X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pt moja beta 1560 przyrosty prawidłowe .Więcej nie robiłam .Dziś USG 6tc pęcherzyk bez zarodka ....Dr kazał się nie martwić i przyjść w pon .ale ja z żadną ciążą tak nie miałam :(

• Madziulka24 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze USG robiłam w 5 t 6 dzień i był tylko pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Pani dr pesymistycznie podeszła do mojej ciąży. Dziś tj 6 t 4 dzien umówiłam się do mojego ginekologa na USG i po raz pierwszy usłyszałam bicie serduszka 125 uderzeń na minutę 🥰 powiedział że ciąża jest potwierdzona i rozwija się prawidłowo. Maluszek miał 7 mm. Mówiłam mu o słabym przyroście bety, o plamieniach i bólach brzucha. Mówił że to wszystko jest normalne póki nie ma krwawienia. Pozdrawiam

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka24 wrote:
    Ja pierwsze USG robiłam w 5 t 6 dzień i był tylko pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Pani dr pesymistycznie podeszła do mojej ciąży. Dziś tj 6 t 4 dzien umówiłam się do mojego ginekologa na USG i po raz pierwszy usłyszałam bicie serduszka 125 uderzeń na minutę 🥰 powiedział że ciąża jest potwierdzona i rozwija się prawidłowo. Maluszek miał 7 mm. Mówiłam mu o słabym przyroście bety, o plamieniach i bólach brzucha. Mówił że to wszystko jest normalne póki nie ma krwawienia. Pozdrawiam
    Madziulka mam nadzieję że i u mnie będzie podobnie :( z mężem podjęliśmy decyzję że to nasze ostatnie podejście do ciąży ,ja też chyba nie mam już siły na więcej .najgorzej że w pustym pęcherzyku też beta przyrasta i póki co nie ma sensu jej robić :( dam znać cokolwiek się zadzieje .dzięki za odpowiedź

• Madziulka24 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spona86 wrote:
    Madziulka mam nadzieję że i u mnie będzie podobnie :( z mężem podjęliśmy decyzję że to nasze ostatnie podejście do ciąży ,ja też chyba nie mam już siły na więcej .najgorzej że w pustym pęcherzyku też beta przyrasta i póki co nie ma sensu jej robić :( dam znać cokolwiek się zadzieje .dzięki za odpowiedź
    Wiem co przeżywacie... My z mężem już 3 pełne procedury im vitro przeszliśmy... W sumie 5 transferów. Za każdym razem poronienie na początku, nawet serduszka nie słyszałam 😔 teraz miałam podawane 2 zarodki i przyjął się jeden. Pomimo tego że słyszałam wczoraj serduszko i lekarz mówił że wszystko jest ok to jednak zawsze jakaś obawa jest. Musisz być dobrej myśli! Ja też z mężem powiedziałam że to ostatnia procedura. Mamy jeszcze 2 mrozaczki. Trzymaj się ❤️

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka24 wrote:
    Wiem co przeżywacie... My z mężem już 3 pełne procedury im vitro przeszliśmy... W sumie 5 transferów. Za każdym razem poronienie na początku, nawet serduszka nie słyszałam 😔 teraz miałam podawane 2 zarodki i przyjął się jeden. Pomimo tego że słyszałam wczoraj serduszko i lekarz mówił że wszystko jest ok to jednak zawsze jakaś obawa jest. Musisz być dobrej myśli! Ja też z mężem powiedziałam że to ostatnia procedura. Mamy jeszcze 2 mrozaczki. Trzymaj się ❤️
    Najgorsze jest to że nawet beta teraz nic nie powie, szukałam jak wygląda ciałko żółtkowe i niestety u mnie go nie widać :( choć lekarz tego nie powiedział (też jestem ze służby zdrowia ,ciężko mi oczy mydlić ) myślał pewnie że zapomniałam i tak było. No ale nie widzę go ,także kochane ja już się poddałam . Wiek też nie ten 35 lat ,mamy córcię 11 lat ......teraz 5 ciąża . Czas powiedzieć pas .ale ciężko mi po śmierci Frania w 18tc infekcja wewn .Nie potrafię pogodzić się do końca z tym co mnie spotyka. Staram się żyć dla Córci i Męża

• milanka Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta z 17.01. wyniosła 87 mIU/ml, a z 19.01. 197 mIU/ml. Z tym, że według om to już 5 tc, więc te wartości są bardzo niskie:( Obawiam się, że nic z tej ciąży nie będzie…

💙👶Syneczek 2.11.2020, 3910g, 56 cm
    💔👼Okruszek 1.02.2022, 7 tc, 2,5 mm, ciąża ektopowa w bliźnie po cc
    💙👶Syneczek 24.02.2023, 3600g, 57 cm
  • spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś byłam u innej Pani Doktor jest ciałko żółtkowe j Maleństwo 2,5mm ....Wg USG 5t6dni 😍 serduszka posłuchamy albo wnpt rano albo pon

karola lubi tę wiadomość

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milanka wrote:
    U mnie beta z 17.01. wyniosła 87 mIU/ml, a z 19.01. 197 mIU/ml. Z tym, że według om to już 5 tc, więc te wartości są bardzo niskie:( Obawiam się, że nic z tej ciąży nie będzie…
    Przyrost jest dobry ,nie panikuj zaczynałam od bety 27,110,316,730 i 1560 ...Dziś widziałam na USG 2,5mm szczęścia .Tak może być ....spokojnie .4 T5 dni u mnie była 316 ....zrób kolejną za kilka dni .Daj znać i głowa do góry

milanka lubi tę wiadomość

• milanka Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spona86 wrote:
    Przyrost jest dobry ,nie panikuj zaczynałam od bety 27,110,316,730 i 1560 ...Dziś widziałam na USG 2,5mm szczęścia .Tak może być ....spokojnie .4 T5 dni u mnie była 316 ....zrób kolejną za kilka dni .Daj znać i głowa do góry
    We wtorek po południu idę do gina, rano przed wizytą zrobię betę, żeby pokazać mu wyniki. Na razie się na nic nie nastawiam - co ma być, to będzie:)

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milanka wrote:
    We wtorek po południu idę do gina, rano przed wizytą zrobię betę, żeby pokazać mu wyniki. Na razie się na nic nie nastawiam - co ma być, to będzie:
    Milanka z betą poniżej 1000 nic nie zobaczy ....

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanko ostatnią pewną miesiaczke miałam 9.12.2021r cykle średnio 24-27 dni 7 stycznia dostalam tak jakby krotkiej miesiaczki ale takiej innej bo zawsze mam 5-6 dni i dość obfite a tego 7 stycznia trwało to max do 10 stycznia na dzien szla nawet nie zawsze jedna podpaska .moze mi podpowiecie czy to była miesiączka czy coś innego ?

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczeek wrote:
    Hej mam pytanko ostatnią pewną miesiaczke miałam 9.12.2021r cykle średnio 24-27 dni 7 stycznia dostalam tak jakby krotkiej miesiaczki ale takiej innej bo zawsze mam 5-6 dni i dość obfite a tego 7 stycznia trwało to max do 10 stycznia na dzien szla nawet nie zawsze jedna podpaska .moze mi podpowiecie czy to była miesiączka czy coś innego ?
    Tak ,czasami się się skąpsze miesiączki ,ja cykl przed zajściem miałam właśnie taką

• Ali Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ali wrote:
    Jestem już po wizycie i chyba zdarzył się cud bo jest zarodek z serduszkiem. Ciąża określona na tydzień młodszą. Lekarz daje 80% szans na powodzenie.
    Mój cud niestety dołączył do grona aniołków. Po wizycie ulekarz ponowiłam bete I w ciągu 5 dniu wzrosła do 2500( średni 2 dniowy przyrost 17%) odwiedziłam innego lekarza serduszko nadal biło, zarodek lekko podrósł. Po 2 dniach ustały objawy I już wiedziałam co się stało, był to dzień planowanego terminu porodu pierwszej ciąży:( miałam czekać do kolejnej wizyty jeszcze tydzień ale nie wytrzymałam i dzisiaj pojechałam na IP gdzie lekarz potwierdził poronienie zatrzymane.

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 14.01 1560 dziś 24.01 23519 wzrost w kalkulatorze 72 % jest serduszko które pika ,ale byłam znowu u tego Doktora który wtedy z kolei nic nie widział więc biorę poprawkę że maleństwo ma 3.5, 4mm .Jak to jest z tą betą .....Jutro 7tc

Karcia94 lubi tę wiadomość

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ali wrote:
    Mój cud niestety dołączył do grona aniołków. Po wizycie ulekarz ponowiłam bete I w ciągu 5 dniu wzrosła do 2500( średni 2 dniowy przyrost 17%) odwiedziłam innego lekarza serduszko nadal biło, zarodek lekko podrósł. Po 2 dniach ustały objawy I już wiedziałam co się stało, był to dzień planowanego terminu porodu pierwszej ciąży:( miałam czekać do kolejnej wizyty jeszcze tydzień ale nie wytrzymałam i dzisiaj pojechałam na IP gdzie lekarz potwierdził poronienie zatrzymane.
    Ali tak mi przykro :( ja skończyłam na becie 1560 ....i dopiero dziś powtórzyłam ....Przykro mi z powodu Twojej straty ,wiem że to bardzo boli .3 maj się dzielnie Kochana

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mam pytanie jesli beta jakis czas temu byla <1.2 to jesli wzrasta o 66 %co 48 h to ile powinna wynosić? I jak to liczyc ?

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczeek wrote:
    Hejka mam pytanie jesli beta jakis czas temu byla <1.2 to jesli wzrasta o 66 %co 48 h to ile powinna wynosić? I jak to liczyc ?
    Zależy ile ten jakiś czas wynosi ...

• Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczeek wrote:

Są do tego kalkulatory jednak nie brałabym pod uwagę bety 1.2 tylko dwie wyższe

spona86 lubi tę wiadomość

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • milanka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wynik 654 mIU/ml, czyli przyrost poniżej normy. Spodziewałam się tego, bo wcześniejsze wyniki były bardzo niskie, ale i tak przykro;( Za 2 godziny jadę do gina i zobaczymy, co powie. Mam nadzieję, że to nie ciąża pozamaciczna…

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia beta 17 stycznia ale jestem orzed miesiaczka 10 dni i dlatego pytam czy jest możliwość ze wzrosnie

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ