie razić po oczach 😂 ja bym już leciała do labu ale ja jestem z tych które cieni nie doświadczają. Domyślałam się że człowiek się dystansuje od tego jak widzi je co chwilę.
Magddullina2, szona lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Lusi35 wrote:Cześć dziewczynki 😊
Wy mnie nie kojarzycie, ale ja podczytuję ten wątek cały czas więc wiem, że mnie nie stąd nie wykopiecie (chyba 😄). Chciałam zapytać, czy takie wyniki krzywej cukrowej są ok
Glukoza
4,83
5,88
3,78
Insulina
6
136
23
(na czczo, po 1h i po 2 h) Niby wszystko na czczo w normie i homa też ok, ale ta insulina po godzinie 136 wydaje mi się bardzo wysoka. Moje pęcherzyki nie pękają nawet po lametcie i ovitrelle i chwytam się już wszystkiego.
Elfia, ja wiem, że to jest Twój czas na szczęście, Twoja historia jest mi bardzo bliska, beta będzie piękna😊.
Za wszystkie trzymam kciuki 😘
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Dziewczyny, za tydzień będzie bezpłatny webinar z dr Kuczyńską. Można się zapisywać
http://www.akademiaplodnosci.pl/aktualnosci/Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 11:40
frezyjciada, szona, moni05, Salome, Ochmanka, Malinowa91 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyAllegraki i cien? :o Swiat sie konczy albo Szonka jest w ciazy Juz nie bede pisac, co jest bardziej prawdopodobne. No nic, nie nakrecam, bo wiem, jak testy potrafia nas oszukac, choc ja, odkad odstawilam Nordy i przerzucilam sie na Pinki/Allegraki, nie zobaczylam nic oprocz zoltej plamy na pasku.
Magddullina2, Suszarka, szona, moni05, kittinka lubią tę wiadomość
-
Elfiaczku kciiiuki mocno zaciskam i ja ✊✊✊
Szona pookaa! W celach badawczych oczywiscieStarania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
W celach badawczych, proszę bardzo moje Ziomeczki. Tak bardzo mnie to rozśmieszyło, ze dziś już testu nie zrobiłam. Poczekam ewentualnie do jakiegoś 11-12 dpo.
agge, Niercierpliwa v2.0, Sasanka55., Nuch2, Gosiek1993, Pati96, Magddullina2, moyeu, moni05, Irvine90, Ochmanka, Mama_Zuzia, Mlodamezatka, Malinowa91, 5ylwian lubią tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Masz wysoki wyrzut insuliny, przez co glukoza po 2h mocno spada. U mnie jest podobnie. To się nazywa hipoglikemia reaktywna. Dopóki cukier i insulina na czczo są ok, to nie włącza się leków. Z zaleceń diabetologa mialam stosować dietę o niskim IG i jeść co 3h. Jakiejś szczególnej diety nie trzymam, ale za to jem regularnie 😅
Dziewczyny przepraszam, że tak z butami... ale przy tak wysokiej insulinie po 1h podaje się metforminę.
ja przy wyniku 68 dostałam od gin i endo
Z tych wyników oprócz hipoglikemia reaktywna jest hiperinsulinemia
Elfi trzymam mocno kciuki!
Dziewczyny czekam na Wasz wątek marcowy by się wpisać bo wiem że u nas w lutowym już lipa..
Lusi35 lubi tę wiadomość
-
szona wrote:
To stricte badawczo czekamy na 11 dpo:) i będziemy weryfikować ich skuteczność
szona, agge, Sasanka55., aeiouy, Magddullina2 lubią tę wiadomość
-
szona wrote:
Edit: a kiedy masz 11dpo? 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 12:43
szona lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnySzonka a tak badawczo, nie możesz nam sikać codziennie? Zapas masz, to może tak badawczo będziemy sprawdzać? bo coś widać, na zdjęciu bardziej szare jak typowy evap, ale wszystkie wiemy, jak ciężko na zdjęciu jest uchwycić realny wygląd cienia.
Umieram, ale musiałam napisać.
A! Elfia✊szona, Niercierpliwa v2.0, Nuch2, Pauliśka, Irvine90, Iseko, kittinka lubią tę wiadomość