X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • agata91 Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robilam 4 tygodnie po stosunku, wiec juz by sie zdazylo zagniezdzic..... wiec ciaze raczej moge wykluczyc ? Z reszat to juz diweczyny pisaly, mysle ze w tym wypadku sprawa jest dosc oczywista- ciazy brak.
    tak jak piszesz skoro piersi reaguja na hormony to moze faktycznie zwiazane z owulacja, tylko brzuch mnie bardzo boli, a wczesniej nigdy na owulacje mnie tak nie bolal jedynie prawy/lewy jajnik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 16:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko może się zmienić.
    Dawniej owulka mnie nie bolała, a teraz bardzo.
    Piersi mam bolesne jak progesteron podrośnie, ale są cykle, że ich tak nie czuję.
    A w samą owulkę dawniej piersi nie oblały, a teraz czasem tak.

Dlatego wszystko może być objawem i nic może nie być objawem ;)
    Pozytywna beta i płód z bijącym sercem na miejscu to jedyny gwarant.

• agata91 Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja dziekuje za odpwoiedz. ja chyba bety powtarzala nie bede, skoro po takim czasie wyszla <1,20 to raczej nie ma sensu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym nie powtarzala.
    Z beta mam prosta zasade - ide wtedy, kiedy nie mam @ albo sa ku temu mocne powody, np. choroba i koniecznosc wziecia antybiotyku tuz przed samym terminem @. Mimo, ze biore w czasie miesiaczki leki, ktorych nie mozna stosowac w ciazy, ufam samemu testowi w 13/14dpo. W wiekszosci przypadkow przynajmniej cien kreski pokaze, jesli ciaza bedzie.

Nie dajmy sie zwariowac :)

Szyszka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy mogę iść na bete jutro?

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś już o tym pisałam, ale może komuś się przyda :) Ja miałam bete 1,3 8 dni po owulacji i lekarka kazała mi powtórzyć badanie po 48h, bo dla niej wynik był niejednoznaczny - mimo, że norma laboratorium, to ciąża powyżej 5. Po 48h wyszło już 18 z tego co pamiętam :) Jestem teraz w 22 tc :) A betę robiłam tak wcześnie ze względu na branie leków.

kark, Foto_Anna, Flowwer lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Nie wiem czy uzyskam tu odpowiedź ale co mi szkodzi. Dziewczyny 16 lutego (14 DC) miałam owulację, cykle mam zazwyczaj 29-30 dniowe. Czy beta zrobiona 29 lutego da wiarygodny wynik? Pytam, gdyż biorę dostinex na obniżenie prolaktyny (1 tabl co 10 dni) i akurat następny termin wzięcia tabletki wypada właśnie 29 lutego. A z tego co czytalam dostinexu nie powinno się brać w ewentualnej ciąży.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jesteś pewna owulacji tego dnia, to jeśli jest ciąża - beta powinna wyjść podwyższona już choć trochę, nawet jeśli doszło później troszke później do implanatacji;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline dziękuje za odpowiedź. Cykl był monitorowany także co do owulacji jestem pewna. W takim razie jutro się wybiorę na badanie.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • MagdaKrakow Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Mam pytanie odnośnie podawanie przez laboratorium norm bHCG, chodzi mi o tygodnie ciąży.
    Czy podają licząc od ostatniej @, czy od owulacji?
    Nie wiem jak mam interpretować mój wynik 7,05, robiony w 13 dniu po owulacji :( W normie podają3 tydzień 5-71, jednak nie wiem czy od owulacji czy od miesiączki? Robiłam w Diagnostyce badanie.
    Pozdrawiam :)

• rozka Znajoma

Wysłany: 4 marca 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    norme podaja od ostatniej @ najlepiej powtórzyć bete czy bedzie rosła w tedy bedziesz miec pewnosc 100%

dam23 lubi tę wiadomość

aniołek
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Kiedyś już o tym pisałam, ale może komuś się przyda :) Ja miałam bete 1,3 8 dni po owulacji i lekarka kazała mi powtórzyć badanie po 48h, bo dla niej wynik był niejednoznaczny - mimo, że norma laboratorium, to ciąża powyżej 5. Po 48h wyszło już 18 z tego co pamiętam :) Jestem teraz w 22 tc :) A betę robiłam tak wcześnie ze względu na branie leków.
    Tez bym tak chciała. . Mnie wyszło 2.8.. 5 dni przed okresem... I zastanawiam się czy iść czy sobie odpuścić. .

Brychta
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test zrobiony i oczywiście negatywny.. jutro termin @ i czuje go już po kościach. . Do kitu

Brychta
  • Gusiamama Nowa

Wysłany: 19 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc drogie staraczki ootrzebuje jakiejś podpowiedzi jestem w 24dc w 14dc dostałam zastrzyk na pękanie jajeczek. Dzieś wykonałam test beta hcg wynik 2,39miu/ml cykle mam srednio 30dniowe czy jest jaka kolwiek nadzieja ze to wczesa ciąża?

W oczekiwaniu nadzieji pełna
  • beatum Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że jest. Powtórz za 2 dni ;) Trzymam kciuki :)

Gusiamama lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • Gusiamama Nowa

Wysłany: 21 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide ☺ bedziemy sprawdzac oby poszla do gory ☺☺ dzieki za podtrzymanie na duchu ☺☺☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 16:41

s1985 lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu nadzieji pełna
  • beatum Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekam na dobre wieści :)

szczęśliwa łac. beatum
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) jestem w 11 dpo i poszlam na bete bo wydawalo mi sie, ze cień kreski (po odpowiednio dlugim ogladaniu pod swiatlo) jednak jest i wyszla mi 4,8.. I nie wiem czy ta granica odciecia tak celowo na 5 jest bo serio male szaszanse, ze cos ponizej to ciąża czy może jednak mogę się cieszyć:) piersi mnie bolą jak nigdy dotąd, czy to możliwe, że jeśli to ciąża, to że piersi tak szybko reagują?

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem po piersiach najszybciej można poznać , że jest sie w ciąży :)

88 lubi tę wiadomość

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ