Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKrew spuszczona,
Teraz czekam do godziny 15:00 na wyniki.
Śledziłam wyniki mojej utraconej ciąży, wtedy betę nieco ponad 5 miałam w 16 dpo. Tydzień później już było powyżej 60 a w kolejnym ponad 250.
Mam nadzieję że coś wyjdzie, bo się już denerwuje 🤣Irola, Zajsonek, Twinsowa lubią tę wiadomość
-
Ona na na - to czekamy na wyniki 🙏 trzeba być dobrej myśli! Który to Twój dc? Ile po owulce jesteś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 12:42
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Ona-na-na wrote:Krew spuszczona,
Teraz czekam do godziny 15:00 na wyniki.
Śledziłam wyniki mojej utraconej ciąży, wtedy betę nieco ponad 5 miałam w 16 dpo. Tydzień później już było powyżej 60 a w kolejnym ponad 250.
Mam nadzieję że coś wyjdzie, bo się już denerwuje 🤣
Wyniki są?Ona-na-na lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, myslicie że powinnam brać jeszcze ten duphaston? Jutro idę na powtórkę bety, wczoraj wyszła 18,44 w 28 dc. Czy lepiej już przestać żeby to wszystko zeszło ze mnie spokojnie?
Ona-na-na lubi tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
nick nieaktualnyIrola wrote:Dziewczyny, myslicie że powinnam brać jeszcze ten duphaston? Jutro idę na powtórkę bety, wczoraj wyszła 18,44 w 28 dc. Czy lepiej już przestać żeby to wszystko zeszło ze mnie spokojnie?
Irola, Roxanne, szona, Malinaa90 lubią tę wiadomość
-
Hahaha chociaż mi humor poprawiłaś właśnie 😁 dziękuję 😘 Już nic nie pisze dzisiaj, bo to tragedia jest co się z człowiekiem dzieje 🤷♀️🤦♀️
Aga9090 lubi tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
nick nieaktualnyIrola wrote:Hahaha chociaż mi humor poprawiłaś właśnie 😁 dziękuję 😘 Już nic nie pisze dzisiaj, bo to tragedia jest co się z człowiekiem dzieje 🤷♀️🤦♀️
Irola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZajsonek wrote:Wyniki są?
Beta 11,4 😍😍😍
To mój 16dpo.
Ok 5 dni temu musiałam mieć implantację bo miałam trochę różowy śluz z rana.
Na razie pozostaje po Waszej stronie do puki nie zbadam przyrostu i nie zobaczę kropka na monitorze USG 😘
Mam nadzieję że tym razem skończy się szczęśliwie 😎Zajsonek, Roxanne lubią tę wiadomość
-
Irola wrote:Dziewczyny, myslicie że powinnam brać jeszcze ten duphaston? Jutro idę na powtórkę bety, wczoraj wyszła 18,44 w 28 dc. Czy lepiej już przestać żeby to wszystko zeszło ze mnie spokojnie?
Bierz! A jutro powtórz betę wariatko ❤
Trzymam kciuki!✊Irola lubi tę wiadomość
-
Ona-na-na wrote:Beta 11,4 😍😍😍
To mój 16dpo.
Ok 5 dni temu musiałam mieć implantację bo miałam trochę różowy śluz z rana.
Na razie pozostaje po Waszej stronie do puki nie zbadam przyrostu i nie zobaczę kropka na monitorze USG 😘
Mam nadzieję że tym razem skończy się szczęśliwie 😎
Pięknie! GRATULACJE ❤
Ona-na-na lubi tę wiadomość
-
Roxanne wrote:Bardzo mi przykro daj znać jeszcze jak powtorzysz badanie, oby tylko wszystko szybko wróciło do normy i następny cykl będzie Twój trzymaj się ciepło
-
nick nieaktualnykala1 wrote:Dziś badania powtórzone, beta hcg spadło do 168, więc koniec . Jednak z czystej ciekawości zrobiłam sobie jeszcze badanie tsh, bo coś mnie tknęło i okazało się że jest sporo za wysokie bo 5, 62, a pamiętam, że przed transferem około miesiąc temu tsh było 0, 44. I tak wzrosło mimo brania leku letrox. Czy to mogła być przyczyna poronienia? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej sprawie? Co powinnam zrobić dalej, czy jest w ogóle na to jakaś pomoc? Jestem wściekła, że nie badałam na bieżąco co kilka dni tego głupiego tsh. A tak dobrze szło. wrrrr
Tsh to hormon, który ma prawie identyczna budowę cząsteczki co bhcg (hormon ciążowy).
Gdy jest go za dużo (niedoczynność tarczycy), jego nadmiar może zaburzać zajście w ciążę.
Kobiety w ciąży z niedoczynnością powinny na bieżąco monitorować tsh (najlepiej przy każdym badaniu wzrostu bhcg), ponieważ wysoki poziom TSH może prowadzić do poronień.
Osobiście znam kilka kobiet, które przez to utraciły ciążę. U mnie też tsh blokowało zajście w ciążę. Pierwszy miesiąc na letroxie i II. -
Kochane jutro idę na badanie z krwi bthcg trzymajcie kciuki! Jestem 5 dni po ostatniej tabletce duphastonu i okresu brak. Zawsze szybko przychodził! Mam tkliwe sutki dzisiaj ból w dole tak jak na okres i bolące piersi! Zobaczymy co się dzieje! Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki za nas wszystkie ❤️🌹
Lalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ratunku!!!
Odebrałam wynik właśnie, i już sama nie wiem co myśleć, normy są jakieś dziwne...
Patrząc na sam wynik uznałabym że to ciąża, ale wg norm chyba nie.
Pomożecie?
BETA HCG (S) 76.3 mIU/ml
normy:
poniżej 5.00 mIU/ml
Wartości w ciąży dla LMPLMP (tygodnie od ostatniej miesiączki):202 - 231000 dla LMP 1-1022536 - 234990 dla LMP 11-158007 - 50064 dla LMP 16-221600 - 49413 dla LMP 23-40
IV 2018 (13 dc) - AMH: 0.638
IV 2018 (3 dc) - AMH: 0.92!
HSG ok
Morfologia 2%
VIII 2018 Clo - 1 cykl
nieudane podejścia do inseminacji
II 2019 - AMH: 0.29
III 2019 - pierwsze IVF -
PannaFerminaDaza wrote:Dziewczyny ratunku!!!
Odebrałam wynik właśnie, i już sama nie wiem co myśleć, normy są jakieś dziwne...
Patrząc na sam wynik uznałabym że to ciąża, ale wg norm chyba nie.
Pomożecie?
BETA HCG (S) 76.3 mIU/ml
normy:
poniżej 5.00 mIU/ml
Wartości w ciąży dla LMPLMP (tygodnie od ostatniej miesiączki):202 - 231000 dla LMP 1-1022536 - 234990 dla LMP 11-158007 - 50064 dla LMP 16-221600 - 49413 dla LMP 23-40
Faktycznie dziwne normy, natomiast jak dla mnie to ciaza jest, powtórz betę po 48h, najważniejszy jest przyrost 😊PannaFerminaDaza lubi tę wiadomość
-
Ona-na-na wrote:Tsh to hormon, który ma prawie identyczna budowę cząsteczki co bhcg (hormon ciążowy).
Gdy jest go za dużo (niedoczynność tarczycy), jego nadmiar może zaburzać zajście w ciążę.
Kobiety w ciąży z niedoczynnością powinny na bieżąco monitorować tsh (najlepiej przy każdym badaniu wzrostu bhcg), ponieważ wysoki poziom TSH może prowadzić do poronień.
Osobiście znam kilka kobiet, które przez to utraciły ciążę. U mnie też tsh blokowało zajście w ciążę. Pierwszy miesiąc na letroxie i II.Ona-na-na lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim Staraczkom
Wczoraj beta 261 kolejne testowanie jutro i zobaczymy jak przyrasta
Powiedzcie mi kiedy najlepiej iść do ginekologa żeby podejrzeć czy się ładnie zagnieździło?
Podpięty wykres to nie jest obecny, to z pierwszej ciąży. Jakoś tak tutaj wskoczył nie umiem zmienić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 13:25
-
Ika83 wrote:Czy któraś z Was miała niską beta HCG, a później okazało się, że to ciąża?
Jestem 12 dpo i beta 3.98. Może za wcześnie? Dodatkowo nie Rozumiem interpretacji wyników.
Wynik ujemny 0.0 -5.0
1-10 tydzień 1.20 - 417 430
Pomożecie?
Moim zdaniem powtórz bo tutaj chyba będzie ❤️ moja koleżanka miała 2.62 i powtórzyła za dwa dni i ciąża 🥰 tak więc u ciebie jeszcze więcej pokazuje trzymam kciuki ✊❤️🥰Ika83 lubi tę wiadomość