Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Lena85 Autorytet
    Postów: 505 216

    Wysłany: 14 października 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, niestety...beta 11dpo <0.1 😞
    Czekam na @. Powinna byc jutro lub w srode.

    A ty powtarzalas jeszcze bete? Ktory to tydzień?
    Trzymam mocno ✊

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150x5 i 175x2)
    08.2018 rozpoczynamy starania
    05.2019 HSG
    07.2019 histeroskopia + laparoskopia
    2 cykle na Clo + duphaston - przerwa 2 m-ce
    Drugi cykl na stymulacji Aromkiem
    AMH: 2.11
    Cykl starań: 21
  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 395

    Wysłany: 14 października 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu prawie nowa - kiedyś wchodziłam na forum przy staraniach o 1 dzieciątko. Mam synka urodzonego we wrześniu 2017. Teraz jestem już po 2 wczesnych poronieniach. Mam pytanko, miesiączkę miałam 13.09. Cykle mam zazwyczaj dość długie, ale teraz wydaje mi się, że owulacja była 1.10. Dzis zrobiłam Bete, wynik 9....
    Myślicie że jest jakaś szansa. Od soboty biorę luteinę bo zrobiłam w sobotę test i była kreska mega blada, widoczna pod światło...

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 395

    Wysłany: 14 października 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie nie jestem załamana, że mogłabym nie być w ciąży, bardziej Dołuje mnie fakt, że znowu jakieś komplikacje, powtarzanie badań itp.
    No i nie wiem czy odstawiać luteinę skoro i tak ten wynik niski

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 17:26

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5138 12097

    Wysłany: 14 października 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Generalnie nie jestem załamana, że mogłabym nie być w ciąży, bardziej Dołuje mnie fakt, że znowu jakieś komplikacje, powtarzanie badań itp.
    No i nie wiem czy odstawiać luteinę skoro i tak ten wynik niski

    Nie odstawiaj. Który dpo?

    Edit: doczytałam, że 13 dpo. Masz pewność 100% kiedy była owu? Poczekałabym z odstawieniem 2 dni. Sprawdz pojutrze przyrost. Kciuki!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 17:32

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Generalnie nie jestem załamana, że mogłabym nie być w ciąży, bardziej Dołuje mnie fakt, że znowu jakieś komplikacje, powtarzanie badań itp.
    No i nie wiem czy odstawiać luteinę skoro i tak ten wynik niski
    A może powtórz po 48 godzinach i wtedy zobacz jaki przyrost, bo tutaj chodzi o przyrost, a nie o wynik i u każdej kobiety może być inaczej.

  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 395

    Wysłany: 14 października 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacje sprawdzałam testami owulacyjnymi, właśnie wtedy były pozytywne.

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2019, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:
    Alina, niestety...beta 11dpo <0.1 😞
    Czekam na @. Powinna byc jutro lub w srode.

    A ty powtarzalas jeszcze bete? Ktory to tydzień?
    Trzymam mocno ✊

    Nie powtarzałam już bety, bo stwierdziłam że nie chcę się stresować czekając na wyniki i potem się zastanawiając czy jest okej :)
    Dziś wychodzi mi 6 tydz 3 dzień, wizytę u lekarza mam umówioną na 23.10 i wtedy zobaczę co i jak :) Mam nadzieję że już zobaczę bijące serduszko i że będzie wszystko prawidłowo :)

  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 395

    Wysłany: 17 października 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Beta z 9 spadła, więc coś tam się zadziało na chwilę, ale znów się nie udało. Powoli tracę nadzieję na drugie dziecko. Wszystko strasznie zniechęca...mam ochotę odpuścić. Tyle mnie to nerwów kosztuje. Jestem po prawie 1.5 roku starań i 2 poronieniach, teraz 3 incydent, który nawet nie wiem jak nazwać...Wiem, że nawet jeśli kiedyś by się udało to będzie ciągły stres. Zazdroszczę wszystkim, którzy nie wiedzą co to Beta. Robią test, idą do lekarza i cieszą się z ciąży, a nie czekają na każdy wynik jak na wyrok. Słabszy dzień, wybaczcie, ale większość mojego otoczenia i tak nie rozumie o czym mówię (wyniki, przyrosty? O co chodzi 😫)

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 października 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u lekarza, już było widać zarodek i pulsujące serduszko, CRL - 0,49 cm czyli 4,9 mm. Kamień spadł mi z serca. Ale jest problem. Pomyliłam się ze stresu podając datę ostatniej miesiączki, zamiast 02.09 podałam 04.09 czy to jest bardzo istotne ? Korygować tę datę czy raczej na tę datę się potem nie patrzy ?

  • Renatyslawa Koleżanka
    Postów: 41 121

    Wysłany: 23 października 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/d95ebaf921add.jpg.html
    Dziewczyny prosze o pomoc, jak zinterpretować ten wynik?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    https://zapodaj.net/d95ebaf921add.jpg.html
    Dziewczyny prosze o pomoc, jak zinterpretować ten wynik?
    Gratuluję, jesteś w ciąży 😉

  • Renatyslawa Koleżanka
    Postów: 41 121

    Wysłany: 23 października 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Gratuluję, jesteś w ciąży 😉
    Dziękuję <3 mnie te normy całkowicie namieszały w głowie, bo z tymi co się spotkałam były zupełnie inne a tu 4-5tydz i od 1500 się zaczyna

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2019, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    Dziękuję <3 mnie te normy całkowicie namieszały w głowie, bo z tymi co się spotkałam były zupełnie inne a tu 4-5tydz i od 1500 się zaczyna
    Każde laboratorium ma swoje normy😉 powyżej 4 oznacza ciążę

  • tvisha Przyjaciółka
    Postów: 166 27

    Wysłany: 26 października 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj robiłam moja pierwsza od 10 lat betę, 28dc, wynik 2,2 gdzie norma dla ciazy od 5. Cały czas do wczoraj byłam na luteinie 2x2, okres do tej pory miałam jak w zegarku, objawy okresowe mam juz od kilku dni, ale dalej go nie widać.
    Czy cos moze byc nie tak? Na ciaze juz raczej szans nie ma skoro wynik na to wskazuje. Ile dni po odstawieniu lutki dostawaliście @?

    18.04 -2 kreski
    5.05- 7 tydz. puste jajo płodowe...

    starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    CLO 2017, letrozol 2018,
    2019 -fatalne wyniki nasienia, żpn, zabieg, znaczna poprawa wyników:)
  • kala1 Debiutantka
    Postów: 12 2

    Wysłany: 28 października 2019, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Po 12 latach starań po raz pierwszy mogę się cieszyć pozytywnym wynikiem Beta hcg. Jednak mam obawy, że przyrost jest bardzo słaby. W 10 dpt 5 dniowej blastocysty wynik był tylko 41, dziś 17dpt wynik 430. Jak myślicie jest nadzieja. Miałam tylko jeden zarodek. Progesteron 26 ng/ml. Może ktoś miał podobnie i może podzielić się wiedzą czy dalej wyszło pozytywnie? Biorę estrofem, lultinus, metypred, prolutex - zastrzyki - ale wyszło uczulenie. Co o tym sądzicie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:23

  • szona Autorytet
    Postów: 5138 12097

    Wysłany: 28 października 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kala1 wrote:
    Cześć wszystkim. Po 12 latach starań po raz pierwszy mogę się cieszyć pozytywnym wynikiem Beta hcg. Jednak mam obawy, że przyrost jest bardzo słaby. W 10 dpt 5 dniowej blastocysty wynik był tylko 41, dziś 17dpt wynik 430. Jak myślicie jest nadzieja. Miałam tylko jeden zarodek. Progesteron 26 ng/ml. Może ktoś miał podobnie i może podzielić się wiedzą czy dalej wyszło pozytywnie? Biorę estrofem, lultinus, metypred, prolutex - zastrzyki - ale wyszło uczulenie. Co o tym sądzicie?

    10 dpt - 41, 12 dpt - 82, 14 dpt - 164, 16 dpt 330 ;)
    Beta prawidłowo przyrasta gdy ten przyrost po 48h wynosi chociaż 66%, u Ciebie jest ponad 100%. Wygląda na to, że wszystko jest dobrze. Bardzo mocno trzymam kciuki :)

    Minisia82 lubi tę wiadomość

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • kala1 Debiutantka
    Postów: 12 2

    Wysłany: 29 października 2019, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    10 dpt - 41, 12 dpt - 82, 14 dpt - 164, 16 dpt 330 ;)
    Beta prawidłowo przyrasta gdy ten przyrost po 48h wynosi chociaż 66%, u Ciebie jest ponad 100%. Wygląda na to, że wszystko jest dobrze. Bardzo mocno trzymam kciuki :)

    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zmartwiłam się, że za późno zaskoczył. W tym tygodniu sprawdzę beta hcg co drugi dzień na wszelki wypadek. A czy któraś z was brała taki lek jak Plaquenil?

  • Roxanne Ekspertka
    Postów: 217 71

    Wysłany: 30 października 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Renatysława i Kala1 moje gratulacje :)

    Chciałam się zapytać czy może któraś z was miała zły przyrost beta hcg a mimo to się udało?

    PCOS niedoczynność tarczycy
    Niedrożność prawostronna
    2018- przerwa w staraniach na czas nieokreślony
    [*] 3.11.2016 cp
    [*] 11.2019 cp
  • kala1 Debiutantka
    Postów: 12 2

    Wysłany: 31 października 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxanne wrote:
    Hej wszystkim :)
    Renatysława i Kala1 moje gratulacje :)

    Chciałam się zapytać czy może któraś z was miała zły przyrost beta hcg a mimo to się udało?

    Dziękuję bardzo! Obecnie 19 dpt beta 748, rośnie, choć na początku było leniwie i problemy z zagnieżdżeniem i już miałam wątpliwości, ale widocznie później zaskoczył, podobno ma na to wpływ ukrwienie śluzówki macicy. Mi lekarz przepisał własnie ten dziwny lek Plaquenil - on ma chyba własnie rozrzedzić krew i wspomóc ukrwienie macicy, i biorę dużo progesteronu w rożnych postaciach i na razie zadziałało, w poniedziałek wizyta u lekarza, Betka powinna być już ponad 2000 chyba i mam nadzieję, że na usg będzie już coś widać. Oby. Nadzieja umiera ostatnia, jak to mówią ;-)

  • szona Autorytet
    Postów: 5138 12097

    Wysłany: 31 października 2019, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxanne wrote:
    Hej wszystkim :)
    Renatysława i Kala1 moje gratulacje :)

    Chciałam się zapytać czy może któraś z was miała zły przyrost beta hcg a mimo to się udało?

    Ja niestety miałam najpierw ok. 26, później 44, a później już 15.

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.