Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
robilam 4 tygodnie po stosunku, wiec juz by sie zdazylo zagniezdzic..... wiec ciaze raczej moge wykluczyc ? Z reszat to juz diweczyny pisaly, mysle ze w tym wypadku sprawa jest dosc oczywista- ciazy brak.
tak jak piszesz skoro piersi reaguja na hormony to moze faktycznie zwiazane z owulacja, tylko brzuch mnie bardzo boli, a wczesniej nigdy na owulacje mnie tak nie bolal jedynie prawy/lewy jajnik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 16:49
-
nick nieaktualnyWszystko może się zmienić.
Dawniej owulka mnie nie bolała, a teraz bardzo.
Piersi mam bolesne jak progesteron podrośnie, ale są cykle, że ich tak nie czuję.
A w samą owulkę dawniej piersi nie oblały, a teraz czasem tak.
Dlatego wszystko może być objawem i nic może nie być objawem
Pozytywna beta i płód z bijącym sercem na miejscu to jedyny gwarant.
-
nick nieaktualnyTez bym nie powtarzala.
Z beta mam prosta zasade - ide wtedy, kiedy nie mam @ albo sa ku temu mocne powody, np. choroba i koniecznosc wziecia antybiotyku tuz przed samym terminem @. Mimo, ze biore w czasie miesiaczki leki, ktorych nie mozna stosowac w ciazy, ufam samemu testowi w 13/14dpo. W wiekszosci przypadkow przynajmniej cien kreski pokaze, jesli ciaza bedzie.
Nie dajmy sie zwariowacSzyszka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kiedyś już o tym pisałam, ale może komuś się przyda Ja miałam bete 1,3 8 dni po owulacji i lekarka kazała mi powtórzyć badanie po 48h, bo dla niej wynik był niejednoznaczny - mimo, że norma laboratorium, to ciąża powyżej 5. Po 48h wyszło już 18 z tego co pamiętam Jestem teraz w 22 tc A betę robiłam tak wcześnie ze względu na branie leków.
kark, Foto_Anna, Flowwer lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Witam. Nie wiem czy uzyskam tu odpowiedź ale co mi szkodzi. Dziewczyny 16 lutego (14 DC) miałam owulację, cykle mam zazwyczaj 29-30 dniowe. Czy beta zrobiona 29 lutego da wiarygodny wynik? Pytam, gdyż biorę dostinex na obniżenie prolaktyny (1 tabl co 10 dni) i akurat następny termin wzięcia tabletki wypada właśnie 29 lutego. A z tego co czytalam dostinexu nie powinno się brać w ewentualnej ciąży.
-
Jeśli jesteś pewna owulacji tego dnia, to jeśli jest ciąża - beta powinna wyjść podwyższona już choć trochę, nawet jeśli doszło później troszke później do implanatacji;)12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Hej Dziewczyny
Mam pytanie odnośnie podawanie przez laboratorium norm bHCG, chodzi mi o tygodnie ciąży.
Czy podają licząc od ostatniej @, czy od owulacji?
Nie wiem jak mam interpretować mój wynik 7,05, robiony w 13 dniu po owulacji W normie podają3 tydzień 5-71, jednak nie wiem czy od owulacji czy od miesiączki? Robiłam w Diagnostyce badanie.
Pozdrawiam -
jane wrote:Kiedyś już o tym pisałam, ale może komuś się przyda Ja miałam bete 1,3 8 dni po owulacji i lekarka kazała mi powtórzyć badanie po 48h, bo dla niej wynik był niejednoznaczny - mimo, że norma laboratorium, to ciąża powyżej 5. Po 48h wyszło już 18 z tego co pamiętam Jestem teraz w 22 tc A betę robiłam tak wcześnie ze względu na branie leków.Brychta
-
Czesc drogie staraczki ootrzebuje jakiejś podpowiedzi jestem w 24dc w 14dc dostałam zastrzyk na pękanie jajeczek. Dzieś wykonałam test beta hcg wynik 2,39miu/ml cykle mam srednio 30dniowe czy jest jaka kolwiek nadzieja ze to wczesa ciąża?W oczekiwaniu nadzieji pełna
-
Hej:) jestem w 11 dpo i poszlam na bete bo wydawalo mi sie, ze cień kreski (po odpowiednio dlugim ogladaniu pod swiatlo) jednak jest i wyszla mi 4,8.. I nie wiem czy ta granica odciecia tak celowo na 5 jest bo serio male szaszanse, ze cos ponizej to ciąża czy może jednak mogę się cieszyć piersi mnie bolą jak nigdy dotąd, czy to możliwe, że jeśli to ciąża, to że piersi tak szybko reagują?"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
nick nieaktualny