X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję porady. Ostatnią @ miałam 11.02. Cykle 26 dniowe. Zrobiłam dzisiaj rano bobo test i wyszły dwie kreski. Druga jaśniejsza, ale widoczna gołym okiem. Poszłam na bete. Odbieram wynik a pani w laboratorium mówi mi, że wynik wątpliwy (niejednoznaczny)albo coś zakłóca wynik albo bardzo wczesna ciąża. Owu najprawdopodobniej była 22 lub 23.02. Wracając do domu kupiłam test o czułości 10 i znowu blada kreska. Bete mam powtórzyć w środę. Jestem skołowana. Czy to ciąża biochemiczna czy może coś się jeszcze rozwinie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że w styczniu miałam zabieg łyżeczkowania. W 9tc pusty pęcherzyk ciążowy.

• Monika1986 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy wszystko zależy od tego kiedy było ewentualne zagnieżdżenie bo dopiero wtedy zaczyna być wydzielane hcg. A nie miałaś w tym cyklu czasami później owulacji niż zwykle? Tak czy inaczej dopiero powtórka bety da Ci pewność czy wszystko ok. Trzymam kciuki żeby się udało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wynik bhcg- 19,55. W środę mam przyjść na kolejne badanie i sprawdzić czy przyrasta.

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy, trzymam mocno kciuki :)

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sikaniec daje kreske, to z krwi też musi wyjść. Wiadomo, błędy w laboratoriach też się zdarzają, choć rzadko. Tak czy inaczzej musisz powtórzyć po 48h jeśli to ma być wiarygoodny wynik. Ja też trzymam kciuki :)

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza. Prawdopodobnie to ciąża biochemiczna albo pozamaciczna. Bhcg jest za niskie jak na ten tydzień ciąży. Według ostatniej @ to 5tc a poziom hcg wskazuje na 3-4. Wynik powinien być już trzycyfrowy. Poza tym macica jest twarda a szyjka lekko otwarta jakbym zaraz miała dostać @. Trafiłam na fajną panią ginekolog. Powiedziała mi, że trochę za szybko zaczęliśmy się starać. Jej zdaniem po zabiegu trzeba odczekać 3 miesiące. Może dlatego teraz się nie udało, że za szybko. Ciężko powiedzieć. Jutro i we wtorek mam jeszcze zrobić bhcg a za tydzień na kontrolę. Jak do tego czasu nie będę miała @ to dostanę leki na wywołanie. Wcale nie jest mi jakoś źle. Dobrze, że wszystko się wyjaśniło teraz a nie za kilka tygodni.

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się Peggy, że tak do tego podchodzisz. Rzeczywiście mówi się o 3, a nawet 6 miesiącach przerwy. Możliwe, że jest tak jak mówisz. Czekaj więc na @ i będzie dobrze :)

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiejszy wynik bhcg to 72,75. Już nie wiem co o tym wszystkim myśleć.

• ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

U mnie dziwnie się to wszystko okazało. 16.02 hsg, przewidywana @ 10.03, od ok 4-5.03 nękają mnie potworne bóle brzucha, jak na @ ale 1000 razy mocniejsze :( Najgorzej, że w nocy mnie wybudzają :( Dosłownie płaczę z bólu. Wyjątkowo wrażliwe piersi mi się zrobiły, puls mi skoczył i szybko się męczę. W poniedziałek (9.03) nie wytrzymałam i zadzwoniłam do gina, a od niechcenia zrobiłam wieczorem (wizyta 19.30) test. Jaka byłam zszokowana, gdy zobaczyłam bladziutką kreskę! Staramy się od dawna, wyniki wszystkie dobre, a po ciąży biochemicznej (ponad rok) cisza. Gin przepisał luteinę 2x1, magnez, nie ma nic co może niepokoić - plamienia, krwawienia, torbieli. Na usg widac było ciałko żółte w prawym jajniku, który jest powiększony. Trzeba czekać...

Wczoraj powtórzyłam sikańce, 2 testy, na obu 2 kreski. Jutro idę na betę. Nie chcę nastawiać. Już raz musiałam się pogodzić z porażką. Boję się... :(

vhyHp2.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie ma się czym martwić Aniu. Wiem, że teraz każde II kreski będą przypominały o ciąży biochemicznej, ale wcale tak być nie musi. Trzymam kciuki, żeby pojawiła się fasolina :)

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    postanowiłam napisać o swoim przypadku czytając wasze.
    Otóż, miesiączkę dostałam 15.02, był pęcherzyk , który był monitorowany na usg i na pewno pękł- potwierdziło to usg wykonane 01.03. Oczywiście 3 dni wcześniej - codziennie było przytulanie z mężem. 10 marca robiłam hcg wyszło 1,2. Dzisiaj powtórzyłam hcg wynik bez zmian - 1,2. Nie wiem co o tym myśleć???Dodam jeszcze , że miesiączki mam bardzo nieregularne z uwagi na policystyczność jajników.
    Pozdrawiam wszystkie oczekujące na 2 kreseczki na teście...

• śnieżka.kropka Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaha wrote:
    Hej dziewczyny,
    postanowiłam napisać o swoim przypadku czytając wasze.
    Otóż, miesiączkę dostałam 15.02, był pęcherzyk , który był monitorowany na usg i na pewno pękł- potwierdziło to usg wykonane 01.03. Oczywiście 3 dni wcześniej - codziennie było przytulanie z mężem. 10 marca robiłam hcg wyszło 1,2. Dzisiaj powtórzyłam hcg wynik bez zmian - 1,2. Nie wiem co o tym myśleć???Dodam jeszcze , że miesiączki mam bardzo nieregularne z uwagi na policystyczność jajników.
    Pozdrawiam wszystkie oczekujące na 2 kreseczki na teście...

Skoro masz nieregularne miesiaczki to ciezko bedzie zgadnac na oko czy jestes w ciazy czy nie skoro nie znasz swojej fazy lutealnej, jednak skoro owu miałas 01.03 wiec mineło 14 dni po owulacji wiec beta powinna być pozytywna . Twój wynik wskazuje ze ciazy nie ma tzn że nie jesteś w ciązy

17 tc [*]
    Oddała bym wiele za Ciebie Aniele !
    13.03.2015-beta 20,1 :)
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie minęło 14 dni od owulacji, betę Sylwiaha robiła 13 marca, czyli 12dpo jeśli dobrze rozumiem.
    Na tę chwilę wynik badania jest ujemny. Powtórz betę jutro i wtedy będziesz mmiała już pewność. Tylko się nie załamuj jak będzie ujemny - to że była owulacja jeszcze nie znaczy, że będzie ciąża, statystycznie tylko 20% owulacyjnych cykli kończy się ciążą, a jeszcze mniej tych ciąż jest prawidłowych i będą utrzymane. Z PCOS sprawa jeszcze bardziej się komplikuje, ale DA SIĘ - może troszkę później co najwyżej.

Pozdrawiam i trzymam kciuki!

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile płacicie za wynik bety i ile się czeka na wyniki badania?

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszt jest rzędu kilkunastu zł (12-17zł) a wyniki są najczęściej po kilkunastu godzinach albo następnego dnia.

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mam dziś 8 dpo i dzisiejszy wynik bety to 0,16.
    Wiem, że dziś wcześnie i dlatego powtórzę pojutrze ale prawda, że jeszcze jest szansa???? :)

justa183 lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Cześć Dziewczyny, mam dziś 8 dpo i dzisiejszy wynik bety to 0,16.
    Wiem, że dziś wcześnie i dlatego powtórzę pojutrze ale prawda, że jeszcze jest szansa???? :)

Pewnie, że jest szansa. Przecież to nie <1,2 :D Kiedy powtarzasz?

AsiaEl lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie dzis prawdopodobnie 11 dni po owulacji beta 3,1 w poprzednim cyklu 1,6 i brak ciąży co o tym myślicie ??

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • Karaluch Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie dzis prawdopodobnie 11 dni po owulacji beta 3,1 w poprzednim cyklu 1,6 i brak ciąży co o tym myślicie ??

przy jakich normach lab?

yyl801z.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ