Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Nel_18 Nowa

Wysłany: 27 lipca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, moje cykle są 31 dniowe ostatnia miesiączkę miałam 10czerwca. @ spóźnia mi się ponad 2 tyg. Testy negatywne, a beta 4.9, dzisiaj lekkie plamienie. Dodam że przytulam się z partnerem codziennie i nawet nie wiem kiedy mogło dojść do zapłodnienia. Ginekolog potwierdził że owulację miałam ale na USG jeszcze nic nie widział. To znaczy, że mogę już wykluczyć ciąża ? Czy jest jeszcze jakaś mała iskierka nadziei ?

• dddddd Nowa

Wysłany: 28 lipca, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Zwracam się do Was z zapytaniem.
    25.06 początek cyklu
    11.07 zastrzyk ovitrele
    15.07 początek duphaston
    26.07 test strumieniowy Pink- bardzo blada druga kreska
    27.07 Beta hcg z krwi 8,5

Poprzedni początek cyklu (24.05)

Co o tym myślicie?

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 29 lipca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

w poniedziałek (15dc) zrobiłam betę która wyszła 743. Czy to możliwe aby wynik kilka dni po owulacji był tak wysoki? Cykle 28 dniowe

• bacha Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo beta tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Hej dziewczyny.
    To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo beta tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....

Hej,

ja mam obecnie podobny przypadek a nawet mniejszy przyrost niż jest u Ciebie. Oba badania robiłam w innych laboratoriach i planuje powtórzyć wynik w piątek. Byłam wczoraj u ginekologa i w sumie dalej nie wiem na czym stoję.

Przewertowałam w ostatnich dniach mnóstwo stron i wpisów różnych dziewczyn i były przypadki, że przy niższym przyroście wszystko było okej. Ale też dość dużo wpisów mówiących o tym, że przy niższym przyroście dochodziło do poronienia. Postaraj się nie stresować, zająć głowę czymś innym.

Jeśli robiłaś badania w innych laboratoriach, na spokojnie powtórz sobie betę w tym samym miejscu, w którym ostatnio robiłaś badania.

Pozdrawiam :)

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel_18 wrote:
    Cześć dziewczyny, moje cykle są 31 dniowe ostatnia miesiączkę miałam 10czerwca. @ spóźnia mi się ponad 2 tyg. Testy negatywne, a beta 4.9, dzisiaj lekkie plamienie. Dodam że przytulam się z partnerem codziennie i nawet nie wiem kiedy mogło dojść do zapłodnienia. Ginekolog potwierdził że owulację miałam ale na USG jeszcze nic nie widział. To znaczy, że mogę już wykluczyć ciąża ? Czy jest jeszcze jakaś mała iskierka nadziei ?

Hej, przyszła @? Powtarzałaś badania?

• bacha Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Hej,

ja mam obecnie podobny przypadek a nawet mniejszy przyrost niż jest u Ciebie. Oba badania robiłam w innych laboratoriach i planuje powtórzyć wynik w piątek. Byłam wczoraj u ginekologa i w sumie dalej nie wiem na czym stoję.

Przewertowałam w ostatnich dniach mnóstwo stron i wpisów różnych dziewczyn i były przypadki, że przy niższym przyroście wszystko było okej. Ale też dość dużo wpisów mówiących o tym, że przy niższym przyroście dochodziło do poronienia. Postaraj się nie stresować, zająć głowę czymś innym.

Jeśli robiłaś badania w innych laboratoriach, na spokojnie powtórz sobie betę w tym samym miejscu, w którym ostatnio robiłaś badania.

Pozdrawiam :)
    Hej, bylam dziś powtórzyć bete w tym samym laboratorium co za pierwszym i trzecim razem. Ale szczerze nie mam żadnych nadziei.. Wiem że to tylko 24h a nie 48h ale muszę sprawdzić czy nie spada...
    Trzymam za nas kciuki, daj znać jutro jak Twoja beta.

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Hej, bylam dziś powtórzyć bete w tym samym laboratorium co za pierwszym i trzecim razem. Ale szczerze nie mam żadnych nadziei.. Wiem że to tylko 24h a nie 48h ale muszę sprawdzić czy nie spada...
    Trzymam za nas kciuki, daj znać jutro jak Twoja beta.

Dam znać :) Trzymam kciuki

• bacha Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Dam znać :) Trzymam kciuki
    Dzis 197, ale to wciąż bardzo mały przyrost... Sama nie wiem, czekam jutro na wizytę...

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Dzis 197, ale to wciąż bardzo mały przyrost... Sama nie wiem, czekam jutro na wizytę...

Jeśli od ostatniego badania minęły 24h to wgl kalkulatorów wzrost jest ponad 66% więc prawidłowy.

Swoją drogą szybko otrzymałaś wynik. Ja robiąc badanie rano wynik mam dopiero po 17.00.

• bacha Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Jeśli od ostatniego badania minęły 24h to wgl kalkulatorów wzrost jest ponad 66% więc prawidłowy.

Swoją drogą szybko otrzymałaś wynik. Ja robiąc badanie rano wynik mam dopiero po 17.00.
    Niby tak, dziś przyrost jest dobry w stosunku do wczorajszego, ale wczorajszy do poniedziałkowego już nie 😔 mialam ewizyte, lekarz na razie kazał się nie martwić, pozostałe wyniki mam dobre, progesteron jedynie na granicy i dostałam duphaston. Jutro idę do swojej ginekolog i mam nadzieję że dowiem się więcej..

Ja robiłam w diagnostyce, do tej pory wyniki zawsze mialam przed południem, jeśli badanie było robione o 7 rano.
    Pierwszą bete robilam o 17, a wyniki były po 21. Więc raczej zawsze tam jest tak szybko.

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Niby tak, dziś przyrost jest dobry w stosunku do wczorajszego, ale wczorajszy do poniedziałkowego już nie 😔 mialam ewizyte, lekarz na razie kazał się nie martwić, pozostałe wyniki mam dobre, progesteron jedynie na granicy i dostałam duphaston. Jutro idę do swojej ginekolog i mam nadzieję że dowiem się więcej..

Ja robiłam w diagnostyce, do tej pory wyniki zawsze mialam przed południem, jeśli badanie było robione o 7 rano.
    Pierwszą bete robilam o 17, a wyniki były po 21. Więc raczej zawsze tam jest tak szybko.

Też robię w diagnostyce ale robiłam ostatnie badania około 10, więc pewnie dlatego wyniki o 17:00.

Mi również przypisali Duphaston, jednak u mnie raczej nie ma co liczyć na pozytywne informacje. Podczas wczorajszego UsG miałam krwawienie. Chociaż dzisiaj już prawie nic nie widać.

Dobrze, że miałam dziś mocno zajęty dzień to o tym nie myślałam, jutro zrobię jeszcze betę ale czuję że będzie spadać.

Pozostaje nam czekać ;)

• bacha Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Też robię w diagnostyce ale robiłam ostatnie badania około 10, więc pewnie dlatego wyniki o 17:00.

Mi również przypisali Duphaston, jednak u mnie raczej nie ma co liczyć na pozytywne informacje. Podczas wczorajszego UsG miałam krwawienie. Chociaż dzisiaj już prawie nic nie widać.

Dobrze, że miałam dziś mocno zajęty dzień to o tym nie myślałam, jutro zrobię jeszcze betę ale czuję że będzie spadać.

Pozostaje nam czekać ;)
    Może to też zależy od miasta.

A jak wygląda beta u Ciebie? Jakie miałaś przyrosty? Który to tydzień? Było coś widać na usg?
    Ja jestem w 4 tygodniu, zastanawiam sie czy jutro cokolwiek będzie mozna zobaczyć na usg.

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Może to też zależy od miasta.

A jak wygląda beta u Ciebie? Jakie miałaś przyrosty? Który to tydzień? Było coś widać na usg?
    Ja jestem w 4 tygodniu, zastanawiam sie czy jutro cokolwiek będzie mozna zobaczyć na usg.

Możliwe że od miasta, chociaż ja robiłam w dwóch różnych 😅

Beta z poniedziałku -743
    Beta ze środy - 959
    Progesteron 13

Na USG w pon było widać ,,zmianę hipechogenna o sr 3 mm,, w środę pęcherzyk? (Celowo znak zapytania bo tak było na wyniku - nie dało się jednoznacznie stwierdzić że to pęcherzyk) 5mm

Ale u mnie jest bardzo dziwna sytuacja bo mi się nie zgrywa to co wychodzi w badaniach z aktualnym dniem cyklu. Sama doktorka mówiła że faktycznie po informacjach o dacie ostatniej miesiączk, aktualnym dniu cyklu też jej tu nic nie pasuje.

• bacha Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Możliwe że od miasta, chociaż ja robiłam w dwóch różnych 😅

Beta z poniedziałku -743
    Beta ze środy - 959
    Progesteron 13

Na USG w pon było widać ,,zmianę hipechogenna o sr 3 mm,, w środę pęcherzyk? (Celowo znak zapytania bo tak było na wyniku - nie dało się jednoznacznie stwierdzić że to pęcherzyk) 5mm

Ale u mnie jest bardzo dziwna sytuacja bo mi się nie zgrywa to co wychodzi w badaniach z aktualnym dniem cyklu. Sama doktorka mówiła że faktycznie po informacjach o dacie ostatniej miesiączk, aktualnym dniu cyklu też jej tu nic nie pasuje.
    Może wcześniej to nie okres a plamienie implantacyjne?
    Trzymam mocno za nas kciuki... Kusi mnie zeby isc jutro na bete, ale boje się. Z jednej strony chce wiedzieć, z drugiej nie.

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Może wcześniej to nie okres a plamienie implantacyjne?
    Trzymam mocno za nas kciuki... Kusi mnie zeby isc jutro na bete, ale boje się. Z jednej strony chce wiedzieć, z drugiej nie.

Wierzę ale może już lepiej poczekać na wizytę u lekarza i jego ocenę sytuacji ;)

Ostatnio okres miałam mocny nawet mocniejszy niż zazwyczaj. Co uzasadniałam tym że cykl wcześniej robiłam sono HSG. Ciężko byłoby mi to nazwać plamieniem ale może się mylę.

• bacha Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Wierzę ale może już lepiej poczekać na wizytę u lekarza i jego ocenę sytuacji ;)

Ostatnio okres miałam mocny nawet mocniejszy niż zazwyczaj. Co uzasadniałam tym że cykl wcześniej robiłam sono HSG. Ciężko byłoby mi to nazwać plamieniem ale może się mylę.
    Beta 900 brzmi pięknie, wierzę że urosła.. Daj jutro znać

moni17-88 lubi tę wiadomość

• Szamanka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, przy becie ok 200 niestety nic nie będzie widać na usg. Lekarz zapewne będzie kazał powtarzać wynik co 48h w tym samym labie jeszcze minimum raz. Dobrze, że bierzesz duphaston. Niestety pozostało czekać, trzymam kciuki 🤞🏻🫂

moni17-88 lubi tę wiadomość

👧🏻 34 👦🏻 36

👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 75), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero

AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅

👦🏻 nasienie ✅ kariotyp ✅

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA ✅, 5BA mozaika trisomia 5)
    15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu

16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
    10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
    16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
    24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178
    30.07 (9+0) - 2,61cm 🦎 FHR 181
    14.08 (11+1) - 5,17cm 🐥 FHR 176

preg.png
  • moni17-88 Znajoma

Wysłany: 31 lipca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak podejrzewałam, u mnie dziś spadek bety do 190. Trzymam kciuki bacha za Ciebie :)

• bacha Koleżanka

Wysłany: 31 lipca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Tak jak podejrzewałam, u mnie dziś spadek bety do 190. Trzymam kciuki bacha za Ciebie :)

Tak mi przykro.. Ściskam Cie mocno 😔

‹‹ 243 244 245 246 247
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ