Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywitajcie dziewczyny
zrobiłam bete (tak myślę) 9-10 dni po owulacji
mam typowe objawy ciąży - bolące piersi, od tygodnia ból podbrzusza, częste siusianie
przyjmuję Duphaston (pierwszy cykl)
mam 41 lat i płodnośc w dolnej granicy, ale jest
kilka jajeczkek na usg miesiąc wcześniej
ostatnia owulacja potwierdzona na teście owulacyjnym
trochę panikuję
od 4 mcy staramy się o dziecko i beta dziś wyszła poniżej 0,1
czy jest mozliwe, ze beta moglaby byc dodatnia przy tak niskim wskaźniku dzisiejszym po ok. 10 dniach ?
dodam, ze testy na siusianie póki co same minusy.
z tymi 10 dniami to nie do konca wiem - test owulacyjny wskazuje, iż owu ma pojawić sie w ciągu najblizszych 36 godz tj 1,5 dnia
a wiec moze byc mniej niz te 10 dni
czy jest mozliwe, ze beta z dnia na dzien z zera rosńie do ciążowego plusa ?
męczy mnie to wyczekiwanie
do tego nasze z przyszłym mężem celowanie w dni płodne wiąże sie z duzym przedsięwzięciem logistycznym
mieszkamy W dwóch różnych miejscach w Europie.
nie jest łatwo zgrać urlop w pracy, bilety lotnicze i latać w tą i spowrotem z nadzieją, ze tym razem moze sie uda
w tym cyklu udało nam się ucelować idealnie
i tu ta beta .... < 0,1
sama nie wiem czy jest sens się łudzić, gdy do okresu zostało 5 dni
zrobiłam kolejną rezerwację biletów lotńiczych na kolejny cykl i jedtem w kropce, czy poczekać jeszcze 2-3 dni czy już się nie łudzić i planować lot ponownie...
szczęściary jesteście, mające swoich partnerów na miejscu...och jak ja Wam zazdroszczę....
-
nick nieaktualnypytałam, zeby było jaśniej, czy jest mozliwe, ze po ok. 9-10 dniach z wynikem bety < 0,1 uzyskanie po 12 dniach plusów powyzej 5
czy punkty w badaniach na samiuśkim początku rosną powoli
czy raczej jest to skok z ujemnych wyników do wymaganego plusa ? -
nick nieaktualnyw tej chwili trochę się uśmiałam
pamiętacie film Leydis ?
jest tam taki wątek prawniczki starającej się o dziecko, która wsiada co miesiąc w samolot i lata do swojego lubego, aby zrobić dzidziusia
no to u mnie jest bardzo podobnie
niedługo zbankrutuję przez te ciągłe latanie na drugi końiec Europy do zapracowanego mężczyzny
choć i w drugą stronę podróże tez mają miejsce
M@linka, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
Reni555, beta rośnie w momencie zagnieżdżenia zarodka. Ma to miejsce najczęściej między 8 a 12 dpo. W ciągu dnia może wzrosnąć kilkukrotnie, po 48 h najczęściej się podwaja wynik jeśli doszło do zagnieżdżenia, także jest to możliwe, że dzisiaj jest <0,1, a jutro 15, a za 48h będzie 30. Dlatego najlepiej betę robić 12 dpo, a testy sikane 14 dpo.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie!
Ja już 3razy testowałam (świruska!) i wszystko na nie ale temperatura nadal wysoka (i ta mierzona zaraz po przebudzeniu i ta w ciagu dnia)
Planuję zrobić betę jutro (to będzie 10 dpo),albo w poniedziałek. No chyba, ze wcześniej przyjdzie @, ale od roku mam FL skrócona do 8-11 dni, więc nadal mam nadzieję"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/ -
nick nieaktualnyjestem po wizycie i badaniach USG
i nadal nic nie wiem....
bo ciałko żółte jest, wszystko w najlepszym porządku, jajniki z kolejnymi licznymi jajeczkami i niezła jest jeszcze ze mnie kura nioska jak na mój wiek.
do @ jeszcze 3 dni
mój wynik beta 9-10 dnia <0,1 jeszcze nic nie znaczy
bata moze pojawić sie w ok 12-14 dni po owu
mam sobie dać na luz i czekać bo jeszcze nic pewnego
no to sobie popatrzę dziś w niebo na spadające gwiazdy z jednym konkretnym życzeniem
Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama Lili wrote:Ehh... ja też żyję jeszcze nadzieją. Dzisiaj 10dpo i poleciałam na betę, bo wczoraj wyszła mi baaaardzo słaba kreska na Pink-teście. Wynik 2,7... Nie wiem czy robić sobie jeszcze nadzieję...
No myślę, że jeśli wyszła 2,7 a nie <0,100 to chyba jest tam fasolka. Zrób po 2 dniach bete myślę, że będzie większa .
Mama Lili lubi tę wiadomość
-
Reni555 wrote:
ja też mam wyższą temperaturę rano ( potem nie mierzę)
nie wiem tylko czy to dobry znak...czy efekt uboczny upałów
-
Mama Lili wrote:Zobaczę jaka jutro będzie tempka. Jeśli nadal wysoka to zrobię sikańca i zobaczymy...
No myślę, że sikaniec może nie wyjść bo jeśli wzrośnie beta nawet o te 200% to będzie ok. no nawet 10-15 i test jeszcze może nie wyłapać.