Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • bacha Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Tak jak podejrzewałam, u mnie dziś spadek bety do 190. Trzymam kciuki bacha za Ciebie :)
    Mogę zapytać czy miałaś jakiekolwiek objawy ciążowe?
    Jestem po wizycie u lekarza, mamy czekać i na nic sie nie nastawiac..strasznie się stresuje. Zrobilam też bete i czekam na wynik, ale juz sama nie wiem co myslec... Niby mam mdlosci, ale zastanawiam się czy sobie ich nie wmawiam

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

miałam właśnie dopytać jak wizyta u lekarza. Widzę, że niczego konkretnego się nie dowiedziałaś.

Miałam lekkie mdłości ale bardziej widziałam różnicę w zmęczeniu. Mimo wyspania w nocy w ciągu dnia zasypiałam na stojąco.

• bacha Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Hej,

miałam właśnie dopytać jak wizyta u lekarza. Widzę, że niczego konkretnego się nie dowiedziałaś.

Miałam lekkie mdłości ale bardziej widziałam różnicę w zmęczeniu. Mimo wyspania w nocy w ciągu dnia zasypiałam na stojąco.
    Przyszły wyniki... Beta na dzis to 362, jest wzrost ale wydaje mi się że nadal jest dosyć wolny chociaż niby w normie się mieści ... Mam nadzieję, że ten progesteron coś pomoże.

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest w normie to nie ma co się stresować na zapas :) Musi być dobrze :)

Hania2010 lubi tę wiadomość

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

bacha, co u Ciebie? Wiadomo coś więcej? :)

• bacha Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Hej,

bacha, co u Ciebie? Wiadomo coś więcej? :)
    Hej,
    Czekam na kolejną wizytę, dopiero 14 sierpnia..
    Odpuscilam robienie bety, ale nie odpuscilam robienia testów codziennie rano, kreska z dnia na dzien ciemnieje, juz jest ciemniejsza niz kontrolna, więc ufam że jest dobrze... Wiem że beta rośnie, ale nie wiem czy z dobrym przyrostem.
    A jak Ty sie trzymasz?

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze trochę czasu do wizyty :) Trzymam kciuki mocno. Odezwij się jak już będziesz po.

U mnie wczoraj dopiero zaczęło się mocniejsze krwawienie. Poczekam jak się skończy i zapiszę się do mojej ginekolog na wizytę i będziemy próbować dalej. Najgorszy był ten czas oczekiwania czy będzie dobrze, czy nie. Teraz już jest okej.

• bacha Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    To jeszcze trochę czasu do wizyty :) Trzymam kciuki mocno. Odezwij się jak już będziesz po.

U mnie wczoraj dopiero zaczęło się mocniejsze krwawienie. Poczekam jak się skończy i zapiszę się do mojej ginekolog na wizytę i będziemy próbować dalej. Najgorszy był ten czas oczekiwania czy będzie dobrze, czy nie. Teraz już jest okej.
    Dziękuję :)

Mocno krwawisz? Potrzebna była wizyta w szpitalu?
    Czekanie zawsze jest najtrudniejsze...

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatni tydzień bardzo delikatnie, a od wczoraj mocniej - tak jak na normalny okres więc bez wizyty w szpitalu.

• bacha Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Przez ostatni tydzień bardzo delikatnie, a od wczoraj mocniej - tak jak na normalny okres więc bez wizyty w szpitalu.
    Bardzo mi przykro. To musi być straszne uczucie...

• bacha Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:

Hej :)
    Jestem po wizycie, wygląda na to że wszystko jest dobrze :) zarodek 4.8mm,dobrze umiejscowiony z ciałkiem żółtym. Widzieliśmy bicie serduszka ❤️ wiek ciąży zgadza się z okresem, następna wizyta za tydzien :)

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Hej :)
    Jestem po wizycie, wygląda na to że wszystko jest dobrze :) zarodek 4.8mm,dobrze umiejscowiony z ciałkiem żółtym. Widzieliśmy bicie serduszka ❤️ wiek ciąży zgadza się z okresem, następna wizyta za tydzien :)

Super !! Cieszę się bardzo ;) ❤️ dzięki że dałaś znać ;)

• bacha Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Super !! Cieszę się bardzo ;) ❤️ dzięki że dałaś znać ;)
    Dziękuję :)
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie!!

moni17-88 lubi tę wiadomość

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jak się czujesz bacha? Wszystko w porządku?

U mnie 7DPO, zrobiłam dziś progesteron który ostatnio był za niski i wynik bardzo ładny. W poniedziałek testowanie - pewnie będzie za wcześnie, ale nie wytrzymam :)

• bacha Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni17-88 wrote:
    Hej :) Jak się czujesz bacha? Wszystko w porządku?

U mnie 7DPO, zrobiłam dziś progesteron który ostatnio był za niski i wynik bardzo ładny. W poniedziałek testowanie - pewnie będzie za wcześnie, ale nie wytrzymam :)
    Hej:)
    Teraz juz w porządku, ale w tamtym tygodniu trafilam do szpitala z krwawieniem, okazało się że miałam krwiaka... Z maleństwem wszystko okej, ale ja od prawie dwóch tygodni tylko leżę w łóżku.
    Myslalam, że to koniec, ale wierzę że będzie już dobrze.

I tak jesteś cierpliwa! Ja pierwszy test zrobilam 8dpo wieczorem, i był cien cienia :D ja juz wiedziałam, że jestem w ciąży, a mąż mówił że on nic nie widzi :D
    Trzymam mocno kciuki! Dobry progesteron to już połowa sukcesu!

• moni17-88 Znajoma

Wysłany: 1 września, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj ;/ Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Ciebie. Za dużo stresu już miałaś. <3

U mnie na razie pusto na teście ciążowym. Jeszcze poczekam kilka dni i zrobię kolejny. Muszę się zająć czymś całe dnie aby o tym nie myśleć :)

• Sk.26 Znajoma

Wysłany: 15 września, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak to wstawić zdjęcie? Mam na teście cień cienia pierwszy raz i nie wiem czy to zwidy. 12-13dpo

• Iwona94 Nowa

Wysłany: 17 września, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, jak myślicie czy ten przyrost nie jest za niski ? 10/09 - beta 409
    16/09- beta 1345
    Badanie mam dopiero za tydzień 😕

• Axana Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona94 wrote:
    Hejka, jak myślicie czy ten przyrost nie jest za niski ? 10/09 - beta 409
    16/09- beta 1345
    Badanie mam dopiero za tydzień 😕

Możesz najszybciej sprawdzić kalkulatorwm np. Tu
    https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
    09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈

preg.png
  • Awokado30 Autorytet

Wysłany: 22 września, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam opisać swoją dość dziwną sytuację z betą po transferze 5-dniowego, euploidalnego zarodka.
    4 dpt: 7,78
    6 dpt: 47,10
    7 dpt: 66,30
    8 dpt: 67,10 (inne laboratorium)
    9 dpt: 68,20
    10 dpt: 72,50
    12 dpt: 113,00
    Po wyniku 72,5 lekarz zalecił odstawić leki, ponieważ uznał, że ciąża raczej nie rozwija się prawidłowo. Transfer był na cyklu sztucznym, bez owulacji. Odstawiłam również progesteron i estradiol.
    Dzisiaj powtórzyłam betę, spodziewając się spadku, a wyszło 113, czyli wzrost o ok. 56% w 48 godzin. Lekarz nadal zalecił nie brać leków i powtórzyć betę w piątek.
    Jestem kompletnie zdezorientowana tą dynamiką i przede wszystkim martwi mnie, że przy cyklu bez owulacji jestem teraz bez progesteronu😔

35 l | AMH 3,8

IUI x3 ❌❌ 💔 (10 tc)

IVF I (11.2020)
    5❄️ (3✅,2❌)
    FET1 (01.21) ❌
    FET2 (03.21) 🩷 24.11.21
    FET3 (11.23) ❌

IVF II (11.2023)
    3❄️ PGT-A (2✅,1❌)
    FET4 (03.24) ❌
    FET5 (07.24) ❌

Diagnostyka:
    ✅ kariotypy, Leiden, II, CD138, EndomeTrio, allo MLR 25%, trombofilia, APS
    ❌ MTHFR, PAI-1

IVF III (08.2024)
    2❄️ PGT-A (2✅)
    FET6 (01.25) ❌
    FET7 (03.25)
    6dpt ⏸️ | 7dpt 89 → 9dpt 316 → 11dpt 968
    💔 6+4 tc

IVF IV (12.2025)
    2❄️ PGT-A (2✅)
    FET8 (12.25) ❌

FET9 (03.26) 🍀
    7dpt 53 → 9dpt 142 → 11dpt 435 → 14dpt 2044
    29 dpt jest ❤️ 120 bpm
    10+1 💔😭👼🏼

IVF V (06.2026)
    1 ❄️ - PGTa ✅
    4 dpt II 💚 7,78 mlU/ml → 6 dpt 47,10 mlU/ml → 7 dpt 66,30 mlU/ml CB 😭
‹‹ ‹ 244 245 246 247 248 ›
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ