BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziuchna93 wrote:Mam jeszcze jeden test clearblue, moze spróbuję sprawdzić. Z badaniem krwi będzie ciężko, jestem za granicą a tutaj wyprosić sie na własne życzenie o badanie krwi graniczy z cudem. Ew. poszukam prywatnego labo i spróbuję. Z umawianiem wizyty u gin wstrzymam się do terminu @. A piszesz, że też tak miałaś... czy to było dobre zakończenie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 08:31
Madziuchna93 lubi tę wiadomość
-
Widzicie czy ja mam zwidy ? Co prawda zrobiłam go 2h temu po czym poszłam spać,teraz wstaję i widzę bladziocha . U mnie okres się spóźnia już 5 dzień ,wcześniej testy negatywne ciągle , możliwe że owulację miałam dużo później a raczej napewno . Brzuch jak na @ ciągle boli a ta nie przyłazi .
https://zapodaj.net/56b5c99cb9e77.jpg.html18.09 blada kreska na tescie
21.09-13 dpo : Beta HCG 153
24.09 dwie tłuste krechy❤️
30.09Beta HCG 7490, widoczny pęcherzyk 8 mm i żółtkowy 4 mm.
06.06.2021-na świat przyszedł Adaś ❤️ -
Madziuchna93 wrote:Hej dziewczyny, chciałam Was zapytać, co myślicie... A mianowicie przedwczoraj wieczorem (10dpo) zrobiłam pierwszy test. Wyszedł jakby cien. Ale stwierdziłam, że rano (11dpo) sprawdze jak się sprawy mają, czy kreska będzie ciemniejsza czy jak. No i rano przed zrobieniem testu zauważyłam, że jest na nim juz delikatnie widoczna kreska testowa,no ale zrobiłam z myślą, że jak coś, to będzie ciemniejsza. No i nie była. Dodam że te dwa testy były o czułości 10. Po dwóch godzinach zrobiłam kolejny, innej marki o czułości 25. I wyszła praktycznie odrazu druga kreska. Po kolejnych 3 h, zrobiłam kolejny, Digital i pokazał się plusik. Czyli juz ewidentnie jest coś na rzeczy. Ucieszyłam się bardzo jak potwierdziłam ten poprzedni pozytywny. Dzisiaj rano (12dpo) z kolei zrobiłam kolejny, znów innej marki o czulosci 20. I znów delikatny tylko bladzioszek. Co o tym myślicie? Miała ktoras z Was tak? To trochę dziwne, że te z pierwszego moczu, o wiekszej czułości wychodzą słabsze od tych z mniejszą czułością.
https://naforum.zapodaj.net/4f14ce659cb3.jpg.html
Ja miałam jeden dzień ciemną kreskę a na drugi ledwo widoczną na trzeci dzień poszłam na betę
Z tymi testami to różnie i człowiek głupieje 🙈😁Madziuchna93 lubi tę wiadomość
-
Ewelape1504 wrote:Widzicie czy ja mam zwidy ? Co prawda zrobiłam go 2h temu po czym poszłam spać,teraz wstaję i widzę bladziocha . U mnie okres się spóźnia już 5 dzień ,wcześniej testy negatywne ciągle , możliwe że owulację miałam dużo później a raczej napewno . Brzuch jak na @ ciągle boli a ta nie przyłazi .
https://zapodaj.net/56b5c99cb9e77.jpg.html
Wynik odczytany 2 h po jest nieważny. Może faktycznie owulacja się przesunęła, poczekaj jeszcze kilka dni albo zrob betę -
Madziuchna93 wrote:Hej dziewczyny, chciałam Was zapytać, co myślicie... A mianowicie przedwczoraj wieczorem (10dpo) zrobiłam pierwszy test. Wyszedł jakby cien. Ale stwierdziłam, że rano (11dpo) sprawdze jak się sprawy mają, czy kreska będzie ciemniejsza czy jak. No i rano przed zrobieniem testu zauważyłam, że jest na nim juz delikatnie widoczna kreska testowa,no ale zrobiłam z myślą, że jak coś, to będzie ciemniejsza. No i nie była. Dodam że te dwa testy były o czułości 10. Po dwóch godzinach zrobiłam kolejny, innej marki o czułości 25. I wyszła praktycznie odrazu druga kreska. Po kolejnych 3 h, zrobiłam kolejny, Digital i pokazał się plusik. Czyli juz ewidentnie jest coś na rzeczy. Ucieszyłam się bardzo jak potwierdziłam ten poprzedni pozytywny. Dzisiaj rano (12dpo) z kolei zrobiłam kolejny, znów innej marki o czulosci 20. I znów delikatny tylko bladzioszek. Co o tym myślicie? Miała ktoras z Was tak? To trochę dziwne, że te z pierwszego moczu, o wiekszej czułości wychodzą słabsze od tych z mniejszą czułością.
https://naforum.zapodaj.net/4f14ce659cb3.jpg.html
Hej. Ogólnie nie polecam robic testow „różnych marek” bo ja 4 dni pod rząd przed miesiączka robiłam ten sam i ładnie ciemnial, wiec po terminie chciałam sobie zrobić inny na pamiątkę z mysla ze będzie już tłusta kreska, a wyszła jaśniejsza niż ostatnia z innego testu wiec tylko się zdolowalam.. ale robiłam bete i ładnie przyrastala wiec teraz tylko czekam na wizytę. I tez czytałam tutaj na forum ze niektóre testy pokazują kreskę gdy jest ciąża i wcale nie musi być „tłusta kreska”. Powodzenia!Madziuchna93 lubi tę wiadomość
-
Ewelape1504 wrote:Widzicie czy ja mam zwidy ? Co prawda zrobiłam go 2h temu po czym poszłam spać,teraz wstaję i widzę bladziocha . U mnie okres się spóźnia już 5 dzień ,wcześniej testy negatywne ciągle , możliwe że owulację miałam dużo później a raczej napewno . Brzuch jak na @ ciągle boli a ta nie przyłazi .
https://zapodaj.net/56b5c99cb9e77.jpg.html
Ja widzę szaraczka. Powtórzyłabym za 2dni
-
Roksi wrote:Hej. Ogólnie nie polecam robic testow „różnych marek” bo ja 4 dni pod rząd przed miesiączka robiłam ten sam i ładnie ciemnial, wiec po terminie chciałam sobie zrobić inny na pamiątkę z mysla ze będzie już tłusta kreska, a wyszła jaśniejsza niż ostatnia z innego testu wiec tylko się zdolowalam.. ale robiłam bete i ładnie przyrastala wiec teraz tylko czekam na wizytę. I tez czytałam tutaj na forum ze niektóre testy pokazują kreskę gdy jest ciąża i wcale nie musi być „tłusta kreska”. Powodzenia!
Gratuluję! Ja czekam na termin @ i dzwonie do gin na termin. Dziekuje i Wszystkiego dobrego 😘Roksi lubi tę wiadomość
-
Hej, ciężko powiedzieć . Może zrób zdjęcie przy świetle dziennym. Ja jak robiłam w łazience to na zdjęciu nic nie bylo widać ,a jak w świetle dziennym to już tak.
Ja jestem w 25dc i na moim teście wyszło dziś coś takiego.
https://zapodaj.net/f5d3a4b17c8d6.jpg.htmlkamisia, golonat lubią tę wiadomość
-
aga3216 wrote:Hej, ciężko powiedzieć . Może zrób zdjęcie przy świetle dziennym. Ja jak robiłam w łazience to na zdjęciu nic nie bylo widać ,a jak w świetle dziennym to już tak.
Ja jestem w 25dc i na moim teście wyszło dziś coś takiego.
https://zapodaj.net/f5d3a4b17c8d6.jpg.htmlStarania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Hej. Dzisiaj u mnie 18 dpo, zobaczyłam bladą ale widoczną kreskę na teście. Pobiegłam na betę i wynik <2.30 a od 5 jest ciąża to raczej szans nie ma? Skąd taka dość wyraźna kreska? Wcześniej mi się to nie zdarzało…
8 cs - ten szczęśliwy 🤱🏻:
25.04 - 12 dpo - Beta 37,40, Progesteron - 27,20,
27.04 - 14 dpo - Beta 150,90, Progesteron - 31,43,
29.04 - 16 dpo - Beta 403,60,
02.05 - 19 dpo - Beta 1090,30, Progesteron - 21,91,
04.05 - 21 dpo - Beta 1710,10, Progesteron - 21,33,
08.05 - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy 🍀
15.05 - 3 mm dzidzia i ❤️
29.05 - 1,89 cm 🦄 (8w2d)
26.06 - 6 cm
30.06 - 6,5 cm ryzyka niskie i na 80% 👦🏻💙
27.07 - wizyta 🍀
01.2023 - CB 💔
Historia z forum 02.2018:
Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300 -
MP25 wrote:
A czy pomiędzy 10 a 18 dpo robiłaś jakieś testy? Byc może 10dpo było za wcześnie i dzień po już by Ci wyszedł test, ale była to ciąża biochemiczna i do tego 18dpo beta zaczęła już spadac? Choć dziwne ze przy tak niskiej becie test cos wykrył..
Druga opcja ze to np błąd w labie i zamiast 2 powinno być 20 lub 200?
Lub 3 opcja niestety fałszywie dodatni test.
Na Twoim miejscu jutro powtórzyła bym test, a w środę zrobiła jeszcze raz bete dla świetego spokoju. Chyba ze przyjdzie miesiączka do tego czasu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 22:54
-
Hej dziewczyny może wy będziecie wiedziały. Na uregulowanie cykli (zbyt częste miesiączki ) dostałam orgametril miałam brać od 16 do 25 dc . W niedzielę skończyłam brać , dziś dla" formalności" zrobiłam test i od razu wyszedł mega bladzioch. Niestety nie jestem w stanie go wydobyć na zdjęciu ,ale na żywo widoczna. Czy możliwe ,że orgametril zadziałał tak ,że test wychodzi pozytywny a ciąży brak ?18.09 blada kreska na tescie
Coś tam udało mi się uchwycić jednak na zdjęciu. Zdjęcie było 5 min od zrobienia testu
https://zapodaj.net/9b330dc59e213.jpg.html18.09 blada kreska na tescie
Ewelape1504 wrote:Coś tam udało mi się uchwycić jednak na zdjęciu. Zdjęcie było 5 min od zrobienia testu
https://zapodaj.net/9b330dc59e213.jpg.htmlStarania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG