Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjane wrote:Cześć dziewczyny
Poczytuję Was od paru dni i chciałabym podzielić się swoją historią.
W 9 dpo zrobiłam betę (24dc) - na życzenie ginki w związku z lekami, które biorę. Wyszedł wynik 1,3. Pomyślałam więc, że kicha, nie ma ciąży (normy z invicty: ciąża od 5,7). Ale ginka zadzwoniła do mnie i powiedziała, że wynik jest niejednoznaczny i mam go powtórzyć. Poszłam na badanie w 12dpo i wyszło 43,3 a 36h poźniej (czyli wczoraj 28dc) 76,6. Tak więc jednak jestem w ciąży choć początkowy wynik był wielce wątpliwy. Mam nadzieję, że wszystko się uda bo w czerwcu poroniłam w 10tyg i boję się, żeby to się nie powtórzyło.
Kciukam za ładny przyrost
Ten lek, o którym wspominasz, musiałaś go pewnie odstawić, że beta tak wcześnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 13:28
cryha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Australijka - Ty pierwszy raz na betę w celu zobaczenia jest ta ciąża czy nie, tak ? Nie ma co na to patrzeć ile miały inne kobiety w danym czasie, są różne terminy owulacji, zagnieżdżenia, u jednych rośnie szybciej u innych wolniej - nie ma co porównywać z kimś. Jeśli beta wyjdzie Ci dodatnia, to ważniejsze aby przyrost był tak te 66% minimum w ciągu 48h, choć to, że byłby nawet mniejszy niczego nie przekreśla
Australijka lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Hej dziewczyny
u mnie nadal okresu brak, więc poleciałam na bete i czekam na wyniki jak na szpilkach licząc na jakiś cud
Australijka na bestbelly jest kalkulator przyrostu bety. Trzeba tam wpisać wartość pierwszego i drugiego badania i przeliczy Ci czy wszystko ok.
Czarnula u mnie beta wyszła w 27 dc na poziomie 4 mUI a owulacje miałąm mniej więcej 17 dc. Ale 28 wynosiła już 1,43 więc lepiej nie robić za wcześnie, żeby się nie rozczarować. Ja poleciałam dziś bo @ dalej nie przylazła więc wolę sprawdzićAustralijka lubi tę wiadomość
MikMik -
MikMik wrote:Hej dziewczyny
u mnie nadal okresu brak, więc poleciałam na bete i czekam na wyniki jak na szpilkach licząc na jakiś cud
Australijka na bestbelly jest kalkulator przyrostu bety. Trzeba tam wpisać wartość pierwszego i drugiego badania i przeliczy Ci czy wszystko ok.
Czarnula u mnie beta wyszła w 27 dc na poziomie 4 mUI a owulacje miałąm mniej więcej 17 dc. Ale 28 wynosiła już 1,43 więc lepiej nie robić za wcześnie, żeby się nie rozczarować. Ja poleciałam dziś bo @ dalej nie przylazła więc wolę sprawdzić2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
MikMik wrote:pierwsza z czwartku która wynosiła 3,96 i dzisiejsza 7,74 to to samo labolatorium. Natomiast w piątek zrobiłam w innym i wyszła 1,43 co mnie totalnie załamało ale okazuje się że musiała być pomyłka bo prawidłowo przyrasta
1988 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Jacqueline wrote:Australijka - Ty pierwszy raz na betę w celu zobaczenia jest ta ciąża czy nie, tak ? Nie ma co na to patrzeć ile miały inne kobiety w danym czasie, są różne terminy owulacji, zagnieżdżenia, u jednych rośnie szybciej u innych wolniej - nie ma co porównywać z kimś. Jeśli beta wyjdzie Ci dodatnia, to ważniejsze aby przyrost był tak te 66% minimum w ciągu 48h, choć to, że byłby nawet mniejszy niczego nie przekreśla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:34
Australijka
-
nick nieaktualnyMikMik wrote:dziękuję ślicznie.
W jednym i w drugim niby te same normy i jednostki, wiem nie wiem o co chodzi z tym wynikiem. Najważniejsze że rośnie1988 lubi tę wiadomość
-
Australijka - o implantacji piszą wszędzie, że najpóźniej to tak do 12dpo Ale jeśli nie masz @ to może warto iść zrobić betę ? Zdarza się, że testy wychodzą długo negatywne A pojedynczy spadek temperatury niczego nie przesądza Nie chce Ci dawać złudnych nadziei, ale będziesz wiedziała na czym stoisz Oczywiście życzyłabym ciąży12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
Nie ma co się nakręcać niepotrzebnie tylko zrobić badanie.U mnie wystąpiło wiele objawów wczesnociazowych łącznie z obrzmieniem piersi i spozniajaca się @.
Tez nie wiedzialam kiedy była owulacja ,równie dobrze mogła być 1 października albo 5 października -czyli wczoraj wypadałoby 19 bądź 14dc -beta rozwiala wątpliwości ,wynik <2 .
Michaś ♡ [ * ] 04.06.2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny