Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Poczytuję Was od paru dni i chciałabym podzielić się swoją historią.
    W 9 dpo zrobiłam betę (24dc) - na życzenie ginki w związku z lekami, które biorę. Wyszedł wynik 1,3. Pomyślałam więc, że kicha, nie ma ciąży (normy z invicty: ciąża od 5,7). Ale ginka zadzwoniła do mnie i powiedziała, że wynik jest niejednoznaczny i mam go powtórzyć. Poszłam na badanie w 12dpo i wyszło 43,3 :) a 36h poźniej (czyli wczoraj 28dc) 76,6. Tak więc jednak jestem w ciąży choć początkowy wynik był wielce wątpliwy. Mam nadzieję, że wszystko się uda bo w czerwcu poroniłam w 10tyg i boję się, żeby to się nie powtórzyło.

Kciukam za ładny przyrost :)
    Ten lek, o którym wspominasz, musiałaś go pewnie odstawić, że beta tak wcześnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 13:28

cryha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 27 dc beta bedzie juz wiarygodna jesli owu bylo miedzy 14 a 16 dc?
    Chyba jakas szansa jest jesli w 24 dc bylo widoczne cialko zolte?

• Australijka Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro u mnie beta... Ile mniej więcej powinna wynosić ?

Australijka
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Australijka - Ty pierwszy raz na betę w celu zobaczenia jest ta ciąża czy nie, tak ? Nie ma co na to patrzeć ile miały inne kobiety w danym czasie, są różne terminy owulacji, zagnieżdżenia, u jednych rośnie szybciej u innych wolniej - nie ma co porównywać z kimś. Jeśli beta wyjdzie Ci dodatnia, to ważniejsze aby przyrost był tak te 66% minimum w ciągu 48h, choć to, że byłby nawet mniejszy niczego nie przekreśla ;)

Australijka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MikMik Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    u mnie nadal okresu brak, więc poleciałam na bete i czekam na wyniki jak na szpilkach licząc na jakiś cud

Australijka na bestbelly jest kalkulator przyrostu bety. Trzeba tam wpisać wartość pierwszego i drugiego badania i przeliczy Ci czy wszystko ok.

Czarnula u mnie beta wyszła w 27 dc na poziomie 4 mUI a owulacje miałąm mniej więcej 17 dc. Ale 28 wynosiła już 1,43 więc lepiej nie robić za wcześnie, żeby się nie rozczarować. Ja poleciałam dziś bo @ dalej nie przylazła więc wolę sprawdzić

Australijka lubi tę wiadomość

MikMik
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikMik wrote:
    Hej dziewczyny
    u mnie nadal okresu brak, więc poleciałam na bete i czekam na wyniki jak na szpilkach licząc na jakiś cud

Australijka na bestbelly jest kalkulator przyrostu bety. Trzeba tam wpisać wartość pierwszego i drugiego badania i przeliczy Ci czy wszystko ok.

Czarnula u mnie beta wyszła w 27 dc na poziomie 4 mUI a owulacje miałąm mniej więcej 17 dc. Ale 28 wynosiła już 1,43 więc lepiej nie robić za wcześnie, żeby się nie rozczarować. Ja poleciałam dziś bo @ dalej nie przylazła więc wolę sprawdzić
    Kiedy wyniki?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • MikMik Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po 16 i czekam na cud

MikMik
  • MikMik Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wynik 7,74 czyli musiała być pomyłka w tym drugim labolatorium. Beta rośnie :) ale się ciesze

MikMik
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikMik wrote:
    Jest wynik 7,74 czyli musiała być pomyłka w tym drugim labolatorium. Beta rośnie :) ale się ciesze
    robiłaś w różnych labach?

preg.png
  • MikMik Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza z czwartku która wynosiła 3,96 i dzisiejsza 7,74 to to samo labolatorium. Natomiast w piątek zrobiłam w innym i wyszła 1,43 co mnie totalnie załamało ale okazuje się że musiała być pomyłka bo prawidłowo przyrasta

MikMik
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikMik wrote:
    pierwsza z czwartku która wynosiła 3,96 i dzisiejsza 7,74 to to samo labolatorium. Natomiast w piątek zrobiłam w innym i wyszła 1,43 co mnie totalnie załamało ale okazuje się że musiała być pomyłka bo prawidłowo przyrasta
    moze inne proporcje były w tamtym

1988 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie tyle pomyłka co to, że laboratoria mają różne odczynniki itp. dlatego też normy różne bywają, a z tego względu najlepiej badania robić w tym samym. świetnie, że jednak przyrasta w porządku :) oby tak dalej, gratuluję :)

preg.png
  • MikMik Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję ślicznie.
    W jednym i w drugim niby te same normy i jednostki, wiem nie wiem o co chodzi z tym wynikiem. Najważniejsze że rośnie :)

MikMik
  • Australijka Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Australijka - Ty pierwszy raz na betę w celu zobaczenia jest ta ciąża czy nie, tak ? Nie ma co na to patrzeć ile miały inne kobiety w danym czasie, są różne terminy owulacji, zagnieżdżenia, u jednych rośnie szybciej u innych wolniej - nie ma co porównywać z kimś. Jeśli beta wyjdzie Ci dodatnia, to ważniejsze aby przyrost był tak te 66% minimum w ciągu 48h, choć to, że byłby nawet mniejszy niczego nie przekreśla ;)
    No i miałam iść na betę ale rano tempka spadła więc zaczęłam czekać na @, ale nie czuję się wcale na okres. Dziewczyny piszą że to może implementacja, ale tak późno ? I to po Ovitrelle ? Ciàgle coś mnie kłuje - prawy jajnik, a to ciągnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:34

Australijka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikMik wrote:
    dziękuję ślicznie.
    W jednym i w drugim niby te same normy i jednostki, wiem nie wiem o co chodzi z tym wynikiem. Najważniejsze że rośnie :)
    super!!!!!! gratuluję i 3mam kciuki za dalszy wzrost :) jakieś objawy oprócz spóźniającej @ masz?

1988 lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Australijka - o implantacji piszą wszędzie, że najpóźniej to tak do 12dpo ;) Ale jeśli nie masz @ to może warto iść zrobić betę ? Zdarza się, że testy wychodzą długo negatywne ;) A pojedynczy spadek temperatury niczego nie przesądza ;) Nie chce Ci dawać złudnych nadziei, ale będziesz wiedziała na czym stoisz ;) Oczywiście życzyłabym ciąży :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie ma co się nakręcać niepotrzebnie tylko zrobić badanie.U mnie wystąpiło wiele objawów wczesnociazowych łącznie z obrzmieniem piersi i spozniajaca się @.
    Tez nie wiedzialam kiedy była owulacja ,równie dobrze mogła być 1 października albo 5 października -czyli wczoraj wypadałoby 19 bądź 14dc -beta rozwiala wątpliwości ,wynik <2 .

Michaś ♡ [ * ] 04.06.2014

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę dziś powtórzyć bete, w 11 dpo była poniżej 1,5. więc idę powtórzyć w 14 dpo. jak coś ma być to będzie, a jak nie to może następnym razem... tak czy siak 3majcie kciuki żeby było teraz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety mój wynik powtórzony poniżej 1,5 :(((

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    niestety mój wynik powtórzony poniżej 1,5 :(((

:(

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ