And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Judit wrote:Też zastanawiałam się nad badaniem komórek NK. Koszt u mnie w mieście to 450zl.A to bada się tylko kobieta?
Demet, jak to możliwe, ze widziałam w jakimś labie za 60 zł 😅 -
Nattka95 wrote:Dziękuje za odpowiedź nie wiem już sama co myśleć bardzo się stresuję tym wszystkim.. Tak jak piszesz, jutro z rana pójdę na betę...
A może masz test pod ręka? Z tego co rozumiem, robiłaś dość dawno. Popatrzylabym chętnie na kolejne 2 kreski -
szona wrote:Demet, jak to możliwe, ze widziałam w jakimś labie za 60 zł 😅
-
Mildred wrote:Ja polecam w invimedzie dr Sroke - madry czlowiek ale troche malo mowny trzeba z niego wyciagac informacje. Bylam jeszcze u dr Lewandowskiego jak Sroki nie bylo i tez bylam zadowolona wszystko fajnie mi wutlumaczyl i byl super mily. Wiec trudno stwierdzic. Ja jednak chyba wolalam Lewandowskiego bo tak fajnie tlumaczyl i on robil mi ostatnie usg przed zajsciem w ciaze. Wiec jakis sentyment mam do niego.
Poza tym glupie poczucie humoru,ktorego ja nie toleruje u lekarzy.
No i dla mnie lekarz ,ktory uwaza ,ze owulacja moze byc tylko w 14 dc bo pozniej to juz nie jest owulacja jest skreslony na wstepie.
Pojechalam do niego juz w ciazy o czym nie wiedzialam a on powiedzial ,ze nie mialam owulacji bo słabe endometrium (13mm)
Ale jak kto uwaza -
Nattka95 wrote:Cześć dziewczyny,
mam pewien problem od kilku lat leczę się na niedoczynność tarczycy, i od jakiś 2lat biorę duphaston na wyregulowanie cyklu (bez dupka brak @)biorę go od 16 dnia cyklu 2 razy dziennie przez 10 dni. Zawsze wtedy cykl trwał 29 dni miesiąc w miesiąc. Owulacja wykryta 15 dnia cyklu. Dziś mija 20 dzień (35 dzień cyklu) po owulacji a @ ciągle brak i brak objawów jej nadejścia. Jedynie co do mocno bolą mnie piersi oraz ma bardzo wrażliwe sutki. Ostatni test robiłam trzy dni po planowanej @ był negatywny. Temperatura wciąż na dość wysokim jak dla mnie poziomie... Co robić?? Może ktoś coś podpowie?? Przepraszam jeśli to nie na ten wątek;( -
Madziandzia wrote:Ja bym powtórzyła test
Dzięki Monika, biorę prenatal uno, jeśli dobrze pamiętam chyba nasza forumowa zdolniacha Izape o nim pisała jeśli chodzi o metyle w zasadzie na usg potwierdzono Hashimoto. Jeśli chodzi o przeciwciala jajnikowe to co się wtedy dzieje? Bo owulacje mam potwierdzone. Ostatnio na usg wystraszylam się że mam zajebistą torbiel na lewym jajniorze a to było ciałko żółte No nie wiedziałam że może być takie duże homocysteinę chętnie sprawdzę.Madziandzia, ElfiaKsiężniczka, moyeu, szona, Iseko, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Beti82 wrote:Ja niestety Sroki nie polece nigdy Bylam na jednej wizycie i jak dla mnie to nie jest dobry lekarz ,ktory wszystkim mowi i przepisuje to samo.
Poza tym glupie poczucie humoru,ktorego ja nie toleruje u lekarzy.
No i dla mnie lekarz ,ktory uwaza ,ze owulacja moze byc tylko w 14 dc bo pozniej to juz nie jest owulacja jest skreslony na wstepie.
Pojechalam do niego juz w ciazy o czym nie wiedzialam a on powiedzial ,ze nie mialam owulacji bo słabe endometrium (13mm)
Ale jak kto uwaza
Trzeba też przyznać, że ma rękę do dziewczynek, bo na wątku jednak przeważają. Jak tak teraz myślę, to kojarzę na szybko tylko jedną ciążę z chłopcem, ale naturalsik, a nie ze szkiełka 😅No i sporo bliźniaczek się urodziło w zeszłym roku 😁
U Lewandowskiego byłam ale w Medicover. Też spoko lekarz. Poszłam do niego mówiąc, że mam 40dc, @ nie widać, a mój lekarz z kliniki jest na urlopie i czy może mnie poratować dupkiem, to powiedział, że on też w tej klinice pracuje 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 15:19
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Madziandzia wrote:Suszarko póki co łatwe wybuchy, obsypało mnie i czuję się wypruta z energii
A u Ciebie jak tam?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
szona wrote:Demet, jak to możliwe, ze widziałam w jakimś labie za 60 zł 😅
Kurde to może ja źle sprawdziłam. Byłoby super bo 60 zł jest lepsza wizją na którą mnie stać 😄
Dzisiaj spadła na mnie bomba nuklearna tzn wiadomość o ciąży kogoś bardzo bardzo bliskiego kto nie planował ciąży nigdy, wręcz nie chciał mieć dzieci. Cieszę się ale aż się trzęsęultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Judit wrote:Dzisiaj spadła na mnie bomba nuklearna tzn wiadomość o ciąży kogoś bardzo bardzo bliskiego kto nie planował ciąży nigdy, wręcz nie chciał mieć dzieci. Cieszę się ale aż się trzęsę
Judit, szona lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Judit, rozumiemy chyba to wszystkie, mi te uczucia są dobrze znane. Trzymaj się dzielnie kochana, niedługo na pewno i Ty będziesz się dzielić taka wiadomością ❤️
Judit lubi tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Dziewczyny jeszcze żadna wiadomość o ciąży nie zmiotła mnie tak z nóg. Chyba dojdę do siebie za miesiąc dopiero 😱ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Judit wrote:Dziewczyny jeszcze żadna wiadomość o ciąży nie zmiotła mnie tak z nóg. Chyba dojdę do siebie za miesiąc dopiero 😱
Oj zuchu, dojdziesz szybciej, zobaczysz. Mam też takie ciaze wokół siebie. Taki lajf, co zrobisz
Suszarka, kiedy test? :> -
MonikA_89! wrote:Madziandzia, przy samych aTPO i aTG pomaga metylowana B12 i kwas foliowy. Można sprawdzić też masz prawidłowy poziom homocysteiny. Można niby ograniczyć gluten i laktozę, ale ja jestem sceptycznie nastawiona do diet eliminacyjnych. Dopóki nie diagnozują Hashimoto, to ja bym się w diety nie bawiła 😜 No ale to jest moje zdanie, można mieć inne😉
Niestety często przeciwciała tarczycowe idą w parze z przeciwjajnikowymi, no i wtedy wielu lekarzy włącza steryd. Najlepiej trafić na takiego lekarza, który nie oleje tematu i włączy jakieś leczenie. Ja tam łykam sterdy i czuję się na nich normalnie. Nic strasznego 😅 -
nick nieaktualny
-
Judit wrote:Dziewczyny jeszcze żadna wiadomość o ciąży nie zmiotła mnie tak z nóg. Chyba dojdę do siebie za miesiąc dopiero 😱
Moim zdaniem każdej starającej się kobiecie ponad rok powinien być przydzielany psycholog! Bo to wszystko jest naprawdę cholernie ciężkie i zaburza zdroworozsądkowe myślenie... Przynajmniej ja tak mam...szona lubi tę wiadomość
-
Pauliśka wrote:Monia a powiedz mi jak waga przy sterydach? Nie idzie do góry? Mi generalnie steryd by się przydał na RZS... Ogólnie to przede wszystkim trzeba mieć dobrego lekarza, a w mojej mieścince to mogę tylko o takim pomarzyć 🙈 jak pytam o jakieś badania, szczegóły to wysyłają mnie do Białegostoku do bociana od razu... Ale czy ja muszę wszystko od razu w klinice niepłodności leczyć?
Co oni wszyscy z tym bocianem (już któryś raz słyszę o polecaniu tego miejsca). Bocian to dla mnie miejsce, gdzie się głównie ściąga hajs. Moja siostra była we wszystkich białostockich klinikach. Wszedzie poza Bocianem lekarze chcieli szukać przyczyny niepowodzeń. W Bocianie była krotka piłka: inseminacja, in vitro i nara.