BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola88 wrote:No nic pozostaje czekać. Idę w poniedziałek do swojego lekarza to się wszystkiego dowiem.
Koleżanka z innego wątku miała betę ponad 8000 i to samo zobaczyła co ja
Nie ma sensu iść wcześniej niż 7/8 tydzień
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyKarola88 wrote:Dla mnie teraz najważniejsze jest, żeby zobaczyć czy pęcherzyk jest w macicy. Że to plamienie to nie jest ciąża pozamaciczna.
Tak sobie myślę że to plamienie mogło zapoczątkować implantację zarodka 🤔. Ale wiadomo, że to może zwiastować też co innego. Który masz tydzień ciąży? -
Pierwsza pozytywna beta i test wyszły 30.12, 4 dni przed okresem. Wg lekarza plamienie może być spowodowane tym, że zarodek coraz bardziej zagłębia się w macice i rośnie i mógł uszkodzić jakieś naczynko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 22:59
-
nick nieaktualnyKarola88 wrote:Pierwsza pozytywna beta i test wyszły 30.12, 4 dni przed okresem. Wg lekarza plamienie może być spowodowane tym, że zarodek coraz bardziej zagłębia się w macice i rośnie i mógł uszkodzić jakieś naczynko.
Czyli jak się zagłębia w macicę to właśnie trwa implantacja 😀. Jesteś 2 dni po terminie okresu to tak by wychodziło że to ta implantacja. Ona trwa zwykle minimum kilka dni. Jak się zakończy to powinno być już zarodek widać. Czasem następuje ona trochę później i trwa dłużej, ja jestem idealnym przykładem tego 🙈. A ilo dniowe masz cykle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 23:14
-
nick nieaktualnyKarola88 wrote:Obecnie 28-dniowe. Przed pierwsza ciąża były dłuższe 31-32 dni. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych plamień, generalnie ciąża bezproblemowa. A tu od początku jest inaczej
Karola no to u mnie przed ciążą cykle 26/28 dni a po ciąży 29/30 dni. Wydłużyły się. Plamienie implantacyjne często się zdarza i nie jest niczym złym. Bądź dobrej myśli ❤️. Zwłaszcza teraz te pozytywne nastawienie i uśmiech są ci potrzebne 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 23:44
Karola88 lubi tę wiadomość
-
Natka23 wrote:Karola no to u mnie przed ciążą cykle 26/28 dni a po ciąży 29/30 dni. Wydłużyły się. Plamienie implantacyjne często się zdarza i nie jest niczym złym. Bądź dobrej myśli ❤️. Zwłaszcza teraz te pozytywne nastawienie i uśmiech są ci potrzebne 🙂
Dziękuje ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Kochana nie ma sensu. Ja przy becie 6000 zobaczyłam tylko pecherzyk ciążowy i żółtkowy
Koleżanka z innego wątku miała betę ponad 8000 i to samo zobaczyła co ja
Nie ma sensu iść wcześniej niż 7/8 tydzień -
nick nieaktualny
-
Skorpionka91 wrote:U mnie przy becie 2500 tysiąca było już widać 😊
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Testy allegrowe. Również cień cienia, popołudniem robione
https://zapodaj.net/8e491d607d715.jpg.html
https://zapodaj.net/211a9dd0c5289.jpg.html
To chyba można wykluczyć kreskę fabryczną? 🙂
Źle ujęłam. Nie testy, a jeden test 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 16:41
-
Karola idź po prostu na betę 😅
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Karo Lina wrote:Testy allegrowe. Również cień cienia, popołudniem robione
https://zapodaj.net/8e491d607d715.jpg.html
https://zapodaj.net/211a9dd0c5289.jpg.html
To chyba można wykluczyć kreskę fabryczną? 🙂
Źle ujęłam. Nie testy, a jeden test 🙈
Nie za wcześnie robisz test?🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Ale to się rzadko zdarza, zamiast lekarze mówią że wcześniej jak 7 tydzień jest bez sensu chyba żeby po prostu sprawdzić czy nie jest poza maciczna
-
Kirra wrote:Na drugim rzeczywiście coś widzę! Ale nie powinno rozbierać się testów... Ale cień cienia jest 🙂
Nie za wcześnie robisz test?
Za wcześnie to raczej nie. Dziś jest 12dpo, okres ma być w sobotę. Szczerze mówiąc testuję od 8dpo i wyglądało to tak, że 8 i 9dpo - żadnych cieni cieni, 10dpo- cień cienia, 11dpo- cień cienia i dzisiaj 12 również to samo. Dwa różne rodzaje testów, facelle i testeo, więc mam nadzieję że to nie zbieg okoliczności że każdy pokazuje cienie 🙂Kirra lubi tę wiadomość
-
Karo Lina wrote:Tak, tak, wiem że nie powinno się rozbierać testów, ale prościej jest ujrzeć te cienie, wybaczcie 🙈
Za wcześnie to raczej nie. Dziś jest 12dpo, okres ma być w sobotę. Szczerze mówiąc testuję od 8dpo i wyglądało to tak, że 8 i 9dpo - żadnych cieni cieni, 10dpo- cień cienia, 11dpo- cień cienia i dzisiaj 12 również to samo. Dwa różne rodzaje testów, facelle i testeo, więc mam nadzieję że to nie zbieg okoliczności że każdy pokazuje cienie 🙂🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Karo Lina wrote:Tak, tak, wiem że nie powinno się rozbierać testów, ale prościej jest ujrzeć te cienie, wybaczcie 🙈
Za wcześnie to raczej nie. Dziś jest 12dpo, okres ma być w sobotę. Szczerze mówiąc testuję od 8dpo i wyglądało to tak, że 8 i 9dpo - żadnych cieni cieni, 10dpo- cień cienia, 11dpo- cień cienia i dzisiaj 12 również to samo. Dwa różne rodzaje testów, facelle i testeo, więc mam nadzieję że to nie zbieg okoliczności że każdy pokazuje cienie 🙂
Powtarzałas dzisiaj?♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018