Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 
Odpowiedz

And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 

Oceń ten wątek:
  • Nattka95 Nowa

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedź <3 nie wiem już sama co myśleć bardzo się stresuję tym wszystkim.. Tak jak piszesz, jutro z rana pójdę na betę... ;)

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia jak tam u Ciebie? Jakieś objawy małpowe?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Też zastanawiałam się nad badaniem komórek NK. Koszt u mnie w mieście to 450zl.A to bada się tylko kobieta?

Demet, jak to możliwe, ze widziałam w jakimś labie za 60 zł 😅

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka95 wrote:
    Dziękuje za odpowiedź <3 nie wiem już sama co myśleć bardzo się stresuję tym wszystkim.. Tak jak piszesz, jutro z rana pójdę na betę... ;)

A może masz test pod ręka? Z tego co rozumiem, robiłaś dość dawno. Popatrzylabym chętnie na kolejne 2 kreski :)

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    nk można zrobić z macicy albo z krwi. Z macicy najlepiej w 2 fazie cyklu w okienku implantacyjnym. Wiem, ze tak robią w Krakowie w prokocimiu i trzeba się umówić. Kiry w s-f dowolnym momencie.

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Ja polecam w invimedzie dr Sroke - madry czlowiek ale troche malo mowny trzeba z niego wyciagac informacje. Bylam jeszcze u dr Lewandowskiego jak Sroki nie bylo i tez bylam zadowolona wszystko fajnie mi wutlumaczyl i byl super mily. Wiec trudno stwierdzic. Ja jednak chyba wolalam Lewandowskiego bo tak fajnie tlumaczyl i on robil mi ostatnie usg przed zajsciem w ciaze. Wiec jakis sentyment mam do niego.
    Ja niestety Sroki nie polece nigdy :) Bylam na jednej wizycie i jak dla mnie to nie jest dobry lekarz ,ktory wszystkim mowi i przepisuje to samo.
    Poza tym glupie poczucie humoru,ktorego ja nie toleruje u lekarzy.
    No i dla mnie lekarz ,ktory uwaza ,ze owulacja moze byc tylko w 14 dc bo pozniej to juz nie jest owulacja jest skreslony na wstepie.
    Pojechalam do niego juz w ciazy o czym nie wiedzialam a on powiedzial ,ze nie mialam owulacji bo słabe endometrium (13mm)
    Ale jak kto uwaza :)

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka95 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    mam pewien problem od kilku lat leczę się na niedoczynność tarczycy, i od jakiś 2lat biorę duphaston na wyregulowanie cyklu (bez dupka brak @)biorę go od 16 dnia cyklu 2 razy dziennie przez 10 dni. Zawsze wtedy cykl trwał 29 dni miesiąc w miesiąc. Owulacja wykryta 15 dnia cyklu. Dziś mija 20 dzień (35 dzień cyklu) po owulacji a @ ciągle brak i brak objawów jej nadejścia. Jedynie co do mocno bolą mnie piersi oraz ma bardzo wrażliwe sutki. Ostatni test robiłam trzy dni po planowanej @ był negatywny. Temperatura wciąż na dość wysokim jak dla mnie poziomie... Co robić?? Może ktoś coś podpowie?? Przepraszam jeśli to nie na ten wątek;(
    rób tescior

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Ja bym powtórzyła test ;)

Dzięki Monika, biorę prenatal uno, jeśli dobrze pamiętam chyba nasza forumowa zdolniacha Izape o nim pisała jeśli chodzi o metyle ;) w zasadzie na usg potwierdzono Hashimoto. Jeśli chodzi o przeciwciala jajnikowe to co się wtedy dzieje? Bo owulacje mam potwierdzone. Ostatnio na usg wystraszylam się że mam zajebistą torbiel na lewym jajniorze a to było ciałko żółte ;) No nie wiedziałam że może być takie duże :P homocysteinę chętnie sprawdzę.
    Jedne atakują jądro komórkowe, więc komórki są gorszej jakości, a drugie siedzą sobie na otoczce komórki i utrudniają dostęp plemnikom. Endokrynolog mi to kiedyś tłumaczył w tej sposób, że te przeciwciała robią taką jakby dodatkową ściankę/ barierę, nie do pokonania dla plemników. No chyba, że trafi się jakiś zdeterminowany siłacz, który samym spojrzeniem sprawi, że zrobią mu miejsce i pozwolą zapładniać 😁

Madziandzia, ElfiaKsiężniczka, moyeu, szona, Iseko, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko póki co łatwe wybuchy, obsypało mnie i czuję się wypruta z energii ;)
    A u Ciebie jak tam?

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ja niestety Sroki nie polece nigdy :) Bylam na jednej wizycie i jak dla mnie to nie jest dobry lekarz ,ktory wszystkim mowi i przepisuje to samo.
    Poza tym glupie poczucie humoru,ktorego ja nie toleruje u lekarzy.
    No i dla mnie lekarz ,ktory uwaza ,ze owulacja moze byc tylko w 14 dc bo pozniej to juz nie jest owulacja jest skreslony na wstepie.
    Pojechalam do niego juz w ciazy o czym nie wiedzialam a on powiedzial ,ze nie mialam owulacji bo słabe endometrium (13mm)
    Ale jak kto uwaza :)
    No jest dość specyficzny, ale z drugiej strony lubię lekarzy, którzy nie owijają w bawełnę i gadają na temat. Na ploty to ja się z przyjaciółką umówię 😅
    Trzeba też przyznać, że ma rękę do dziewczynek, bo na wątku jednak przeważają. Jak tak teraz myślę, to kojarzę na szybko tylko jedną ciążę z chłopcem, ale naturalsik, a nie ze szkiełka 😅No i sporo bliźniaczek się urodziło w zeszłym roku 😁

U Lewandowskiego byłam ale w Medicover. Też spoko lekarz. Poszłam do niego mówiąc, że mam 40dc, @ nie widać, a mój lekarz z kliniki jest na urlopie i czy może mnie poratować dupkiem, to powiedział, że on też w tej klinice pracuje 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 15:19

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Suszarko póki co łatwe wybuchy, obsypało mnie i czuję się wypruta z energii ;)
    A u Ciebie jak tam?
    Mnie wczoraj wieczorem pobolewał brzuch ale dzisiaj cisza i spokój. Także chyba 🍷 zaatakuje z zaskoczenia 😂 jedyne co to wyciągałam wczoraj słodycze jak zła. No i mam sporo jakiegoś białego śluzu, ilości hurtowe...oby się tylko @ nie spóźniła za dużo bo nie wyrobię się z wynikami :( jakiś dziwny ten cykl mam.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Judit Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:

Kurde to może ja źle sprawdziłam. Byłoby super bo 60 zł jest lepsza wizją na którą mnie stać 😄

Dzisiaj spadła na mnie bomba nuklearna tzn wiadomość o ciąży kogoś bardzo bardzo bliskiego kto nie planował ciąży nigdy, wręcz nie chciał mieć dzieci. Cieszę się ale aż się trzęsę

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Dzisiaj spadła na mnie bomba nuklearna tzn wiadomość o ciąży kogoś bardzo bardzo bliskiego kto nie planował ciąży nigdy, wręcz nie chciał mieć dzieci. Cieszę się ale aż się trzęsę
    Biedulko ❤😘 wiem co czujesz. Trzymaj się, na Ciebie też przyjdzie pora i to już niedługo 😘

Judit, szona lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit, rozumiemy chyba to wszystkie, mi te uczucia są dobrze znane. Trzymaj się dzielnie kochana, niedługo na pewno i Ty będziesz się dzielić taka wiadomością ❤️

Judit lubi tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Judit Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze żadna wiadomość o ciąży nie zmiotła mnie tak z nóg. Chyba dojdę do siebie za miesiąc dopiero 😱

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Dziewczyny jeszcze żadna wiadomość o ciąży nie zmiotła mnie tak z nóg. Chyba dojdę do siebie za miesiąc dopiero 😱

Oj zuchu, dojdziesz szybciej, zobaczysz. Mam też takie ciaze wokół siebie. Taki lajf, co zrobisz :/

Suszarka, kiedy test? :>

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Madziandzia, przy samych aTPO i aTG pomaga metylowana B12 i kwas foliowy. Można sprawdzić też masz prawidłowy poziom homocysteiny. Można niby ograniczyć gluten i laktozę, ale ja jestem sceptycznie nastawiona do diet eliminacyjnych. Dopóki nie diagnozują Hashimoto, to ja bym się w diety nie bawiła 😜 No ale to jest moje zdanie, można mieć inne😉
    Niestety często przeciwciała tarczycowe idą w parze z przeciwjajnikowymi, no i wtedy wielu lekarzy włącza steryd. Najlepiej trafić na takiego lekarza, który nie oleje tematu i włączy jakieś leczenie. Ja tam łykam sterdy i czuję się na nich normalnie. Nic strasznego 😅
    Monia a powiedz mi jak waga przy sterydach? Nie idzie do góry? Mi generalnie steryd by się przydał na RZS... Ogólnie to przede wszystkim trzeba mieć dobrego lekarza, a w mojej mieścince to mogę tylko o takim pomarzyć 🙈 jak pytam o jakieś badania, szczegóły to wysyłają mnie do Białegostoku do bociana od razu... Ale czy ja muszę wszystko od razu w klinice niepłodności leczyć?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka chodź sikniemy jutro :P testy w Biedrze kupiłam tak o :D

Szona a Ty jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 17:46

Magddullina2 lubi tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Niestety my wszystko do siebie bierzemy bardzo emocjonalnie, ale co zrobić. Ja też tak mam... Boli strasznie, szczególnie jak ktoś kto nie chce wpadnie, a my cudujemy, walczymy i nic... :/
    Moim zdaniem każdej starającej się kobiecie ponad rok powinien być przydzielany psycholog! Bo to wszystko jest naprawdę cholernie ciężkie i zaburza zdroworozsądkowe myślenie... Przynajmniej ja tak mam...

szona lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Monia a powiedz mi jak waga przy sterydach? Nie idzie do góry? Mi generalnie steryd by się przydał na RZS... Ogólnie to przede wszystkim trzeba mieć dobrego lekarza, a w mojej mieścince to mogę tylko o takim pomarzyć 🙈 jak pytam o jakieś badania, szczegóły to wysyłają mnie do Białegostoku do bociana od razu... Ale czy ja muszę wszystko od razu w klinice niepłodności leczyć?

Co oni wszyscy z tym bocianem (już któryś raz słyszę o polecaniu tego miejsca). Bocian to dla mnie miejsce, gdzie się głównie ściąga hajs. Moja siostra była we wszystkich białostockich klinikach. Wszedzie poza Bocianem lekarze chcieli szukać przyczyny niepowodzeń. W Bocianie była krotka piłka: inseminacja, in vitro i nara.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ