Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • moiko Koleżanka
    Postów: 51 13

    Wysłany: 23 grudnia 2019, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, czy można zrobić betę dzisiaj i jutro żeby sprawdzić przyrost? Wypadają święta i nie wiem jak to zorganizować, żeby sprawdzić przyrost. ewentualnie czy też można zrobić betę dzisiaj a potem 27 grudnia po świętach.

  • Mildred Autorytet
    Postów: 1286 2829

    Wysłany: 23 grudnia 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moiko wrote:
    hej, czy można zrobić betę dzisiaj i jutro żeby sprawdzić przyrost? Wypadają święta i nie wiem jak to zorganizować, żeby sprawdzić przyrost. ewentualnie czy też można zrobić betę dzisiaj a potem 27 grudnia po świętach.

    Można, ja zrobiłam jedna betę i dopiero po 6 dniach następna użyłam kalkulatora bety i wyliczyło mi średni przyrost. Jeśli chcesz to pewnie że możesz. 😀

    moiko lubi tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Agnes92 Ekspertka
    Postów: 151 59

    Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 Czy któraś z was robiła beta hcg przed terminem miesiączki po zastrzyku ovitrelle ? Ja mam cykle 30 dniowe i powinnam dostać okres 31 grudnia, ale miałam cykl stymulowany i 14 grudnia - 13dc miałam podany ovitrelle i lekarz kazał mi zrobić bete 14 dni po zastrzyku czyli 28 grudnia.. Czyli tak jakby 3 dni przed terminem @. Co myślicie?

    Agnes92
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1286 2829

    Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Cześć dziewczyny 😊 Czy któraś z was robiła beta hcg przed terminem miesiączki po zastrzyku ovitrelle ? Ja mam cykle 30 dniowe i powinnam dostać okres 31 grudnia, ale miałam cykl stymulowany i 14 grudnia - 13dc miałam podany ovitrelle i lekarz kazał mi zrobić bete 14 dni po zastrzyku czyli 28 grudnia.. Czyli tak jakby 3 dni przed terminem @. Co myślicie?

    Ja robiłam w 11 dniu po owulacji w 13dniu po zastrzyku. Beta wynosiła 53. Jak widać po stopce udało się. Powodzenia życzę.

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • WerkaP2 Koleżanka
    Postów: 69 14

    Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Prosze o pomoc. Jestem po transfer 5 dniowego zarodka, ktory odbyl sie10.12.
    - 1 beta 21.12 na poziomie 368
    - 2 beta 23.12 na poziomie 633
    - 3 beta 27.12 na poziomie 1677
    - 4 beta 30.12 na poziomie 3195

    Czy nie za slabo przyrasta? ;(

    Progesteron z dzisiaj 23.2 (23.12 byl na poziomie 14.7) - tak wiec chyba ok?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 15:18

    PCO
    Edometrioza.
    08.2019- histeriskopia, ponowne usuniecie odrosnietej przegrody macicy
    Punkcja: mamy 6 zarodkow.
    - 11.2019 - I nieudany transfer
    - 12.2019 - II transfer. Ciaza obumarla w 8 tyg. 01.2020 lyzeczkowanie
    Morfologia nasienia 2%
  • gonia729 Autorytet
    Postów: 292 199

    Wysłany: 7 stycznia, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc w interpretacji wyniku. Dziś jest 11 dzień po transferze zrobiłam betę wyszła 6 a progesteron 16,26. Myślicie ze jest szansa ze się udało czy to może wynik leków biorę duphaston i luteinę. Okres powinnam dostać dwa dni temu.

    35 lat
    Klinika Bocian
    IV 2019 AMH - 1,31
    11.19 AMH - 0,87
    1 nieudane IUI
    11.2019 - pierwsze podejście do IVF
    11.19 ET, beta <1,20 :(
    12.19 FET, 11 dpt beta 6, 12 dpt - 4,20, 13 dpt<1,20 :(
    hormony w normie
  • ewelinka26 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 7 stycznia, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam pytanie odnośnie wiarygodności beta HCG
    Moje cykle trwają 30-31 dni. W 27 DC zrobiłam test ciążowy i wyszła 2 kreska trochę mniej wyraźną jednak widać ją gołym okiem. 28dc pojechałam na betę ale niestety wynik 0,10. Do okresu jeszcze 2 dni. Mam szanse że coś się zmieni? Czy ktoś był w sytuacji gdzie beta była negatywna a ciąża jednak była.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 stycznia, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba bardziej wiarygodna jest beta niż test

  • Krysia91 Znajoma
    Postów: 25 25

    Wysłany: 10 stycznia, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

    pomocy!

    Jak rozumieć ten wynik? https://zapodaj.net/fbe271ff8c374.png.html

    Do tej pory moje wyniki ujemne były na poziomie 0,1 a teraz sama nie wiem jak to rozumieć - dodatkowo miesza mi w głowie ten zakres referencyjny. Zawsze myślałam, że powyżej 5 mówimy o ciąży... Będę wdzięczna za pomoc!

    Dzięki

    5 CS
    PCOS (?) w trakcie diagnozowania
    Suple: Miovelia NAC/od listopada zmiana na Inofem
    07.2016 utrata ciąży w 12 tygodniu
  • CherryCherry_Lady Znajoma
    Postów: 23 15

    Wysłany: 14 stycznia, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

    Co sądzicie o becie 0.2 trzy dni przed miesiączką? Przekreślony cykl?

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 631 435

    Wysłany: 14 stycznia, 23:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia91 wrote:
    Dziewczyny,

    pomocy!

    Jak rozumieć ten wynik? https://zapodaj.net/fbe271ff8c374.png.html

    Do tej pory moje wyniki ujemne były na poziomie 0,1 a teraz sama nie wiem jak to rozumieć - dodatkowo miesza mi w głowie ten zakres referencyjny. Zawsze myślałam, że powyżej 5 mówimy o ciąży... Będę wdzięczna za pomoc!

    Dzięki
    Pierwszy zakres referencyjny od 1,2 w górę ciąża 1-8tydzień,Ty masz niestety wynik poniżej 1,2.
    Ja też myślałam,że ciąża powyżej 5,ale to zależy od labolatorium,w Twoim zakres jest już od 1 tyg a to chyba rzadkość

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 631 435

    Wysłany: 15 stycznia, 00:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CherryCherry_Lady wrote:
    Hej :)

    Co sądzicie o becie 0.2 trzy dni przed miesiączką? Przekreślony cykl?
    To zależy,który to dzień po owulacji,ale obawiam się,że niestety to nie ciąża☹ale może wypowie się ktoś bardziej doświadczony😉
    Ja miałam <2,0 w 8dpo,@dostałam 5 dni później

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • CherryCherry_Lady Znajoma
    Postów: 23 15

    Wysłany: 15 stycznia, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    To zależy,który to dzień po owulacji,ale obawiam się,że niestety to nie ciąża☹ale może wypowie się ktoś bardziej doświadczony😉
    Ja miałam <2,0 w 8dpo,@dostałam 5 dni później

    No tak myślę właśnie.. niby dopiero pierwszy cykl się staramy ale już się zaczęłam martwić bo zrobiłam badania i jest wszystko dobrze, nawet progesteron w 21dc miałam 53 n mol /l . Cykle mam 30 dniowe. No nic.. trzeba zawalczyć w następnym cyklu.

    Ty teraz się starasz? Jestem nowa na forum jeszcze nie przejrzałam wątków :)

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 631 435

    Wysłany: 15 stycznia, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CherryCherry_Lady wrote:
    No tak myślę właśnie.. niby dopiero pierwszy cykl się staramy ale już się zaczęłam martwić bo zrobiłam badania i jest wszystko dobrze, nawet progesteron w 21dc miałam 53 n mol /l . Cykle mam 30 dniowe. No nic.. trzeba zawalczyć w następnym cyklu.

    Ty teraz się starasz? Jestem nowa na forum jeszcze nie przejrzałam wątków :)
    No to powiem Ci,że prog ponad 50 w 21dc to mega dużo,chyba może być oznaką ciąży,ale ekspertką nie jestem😉
    W necie piszą,że wysoki progesterin może oznaczać:ciążę mnogą zespół policystycznych jajników oraz niektórych przypadkach raka jajnika.Może bliźniaki Ci się szykują😅 Jeśli teraz się nie uda to nie zrażaj się .Podobno zdrowa para ma w cyklu 20-30% na spłodzenie dzieciątka.Poczekaj do terminu @ i jeśli nie przyjdzie to wtedy zrób test.Trzymam kciuki!

    Tak,my się staramy teraz,zapraszam do wątku "Dla nowych staraczek"🙂

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • CherryCherry_Lady Znajoma
    Postów: 23 15

    Wysłany: 16 stycznia, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    No to powiem Ci,że prog ponad 50 w 21dc to mega dużo,chyba może być oznaką ciąży,ale ekspertką nie jestem😉
    W necie piszą,że wysoki progesterin może oznaczać:ciążę mnogą zespół policystycznych jajników oraz niektórych przypadkach raka jajnika.Może bliźniaki Ci się szykują😅 Jeśli teraz się nie uda to nie zrażaj się .Podobno zdrowa para ma w cyklu 20-30% na spłodzenie dzieciątka.Poczekaj do terminu @ i jeśli nie przyjdzie to wtedy zrób test.Trzymam kciuki!

    Tak,my się staramy teraz,zapraszam do wątku "Dla nowych staraczek"🙂

    Dzięki za zaproszenie :* Za chwilę tam zajrzę :)

  • oliwka_9393 Przyjaciółka
    Postów: 119 82

    Wysłany: 20 stycznia, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, moge dołączyć?

    15.01 zrobilam bete 10 dni po owulacji - 81,30
    17.01. kolejna beta - 171, 10 czyli przyrost około 111%
    20.01 beta - 344,40 czyli około 102% w ciągu 72h :(

    Średni przyrost wynosi niecale 78%.
    Nie ukrywam, ze jestem lekko zdolowana :(
    Myslicie, ze przy tak slabym przyroscie są jakies szanse na zdrową ciaze? :(

  • Ollinda Znajoma
    Postów: 27 25

    Wysłany: 21 stycznia, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwka_9393 wrote:
    Czesc dziewczyny, moge dołączyć?

    15.01 zrobilam bete 10 dni po owulacji - 81,30
    17.01. kolejna beta - 171, 10 czyli przyrost około 111%
    20.01 beta - 344,40 czyli około 102% w ciągu 72h :(

    Średni przyrost wynosi niecale 78%.
    Nie ukrywam, ze jestem lekko zdolowana :(
    Myslicie, ze przy tak slabym przyroscie są jakies szanse na zdrową ciaze? :(

    Mówi się, że minimalny przyrost powinien wynieść 100% w 72h, więc jeszcze się w nim mieścisz :)
    Sprawdź betę jutro, może wzrost przyspieszy. Moja beta rosla dość nieregularnie, raz wolniej, raz podwajala się z dnia na dzień, więc tu chyba różnie może być:)

    74700tc70ud2anzy.png
  • oliwka_9393 Przyjaciółka
    Postów: 119 82

    Wysłany: 21 stycznia, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollinda wrote:
    Mówi się, że minimalny przyrost powinien wynieść 100% w 72h, więc jeszcze się w nim mieścisz :)
    Sprawdź betę jutro, może wzrost przyspieszy. Moja beta rosla dość nieregularnie, raz wolniej, raz podwajala się z dnia na dzień, więc tu chyba różnie może być:)

    Dzieki za odpowiedź :) wszędzie czytalam, ze minimum 114% co 72h. Jutro śmigam na kolejne badanie. mogę zapytać jak dalej rozwijala sie Twoja ciąża?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 15:18

  • Ollinda Znajoma
    Postów: 27 25

    Wysłany: 9 lutego, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @oliwka_9393 U mnie obecnie mam 11 tydzień, póki co nie było problemów.
    Miałam też takie momenty, że wzrost bety spowalnial, potem nagle przyspieszal. Lekarz nie oceniał tego, jako problem.

    Mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko poszlo szczęśliwie 😊

    74700tc70ud2anzy.png
  • Mamoftwo Koleżanka
    Postów: 32 8

    Wysłany: 11 lutego, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy jest sens robić dziś betę (termin @ w sobotę) skoro i tak jadę robić ogólne badania krwi? Czy odpuścić i zrobić w poniedziałek?

‹‹ 158 159 160 161 162
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.