Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
szanel_ka wrote:odebrałam bete po 48h, niestety 17,7 czyli jednak poronienie ;( troche sie boje czy nie jest to ciaza ektopowa, bo mnie jajnik boli z prawej strony i promieniuje do plecow - cały prawy bok. Od 2 w nocy sie mecze, w dodatku zaczelo mnie mdlic. Mam mega dola
Okazało się, że skacząca beta to wynik niepełnego poronienia- nie wydaliłam całego trofoblastu i znowu zaczął narastać- pozbyłam się go z kolejnym krwawieniem. Natomiast ten straszny ból, to nie była krew drażniąca mi trzewia i nerw kulszowy, tylko nerwoból- stres spowodowany pierwszą ciążą i niepowodzeniem spowodował ten atak. Cztery dni jedzenia magnezu w ogromnej dawce 400mg przyniósł ulgę. Gin uspokajał mnie, że beta powyżej 700, ale raczej ta liczona w tysiącach, może martwić przy pozamacicznej- taka wielkość zarodka jest niebezpieczna i może rozsadzić jajowód. No i dopiero przy takiej becie- powyżej 1000-1500, można go zlokalizować na usg.
Skontaktuj się ze swoim ginekologiem, badaj betę do wizyty co 2-3 dni, żeby mieć pełny obraz tego, co się dzieje.
Będzie dobrze Jak nie teraz, to następnym razem. -
Mama Lili tak mi przykro
Bylam u gina w niedziele, naszczescie nie bylo ciazy ektopowej, jajniki ok, endometrium 11mm wiec pani doktor powiedziala, ze samo sie zluszczy i tak sie stalo, dostalam krwawienie wieczorem. O dzidzie moge sie starac odrazu ale chyba troche poczekam, zastanawiam sie nad badaniami hormonalnymi, w sumie juz dawno powinnam je zrobic ale to zaniedblam, bo wazniejsza byla praca i studia, a czas wolny wolalam spedzic z moim 6 letnim synkiem. Moja ginekolog powiedziala, ze na 3 dni mnie polozy na oddzial i zbada wszystkie hormony i zobaczymy jak to wyglada.
Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze fasoleczki, niech sie zagniezzaja i zdrowo rosna
szanel_ka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Reni555 wrote:czas start
dwie grube krechy na teście owulacyjnym
i dość bolesna owulacja
wylądowałam już na obczyźnie
kilka dni urlopu i luzik
staram się nie nakręcać emocjonalnie
może tym razem się uda....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 21:12
Reni555 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie my też będziemy startować na nowo i do tego przeprowadzka, ale jestem dobrej myśli.
Powodzeni nam życzęReni555 lubi tę wiadomość
"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/ -
nick nieaktualny
-
Oczywiście, że miałam na myśli 14dpo Cykle mam 26 dniowe, więc dzień po terminie @ robiłam test i wyszły dwie kreski, beta potwierdziła. Tego samego dnia na papierze pojawił się brązowy śluz. Następnego dnia rano był też na majtkach. Poleciałam do gina, który poddczas badania stwierdził, że już nie plamię.