Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
aaa no to i taka jest nawet możliwość....?
Tu nie chodzi o to, że chcę sobie wmówić ciążę i się jej w tym słabym wyniku doszukuję... Tylko z ciekawości zrobiłam sama sobie B-hcg, żeby spr co się u mnie dzieje....byłam ost u mega dobrego profesora, który potwierdził tylko, że nasze wyniki są świetne i są tak szczegółowe, że nie ma się już czego doszukiwać, tylko czekać.
Ale pomyślałam, że skoro jest u nas OK, to może do zapłodnienia zachodzi, tylko później coś dzieje się nie tak.... ( tylko z kolei skoro mam hormony prawidłowe w różnych dniach cyklu, to czemu miałoby być nie tak?...) Dlatego zrobiłam bete,żeby spr no i sama nie wiem...Starania pod okiem lekarza od lipca 2012 -
jajaga u nas to samo... mowia, ze swietne wyniki i tylko zachodzic, moze chodzi o to , ze nie trafiamy w dzien, ze jestesmy zbyt spieci, moze jeszcze cos innego... chyba powinnismy wrzucic na luz choc to baaardzo trudne
ja cos czuje ze swoja bete zobacze dopiero jutro, chociaz miala byc dzis wieczorem, bo wchodze, wchodze i nie ma nic... eh... no i znowu to napiecie, zaloze sie ze jak dzis nie bedzie wynikow to jutro znow zrobie testy...
no tak a wyzej pisalam o wrzuceniu na luz chyba taka nasza natura, natura starajacych sie dlugo -
No ja jestem nawet już po jednej inseminacji, jak widać nieudana....i właśnie po niej zluzowaliśmy....tak jakoś nam się smutno zrobiło po tej inseminacji.
Pewnie się pogniewasz, ale może nie rób tych testów... poczekajStarania pod okiem lekarza od lipca 2012 -
Dziewczyny, we wtorek 9.06. moja beta wynosiła 1,2 a dziś powtórzyłam i wynosi 3,83. Wiem, że to mało i może świadczyć o "niezdrowej ciąży". Dziś przypuszczalnie byłby ok 13 dzień od potencjalnego zagnieżdżenia. Wiem, że nie mogę się cieszyć....Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
-
JaJaga wrote:Dziewczyny, we wtorek 9.06. moja beta wynosiła 1,2 a dziś powtórzyłam i wynosi 3,83. Wiem, że to mało i może świadczyć o "niezdrowej ciąży". Dziś przypuszczalnie byłby ok 13 dzień od potencjalnego zagnieżdżenia. Wiem, że nie mogę się cieszyć....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:41
JaJaga lubi tę wiadomość
-
OK, napisałam sms do pani doktor i też prosiła o powtórzenie badania, bo na dzień dzisiejszy możemy tylko gdybać. To mam jeszcze jednp pytanie....może "mało inteligentne" czy bhcg powinno wzrastać o jaką wartość przy następnym badaniiu? O tą pierwsza 1,2? Czy ostatni wynik 3,83 powinien się wzrosnąć 2 razy (czyli mógłby być wartości ok 10-11)?Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
-
W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin
czyli jeśli to 3,8 jest z piątku, to z poniedziałku powinno być koło 13Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 12:15
-
Baronowa_83 wrote:W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin
czyli jeśli to 3,8 jest z piątku, to z poniedziałku powinno być koło 13
Dzięki, wolałam się upewnić, żeby niepotrzebnie się nie nastawiaćStarania pod okiem lekarza od lipca 2012 -
coffee wrote:
ja cos czuje ze swoja bete zobacze dopiero jutro, chociaz miala byc dzis wieczorem, bo wchodze, wchodze i nie ma nic... eh... no i znowu to napiecie, zaloze sie ze jak dzis nie bedzie wynikow to jutro znow zrobie testy...
I jak Twoje wyniki? 3mam kciuki za wysokieStarania pod okiem lekarza od lipca 2012 -
Witajcie, No i chyba nie mam po co powtarzać bety, wczoraj w 31dc przeszedł @. Hmmmm a gdzieś tam głęboko głęboko w środku z wielkimi wyrzutami i obawami, żeby niepotrzebnie się nie cieszyć, tliła się nadzieja....
Starania pod okiem lekarza od lipca 2012 -
nick nieaktualny
-
No nic.... chwila smutku i życie toczy się dalej Najważniejsze w naszej sytuacji jest pozytywne myślenie. Kiedyś mój lekarz ogólny homeopata powiedział, że w leczeniu pozytywne myślenie i radość ducha to 60-70% sukcesuStarania pod okiem lekarza od lipca 2012
-
nick nieaktualny