X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 
Odpowiedz

And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Suszarka chodź sikniemy jutro :P testy w Biedrze kupiłam tak o :D

Szona a Ty jak tam?

U mnie nudy. Tylko w brzuchu strasznie głośno się przelewa. Jak zwykle przed okresem. Także nadciąga.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Co oni wszyscy z tym bocianem (już któryś raz słyszę o polecaniu tego miejsca). Bocian to dla mnie miejsce, gdzie się głównie ściąga hajs. Moja siostra była we wszystkich białostockich klinikach. Wszedzie poza Bocianem lekarze chcieli szukać przyczyny niepowodzeń. W Bocianie była krotka piłka: inseminacja, in vitro i nara.
    co do bociana w Białymstoku ..
    Na wątku adpocji zarodków jest dziewczyna, której ewidentnie coś spieprzyli. Nie podali klasy zarodka, podali złą, sklamali i prawdopodobnie są jakieś braki w dokumentacji medycznej, nie chcą jej wydać kopii tej dokumentacji. Chociaż ma do tego prawo. 17 lutego minęło 30 dni od złożenia wniosku. A tu dalej cisza. Zaangażowała rzecznika praw pacjenta, ale nie wiadomo jak to się skończy. Pisałam jej, ze tutaj mamy zdolne prawniczki i może któraś coś zaradzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 18:13

szona lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam powiedzieć, że u mnie też nudy ale właśnie mam ochotę się rozpłakać. Już mi gil leci... Dostałam wyniki z dziś. I serio nie wiem czego to gowniane TSH tak bardzo skacze

Poprzednie wyniki

93d5d02e0a84.jpg

Obecne

9fcf166d2128.jpg

Żebym jeszcze w ciąży była to rozumiem. Ale w to akurat nie wierzę. Jestem tak potwornie wściekła na siebie, że dopiero zrobiłam wynik. Pewnie mam szafkę leków, z których nawet nie skorzystam.

Ucieło mi TSH. To mam teraz 3,300.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 18:45

• Judit Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak skacze TSH zawsze właśnie w tym okresie jesienno zimowym. Potem jest ok. Co roku to samo.

Dziewczyny a czy jest jakaś szansa otrzymać skierowanie na NFZ na te badania im mu o logiczne typu komórki nk itp? Chyba nie ma co na to liczyć?

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Monia a powiedz mi jak waga przy sterydach? Nie idzie do góry? Mi generalnie steryd by się przydał na RZS... Ogólnie to przede wszystkim trzeba mieć dobrego lekarza, a w mojej mieścince to mogę tylko o takim pomarzyć 🙈 jak pytam o jakieś badania, szczegóły to wysyłają mnie do Białegostoku do bociana od razu... Ale czy ja muszę wszystko od razu w klinice niepłodności leczyć?
    Obecnie ważę 50kg 😜 W ogóle nie mam skutków ubocznych brania sterydu. Ani waga się nie zmienia, ani nie mam żadnych dolegliwości. Kolejny plus -pozbyłam się objawów alergii 😊

Rucola lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Suszarka chodź sikniemy jutro :P testy w Biedrze kupiłam tak o :D

Szona a Ty jak tam?
    Sikłam na Bobka właśnie. I doczekałam swojego osobistego cienia oszusta!!! Now i can die in peace 😂

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż tego cienia😆 my lubimy oglądać testy :)

Sasanka55., szona, agge lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy cokolwiek zauważycie, na żywo jest to bardziej widoczne. Żeby nie było nie nastawiam się, nawet mnie ten cień nie ruszył. Ot, wiem już jak wygląda test z dwiema kreskami 😄

fc2d7b809c55.jpg

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Sikłam na Bobka właśnie. I doczekałam swojego osobistego cienia oszusta!!! Now i can die in peace 😂

Coś mi ten Twój cien pachnie olejkiem Bambino 😎 pokaaaa!

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Obecnie ważę 50kg 😜 W ogóle nie mam skutków ubocznych brania sterydu. Ani waga się nie zmienia, ani nie mam żadnych dolegliwości. Kolejny plus -pozbyłam się objawów alergii 😊
    Monia coraz bardziej zaczynają mi się podobać te sterydy :D muszę zmolestować swojego lekarza 😂

MonikA_89! lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Nie wiem czy cokolwiek zauważycie, na żywo jest to bardziej widoczne. Żeby nie było nie nastawiam się, nawet mnie ten cień nie ruszył. Ot, wiem już jak wygląda test z dwiema kreskami 😄

fc2d7b809c55.jpg

Niech ciemnieje 🙏

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    co do bociana w Białymstoku ..
    Na wątku adpocji zarodków jest dziewczyna, której ewidentnie coś spieprzyli. Nie podali klasy zarodka, podali złą, sklamali i prawdopodobnie są jakieś braki w dokumentacji medycznej, nie chcą jej wydać kopii tej dokumentacji. Chociaż ma do tego prawo. 17 lutego minęło 30 dni od złożenia wniosku. A tu dalej cisza. Zaangażowała rzecznika praw pacjenta, ale nie wiadomo jak to się skończy. Pisałam jej, ze tutaj mamy zdolne prawniczki i może któraś coś zaradzi.

Masakra 😳

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:

fc2d7b809c55.jpg
    A który to dpo u Ciebie?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, to jest teoretycznie 9dpo. Piszę teoretycznie, bo tak mi Flo wyznaczyła. Monitu nie robiłam, tempki nie mierzyłam, kieruję się wyłącznie objawami jak Sasanka 😄

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Pauliśka, to jest teoretycznie 9dpo. Piszę teoretycznie, bo tak mi Flo wyznaczyła. Monitu nie robiłam, tempki nie mierzyłam, kieruję się wyłącznie objawami jak Sasanka 😄

A temperature mierzysz jak Sasanka? Codziennie wieczorem z czola, termometrem elektronicznym slabej jakosci? :D To jest moj podstawowy wyznacznik- tak tylko przypominam, bys nie odwalala fuszerki j nie zapominala o waznych punktach :D :*

Taaaaak trzymam kciuki, by Twoja kreseczka ciemniala! :*

Madziandzia, szona, Rucola, Izape_91, kittinka, Irvine90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Suszarka zaraz się okaże, że nie będziemy miały jak rodzić razem 😂
    Sikaj jutro z rańca!

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    A temperature mierzysz jak Sasanka? Codziennie wieczorem z czola, termometrem elektronicznym slabej jakosci? :D To jest moj podstawowy wyznacznik- tak tylko przypominam, bys nie odwalala fuszerki j nie zapominala o waznych punktach :D :*

Taaaaak trzymam kciuki, by Twoja kreseczka ciemniala! :*
    Hahahah, wychodzi na to że zapomniałam o najważniejszym!!!! 😂 Ale już nadrobiłam, tempka z teraz 37.12

Ja wiem że to nie jest kreska ciążowa. Ale jesteście wszystkie bardzo kochane! I kiedyś wrzucę dwie kreski takie, że nie będzie wątpliwości ❤

Sasanka55., Rucola lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Oj Suszarka zaraz się okaże, że nie będziemy miały jak rodzić razem 😂
    Sikaj jutro z rańca!
    Daj spokój, bez Ciebie nie ide. Boję się sama 😂👎 a siknę dopiero w sobotę chyba. Bo mam w domu tylko jakieś testy o czułości 25 z apteki, więc jak na bobku jest prawie nic to tamte będą białe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 20:13

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ten bobek się zrehabilitował i w końcu zaczął pokazywać tylko ciążowe kreski!

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję II .... ale na owulaku :P 28dc więc zabawnie, ale Frez mam Ciebie cały czas w głowie i nie tracę nadziei :) No i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
    Suszarka ja przyznam szczerze, ze nie widzę krechy ale kto to widział testować 9dpo wieczorem :P Siknij jutro rano to ocenimy ;)
    edit. jesli owu będę mieć jutro a będe testować 29go tak jak się okresliłam to też będę 9dpo :-D Przyganiał kocioł garnkowi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 20:57

ElfiaKsiężniczka, szona, frezyjciada lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ