Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 
Odpowiedz

And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 

Oceń ten wątek:
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    od żadnego lekarza nie usłyszałam, ze jestem gruba 😲 chociaż, pierwszy raz sie zgłosilam, gdy mialam 15 kg nadwagi
    No więc widzisz jaki to lekarz. Ja już dawno ochłonęłam ale nadal mam do niego żal że nie potraktował mnie poważnie.

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Słońce, wiem, że pisałaś tysiąc razy - czy możesz raz jeszcze. ANA 1 to wiem, a jak się nazywają te kolejne?
    Tarczycowe aTPO i aTG
    Przeciwplemnikowe ASA
    Przeciw jajnikowe AOA (przeciw osłonce przejrzystej oraz przeciw jądru komórkowemu)

Odkopałam fajny artykuł: https://www.euroimmun.pl/nieplodnosc-i-poronienia

Oraz
    https://mamadu.pl/132371,nieplodnosc-immunologiczna-problemy-z-zajciem-w-ciaze

😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 06:54

Salome, szona, moni05, Iseko, Beti82 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Tarczycowe aTPO i aTG
    Przeciwplemnikowe ASA
    Przeciw jajnikowe AOA (przeciw osłonce przejrzystej oraz przeciw jądru komórkowemu)

Odkopałam fajny artykuł: https://www.euroimmun.pl/nieplodnosc-i-poronienia

Oraz
    https://mamadu.pl/132371,nieplodnosc-immunologiczna-problemy-z-zajciem-w-ciaze

😘

Szona też polecam invimed Poznań. Ale od Bia to daleko.

Monika jak się czujesz ?

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama miałam już plan na Invimed po nowotworze :) ale wyszło jak wyszło. I Tobie, Misiu, tez polecam tam uderzyć i nie zawracać sobie głowy naszą okolicą 😘 do Poznania nie jest wcale tak daleko 😉

Jestem oburzona lekarzami, którzy wytykają pacjentką wagę. Tak naprawdę nadwaga może być spowodowana milionem różnych od siebie czynników i tak naprawdę trzeba mieć badanie składu ciała żeby tak naprawdę kogoś ocenić. Ja miałam nadwagę hormonalna typowo, nadmiar wody i kilkanaście kg w pół roku przez zwalczanie torbieli na jajniku, później hormony na szyjkę i tak poszło... ale nikt mnie nie oceniał. Na ich szczęście. Choć jeden komentarz był - lekarza „śmieszka” w szpitalu w Toruniu (BMI miałam jakoś 25,5 przed operacja) a on do mnie „taaa, hormony. Każda tak mówi”, wtedy ja patrząc na jego brzuch (typowy bebol): „przynajmniej mamy się czym usprawiedliwić”. No i się zamknął 😬
    Zrzucanie tych kg to katorga, jakoś mam wrazenie, że bardzo wolno to idzie. Mam prawidłowe BMI już, ale do mojej komfortowej wagi jeszcze 9kg. Zrzuciłam 8,5 także prawie połowa za mną... 💪🏻 Na takie rzeczy jest czas jak już możemy się życiowo i hormonalnie ustabilizować, w naszym przypadku to nie jest PRZED ciąża, bo zbyt wiele kosztuje nas zajście w nią, w ogóle... pierdolenie.
    Ja sama tak gadam i gadam, ale powinnam się pieprznac porządnie, bo młody ma 4,5 miesiąca a ja nadal nie zrobiłam badań po porodzie. Ani podstawowych ani na nerki... karcę się nieustannie, ale nawet nie mam go z kim zostawić. Krew na moje labo pobierają tylko w poniedziałki i tak mija każdy kolejny poniedziałek...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyczy a w Poznaniu jakiego lekarza byście poleciły u jak długo tam się czeka za wizytą? Jestem juz z M zdecydowana na klinikę jeśli 03.03 nic mądrego mi ginekolog nie powie

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niby wiadomo, że problem głównie u faceta ale u mnie są i anty TPO i anty TG zaraz odgrzebię jak duże
    I tu w zasadzie nikt mi nic nie powiedział...czy da się je obniżyć? Czy to problem? Bo teraz przeczytałam w artykułach podanych przez Monikę że tak.

Przegrzebałam. Podczas skoku TSH w czerwcu z 1,7 do 2,9 miałam aTPO 70,5 a aTG 130... No i usłyszałam, że nie ma ich co badać, bo i tak będą rosły. Aha

• moni05 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, w tym nie pomogę, bo sama dopiero zaczynałam wchodzić w temat... ale mamy nasze mądre dziewczyny, z pewnością coś doradza :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Dziewczyczy a w Poznaniu jakiego lekarza byście poleciły u jak długo tam się czeka za wizytą? Jestem juz z M zdecydowana na klinikę jeśli 03.03 nic mądrego mi ginekolog nie powie
    Misiu, poczytaj watki klinik w zakładce starając się z pomocą medyczną. Prawie każda klinika ma swój wątek. Może tam dziewczyny podpowiedzą co lekarzy, wiadomo odległość też swoje robi więc trzeba szukać "złotego środka".
    Myślę też, ze każdy będzie chwalił swoją klinikę, bo jest z nią jakoś związany. I w każdej znajdą się plusy i minusy.
    Ja moja klinikę cenię za kameralnosc i wysoką skuteczność, gdy byli w programie rządowym. Mają też dość niskie ceny.
    Co do minusów to denerwuje mnie czasami taki chaos, który tam i jest i to , ze czasem trzeba sobie wszystkiego samemu pilnować, bo akurat lekarz, który robił usg zapomniała przekazać embriologom jakiś informacji.

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, powtarzasz betę ?

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Ja polecam w invimedzie dr Sroke - madry czlowiek ale troche malo mowny trzeba z niego wyciagac informacje. Bylam jeszcze u dr Lewandowskiego jak Sroki nie bylo i tez bylam zadowolona wszystko fajnie mi wutlumaczyl i byl super mily. Wiec trudno stwierdzic. Ja jednak chyba wolalam Lewandowskiego bo tak fajnie tlumaczyl i on robil mi ostatnie usg przed zajsciem w ciaze. Wiec jakis sentyment mam do niego.

MonikA_89! lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Szona też polecam invimed Poznań. Ale od Bia to daleko.

Monika jak się czujesz ?

To chyba Misia pytała, ja zostanę w tych białostockich póki co. Dzięki :)

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Elfia, powtarzasz betę ?
    jutro dopiero

Ale już mi szajba odbija, bo nie mam żadnych kompletnie objawów, nic.

Ten kropek się nie komunikuje ze mną w ogóle, byłabym spokojniejsza jakby ciaglo w macicy, a tu cycki boleć już przestały

• Mildred Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    jutro dopiero

Ten kropek się nie komunikuje ze mną w ogóle, byłabym spokojniejsza jakby ciaglo w macicy, a tu cycki boleć już przestały

Spokojnie jeszcze chwila a sie zacznie. Mysl pozytywnie !

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    jutro dopiero

Wstydzioszek z tego kropka. Za to jak zacznie się komunikować znad porcelany to Ci się objawów odechce ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:17

MonikA_89! lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• moyeu Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    U nas niby wiadomo, że problem głównie u faceta ale u mnie są i anty TPO i anty TG zaraz odgrzebię jak duże
    I tu w zasadzie nikt mi nic nie powiedział...czy da się je obniżyć? Czy to problem? Bo teraz przeczytałam w artykułach podanych przez Monikę że tak.

Przegrzebałam. Podczas skoku TSH w czerwcu z 1,7 do 2,9 miałam aTPO 70,5 a aTG 130... No i usłyszałam, że nie ma ich co badać, bo i tak będą rosły. Aha

Madziandzia no z tymi przeciwciałami to tak bywa, ja nie badałam ich drugi raz bo lekarka mi mówiła że one będą spadać i rosnąć i nie ma na to reguły i nie ma się co stresować ż urosły. Podobno trzeba do nich podchodzić na zasadzie 0-1, są podwyższone (bez względu na ilość) to pozytyw, nie ma ich to negatyw. Czytałam dużo na temat suplementacji i wiem że warto suplementować selen, można jeść orzechy brazylijskie ale są drogie a ilość selenu może się mocno wahać ze względu na miejsce skąd pochodzą. Ja przez długi czas brałam dwie tabletki dziennie (200mcg) tego https://sklep.kfd.pl/kfd-selenium-200-tabletek-selen-organiczny-p-6590.html?gclid=EAIaIQobChMIhfXC6LHd5wIVyaSaCh2LQAmsEAUYASABEgKKn_D_BwE i czułam się super ale nie miałam stresu, teraz czuję typowe „flare ups” hashimoto i znowu zaczęłam brać selen i po tygodniu czuję poprawę więc myślę że warto sobie uzupełnić ten pierwiastek ☺️

Salome, Madziandzia lubią tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:

Ja mam anty tg i tpo ponad tysiąc, podobno nie podaje się nic na nie, bo one mają wpływ na tarczycę tylko. Mam też dodatnie trab-y, bo mam jednocześnie Graves basedova i hashimoto. W sumie urodziłam dwójkę zdrowych dzieci z nimi,pierwsza ciąża to był w ogóle kosmos, bo zaskoczyło jak tsh było 20... Teoretycznie nie powinno się udać. Także sama nie wiem czy to ma jakikolwiek wpływ... Tak naprawdę w niepłodności jest masa niewiadomych, coś może być przyczyną ale wcale nie musi. Jedna wielka niewiadoma. Ale znam dużo kobiet z chorobami tarczycy, które normalnie zachodzą i rodzą zdrowe dzieci, więc jak dla mnie to raczej nie jest jakiś wielki problem.

szona, Madziandzia, moyeu lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Wstydzioszek z tego kropka. Za to jak zacznie się komunikować znad porcelany to Ci się objawów odechce ;*
    mogę rzygac cały dzień byle kropek byk zdrowy 🙏

szona, Salome, Suszarka, Magddullina2, Mildred, Iseko, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otrzepałam się znów. Na początku marca mam hematologa. Dalej robię badania - komórki NK i wszystkie ANA i im podobne. Następnie wizyta u dra specjalizującego się w histeroskopii. Niech maca i mówi - robić zabieg czy nie. Jak nadal nic nie wyjdzie - rozszerzone badanie nasienia. A jak dalej nic, in vitro.

Za fajna jestem, żeby nie przekazac dalej tych genów, OT CO! ;)

Suszarka, Salome, ElfiaKsiężniczka, Magddullina2, Iseko, Fiore, Madziandzia, Irvine90, moyeu, frezyjciada, MonikA_89!, moni05, Beti82, Misiaa, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    mogę rzygac cały dzień byle kropek byk zdrowy 🙏

Rozumiem w 100%
    Ciotka trzyma za Niego kciuki! ✊✊

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Otrzepałam się znów. Na początku marca mam hematologa. Dalej robię badania - komórki NK i wszystkie ANA i im podobne. Następnie wizyta u dra specjalizującego się w histeroskopii. Niech maca i mówi - robić zabieg czy nie. Jak nadal nic nie wyjdzie - rozszerzone badanie nasienia. A jak dalej nic, in vitro.

Za fajna jestem, żeby nie przekazac dalej tych genów, OT CO! ;)
    Zuch dziewczyna! 😘

szona lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ