Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AgacizdA wrote:Ja już zgłupiałam na te wszystkie badania, wyniki i te wszystkie pierdoły
Wynik bety w dniu dzisiejszym 0,64
Termin @ na czwartek. Myślicie że jest wiarygodny?Ukija lubi tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
WITAJCIE
Szukam nadziei ;p dosłownie. Mianowicie chodzi o to, że ostatnią miesiączkę miałam 23 grudnia a dziś mija już 49 dzień cyklu i dalej nic.(Cykle z reguły mam 30-31 dniowe) Robiłam test beta HCG w 35 dniu cyklu i niestety wynik <0,2... Czy jest jeszcze szansa na ciążę? Czy któraś z was tak miała?
PS. Znalazłam w internecie kilka historii o kobietach, które były w ciąży mimo negatywnej bety ale ile w tym prawdy nigdy nie wiadomo.11.10.2018 Naprotechnologia
IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
"Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! " -
Próbowałam dostać się do lekarza ale niestety w moim mieście od paru miesięcy jest z tym problem bo jest dużo kobiet ciężarnych i wiadomo przyjmują je w pierwszej kolejności. Nie ma różnicy czy jest to na NFZ czy prywatnie. W innym mieście mam możliwość dostania się dopiero pod koniec marca
Mam zamiar wybrać się ponownie na badanie krwi ale poczekam jeszcze trochę może nieszczęsna @ przyjdzie. mam świadomość że nie jest to normalna długość cyklu ale w poprzednim roku o tej porze miałam podobną sytuację i musiałam mieć okres wywoływany luteiną.
PS: Jeżeli miała bym doszukiwać się objawów ciążowych to jedynie bardzo wrażliwe sutki, duża ilość śluzu i częste wizyty w wc. Dzień po badaniu beta miałam bóle brzucha jak na okres..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 22:26
11.10.2018 Naprotechnologia
IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
"Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! " -
To zależy kiedy miałaś owulację Jeśli wcześnie to może być jeszcze 4 tydzień, jak nieco później niż książkowo to 5 tydzień No chyba, że masz bardzo nieregularne cykle lub owulacja było wyjątkowo późno to nie można się sugerować tygodniami z OM wtedy
Ale jednorazowa wartość nie jest aż tak ważna jak przyrost. Warto byłoby powtórzyć badanie po 48-72h, w ciągu 48h powinno o minimum 66% urosnąć, w ciągu 72h chyba coś ok. 112%. Przy wartości powyżej 1200 do 6000 HCG średnio podwaja się w czasie 96h
No chyba, że robiłaś tylko dla potwierdzenia i jeśli nie masz jakichś niepokojących objawów to zapisać się do lekarza i spokojnie czekać na wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:43
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016