Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 561 393

    Wysłany: 27 listopada 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika83 wrote:
    Dziś 6.340...

    Beta rośnie. Ja bym powtórzyła w piątek jeszcze raz i sprawdziła jak przyrasta. Trzymam kciuki! 🤞🤞

    Ika83 lubi tę wiadomość

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez, wit. B6, koenzym Q10
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Agnes92 Ekspertka
    Postów: 151 59

    Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie... Dziś mija 14 dzień od zastrzyku ovitrelle, więc pewnie 12 - 13 dzień po owulacji.. Powinnam dostać dzis @, okresu brak s beta 0,75 U/I... Czy jest jeszcze jakakolwiek szansa?

    Agnes92
  • Mrs.C Ekspertka
    Postów: 242 206

    Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika83 wrote:
    Czy któraś z Was miała niską beta HCG, a później okazało się, że to ciąża?
    Jestem 12 dpo i beta 3.98. Może za wcześnie? Dodatkowo nie Rozumiem interpretacji wyników.
    Wynik ujemny 0.0 -5.0
    1-10 tydzień 1.20 - 417 430
    Pomożecie?
    Ja startowałam z ciutke ponad 6 i poronilam w 6tc

    3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
    05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
    13.12 beta 21dpo 5084,0
    21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku
  • Agnes92 Ekspertka
    Postów: 151 59

    Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam chwilowe załamanie nerwowe.. Bo bylam tak pewna.. Cały ubiegły tydzień bolal mnie brzuch - pisałam Wam, wcześniej nigdy tak nie miałam więc bylam pewna, ze dzieje się coś dobrego.. Później na dwa dni brzuch przestał bolec i od wczoraj boli potwornie.. Nie spałam do 3 w nocy, bylam pewna, ze @ bo zawsze bolal mnie brzuch tylko na dwie godziny przed @. Okresu nadal nie mam a podbrzusze boli potwornie, szczególnie prawy jajnik i plecy

    Agnes92
  • malena1980 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 9 grudnia 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem po inseminacji, dziś 5 dni przed spodziewaną @ BETA wynosi 1,22. Czy już po wszystkim, czy jest jeszcze nadzieja?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Od dwóch dni mam zagwozdkę i potrzebuję porady.
    Trzy dni po terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam Beta Hcg. Wynik to 33.39 mlu/ml.
    Wiem, że to mało ale czy jest sens jutro po 48h powtarzać wynik czy raczej spisać wszystko na straty?
    Owulację na 100% miałam o czasie. Nic się nie przesunęło. Piersi mam bardzo tkliwe. Wg norm laboratorium niby mieszcze się w normie bo 3-4 tydzień od owulacji Beta Hcg powinna sie miescic w przedziale od 9 do 130.
    Z tego co jednak czytam to większość z Was na tym etapie ma trzycyfrowe wyniki. Co o tym sądzicie???

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 grudnia 2019, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inag wrote:
    Cześć! Od dwóch dni mam zagwozdkę i potrzebuję porady.
    Trzy dni po terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam Beta Hcg. Wynik to 33.39 mlu/ml.
    Wiem, że to mało ale czy jest sens jutro po 48h powtarzać wynik czy raczej spisać wszystko na straty?
    Owulację na 100% miałam o czasie. Nic się nie przesunęło. Piersi mam bardzo tkliwe. Wg norm laboratorium niby mieszcze się w normie bo 3-4 tydzień od owulacji Beta Hcg powinna sie miescic w przedziale od 9 do 130.
    Z tego co jednak czytam to większość z Was na tym etapie ma trzycyfrowe wyniki. Co o tym sądzicie???
    Powtórz betę, będziesz mieć pewność :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 grudnia 2019, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Tak zrobie. Chciałam tylko zapytać o to w jaki sposób taka beta rokuje...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 18:49

  • szona Autorytet
    Postów: 5166 12130

    Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inag wrote:
    Dzięki. Tak zrobie. Chciałam tylko zapytać o to w jaki sposób taka beta rokuje...

    Przecież to jest zupełnie normalna beta w tym momencie :)

    inag lubi tę wiadomość

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • Syla91 Ekspertka
    Postów: 168 82

    Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś jest mój 16 dzień cyklu, w 13 dniu cyklu była owulacja, pęcherzyk pękł, dziś strasznie boli mnie brzuch, przed południem był jeden moment taki bardzo bolesny ze az krzyknęłam ała, gdzie zawsze jestem odporna na wszystko i od tego czasu pobolewa mnie delikatnie, czy tez tak miałyście?

    - Policystyczne jajniki, długie cykle trwające 40-56 dni, mutacjaV( R2)
    - 26.05.2015 córeczka z wada serca po 1,5 roku starań - zaszłam w drugim cyklu brania clo
    - Od listopada 2018 starania o drugie dziecko
    - I cykl z Lametta + acard 150 mg (11 dc - dwa pecherzyki po 23mmi 21mm na prawym jajniku i jeden na lewym jajniku 19mm; owulacja w 13dc, pęcherzyk pękł)
    - II cykl z Lametta + acard 150mg
    (10 dc jeden pęcherzyk 17mm,14 dc 21mm, 15/16dc owu, pęcherzyk pękł)
    21.01.20 beta 93,4! ;)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Przecież to jest zupełnie normalna beta w tym momencie :)

    Podniosłaś mnie na duchu... Wszędzie czytam że dziewczyny na tym etapie maja nawet po 150-200..
    Dziś zrobiłam ponowne badanie ale w laboratorium dali ciała i wynik zamiast na popoludnie będzie jutro:-(

  • Maniaaa. Autorytet
    Postów: 279 346

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o becie przed @

    Starania od 4.19
    Poronienie 5t6d 06.19
    13.03.20 test ciążowy +
    23.03.20 pęcherzyk+
    tarczka zarodkowa
    30.03.20 jest serduszko ❤️
    20.04.20 fasolka 2.19 cm
    TP 20.11.20

    Folik 1^1
    Falvit mama 1^1


    w57vrjjgw3jxcz91.png
  • Dzoana91 Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zrobiłam 11.12 betę wynik to
    <0,2. 11.12 również miałam dostać okres, okresu do dziś nie ma i żadnych objawów okresowych. Biorę też Castagnus. Nie wiem dlaczego nie mam okresu skoro nie jestem w ciąży 🤰🏽 ktoś miał podobny lub taki sam przypadek?

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 631 435

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dziewczyny co myślicie o becie przed @
    Zależy ile minęło od ewentualnego zapłodnienia,mi kobitka w labolatorium powiedziała,że po 10 dniach beta jest już wiarygodna

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 631 435

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana91 wrote:
    Hej zrobiłam 11.12 betę wynik to
    <0,2. 11.12 również miałam dostać okres, okresu do dziś nie ma i żadnych objawów okresowych. Biorę też Castagnus. Nie wiem dlaczego nie mam okresu skoro nie jestem w ciąży 🤰🏽 ktoś miał podobny lub taki sam przypadek?
    Ja tak miałam ze 4 lata temu,w ciąży nie byłam i dostałam Duphaston na wywołanie okresu,dostałam go ze 2 tyg po terminie

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • szona Autorytet
    Postów: 5166 12130

    Wysłany: 14 grudnia 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inag wrote:
    Podniosłaś mnie na duchu... Wszędzie czytam że dziewczyny na tym etapie maja nawet po 150-200..
    Dziś zrobiłam ponowne badanie ale w laboratorium dali ciała i wynik zamiast na popoludnie będzie jutro:-(


    I jak wynik?

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 grudnia 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    I jak wynik?
    Biochemiczna😭
    Po 5 latach starań

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 19:19

  • szona Autorytet
    Postów: 5166 12130

    Wysłany: 14 grudnia 2019, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inag wrote:
    Biochemiczna😭
    Po 5 latach starań

    Bardzo mi przykro :(

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 grudnia 2019, 23:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Bardzo mi przykro :(
    😢

  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 430 414

    Wysłany: 19 grudnia 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też mam zagwozdke z beta.
    Dwa dni temu 16.99 dziś 26.78 przyrost niecałe 60%
    Któraś z Was miała taką niska i się udało?

    Piersi dalej bardzo wrażliwe. Wczoraj lekko różowe uplawy. Dziś już bez. Brzuch ćmi ale dziś jest przypuszczalny termin miesiączki bo raz mam 28 dni a raz 32. Ciężko ostatnio powiedzieć jak jest z @.

    29 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.