Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam ponownie.
Wczoraj powtórzyłam beta-hcg i dalej jest 1,20 mlU/ml (w piątek też tyle było). Ciążę wykluczam.
Ale mam pytanie czy któraś z Was miała podobną sytuację?
Zastanawiam się czy jest wszystko ok. Szczerze mówiąc nigdy wcześniej hcg nie robiłam bo nie było potrzeby (a o pierwszej ciąży dowiedziałam się z testu), na wizytę u lekarza muszę niestety jeszcze poczekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:52
-
Witajcie
jestem 14 dpo, miałam robioną inseminację. Wynik beta hcg wyszedł 4. Czy to możliwe że do zagnieżdżenia doszło tak późno i jest jeszcze szansa na ciąże? Jutro idę powtórzyć badanie.
Czytałam że dziewczyny miały w okolicy 4 wynik hcg, ale to ok 9 dpo a nie tak jak ja 14.
Powodzenia dla wszystkichEmiliana
Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :* -
Cześć dziewczyny nigdy wcześniej tu nie zagladałam bo beta zawsze była <0,100, dziś jestem w 8 dobie po transferze in vitro mrożonego zarodka i wykonałam dziś wynik 2,85. Zastanawiam się czy jeszcze jest szansa na ciaże. W poniedziałek powtarzam
-
cześć. przychodzę do Was z pytaniem odnośnie labolatorium Diagnostyka. Wczoraj robiłam betę w medicover. Jako że nie mam tam karty stałego klienta to od Pani w punkcie pobrań dostałam numer zlecenia i adres strony, na której mogę za pomocą tego numeru i daty urodzenia sprawdzić swój wynik. Jest to własnie strona lab. diagnostyka. Wynik mial być wczoraj lub dzisiaj rano a do tej pory niestety nic nie ma! Dzwoniąc tam dowiedziałam sie tylko tyle że dziś pracują do 14 i nic o moim badaniu
Czy któraś z Was robiła betę w diagnostyce w piątek i musiała na wynik czekać aż do poniedziałku ? -
kamika23 wrote:cześć. przychodzę do Was z pytaniem odnośnie labolatorium Diagnostyka. Wczoraj robiłam betę w medicover. Jako że nie mam tam karty stałego klienta to od Pani w punkcie pobrań dostałam numer zlecenia i adres strony, na której mogę za pomocą tego numeru i daty urodzenia sprawdzić swój wynik. Jest to własnie strona lab. diagnostyka. Wynik mial być wczoraj lub dzisiaj rano a do tej pory niestety nic nie ma! Dzwoniąc tam dowiedziałam sie tylko tyle że dziś pracują do 14 i nic o moim badaniu
Czy któraś z Was robiła betę w diagnostyce w piątek i musiała na wynik czekać aż do poniedziałku ? -
Mnie się zdarzyło czekać kilka dni. Robiłam bete chyba w środę rano o 7. Cały dzień nie było wyniku i czwartek też nie było. Zadzwoniłam więc chyba w piątek do Laboratorium które miało to badanie przeprowadzić. Okazało się, że pani w punkcie pobrań nie spisała jakiegoś mojego numeru karty stałego klienta tylko pesel więc na moim koncie nie pojawiała się informacja. Przez telefon podałam Pani w Diagnostyce nr karty i zaraz był wynik na stronie. Ale co się naklikałam na tej stronie przez 2 dni to moje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 16:34
-
hej. Chciałam Wam tylko napisać jak się skończyła u mnie historia z bętą w diagnostyce Robiłam ją w piątek a w poniedzialek w południe nadal nie było wyników. Więc poszłam tam i po długich poszukiwaniach mojego wyniku okazało się że go nie ma, bo ktoś zgubił moją krew ! No więc oczywiście zrobili mi nową, tym razem już nieodpłatnie a wyniki były wieczorem. Jeszcze przy drugim pobraniu kobieta zrobiła mi siniaka...no ale nie ważne. Beta wyszła negatywna, więc już mi wszystko jedno, ale więcej tam badania żadnego nie zrobię Tyle co się stresu przez nich najadłam to moje
-
Hej dziewczyny Dziś odebralam 2 wynik hcg 30dc bylo 112 dzisiaj 32dc 302. 2 mam wizyte u gin. Czu ktoras z was moze mi powiedzieć czy na początku ciąży miała lekkie bóle ppdbrzusza prawie caly czas cZy to jest normalne bo to ze piersi bolą to świeżo upieczona mamuśka koleżanka mówiła ze ją bolaly. Staralismy sie o dzidzie ze swoim r od dluzszego czasu mam pco a tu ni z gruchy ni z pietruchy jak jiz dalam sie na spokoj brak okresu i taki wynik. Dodam ze cykle mam regularne 28 - 29 dni.
-
nick nieaktualnyLusia8998 wrote:Hej dziewczyny Dziś odebralam 2 wynik hcg 30dc bylo 112 dzisiaj 32dc 302. 2 mam wizyte u gin. Czu ktoras z was moze mi powiedzieć czy na początku ciąży miała lekkie bóle ppdbrzusza prawie caly czas cZy to jest normalne bo to ze piersi bolą to świeżo upieczona mamuśka koleżanka mówiła ze ją bolaly. Staralismy sie o dzidzie ze swoim r od dluzszego czasu mam pco a tu ni z gruchy ni z pietruchy jak jiz dalam sie na spokoj brak okresu i taki wynik. Dodam ze cykle mam regularne 28 - 29 dni.
Gratuluję, hcg ładnie przyrosło. Bolące brzuch i piersi to norma. Mnie bolało jeszcze w krzyżu. Jak mocno Ci dokucza ból brzucha to weź nospe. -
hej Dziewczyny, jestem nowa i nie bardzo się orientuję jak liczycie dpo? Czy od pierwszego czy od ostatniego dnia owulacji? <kto pyta nie błądzi:D> dodatkowo zadałam pytanie w drugim wątku o beta hcg, jakby mi ktoś chciał odpowiedzieć to byłabym wdzięczna w skrócie: czy warto 2.02 zrobić badanie krwi na bhcg, kiedy ostatnią @ miałam 7.01?
Lusia8998, Szyszka1 lubią tę wiadomość
-
Katarzynka93 ja 1 dzień @ miałam 28/12/15 a pierwszą betę robiłam 26/01/16 dokładnie 30 dni od 1 dnia okresu. Możesz poczekać jeszcze do piątku i powtórzyć w poniedziałek jeśli wynik będzie pozytywny niby kilka dni a różnicę zrobi i to wielką
katarzynka93 lubi tę wiadomość
-
Sylwia87 wrote:Gratuluję, hcg ładnie przyrosło. Bolące brzuch i piersi to norma. Mnie bolało jeszcze w krzyżu. Jak mocno Ci dokucza ból brzucha to weź nospe.
Dziękuję bardzo staramy się już półtora roku a tu taka niespodzianka kilka dni po moich 27 urodzinach we wtorek do lekarza, kręgosłup tak nie dokucza ale po wczorajszym dniu mam nauczkę żeby nie jeść smażonego wymiotowałam dalej niż widziałam a ból głowy nieziemski. Musiałam się tabletką przeciwbólową poratować. Do tej pory jakoś dziwnie mi jeździ w brzuchu -
Lusia dzięki za odpowiedź! Gratuluję a jakie bhcg Ci wyszło tego 26.01? Może wtorek faktycznie za wcześnie... Ale chyba zrobię w czwartek, bo jeśli wyniki nie będą tego samego dnia to nie chcę czekać do poniedziałku :p i tak już kilka dni siedzę jak na szpilkach.