Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was. Wiem ze jak zwykle malo kto moze mi pomoc na takich forach ale mam jedno pytanie. Moja historia wyglada tak. Choruje na nadczynnosc tarczycy. Nie staram sie z chlopakiem o dzidziusia ale myslalam ze moze zdazyl sie jakis cud i sie udalo. Miesiaczke mialam 5 sierpnia. Trwala ona 5 dni jak zwykle i od dnia kiedy sie skonczyla zaczely bolec mnie jajniki. Jeszcze nigdy tak nie mialam. Brzuch ciagle wzdety. Czulam sie pelna. Wiekszosc dni pelna gazow. Wspolzylismy bardzo czesto i ogolnie nie myslalam o zachodzeniu w ciaze. Bylam zrelaksowana. W ciaglym bolu czekalam na @.po jakims czasie zaczely bolec mnie piersi. Nie byl to silny bol. Jakby wrazliwe po bokach i takze sutki. Czesto bolala mnie glowa i odbijalo mi sie po wszystkim i po niczym. Doszly do tego plecy, pachwiny i uda. Nie pamietam w którym dniu ale z dnia na dzuen poczulam sie jakby przeziebiona. Robilam test. Wyszedl negatywny. W 26dc czyli wczoraj 30 sierpnia dostalam plamien a potem @ sie troche bardziej rozwinela ale nie tam jak zwykle. Dodam jeszcze ze piersi nie bolaly mnie od kiedy skonczylam uzywac plastry czyli jakies 10 miesięcy temu. A teraz bola caly czas i sa troche pelniejsze. Pytanie brzmi czy z taka @ powinnam jednak zrobic jeszcze badanie z krwi?czy jest jakas szansa? Czy moze to jest poronienie?wiem ze musze isc do gina. Ale zrobie to po ustaniu krwawienia. Czy ktoras z was tak miala? Jajniki dalej okropnie bola. To samo pachwiny i uda. Troche brzuch i wrazliwe piersi.
-
Witajcie Dziewczyny,
Pisze tutaj pierwszy raz.. Staramy się z Mężem o dzidziusia okolo 6 miesiecy, ostatnią @ miałam 29 sierpnia, testy owulacyjne wyszły pozytywne 8 i 9 wrzesnia, kochaliśmy się 7,8,10 wrzesnia, dzisiaj zrobiłam beta HCG i wynik wyszedł 2,4 - jak mam to interpretować? Będę wdzięczna za odpowiedz, bo za niedługo zwariuje PozdrawiamAnia -
nick nieaktualny
-
Ania :) wrote:Witajcie Dziewczyny,
Pisze tutaj pierwszy raz.. Staramy się z Mężem o dzidziusia okolo 6 miesiecy, ostatnią @ miałam 29 sierpnia, testy owulacyjne wyszły pozytywne 8 i 9 wrzesnia, kochaliśmy się 7,8,10 wrzesnia, dzisiaj zrobiłam beta HCG i wynik wyszedł 2,4 - jak mam to interpretować? Będę wdzięczna za odpowiedz, bo za niedługo zwariuje PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 22:40
Tyyskaa lubi tę wiadomość
-
Nie miałaś wyniku 2,4 tylko poniżej 2,4 co zapewne w laboratorium jest jako norma poniżej ciąży.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
aaaa Dziewczyny zaraz zwariuję!
Wiem, pewnie już były podobne watki- ale chyba zwyczajnie musze sie komuś wygadać- a nie chcę truć mojemu mężowi nad głową...
Więc tak...
Dzis mija mój 37 dc - cykle mam bardzo regularne co 29-30 dni. 32 dc i 33dc zrobiłam test płytkowy - obydwa negatywne. 33dc zrobiłam betę która wyniosła równe 0 - więc zrobiło mi sie przykro. Staramy sie z mężem o drugie dzieciątko już 4 cykl, myślałamj że tym razem się udało - tymbardziej, że nigdy nie miałam aż tak dużego opóźnienia!!!
własnie w 32 i 33 dc bolało mnie podbrzusze, lędźwie - myślałam że @ rano przyjdzie, a tu nic. Dziś mamy 37 dc nadal cisza- bola mnie strasznie piersi, kłuje jajnik do tego mam lekkie zawroty głowy- no cholercia o co chodzi?! Dzis po proacy ide zapisac sie do lekarza, a jesli @ nie przyjdzie to jutro rano mam w planach zrobic kolejny test płytkowy- tymbardziej że naczytałam sie iż zdażają się przypadki, że beta wychodzi ujemna a i tak kobieta jest w ciązy.
Dodam że niespełna miesiąc temu miałam robioną bardzo szczegółową morfologie od poziomu poszczególnych witamin, bolerioze, tsh, glukoze itp. - wyszła idealnie- ZDROWA JAK KOŃ JESTEM!
Więc o co chodzi?iph -
nick nieaktualnysquam wrote:aaaa Dziewczyny zaraz zwariuję!
Wiem, pewnie już były podobne watki- ale chyba zwyczajnie musze sie komuś wygadać- a nie chcę truć mojemu mężowi nad głową...
Więc tak...
Dzis mija mój 37 dc - cykle mam bardzo regularne co 29-30 dni. 32 dc i 33dc zrobiłam test płytkowy - obydwa negatywne. 33dc zrobiłam betę która wyniosła równe 0 - więc zrobiło mi sie przykro. Staramy sie z mężem o drugie dzieciątko już 4 cykl, myślałamj że tym razem się udało - tymbardziej, że nigdy nie miałam aż tak dużego opóźnienia!!!
własnie w 32 i 33 dc bolało mnie podbrzusze, lędźwie - myślałam że @ rano przyjdzie, a tu nic. Dziś mamy 37 dc nadal cisza- bola mnie strasznie piersi, kłuje jajnik do tego mam lekkie zawroty głowy- no cholercia o co chodzi?! Dzis po proacy ide zapisac sie do lekarza, a jesli @ nie przyjdzie to jutro rano mam w planach zrobic kolejny test płytkowy- tymbardziej że naczytałam sie iż zdażają się przypadki, że beta wychodzi ujemna a i tak kobieta jest w ciązy.
Dodam że niespełna miesiąc temu miałam robioną bardzo szczegółową morfologie od poziomu poszczególnych witamin, bolerioze, tsh, glukoze itp. - wyszła idealnie- ZDROWA JAK KOŃ JESTEM!
Więc o co chodzi?
Robiłaś sobie kiedyś badania prolaktyny?
Wysoki poziom zatrzymuje owulacje i @. Bo jeżeli testy wszystkie negatywne to wątpię żeby to była ciąża. A moze poprostu w tym miesiącu organizm płata figle i trzeba bedzie wziąć leki na wywołanie @. Tak czy siak umów sie do gin.
-
Hej dziewczyny, mam do Was pytanie bo kompletnie się na tym nie znam, jaka jest różnica wyników bhcg z tego samego labolatorium:
- 3 miesiące temu : <0,1000
- dzisiaj: 0,10
obudwie ujemne, ale inny wynik, któraś z Was wie coś może w temacie?
PozdrawiamTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:Hej dziewczyny, mam do Was pytanie bo kompletnie się na tym nie znam, jaka jest różnica wyników bhcg z tego samego labolatorium:
- 3 miesiące temu : <0,1000
- dzisiaj: 0,10
obudwie ujemne, ale inny wynik, któraś z Was wie coś może w temacie?
PozdrawiamMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nie własnie w tym samym, więc nie rozumiem czemu inaczej przedstawiają ujemny wynik.
Informacja jest, że ciąża 3 tydzień od 5,8Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
Oczywiście w obu tych badaniach skala wyznaczania ciązy jest identyczna, jak napisałam powyżej ale inaczej jest podany wynik, może zależy to od laboranta, który wykonywał badanie?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
heheh myślałam, że ujemny zawsze oznacza się jednakowo dzięki za odpowiedź, nie jestem obeznana w temacie jeszcze
innamorata88 lubi tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
Hej dziewczyny, poradźcie coś 23.09 (piątek)robiłam pierwszy raz betę. Wyniosła 170. 26.09 (poniedziałek, czyli po 72 godzinach później powtórka i beta wyniosła 353. Przyrost niby jest, kalkulator wyliczył, że w ciągu 48 godz. beta wzrosła o 62 %. Niby belly pokazuje, że w normie, ale i beta niska i wzrost nie taki duży. Nie jest to wymagane 66% i strasznie się denerwuję, zwłaszcza, że w tamtym roku miałam puste jajo płodowe i zabieg. Wiem, ze zagnieżdżenie miałam dość późno - ok. 10 dni po owulacji - 15.09(miałam jednorazowe plamienie), a beta zrobiona 7 dni po owulacji 13.09 wyniosła <1,2. Czy powtarzać betę czy czekać i za jakiś czas pójść do gina?
-
Najlepiej zadzwoń do swojego ginekologa i zapytaj co masz robić. I nie martw się na zapas! Pamiętaj, że wszystkie wartości są umowne i wyznaczane na podstawie większości populacji, co daje spory margines na odstępstwa od tej normy. Bo niby czemu 66% ma być ok, a 65% już na pewno nie?