BRĄZOWE PLAMIENIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Mam do Was pytanie. Otóż owulacje miałam 6. Kwietnia. Potwierdzona testem owulacyjnym. Dzis (9.kwietnia) dostałam jasno brązowego plamienia, przy tym ból delikatny podobny do przed miesiączkowego. Mialyscie tak? Możliwe ze jestem w ciazy? Na test niestety za szybko chyba? Nawet 10mlU?JulkaB -
Mam też kłopot z plamieniem. Owu prawdopodobnie 01.04., przytulanie 06.04. i od 10.04. kilka dni brązowego plamienia, ale brałam luteinę od 03.04. Nawet pytam o moją sytuację tutaj https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/luteina-plamienie-i-panika,15559.html
Ja chyba nie wytrzymam napięcia i zrobię jutro test... -
nick nieaktualnyMaryla wrote:Mam też kłopot z plamieniem. Owu prawdopodobnie 01.04., przytulanie 06.04. i od 10.04. kilka dni brązowego plamienia, ale brałam luteinę od 03.04. Nawet pytam o moją sytuację tutaj https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/luteina-plamienie-i-panika,15559.html
Ja chyba nie wytrzymam napięcia i zrobię jutro test...
A ja w tym wątku powyższym odpowiedziałam, że na podstawie samych plamień nie można nic stwierdzić.
Mogą mieć różne podłoże i najlepiej udać się do ginekologa.
Plamienie po owulacji może skutkować robiącą się torbielą krwotoczną, niedomogą ciałka, co za tym idzie niskim progesteronem. Może mieszać tutaj prolaktyna.
Diagnoz które wynikają z samego plamienia jest wiele.
-
nick nieaktualnyJa przy plamieniu o jakim mówicie przy owulacji, miałam słabego proga 7dpo.
Analiza z 9 cykli wykazała, że akurat u mnie plamienia nie wróżyły nic dobrego.
Robiła się torbiel krwotoczna po każdej takiej owulacji.
A w cyklu w którym się udało, nie było żadnych plamień. I wyniki były wtedy bardzo dobre w porównaniu do cykli z plamieniem okołoowulacyjnym. -
nick nieaktualny
-
Witam mam 24 lata, moje cykle trwaja 26dni. Od pewnego czasu staramy sie o dziecko. 15kwietnia mialam okres normalnie a kochalisny sie 1,2,7,8,22,24,27,28kwietnia i 6maja
12maja dostalam okres ale trwal tylko przez jeden dzien, bolal mnie brzuch tak ja zawsze krwawienie rowniez bylo normalne moze nawet troszke bardziej obfite. Troche mnie to zdziwilo bo pierwszy raz mialam cos takiego.
Gdy okres sie skonczyl przez dwa dni kompletnie nic nie lecialo, a dzisiaj mam takie brązowe plamienia, niezbyt obfite ale widoczne. Robilam niedawno test ale byl negatywny. Co moga oxnaczac te plamienia? Nie mam zadnych innych objawowWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 13:39
Stokrotka402 -
Witam mam 24 lata, moje cykle trwaja 26dni. Od pewnego czasu staramy sie o dziecko. 15kwietnia mialam okres normalnie a kochalisny sie 1,2,7,8,22,24,27,28kwietnia i 6maja
12maja dostalam okres ale trwal tylko przez jeden dzien, bolal mnie brzuch tak ja zawsze krwawienie rowniez bylo normalne moze nawet troszke bardziej obfite. Troche mnie to zdziwilo bo pierwszy raz mialam cos takiego.
Gdy okres sie skonczyl przez dwa dni kompletnie nic nie lecialo, a dzisiaj mam takie brązowe plamienia, niezbyt obfite ale widoczne. Robilam niedawno test ale byl negatywny. Co moga oxnaczac te plamienia? Nie mam zadnych innych objawowStokrotka402 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas 12maja było serduszko- podejrzewam, że wtedy była owulacja (kłucie w jajniku),13 maja brązowe plamienie i kłucie, ból podbrzusza jak na @, 14 i 15 maja podobnie, ale plamienie brązowe zaczęły powoli zamieniać się w jasno różowe. 16 maja żadnych plamień, tylko ból podbrzusza. Co mnie niepokoi, to jest to, że pochwa boli jakbym się uderzyła..być może coś było za mocno.. nie wiem.. za dwa tyg planowana miesiączka. I szczerze mówiąc, to bardziej martwię się tym, że plamienia to wynik czegoś niedobrego w organizmie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 00:34
To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa. -
Cześć Dziewczyny orientujecie się może czy w 12 dpo przy becie 138,44 mlU/ml i progesteronie 24,49 ng/ml możliwe jest plamienie implantacyjne? I to w dodatku brązowego koloru...? Plus czuję ból jajników i coraz mniejszą bolesność piersi Oczywiście będę robiła przyrost po 48 godz.i juz pisałam do gina. Bardzo boję się, że to może oznaczać CB dodam, że jestem posiadaczką mutacji obu MTHFR i Pai i do tej pory nigdy nie miałam pozytywnego testu, a progesteron jak na mnie jest bardzo wysoki...👶11.01.2019 r. ❤️ ♀️
-
Glass wrote:Plamienie nie musi być implantajyjne, u wielu kobiet na początku skąpe plamienie to norma (o ile nie boli). Wiem, że ciężko się nie stresować, ale poczekaj na drugie badanie. Beta jest bardzo ładna.
A Wam życzę dużo zdrówka👶11.01.2019 r. ❤️ ♀️
-
MaryAnn wrote:Cześć Dziewczyny orientujecie się może czy w 12 dpo przy becie 138,44 mlU/ml i progesteronie 24,49 ng/ml możliwe jest plamienie implantacyjne? I to w dodatku brązowego koloru...? Plus czuję ból jajników i coraz mniejszą bolesność piersi Oczywiście będę robiła przyrost po 48 godz.i juz pisałam do gina. Bardzo boję się, że to może oznaczać CB dodam, że jestem posiadaczką mutacji obu MTHFR i Pai i do tej pory nigdy nie miałam pozytywnego testu, a progesteron jak na mnie jest bardzo wysoki...
Glass lubi tę wiadomość
maj