X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • moiko Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, czy można zrobić betę dzisiaj i jutro żeby sprawdzić przyrost? Wypadają święta i nie wiem jak to zorganizować, żeby sprawdzić przyrost. ewentualnie czy też można zrobić betę dzisiaj a potem 27 grudnia po świętach.

• Mildred Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moiko wrote:
    hej, czy można zrobić betę dzisiaj i jutro żeby sprawdzić przyrost? Wypadają święta i nie wiem jak to zorganizować, żeby sprawdzić przyrost. ewentualnie czy też można zrobić betę dzisiaj a potem 27 grudnia po świętach.

Można, ja zrobiłam jedna betę i dopiero po 6 dniach następna użyłam kalkulatora bety i wyliczyło mi średni przyrost. Jeśli chcesz to pewnie że możesz. 😀

moiko lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 Czy któraś z was robiła beta hcg przed terminem miesiączki po zastrzyku ovitrelle ? Ja mam cykle 30 dniowe i powinnam dostać okres 31 grudnia, ale miałam cykl stymulowany i 14 grudnia - 13dc miałam podany ovitrelle i lekarz kazał mi zrobić bete 14 dni po zastrzyku czyli 28 grudnia.. Czyli tak jakby 3 dni przed terminem @. Co myślicie?

• Mildred Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Cześć dziewczyny 😊 Czy któraś z was robiła beta hcg przed terminem miesiączki po zastrzyku ovitrelle ? Ja mam cykle 30 dniowe i powinnam dostać okres 31 grudnia, ale miałam cykl stymulowany i 14 grudnia - 13dc miałam podany ovitrelle i lekarz kazał mi zrobić bete 14 dni po zastrzyku czyli 28 grudnia.. Czyli tak jakby 3 dni przed terminem @. Co myślicie?

Ja robiłam w 11 dniu po owulacji w 13dniu po zastrzyku. Beta wynosiła 53. Jak widać po stopce udało się. Powodzenia życzę.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Prosze o pomoc. Jestem po transfer 5 dniowego zarodka, ktory odbyl sie10.12.
    - 1 beta 21.12 na poziomie 368
    - 2 beta 23.12 na poziomie 633
    - 3 beta 27.12 na poziomie 1677
    - 4 beta 30.12 na poziomie 3195

Czy nie za slabo przyrasta? ;(

Progesteron z dzisiaj 23.2 (23.12 byl na poziomie 14.7) - tak wiec chyba ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 15:18

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc w interpretacji wyniku. Dziś jest 11 dzień po transferze zrobiłam betę wyszła 6 a progesteron 16,26. Myślicie ze jest szansa ze się udało czy to może wynik leków biorę duphaston i luteinę. Okres powinnam dostać dwa dni temu.

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • ewelinka26 Nowa

Wysłany: 7 stycznia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam pytanie odnośnie wiarygodności beta HCG
    Moje cykle trwają 30-31 dni. W 27 DC zrobiłam test ciążowy i wyszła 2 kreska trochę mniej wyraźną jednak widać ją gołym okiem. 28dc pojechałam na betę ale niestety wynik 0,10. Do okresu jeszcze 2 dni. Mam szanse że coś się zmieni? Czy ktoś był w sytuacji gdzie beta była negatywna a ciąża jednak była.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba bardziej wiarygodna jest beta niż test

• Krysia91 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

pomocy!

Jak rozumieć ten wynik? https://zapodaj.net/fbe271ff8c374.png.html

Do tej pory moje wyniki ujemne były na poziomie 0,1 a teraz sama nie wiem jak to rozumieć - dodatkowo miesza mi w głowie ten zakres referencyjny. Zawsze myślałam, że powyżej 5 mówimy o ciąży... Będę wdzięczna za pomoc!

Dzięki

5 CS
    PCOS (?) w trakcie diagnozowania
    Suple: Miovelia NAC/od listopada zmiana na Inofem
    07.2016 utrata ciąży w 12 tygodniu
  • CherryCherry_Lady Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Co sądzicie o becie 0.2 trzy dni przed miesiączką? Przekreślony cykl?

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia91 wrote:
    Dziewczyny,

pomocy!

Jak rozumieć ten wynik? https://zapodaj.net/fbe271ff8c374.png.html

Do tej pory moje wyniki ujemne były na poziomie 0,1 a teraz sama nie wiem jak to rozumieć - dodatkowo miesza mi w głowie ten zakres referencyjny. Zawsze myślałam, że powyżej 5 mówimy o ciąży... Będę wdzięczna za pomoc!

Dzięki
    Pierwszy zakres referencyjny od 1,2 w górę ciąża 1-8tydzień,Ty masz niestety wynik poniżej 1,2.
    Ja też myślałam,że ciąża powyżej 5,ale to zależy od labolatorium,w Twoim zakres jest już od 1 tyg a to chyba rzadkość

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CherryCherry_Lady wrote:
    Hej :)

Co sądzicie o becie 0.2 trzy dni przed miesiączką? Przekreślony cykl?
    To zależy,który to dzień po owulacji,ale obawiam się,że niestety to nie ciąża☹ale może wypowie się ktoś bardziej doświadczony😉
    Ja miałam <2,0 w 8dpo,@dostałam 5 dni później

Wysłany: 15 stycznia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    To zależy,który to dzień po owulacji,ale obawiam się,że niestety to nie ciąża☹ale może wypowie się ktoś bardziej doświadczony😉
    Ja miałam <2,0 w 8dpo,@dostałam 5 dni później

No tak myślę właśnie.. niby dopiero pierwszy cykl się staramy ale już się zaczęłam martwić bo zrobiłam badania i jest wszystko dobrze, nawet progesteron w 21dc miałam 53 n mol /l . Cykle mam 30 dniowe. No nic.. trzeba zawalczyć w następnym cyklu.

Ty teraz się starasz? Jestem nowa na forum jeszcze nie przejrzałam wątków :)

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CherryCherry_Lady wrote:
    No tak myślę właśnie.. niby dopiero pierwszy cykl się staramy ale już się zaczęłam martwić bo zrobiłam badania i jest wszystko dobrze, nawet progesteron w 21dc miałam 53 n mol /l . Cykle mam 30 dniowe. No nic.. trzeba zawalczyć w następnym cyklu.

Ty teraz się starasz? Jestem nowa na forum jeszcze nie przejrzałam wątków :)
    No to powiem Ci,że prog ponad 50 w 21dc to mega dużo,chyba może być oznaką ciąży,ale ekspertką nie jestem😉
    W necie piszą,że wysoki progesterin może oznaczać:ciążę mnogą zespół policystycznych jajników oraz niektórych przypadkach raka jajnika.Może bliźniaki Ci się szykują😅 Jeśli teraz się nie uda to nie zrażaj się .Podobno zdrowa para ma w cyklu 20-30% na spłodzenie dzieciątka.Poczekaj do terminu @ i jeśli nie przyjdzie to wtedy zrób test.Trzymam kciuki!

Tak,my się staramy teraz,zapraszam do wątku "Dla nowych staraczek"🙂

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    No to powiem Ci,że prog ponad 50 w 21dc to mega dużo,chyba może być oznaką ciąży,ale ekspertką nie jestem😉
    W necie piszą,że wysoki progesterin może oznaczać:ciążę mnogą zespół policystycznych jajników oraz niektórych przypadkach raka jajnika.Może bliźniaki Ci się szykują😅 Jeśli teraz się nie uda to nie zrażaj się .Podobno zdrowa para ma w cyklu 20-30% na spłodzenie dzieciątka.Poczekaj do terminu @ i jeśli nie przyjdzie to wtedy zrób test.Trzymam kciuki!

Tak,my się staramy teraz,zapraszam do wątku "Dla nowych staraczek"🙂

Dzięki za zaproszenie :* Za chwilę tam zajrzę :)

• oliwka_9393 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, moge dołączyć?

15.01 zrobilam bete 10 dni po owulacji - 81,30
    17.01. kolejna beta - 171, 10 czyli przyrost około 111%
    20.01 beta - 344,40 czyli około 102% w ciągu 72h :(

Średni przyrost wynosi niecale 78%.
    Nie ukrywam, ze jestem lekko zdolowana :(
    Myslicie, ze przy tak slabym przyroscie są jakies szanse na zdrową ciaze? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwka_9393 wrote:
    Czesc dziewczyny, moge dołączyć?

15.01 zrobilam bete 10 dni po owulacji - 81,30
    17.01. kolejna beta - 171, 10 czyli przyrost około 111%
    20.01 beta - 344,40 czyli około 102% w ciągu 72h :(

Średni przyrost wynosi niecale 78%.
    Nie ukrywam, ze jestem lekko zdolowana :(
    Myslicie, ze przy tak slabym przyroscie są jakies szanse na zdrową ciaze? :(

Mówi się, że minimalny przyrost powinien wynieść 100% w 72h, więc jeszcze się w nim mieścisz :)
    Sprawdź betę jutro, może wzrost przyspieszy. Moja beta rosla dość nieregularnie, raz wolniej, raz podwajala się z dnia na dzień, więc tu chyba różnie może być:)

• oliwka_9393 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollinda wrote:
    Mówi się, że minimalny przyrost powinien wynieść 100% w 72h, więc jeszcze się w nim mieścisz :)
    Sprawdź betę jutro, może wzrost przyspieszy. Moja beta rosla dość nieregularnie, raz wolniej, raz podwajala się z dnia na dzień, więc tu chyba różnie może być:)

Dzieki za odpowiedź :) wszędzie czytalam, ze minimum 114% co 72h. Jutro śmigam na kolejne badanie. mogę zapytać jak dalej rozwijala sie Twoja ciąża?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 15:18

Kori lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @oliwka_9393 U mnie obecnie mam 11 tydzień, póki co nie było problemów.
    Miałam też takie momenty, że wzrost bety spowalnial, potem nagle przyspieszal. Lekarz nie oceniał tego, jako problem.

Mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko poszlo szczęśliwie 😊

• Mamoftwo Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy jest sens robić dziś betę (termin @ w sobotę) skoro i tak jadę robić ogólne badania krwi? Czy odpuścić i zrobić w poniedziałek?

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ