Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pt moja beta 1560 przyrosty prawidłowe .Więcej nie robiłam .Dziś USG 6tc pęcherzyk bez zarodka ....Dr kazał się nie martwić i przyjść w pon .ale ja z żadną ciążą tak nie miałam :(

• Madziulka24 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze USG robiłam w 5 t 6 dzień i był tylko pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Pani dr pesymistycznie podeszła do mojej ciąży. Dziś tj 6 t 4 dzien umówiłam się do mojego ginekologa na USG i po raz pierwszy usłyszałam bicie serduszka 125 uderzeń na minutę 🥰 powiedział że ciąża jest potwierdzona i rozwija się prawidłowo. Maluszek miał 7 mm. Mówiłam mu o słabym przyroście bety, o plamieniach i bólach brzucha. Mówił że to wszystko jest normalne póki nie ma krwawienia. Pozdrawiam

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka24 wrote:
    Ja pierwsze USG robiłam w 5 t 6 dzień i był tylko pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Pani dr pesymistycznie podeszła do mojej ciąży. Dziś tj 6 t 4 dzien umówiłam się do mojego ginekologa na USG i po raz pierwszy usłyszałam bicie serduszka 125 uderzeń na minutę 🥰 powiedział że ciąża jest potwierdzona i rozwija się prawidłowo. Maluszek miał 7 mm. Mówiłam mu o słabym przyroście bety, o plamieniach i bólach brzucha. Mówił że to wszystko jest normalne póki nie ma krwawienia. Pozdrawiam
    Madziulka mam nadzieję że i u mnie będzie podobnie :( z mężem podjęliśmy decyzję że to nasze ostatnie podejście do ciąży ,ja też chyba nie mam już siły na więcej .najgorzej że w pustym pęcherzyku też beta przyrasta i póki co nie ma sensu jej robić :( dam znać cokolwiek się zadzieje .dzięki za odpowiedź

• Madziulka24 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spona86 wrote:
    Madziulka mam nadzieję że i u mnie będzie podobnie :( z mężem podjęliśmy decyzję że to nasze ostatnie podejście do ciąży ,ja też chyba nie mam już siły na więcej .najgorzej że w pustym pęcherzyku też beta przyrasta i póki co nie ma sensu jej robić :( dam znać cokolwiek się zadzieje .dzięki za odpowiedź
    Wiem co przeżywacie... My z mężem już 3 pełne procedury im vitro przeszliśmy... W sumie 5 transferów. Za każdym razem poronienie na początku, nawet serduszka nie słyszałam 😔 teraz miałam podawane 2 zarodki i przyjął się jeden. Pomimo tego że słyszałam wczoraj serduszko i lekarz mówił że wszystko jest ok to jednak zawsze jakaś obawa jest. Musisz być dobrej myśli! Ja też z mężem powiedziałam że to ostatnia procedura. Mamy jeszcze 2 mrozaczki. Trzymaj się ❤️

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka24 wrote:
    Wiem co przeżywacie... My z mężem już 3 pełne procedury im vitro przeszliśmy... W sumie 5 transferów. Za każdym razem poronienie na początku, nawet serduszka nie słyszałam 😔 teraz miałam podawane 2 zarodki i przyjął się jeden. Pomimo tego że słyszałam wczoraj serduszko i lekarz mówił że wszystko jest ok to jednak zawsze jakaś obawa jest. Musisz być dobrej myśli! Ja też z mężem powiedziałam że to ostatnia procedura. Mamy jeszcze 2 mrozaczki. Trzymaj się ❤️
    Najgorsze jest to że nawet beta teraz nic nie powie, szukałam jak wygląda ciałko żółtkowe i niestety u mnie go nie widać :( choć lekarz tego nie powiedział (też jestem ze służby zdrowia ,ciężko mi oczy mydlić ) myślał pewnie że zapomniałam i tak było. No ale nie widzę go ,także kochane ja już się poddałam . Wiek też nie ten 35 lat ,mamy córcię 11 lat ......teraz 5 ciąża . Czas powiedzieć pas .ale ciężko mi po śmierci Frania w 18tc infekcja wewn .Nie potrafię pogodzić się do końca z tym co mnie spotyka. Staram się żyć dla Córci i Męża

• milanka Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta z 17.01. wyniosła 87 mIU/ml, a z 19.01. 197 mIU/ml. Z tym, że według om to już 5 tc, więc te wartości są bardzo niskie:( Obawiam się, że nic z tej ciąży nie będzie…

💙👶Syneczek 2.11.2020, 3910g, 56 cm
    💔👼Okruszek 1.02.2022, 7 tc, 2,5 mm, ciąża ektopowa w bliźnie po cc
    💙👶Syneczek 24.02.2023, 3600g, 57 cm
  • spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś byłam u innej Pani Doktor jest ciałko żółtkowe j Maleństwo 2,5mm ....Wg USG 5t6dni 😍 serduszka posłuchamy albo wnpt rano albo pon

karola lubi tę wiadomość

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milanka wrote:
    U mnie beta z 17.01. wyniosła 87 mIU/ml, a z 19.01. 197 mIU/ml. Z tym, że według om to już 5 tc, więc te wartości są bardzo niskie:( Obawiam się, że nic z tej ciąży nie będzie…
    Przyrost jest dobry ,nie panikuj zaczynałam od bety 27,110,316,730 i 1560 ...Dziś widziałam na USG 2,5mm szczęścia .Tak może być ....spokojnie .4 T5 dni u mnie była 316 ....zrób kolejną za kilka dni .Daj znać i głowa do góry

milanka lubi tę wiadomość

• milanka Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spona86 wrote:
    Przyrost jest dobry ,nie panikuj zaczynałam od bety 27,110,316,730 i 1560 ...Dziś widziałam na USG 2,5mm szczęścia .Tak może być ....spokojnie .4 T5 dni u mnie była 316 ....zrób kolejną za kilka dni .Daj znać i głowa do góry
    We wtorek po południu idę do gina, rano przed wizytą zrobię betę, żeby pokazać mu wyniki. Na razie się na nic nie nastawiam - co ma być, to będzie:)

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milanka wrote:
    We wtorek po południu idę do gina, rano przed wizytą zrobię betę, żeby pokazać mu wyniki. Na razie się na nic nie nastawiam - co ma być, to będzie:
    Milanka z betą poniżej 1000 nic nie zobaczy ....

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanko ostatnią pewną miesiaczke miałam 9.12.2021r cykle średnio 24-27 dni 7 stycznia dostalam tak jakby krotkiej miesiaczki ale takiej innej bo zawsze mam 5-6 dni i dość obfite a tego 7 stycznia trwało to max do 10 stycznia na dzien szla nawet nie zawsze jedna podpaska .moze mi podpowiecie czy to była miesiączka czy coś innego ?

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczeek wrote:
    Hej mam pytanko ostatnią pewną miesiaczke miałam 9.12.2021r cykle średnio 24-27 dni 7 stycznia dostalam tak jakby krotkiej miesiaczki ale takiej innej bo zawsze mam 5-6 dni i dość obfite a tego 7 stycznia trwało to max do 10 stycznia na dzien szla nawet nie zawsze jedna podpaska .moze mi podpowiecie czy to była miesiączka czy coś innego ?
    Tak ,czasami się się skąpsze miesiączki ,ja cykl przed zajściem miałam właśnie taką

• Ali Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ali wrote:
    Jestem już po wizycie i chyba zdarzył się cud bo jest zarodek z serduszkiem. Ciąża określona na tydzień młodszą. Lekarz daje 80% szans na powodzenie.
    Mój cud niestety dołączył do grona aniołków. Po wizycie ulekarz ponowiłam bete I w ciągu 5 dniu wzrosła do 2500( średni 2 dniowy przyrost 17%) odwiedziłam innego lekarza serduszko nadal biło, zarodek lekko podrósł. Po 2 dniach ustały objawy I już wiedziałam co się stało, był to dzień planowanego terminu porodu pierwszej ciąży:( miałam czekać do kolejnej wizyty jeszcze tydzień ale nie wytrzymałam i dzisiaj pojechałam na IP gdzie lekarz potwierdził poronienie zatrzymane.

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 14.01 1560 dziś 24.01 23519 wzrost w kalkulatorze 72 % jest serduszko które pika ,ale byłam znowu u tego Doktora który wtedy z kolei nic nie widział więc biorę poprawkę że maleństwo ma 3.5, 4mm .Jak to jest z tą betą .....Jutro 7tc

Karcia94 lubi tę wiadomość

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ali wrote:
    Mój cud niestety dołączył do grona aniołków. Po wizycie ulekarz ponowiłam bete I w ciągu 5 dniu wzrosła do 2500( średni 2 dniowy przyrost 17%) odwiedziłam innego lekarza serduszko nadal biło, zarodek lekko podrósł. Po 2 dniach ustały objawy I już wiedziałam co się stało, był to dzień planowanego terminu porodu pierwszej ciąży:( miałam czekać do kolejnej wizyty jeszcze tydzień ale nie wytrzymałam i dzisiaj pojechałam na IP gdzie lekarz potwierdził poronienie zatrzymane.
    Ali tak mi przykro :( ja skończyłam na becie 1560 ....i dopiero dziś powtórzyłam ....Przykro mi z powodu Twojej straty ,wiem że to bardzo boli .3 maj się dzielnie Kochana

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mam pytanie jesli beta jakis czas temu byla <1.2 to jesli wzrasta o 66 %co 48 h to ile powinna wynosić? I jak to liczyc ?

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczeek wrote:
    Hejka mam pytanie jesli beta jakis czas temu byla <1.2 to jesli wzrasta o 66 %co 48 h to ile powinna wynosić? I jak to liczyc ?
    Zależy ile ten jakiś czas wynosi ...

• Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczeek wrote:

Są do tego kalkulatory jednak nie brałabym pod uwagę bety 1.2 tylko dwie wyższe

spona86 lubi tę wiadomość

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • milanka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wynik 654 mIU/ml, czyli przyrost poniżej normy. Spodziewałam się tego, bo wcześniejsze wyniki były bardzo niskie, ale i tak przykro;( Za 2 godziny jadę do gina i zobaczymy, co powie. Mam nadzieję, że to nie ciąża pozamaciczna…

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia beta 17 stycznia ale jestem orzed miesiaczka 10 dni i dlatego pytam czy jest możliwość ze wzrosnie

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ