Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Hania123 Autorytet
    Postów: 1375 592

    Wysłany: 14 października, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torcikowa.ania wrote:
    Jutro testowanie Bhcg. To już 3 raz po IUI. Już dziś mam dzień spędzony w łóżku na płaczu bo znowu się okaże że się nie udało. Wszechświecie proszę daj mi znać, że to wszystko ma jakiś sens bo już nie mam sił!
    Trzymam mocno kciuki, żeby się udało! Myśl pozytywnie.. wiem, że brakuje już Ci siły… ale postaraj się

    Niedoczynność tarczycy
    Policystyczne jajniki
    Cin1 + HPV
    Cp - 19.05.21 [*]
    TSH 2.32
    FT3 3.49
    AMH 4.34
    Testosteron 0.56
  • Hania123 Autorytet
    Postów: 1375 592

    Wysłany: 14 października, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiach i jak beta?

    Niedoczynność tarczycy
    Policystyczne jajniki
    Cin1 + HPV
    Cp - 19.05.21 [*]
    TSH 2.32
    FT3 3.49
    AMH 4.34
    Testosteron 0.56
  • Luucy Przyjaciółka
    Postów: 67 31

    Wysłany: 15 października, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    Witam, 7.10.21 beta hcg 108,8, dziś 11.10.21 beta 300,4. Przyrost ok 67 %, niby jeszcze w normie, ale słabo to wygląda. Czy znacie podobne przypadki, które zakończyły się szczęśliwie? Warto iść jutro do lekarza przy tak małych wartościach? Pewnie nic nie będzie widać...

    Wczoraj po 72h beta z 300.4 na 907.8.

    Olcykowa, Mamma-mia, monnkej lubią tę wiadomość

    010i3e3k3szwmdsp.png
  • Mamma-mia Autorytet
    Postów: 1770 1057

    Wysłany: 15 października, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    Wczoraj po 72h beta z 300.4 na 907.8.
    czyli do gory! :)

    PCOS, Endometrioza, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Hipoglikemia reaktywna, Hiperlinsulinizm, Hipoprolaktynemia (!), w przeszlości hiperprolaktynemia z gruczolakiem przysadki, mutacje: Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny nieprawidłowy i PAI-1 4G układ heterozygotyczny nieprawidłowy, zrosty pooperacyjne. Poronienia + 1x cb.
    14.10: bhcg 14,9 <3 prog: 26,8 ng/ml
    16.10: bhcg 75,7
    18.10: bhcg 291 prog: 36,3 ng/ml
    22.10: bhcg 1854 😍
    26.10: 4+5 wg om (+2dni wg terminu owu) usg - 9 mm pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 😍
    29.10 bhcg 16492
    3.11: 5mm zarodek ❤️ wg om 5+6
    9.11: 13 mm zarodek ❤️ wg om 6+5, wg USG 7+3
  • Maona Debiutantka
    Postów: 12 6

    Wysłany: 15 października, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Może ktoś miał podobną sytuację albo rozwiejecie moje wątpliwości...

    Zawsze miałam monitoring cyklu w tym miesiącu też był miał być zastrzyk jednak doszło do owu zanim przepisano mi zastrzyk brzuch bolał mnie w niedzielę we wtorek lekarz na USG stwierdził że pęcherzyk pękł i już jestem po owu. Dziś najprawdopodobniej 11 DPO przyjmując że była w niedzielę (choć może w poniedziałek wtedy 10 DPO) zrobiłam Betę wyszła 1,02, czy jest jakaś szansa że jestem w ciąży 😭??

    Zawsze jak sprawdzałam betę to była na poziomie 0.1 lub 0,2 więc dzisiejsza 1,02 dała mi jakąś mikro nadzieję....

  • Mango44 Autorytet
    Postów: 279 170

    Wysłany: 15 października, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Powiedzcie mi proszę czy taka ciąża ma szansę przetrwać?
    10 dpo: 0,373, progesteron 14,2
    12dpo test pozytywny, beta: 7,67, progesteron 14,65
    14dpo beta: 40,03, progesteron 23,35, czyli przyrost o ponad 500% 😱
    16dpo beta: 80,92, progesteron 20,65, wzrost o 85%
    18dpo beta: 140,30, progesteron 20,03, przyrost o 75%.

    Powiedzcie mi czy są szanse że się to utrzyma? Wiem że jest wszystko "w normie" ale nie oszukujmy się - przyrosty słabe...
    Co powinnam zrobić? Iść do lekarza i sprawdzić czy to nie pozamaciczna? Na tym etapie jakby była wewnątrz macicy to i tak nic nie zobaczy...

    Syn 2018

    zi13vfxmy87wsevh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 października, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Czy któraś z Was się orientuje od jakiego poziomu bety jej wzrost zwalnia?
    W 19 dpt beta wynosiła 26007. W 21 dpt 41023.
    Wizytę mam dopiero za tydzień i aż do wizyty muszę badać bete co dwa dni.
    Na początku pięknie rosła ale teraz widzę że zwolniła i nie wiem czy po prostu na pewnym poziomie jej przyrost zwalnia czy dzieje sie coś złego. Dzisiejszy przyrost był już poniżej normy (według kalkulatora)
    Czy któraś tak miała? Ktoś coś?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 19:34

    AguniWaj94 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 października, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango44 wrote:
    Hej :)
    Powiedzcie mi proszę czy taka ciąża ma szansę przetrwać?
    10 dpo: 0,373, progesteron 14,2
    12dpo test pozytywny, beta: 7,67, progesteron 14,65
    14dpo beta: 40,03, progesteron 23,35, czyli przyrost o ponad 500% 😱
    16dpo beta: 80,92, progesteron 20,65, wzrost o 85%
    18dpo beta: 140,30, progesteron 20,03, przyrost o 75%.

    Powiedzcie mi czy są szanse że się to utrzyma? Wiem że jest wszystko "w normie" ale nie oszukujmy się - przyrosty słabe...
    Co powinnam zrobić? Iść do lekarza i sprawdzić czy to nie pozamaciczna? Na tym etapie jakby była wewnątrz macicy to i tak nic nie zobaczy...
    Ja bylam u lekarza końcem 4 tygodnia.
    Fakt - nie było widać dzieciątka ale było widać czy pęcherzyk jest tam gdzie ma być i jaki ma kształt.
    Więc jeżeli ma Cię to uspokoić to idź do lekarza. Będziesz mogła wykluczyć ciążę pozamaciczna.
    Trzymam kciuki

  • Olcykowa Autorytet
    Postów: 321 313

    Wysłany: 15 października, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maona wrote:
    Hej hej
    Może ktoś miał podobną sytuację albo rozwiejecie moje wątpliwości...

    Zawsze miałam monitoring cyklu w tym miesiącu też był miał być zastrzyk jednak doszło do owu zanim przepisano mi zastrzyk brzuch bolał mnie w niedzielę we wtorek lekarz na USG stwierdził że pęcherzyk pękł i już jestem po owu. Dziś najprawdopodobniej 11 DPO przyjmując że była w niedzielę (choć może w poniedziałek wtedy 10 DPO) zrobiłam Betę wyszła 1,02, czy jest jakaś szansa że jestem w ciąży 😭??

    Zawsze jak sprawdzałam betę to była na poziomie 0.1 lub 0,2 więc dzisiejsza 1,02 dała mi jakąś mikro nadzieję....

    Mam taką sama sytuacje. 11 dpo beta 2,7. Okres mam dostać 19.10. Biorę duphaston i mimo takiej bety Lekarka kazała czekać do wtorku. W poniedziałek ponowić badania. Ale progesteron mam 2,4 także i tak dupa według mnie.

    👩🏼 28l.
    Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne

    🔬 Badania:
    01.2016r.
    Test HPV 14 genotypów - 68❗️

    05.2021r. 3dc
    ✅TSH, FSH, Estradiol, Prolaktyna, SHBG
    ❌LH 31,98 mIU/l ‼️(2,12-10,89)
    Stosunek LH/FSH 6,98 ‼️
    Progesteron 1,57 ng/ml❗️(0,31-1,52)
    Testosteron 125,8 ng/dl ‼️‼️ (10-75)
    Androstendion 4,56 ng/ml ‼️ (0,49-1,31)

    Krzywa cukrowa 86-131-85
    Krzywa insulinowa 7,59-74,81-33,09

    10.2021r. 🧬 Kariotypy prawidłowe ✅, Zespół antyfosfolipidowy wykluczony ✅ USG piersi ✅

    od 06.2021r. 💊 Ovulomed Max, Miovelia NAC
    od 09.2021r. 💊 Prenatal Uno, B-complex, Duphaston 2x1
    od 11.2021r. 💊 Siofor 1000 1x1, Luteina 100 2x1

    4️⃣ cs
    08.2021r. 1cs - cb 💔 5tc
    09.2021r. 2cs - cb 💔 5tc
  • Hania123 Autorytet
    Postów: 1375 592

    Wysłany: 16 października, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bety to jak jest 1,2 to jest duża szansa na początek ciąży. Więc coś jest na rzeczy :) ja miałam tak samo.
    Mango nikt Ci na to pytanie nie odpowie. Póki co jest wszystko w normie. Badaj co dwa dni i zobaczysz. Ja przeżyłam ciąże pozamaciczną zakończoną metotreksatem. Beta zaczęła rządzić się Swoimi prawami i trzeba było zakończyć tą sprawę. Póki co myśl pozytywnie. U mnie prócz słabego przyrostu były krwawienia, dlatego też był to jeden z dowodów na Cp

    Niedoczynność tarczycy
    Policystyczne jajniki
    Cin1 + HPV
    Cp - 19.05.21 [*]
    TSH 2.32
    FT3 3.49
    AMH 4.34
    Testosteron 0.56
  • Maona Debiutantka
    Postów: 12 6

    Wysłany: 16 października, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za odpowiedzi, czekam dalej... Pełna nadziei...🙆‍♂️🙆‍♂️

  • JPat91 Nowa
    Postów: 4 3

    Wysłany: 16 października, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maona wrote:
    Dzięki wielkie za odpowiedzi, czekam dalej... Pełna nadziei...🙆‍♂️🙆‍♂️
    Czekam z Tobą, Beta z wczoraj (9 dpo) 2,2… zwykle w analogicznym momencie cyklu w poprzednich miesiącach było ok. 0,2 więc trochę mam nadzieję… to mój trzeci cykl stymulowany/monitorowany po poronieniu bliźniaków w kwietniu (w 22 tc) i pierwszy raz udało się wystymulować owulację… bądźmy dobrej myśli !

  • Maona Debiutantka
    Postów: 12 6

    Wysłany: 16 października, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JPat91 wrote:
    Czekam z Tobą, Beta z wczoraj (9 dpo) 2,2… zwykle w analogicznym momencie cyklu w poprzednich miesiącach było ok. 0,2 więc trochę mam nadzieję… to mój trzeci cykl stymulowany/monitorowany po poronieniu bliźniaków w kwietniu (w 22 tc) i pierwszy raz udało się wystymulować owulację… bądźmy dobrej myśli !
    Nie chce się nastawiać ale wszędzie wszyscy mówią że każda beta podwyższona to ciąża 🤔🤔

    Hania123 lubi tę wiadomość

  • Olcykowa Autorytet
    Postów: 321 313

    Wysłany: 16 października, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JPat91 wrote:
    Czekam z Tobą, Beta z wczoraj (9 dpo) 2,2… zwykle w analogicznym momencie cyklu w poprzednich miesiącach było ok. 0,2 więc trochę mam nadzieję… to mój trzeci cykl stymulowany/monitorowany po poronieniu bliźniaków w kwietniu (w 22 tc) i pierwszy raz udało się wystymulować owulację… bądźmy dobrej myśli !

    To jest nas 3 :) ja miałam 10dpo plamienie które jeszcze trochę było 11dpo, a dzisiaj sucho. Gdzieś z tylu głowy mam nadzieje ze to bylo implantacyjne i jeszcze nic straconego mimo tej bety 2,7 11dpo. W końcu startuje od 0. W poniedziałek powtórzę badanie. Nie chce się nastawiać bo za mną już 2 straty ale zawsze jakaś iskra w sercu siedzi 🤷🏻‍♀️🙏🏻

    Maona lubi tę wiadomość

    👩🏼 28l.
    Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne

    🔬 Badania:
    01.2016r.
    Test HPV 14 genotypów - 68❗️

    05.2021r. 3dc
    ✅TSH, FSH, Estradiol, Prolaktyna, SHBG
    ❌LH 31,98 mIU/l ‼️(2,12-10,89)
    Stosunek LH/FSH 6,98 ‼️
    Progesteron 1,57 ng/ml❗️(0,31-1,52)
    Testosteron 125,8 ng/dl ‼️‼️ (10-75)
    Androstendion 4,56 ng/ml ‼️ (0,49-1,31)

    Krzywa cukrowa 86-131-85
    Krzywa insulinowa 7,59-74,81-33,09

    10.2021r. 🧬 Kariotypy prawidłowe ✅, Zespół antyfosfolipidowy wykluczony ✅ USG piersi ✅

    od 06.2021r. 💊 Ovulomed Max, Miovelia NAC
    od 09.2021r. 💊 Prenatal Uno, B-complex, Duphaston 2x1
    od 11.2021r. 💊 Siofor 1000 1x1, Luteina 100 2x1

    4️⃣ cs
    08.2021r. 1cs - cb 💔 5tc
    09.2021r. 2cs - cb 💔 5tc
  • tamgdzielepiej Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 16 października, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja czekam na testowanie🙈 dzisiaj mój 9dpo.
    Chciałabym tez iść na betę za dwa dni ale sie boje 😢
    Progesteron u mnie w tym cyklu wysoki bo aż 27,45ng/ml.
    Czekam na efekty i trzymam za Was kciuki.

    Maona lubi tę wiadomość

  • Maona Debiutantka
    Postów: 12 6

    Wysłany: 16 października, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zasnęłam że zmęczenia ledwo 3h po tym jak rano wstalam... a na to wszystko jeszcze dostałam jakiegoś lekkiego plamienia z dużą ilością śluzu... Raczej nie możliwe że to @ skoro jest 11-12 DPO... Nie wiem co myśleć 😭

  • Olcykowa Autorytet
    Postów: 321 313

    Wysłany: 16 października, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maona wrote:
    Dziś zasnęłam że zmęczenia ledwo 3h po tym jak rano wstalam... a na to wszystko jeszcze dostałam jakiegoś lekkiego plamienia z dużą ilością śluzu... Raczej nie możliwe że to @ skoro jest 11-12 DPO... Nie wiem co myśleć 😭

    Może plamienie implantacyjne ? Ja przedwczoraj miałam 10/11dpo i takie plamienie, wczoraj tez troszkę a dzisiaj już prawie nic. Nie wiem na 100% czy to było implantacyjne ale możliwe ze tak 🙂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 20:25

    Maona lubi tę wiadomość

    👩🏼 28l.
    Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne

    🔬 Badania:
    01.2016r.
    Test HPV 14 genotypów - 68❗️

    05.2021r. 3dc
    ✅TSH, FSH, Estradiol, Prolaktyna, SHBG
    ❌LH 31,98 mIU/l ‼️(2,12-10,89)
    Stosunek LH/FSH 6,98 ‼️
    Progesteron 1,57 ng/ml❗️(0,31-1,52)
    Testosteron 125,8 ng/dl ‼️‼️ (10-75)
    Androstendion 4,56 ng/ml ‼️ (0,49-1,31)

    Krzywa cukrowa 86-131-85
    Krzywa insulinowa 7,59-74,81-33,09

    10.2021r. 🧬 Kariotypy prawidłowe ✅, Zespół antyfosfolipidowy wykluczony ✅ USG piersi ✅

    od 06.2021r. 💊 Ovulomed Max, Miovelia NAC
    od 09.2021r. 💊 Prenatal Uno, B-complex, Duphaston 2x1
    od 11.2021r. 💊 Siofor 1000 1x1, Luteina 100 2x1

    4️⃣ cs
    08.2021r. 1cs - cb 💔 5tc
    09.2021r. 2cs - cb 💔 5tc
  • Maona Debiutantka
    Postów: 12 6

    Wysłany: 17 października, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No póki co na dziś @ to raczej nie jest bo nic więcej się nie rozkręciło 🙆‍♂️ Co raz większy mętlik w głowie, jutro robię krew...

  • Olcykowa Autorytet
    Postów: 321 313

    Wysłany: 17 października, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maona wrote:
    No póki co na dziś @ to raczej nie jest bo nic więcej się nie rozkręciło 🙆‍♂️ Co raz większy mętlik w głowie, jutro robię krew...

    Ja dzisiaj zrobiłam test i biało także nie robię sobie nadzieji mimo tego plamienia, które było. Trzymam kciuki za twoją betę ✊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 20:30

    Maona lubi tę wiadomość

    👩🏼 28l.
    Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne

    🔬 Badania:
    01.2016r.
    Test HPV 14 genotypów - 68❗️

    05.2021r. 3dc
    ✅TSH, FSH, Estradiol, Prolaktyna, SHBG
    ❌LH 31,98 mIU/l ‼️(2,12-10,89)
    Stosunek LH/FSH 6,98 ‼️
    Progesteron 1,57 ng/ml❗️(0,31-1,52)
    Testosteron 125,8 ng/dl ‼️‼️ (10-75)
    Androstendion 4,56 ng/ml ‼️ (0,49-1,31)

    Krzywa cukrowa 86-131-85
    Krzywa insulinowa 7,59-74,81-33,09

    10.2021r. 🧬 Kariotypy prawidłowe ✅, Zespół antyfosfolipidowy wykluczony ✅ USG piersi ✅

    od 06.2021r. 💊 Ovulomed Max, Miovelia NAC
    od 09.2021r. 💊 Prenatal Uno, B-complex, Duphaston 2x1
    od 11.2021r. 💊 Siofor 1000 1x1, Luteina 100 2x1

    4️⃣ cs
    08.2021r. 1cs - cb 💔 5tc
    09.2021r. 2cs - cb 💔 5tc
  • Maona Debiutantka
    Postów: 12 6

    Wysłany: 17 października, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wytrzymałam zrobiłam dziś betę w laboratorium 24/7... Z 1,02 od piątku urosła do 7.
    Jesteśmy w szoku, troszkę się martwię bo bardzo delikatne plamienie mam 🙆‍♂️ jutro spróbuję dostać się do lekarza

    monnkej, Olcykowa, Hania123 lubią tę wiadomość

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ