Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżeli wyniki był <1,2 to znaczy, że był negatywny.
Podwajać się ma w określonym przedziale czasu wartość świadcząca o ciąży. Betę <1,2 masz w każdym cyklu, w tym, w którym nie jesteś w ciąży również - co tu się ma podwajać? 50000 x 0 to nadal 0... -
No okej czytałam wiele postów i znalazłam kilka wpisów ze dziewczyny zrobily bete kilka dni przed okresem i byla <1.2 a potem rosło dlatego byłam ciekawa czy to możliwe że może wzeosnąc bo do okrsu mam 10 dni i ile mniej wiecej powina wynosic i jak liczyc ten przyrost to wszystko
-
Gosiaczeek wrote:No okej czytałam wiele postów i znalazłam kilka wpisów ze dziewczyny zrobily bete kilka dni przed okresem i byla <1.2 a potem rosło dlatego byłam ciekawa czy to możliwe że może wzeosnąc bo do okrsu mam 10 dni i ile mniej wiecej powina wynosic i jak liczyc ten przyrost to wszystko
-
Gosiaczeek wrote:No okej czytałam wiele postów i znalazłam kilka wpisów ze dziewczyny zrobily bete kilka dni przed okresem i byla <1.2 a potem rosło dlatego byłam ciekawa czy to możliwe że może wzeosnąc bo do okrsu mam 10 dni i ile mniej wiecej powina wynosic i jak liczyc ten przyrost to wszystko
golonat lubi tę wiadomość
-
Gosia ja w 27 dniu cyklu czyli 12 dni od owulacji hcg miałam 15,9.
Zagnieżdżenie miałam 13-14 grudnia więc na teście który wyszedł pozytywny 10 dni po owulacji wyłapałam czterodniową ciążę. Liczmy te 66% przyrostu co dwa dni to w chwili zagnieżdżenia startowałam z bety na poziomie 1,9 około.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Kasia2115 wrote:Cześć dziewczyny,
29dc beta 6,41, 12dc miałam owulację, od 16dc na duphostanie. Myślicie, że jest jeszcze szansa, że to wzrośnie? Chyba zniosę jajko do poniedziałku, kolejnego badania:-| -
Kasia2115 wrote:Cześć dziewczyny,
29dc beta 6,41, 12dc miałam owulację, od 16dc na duphostanie. Myślicie, że jest jeszcze szansa, że to wzrośnie? Chyba zniosę jajko do poniedziałku, kolejnego badania:-| -
AniaAnia1 wrote:Hej dziewczyny,
dziś mój 10 dpt blastocysty, Beta 21,17...
Progesteron 40.
Encorton, Estrofem x3, Prolutex, acard
Sama nie wiem co o tym myśleć...
Czy u któreś z Was doprowadziło do do szczęśliwego rozwiązania?AniaAnia1 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mam pytanie odnośnie bety.
12 dpo pierwszy pozytywny test beta wynosiła 24,96 dzisiaj 15 dpo i beta 28,56. Może mi ktoś powiedzieć czy miał taki sam przypadek a później się rozkręciło czy zakończyło poronieniem. Najbardziej się boję że to pozamaciczna ciąża...milanka lubi tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:Dzień dobry mam pytanie odnośnie bety.
12 dpo pierwszy pozytywny test beta wynosiła 24,96 dzisiaj 15 dpo i beta 28,56. Może mi ktoś powiedzieć czy miał taki sam przypadek a później się rozkręciło czy zakończyło poronieniem. Najbardziej się boję że to pozamaciczna ciąża... -
Cześć dziewczyny, proszę o pomoc, ostatnia miesiączka byla 22-27.12.21.
Cykle mam średnio 37-40dni. Z mężem współżyłam w okolicy 14-16 stycznia. 26go stycznia zrobiłam test i druga kreska była niewidoczna, zrobiłam kolejne w czwartek i piątek, kreski były bardzo bardzo blade. Wczoraj postanowiłam zrobić betę i wyszło 1,1. Czy to możliwe,że owulacja nastąpiła tak późno, że jest za wcześnie na stwierdzenie ciąży? -
Aga.f wrote:Cześć dziewczyny, proszę o pomoc, ostatnia miesiączka byla 22-27.12.21.
Cykle mam średnio 37-40dni. Z mężem współżyłam w okolicy 14-16 stycznia. 26go stycznia zrobiłam test i druga kreska była niewidoczna, zrobiłam kolejne w czwartek i piątek, kreski były bardzo bardzo blade. Wczoraj postanowiłam zrobić betę i wyszło 1,1. Czy to możliwe,że owulacja nastąpiła tak późno, że jest za wcześnie na stwierdzenie ciąży? -
Dominisia35 wrote:Dzień dobry mam pytanie odnośnie bety.
12 dpo pierwszy pozytywny test beta wynosiła 24,96 dzisiaj 15 dpo i beta 28,56. Może mi ktoś powiedzieć czy miał taki sam przypadek a później się rozkręciło czy zakończyło poronieniem. Najbardziej się boję że to pozamaciczna ciąża... -
Hej dziewczyny to znowu ja ,wczoraj beta 70917 ostatnia 24.01 23519 przyrost 31% z miesiączki 8 TC .moja ginekolog mówi że przy takich wartościach ona już się nie podwaja .Na USG zarodek 8,5mm z bijącym serduchem 161ud . No ale to jakby 6t6dni.Strasznie się martwię ...ona kazała się nie martwić bo twierdzi że owu się mogło przesunąć .aczkolwiek 19.01 maluch miał 2.5mm więc na 13 dni 6 mm ? Nie wiem co myśleć na tyle ciąż nigdy tak nie miałam ...22 dzień na owu jakoś kiepsko mi się wydaje .Fakt 30 dcyklu beta była 27,6 .....Czy któraś z Was może mnie pocieszyć ?bo serce przedstawia mi czarne wizje
-
spona86 wrote:Hej dziewczyny to znowu ja ,wczoraj beta 70917 ostatnia 24.01 23519 przyrost 31% z miesiączki 8 TC .moja ginekolog mówi że przy takich wartościach ona już się nie podwaja .Na USG zarodek 8,5mm z bijącym serduchem 161ud . No ale to jakby 6t6dni.Strasznie się martwię ...ona kazała się nie martwić bo twierdzi że owu się mogło przesunąć .aczkolwiek 19.01 maluch miał 2.5mm więc na 13 dni 6 mm ? Nie wiem co myśleć na tyle ciąż nigdy tak nie miałam ...22 dzień na owu jakoś kiepsko mi się wydaje .Fakt 30 dcyklu beta była 27,6 .....Czy któraś z Was może mnie pocieszyć ?bo serce przedstawia mi czarne wizje
P. S. Jeśli lekarz mówi aby się nie martwić to się nie martwić. Mój kropek jak na 9t+3d też te 23mm ma skąpe bo powinien mieć lekko 30mm ale lekarz mówi że wszystko jest ok i że rośnie swoim tempem i jak przyjdzie czas to wszystko nadrobiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 07:54
golonat lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak.