Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny potrzebuję porady. Ostatnią @ miałam 11.02. Cykle 26 dniowe. Zrobiłam dzisiaj rano bobo test i wyszły dwie kreski. Druga jaśniejsza, ale widoczna gołym okiem. Poszłam na bete. Odbieram wynik a pani w laboratorium mówi mi, że wynik wątpliwy (niejednoznaczny)albo coś zakłóca wynik albo bardzo wczesna ciąża. Owu najprawdopodobniej była 22 lub 23.02. Wracając do domu kupiłam test o czułości 10 i znowu blada kreska. Bete mam powtórzyć w środę. Jestem skołowana. Czy to ciąża biochemiczna czy może coś się jeszcze rozwinie?
-
nick nieaktualny
-
Peggy wszystko zależy od tego kiedy było ewentualne zagnieżdżenie bo dopiero wtedy zaczyna być wydzielane hcg. A nie miałaś w tym cyklu czasami później owulacji niż zwykle? Tak czy inaczej dopiero powtórka bety da Ci pewność czy wszystko ok. Trzymam kciuki żeby się udało.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak sikaniec daje kreske, to z krwi też musi wyjść. Wiadomo, błędy w laboratoriach też się zdarzają, choć rzadko. Tak czy inaczzej musisz powtórzyć po 48h jeśli to ma być wiarygoodny wynik. Ja też trzymam kciuki
-
nick nieaktualnyWłaśnie wróciłam od lekarza. Prawdopodobnie to ciąża biochemiczna albo pozamaciczna. Bhcg jest za niskie jak na ten tydzień ciąży. Według ostatniej @ to 5tc a poziom hcg wskazuje na 3-4. Wynik powinien być już trzycyfrowy. Poza tym macica jest twarda a szyjka lekko otwarta jakbym zaraz miała dostać @. Trafiłam na fajną panią ginekolog. Powiedziała mi, że trochę za szybko zaczęliśmy się starać. Jej zdaniem po zabiegu trzeba odczekać 3 miesiące. Może dlatego teraz się nie udało, że za szybko. Ciężko powiedzieć. Jutro i we wtorek mam jeszcze zrobić bhcg a za tydzień na kontrolę. Jak do tego czasu nie będę miała @ to dostanę leki na wywołanie. Wcale nie jest mi jakoś źle. Dobrze, że wszystko się wyjaśniło teraz a nie za kilka tygodni.
-
Ciesze się Peggy, że tak do tego podchodzisz. Rzeczywiście mówi się o 3, a nawet 6 miesiącach przerwy. Możliwe, że jest tak jak mówisz. Czekaj więc na @ i będzie dobrze
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny
U mnie dziwnie się to wszystko okazało. 16.02 hsg, przewidywana @ 10.03, od ok 4-5.03 nękają mnie potworne bóle brzucha, jak na @ ale 1000 razy mocniejsze Najgorzej, że w nocy mnie wybudzają Dosłownie płaczę z bólu. Wyjątkowo wrażliwe piersi mi się zrobiły, puls mi skoczył i szybko się męczę. W poniedziałek (9.03) nie wytrzymałam i zadzwoniłam do gina, a od niechcenia zrobiłam wieczorem (wizyta 19.30) test. Jaka byłam zszokowana, gdy zobaczyłam bladziutką kreskę! Staramy się od dawna, wyniki wszystkie dobre, a po ciąży biochemicznej (ponad rok) cisza. Gin przepisał luteinę 2x1, magnez, nie ma nic co może niepokoić - plamienia, krwawienia, torbieli. Na usg widac było ciałko żółte w prawym jajniku, który jest powiększony. Trzeba czekać...
Wczoraj powtórzyłam sikańce, 2 testy, na obu 2 kreski. Jutro idę na betę. Nie chcę nastawiać. Już raz musiałam się pogodzić z porażką. Boję się... -
Na razie nie ma się czym martwić Aniu. Wiem, że teraz każde II kreski będą przypominały o ciąży biochemicznej, ale wcale tak być nie musi. Trzymam kciuki, żeby pojawiła się fasolina
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
postanowiłam napisać o swoim przypadku czytając wasze.
Otóż, miesiączkę dostałam 15.02, był pęcherzyk , który był monitorowany na usg i na pewno pękł- potwierdziło to usg wykonane 01.03. Oczywiście 3 dni wcześniej - codziennie było przytulanie z mężem. 10 marca robiłam hcg wyszło 1,2. Dzisiaj powtórzyłam hcg wynik bez zmian - 1,2. Nie wiem co o tym myśleć???Dodam jeszcze , że miesiączki mam bardzo nieregularne z uwagi na policystyczność jajników.
Pozdrawiam wszystkie oczekujące na 2 kreseczki na teście... -
Sylwiaha wrote:Hej dziewczyny,
postanowiłam napisać o swoim przypadku czytając wasze.
Otóż, miesiączkę dostałam 15.02, był pęcherzyk , który był monitorowany na usg i na pewno pękł- potwierdziło to usg wykonane 01.03. Oczywiście 3 dni wcześniej - codziennie było przytulanie z mężem. 10 marca robiłam hcg wyszło 1,2. Dzisiaj powtórzyłam hcg wynik bez zmian - 1,2. Nie wiem co o tym myśleć???Dodam jeszcze , że miesiączki mam bardzo nieregularne z uwagi na policystyczność jajników.
Pozdrawiam wszystkie oczekujące na 2 kreseczki na teście...
Skoro masz nieregularne miesiaczki to ciezko bedzie zgadnac na oko czy jestes w ciazy czy nie skoro nie znasz swojej fazy lutealnej, jednak skoro owu miałas 01.03 wiec mineło 14 dni po owulacji wiec beta powinna być pozytywna . Twój wynik wskazuje ze ciazy nie ma tzn że nie jesteś w ciązy17 tc [*]
Oddała bym wiele za Ciebie Aniele !
13.03.2015-beta 20,1 -
Nie minęło 14 dni od owulacji, betę Sylwiaha robiła 13 marca, czyli 12dpo jeśli dobrze rozumiem.
Na tę chwilę wynik badania jest ujemny. Powtórz betę jutro i wtedy będziesz mmiała już pewność. Tylko się nie załamuj jak będzie ujemny - to że była owulacja jeszcze nie znaczy, że będzie ciąża, statystycznie tylko 20% owulacyjnych cykli kończy się ciążą, a jeszcze mniej tych ciąż jest prawidłowych i będą utrzymane. Z PCOS sprawa jeszcze bardziej się komplikuje, ale DA SIĘ - może troszkę później co najwyżej.
Pozdrawiam i trzymam kciuki! -
Foto_Anna wrote:Cześć Dziewczyny, mam dziś 8 dpo i dzisiejszy wynik bety to 0,16.
Wiem, że dziś wcześnie i dlatego powtórzę pojutrze ale prawda, że jeszcze jest szansa????
Pewnie, że jest szansa. Przecież to nie <1,2 Kiedy powtarzasz?AsiaEl lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny u mnie dzis prawdopodobnie 11 dni po owulacji beta 3,1 w poprzednim cyklu 1,6 i brak ciąży co o tym myślicie ??starania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !!