Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    O matko to przecież test wiadomo że jeszcze może nie wykryć ☺️ nie denerwuj się bo to na pewno dobrze nie wpływa ☺️
    Ehh wiem właśnie .. co miesiąc jest to samo . Robię testy nie wiadomo po co . I z każdym negatywem dobijam się sama . Jestem taka niecierpliwa 🙈 liczę, że po prostu kiedyś się uda

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz , że tak się żalę ale po prostu przerobiłam już 4 ginekologów i zaczynam tracić nadzieje. Na chwilę obecną odpuściłam lekarzy . Chcieliśmy udać się już do kliniki jednak koszta nas teraz przerosły. Termin mam na październik i dopiero wtedy możemy się udać

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Wybacz , że tak się żalę ale po prostu przerobiłam już 4 ginekologów i zaczynam tracić nadzieje. Na chwilę obecną odpuściłam lekarzy . Chcieliśmy udać się już do kliniki jednak koszta nas teraz przerosły. Termin mam na październik i dopiero wtedy możemy się udać
    Kochana my cię tu doskonale rozumiemy ale tak ważnym dla ciebie czasie jakim są starania o dzidzię stres absolutnie nie jest twoim sprzymierzeńcem
    Odkąd zaczęłam myśleć o dziecku też przerobiłam już wielu lekarzy 2 endokrynologów i 5 ginekologów a dopiero teraz mam takich którzy prowadzą mnie tak jak powinni
    Także teraz poczekaj do terminu okresu a życzę ci tego by nie przyszedł ❤️
    A żeby właśnie rozładować te emocje pisz tutaj śmiało, zawsze na dobre słowo możesz liczyć 🥰

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Kochana my cię tu doskonale rozumiemy ale tak ważnym dla ciebie czasie jakim są starania o dzidzię stres absolutnie nie jest twoim sprzymierzeńcem
    Odkąd zaczęłam myśleć o dziecku też przerobiłam już wielu lekarzy 2 endokrynologów i 5 ginekologów a dopiero teraz mam takich którzy prowadzą mnie tak jak powinni
    Także teraz poczekaj do terminu okresu a życzę ci tego by nie przyszedł ❤️
    A żeby właśnie rozładować te emocje pisz tutaj śmiało, zawsze na dobre słowo możesz liczyć 🥰
    Dziękuję bardzo ❤️ tak na prawdę nikt z rodziny nie wie o naszych problemach dlatego nie mam z kim o tym porozmawiać. Z partnerem rozmawiam o tym i wspiera mnie bardzo mocno ale też nie chce aby to był nasz codzienny temat . Najgorsze , że właśnie każdy ginekolog mnie zbywa. Twierdzą, że jestem zdrowa I partner też.

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Dziękuję bardzo ❤️ tak na prawdę nikt z rodziny nie wie o naszych problemach dlatego nie mam z kim o tym porozmawiać. Z partnerem rozmawiam o tym i wspiera mnie bardzo mocno ale też nie chce aby to był nasz codzienny temat . Najgorsze , że właśnie każdy ginekolog mnie zbywa. Twierdzą, że jestem zdrowa I partner też.
    Szczerze to czasem bardziej można liczyć na obcych w internecie czy nawet gdzieś w pracy niż na rodzinę. U mnie najbliższa rodzina czyli rodzice i rodzeństwo wiedzą co jest ale i tak zawsze udają że wszystko jest dobrze. Więc tylko z partnerem i z przyjaciółką rozmawiam tak od serca no i tutaj z wami bo właśnie też unikam tego żeby temat starań był tym jedynym w związku
    Ja jak zmieniłam już lekarza poraz kolejny to bez bicia się przyznam że skłamałam i powiedziałam że się staram już 3 lata bo chciałam w końcu otrzymać pomoc taką jak należy ale okazuje się że i bez tego bym ją otrzymała bo trafiłam na dobrego lekarza po prostu ❤️
    Mam nadzieję że w końcu ty też trafisz na takiego który rozwiąże każdy nawet najmniejszy twój problem i nie zostawi cię z wątpliwościami
    A jak tylko masz słabszy okres i czujesz że ci źle to wygadaj się tu zwłaszcza że mówię stres to nasz wróg a zwłaszcza przed samym okresem gdzie może dzidzia chciałaby spokojnie sobie znaleźć miejsce 😁
    Czekamy tu na dobre wieści od ciebie ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Szczerze to czasem bardziej można liczyć na obcych w internecie czy nawet gdzieś w pracy niż na rodzinę. U mnie najbliższa rodzina czyli rodzice i rodzeństwo wiedzą co jest ale i tak zawsze udają że wszystko jest dobrze. Więc tylko z partnerem i z przyjaciółką rozmawiam tak od serca no i tutaj z wami bo właśnie też unikam tego żeby temat starań był tym jedynym w związku
    Ja jak zmieniłam już lekarza poraz kolejny to bez bicia się przyznam że skłamałam i powiedziałam że się staram już 3 lata bo chciałam w końcu otrzymać pomoc taką jak należy ale okazuje się że i bez tego bym ją otrzymała bo trafiłam na dobrego lekarza po prostu ❤️
    Mam nadzieję że w końcu ty też trafisz na takiego który rozwiąże każdy nawet najmniejszy twój problem i nie zostawi cię z wątpliwościami
    A jak tylko masz słabszy okres i czujesz że ci źle to wygadaj się tu zwłaszcza że mówię stres to nasz wróg a zwłaszcza przed samym okresem gdzie może dzidzia chciałaby spokojnie sobie znaleźć miejsce 😁
    Czekamy tu na dobre wieści od ciebie ❤️
    Ja mam ogólnie 4 siostry. Jedna z nich jest niepełnoletnia. Dwie posiadają dziecko. Nie chce ich "obarczać " naszym problemem . Non stop szukam lekarza , który zająłby się naszymi staraniami tak na poważnie. Niestety wieszkszosc przyjmuje do godziny 13 a też nie chce brac co chwilę urlopu w pracy , bo pracuje do 15 i dodatkowo zmieniłam pracę bo bardzo źle czułam się psychicznie w poprzedniej. Też na początku skłamałam, że staram się dłużej ale nic to nie dało. Gdybym miała udać się do na prawdę dobrego lekarza to myślę, że ponad 200km bym miała . Do kliniki też nie mamy za blisko niestety. Poczekamy do października i zobaczymy. Nie chce już tracić czasu na "zwykłych " ginekologów. Nikt nie zaproponował mi drożności mimo , że o tym wspominałam. Czasami kiedy jestem sama w domu to wyję jak bóbr. Nie chce pokazywać mojej bezsilności. Niestety tracę wiarę na to, że zostanę matka. Mam 25 lat i bardzo czesto zadaje sobie pytanie " co ja zrobiłam w moim życiu nie tak , że spotkała mnie taka kara " .

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Ja mam ogólnie 4 siostry. Jedna z nich jest niepełnoletnia. Dwie posiadają dziecko. Nie chce ich "obarczać " naszym problemem . Non stop szukam lekarza , który zająłby się naszymi staraniami tak na poważnie. Niestety wieszkszosc przyjmuje do godziny 13 a też nie chce brac co chwilę urlopu w pracy , bo pracuje do 15 i dodatkowo zmieniłam pracę bo bardzo źle czułam się psychicznie w poprzedniej. Też na początku skłamałam, że staram się dłużej ale nic to nie dało. Gdybym miała udać się do na prawdę dobrego lekarza to myślę, że ponad 200km bym miała . Do kliniki też nie mamy za blisko niestety. Poczekamy do października i zobaczymy. Nie chce już tracić czasu na "zwykłych " ginekologów. Nikt nie zaproponował mi drożności mimo , że o tym wspominałam. Czasami kiedy jestem sama w domu to wyję jak bóbr. Nie chce pokazywać mojej bezsilności. Niestety tracę wiarę na to, że zostanę matka. Mam 25 lat i bardzo czesto zadaje sobie pytanie " co ja zrobiłam w moim życiu nie tak , że spotkała mnie taka kara " .
    Ja ci powiem na przykładzie mojego brata. Starał się z żoną o dziecko 9 lat. Dużo przeszli bo była ciąża pozamaciczna, poronienia,strata jednego jajowodu i jajnika, 3 nieudane próby in vitro a 4 dopiero udana rok temu. Wydanych masa pieniędzy że mogliby za to kupić mieszkanie i to spore ale teraz od 1,5 tygodnia tulą swojego synka także jest nadzieja i dla nas kochana ❤️ nie możemy się tylko poddać i musimy pokazać nawet tym lekarzom że wiemy o co walczymy i że nawet oni nas nie zniechęca 🥰

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Znam bardzo dobrego lekarza ginekologa , skąd jesteś ?

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Znam bardzo dobrego lekarza ginekologa , skąd jesteś ?
    Kujawsko pomorskie blisko Torunia

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2023, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja ci powiem na przykładzie mojego brata. Starał się z żoną o dziecko 9 lat. Dużo przeszli bo była ciąża pozamaciczna, poronienia,strata jednego jajowodu i jajnika, 3 nieudane próby in vitro a 4 dopiero udana rok temu. Wydanych masa pieniędzy że mogliby za to kupić mieszkanie i to spore ale teraz od 1,5 tygodnia tulą swojego synka także jest nadzieja i dla nas kochana ❤️ nie możemy się tylko poddać i musimy pokazać nawet tym lekarzom że wiemy o co walczymy i że nawet oni nas nie zniechęca 🥰
    Bardzo się cieszę;) to daje mi nadzieję, że kiedyś i nam się uda 🥰

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ☺️ słoneczko dzisiaj piękne i życzę wam samych dobrych wiadomości ☺️

Kiki1997 lubi tę wiadomość

• Aga1995. Debiutantka

Wysłany: 12 maja 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest możliwe żeby wczoraj beta wyniosła <1.10, a dziś popołudniu na teście wyszedł cień? 8/9 dpo

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1995. wrote:
    Dziewczyny czy jest możliwe żeby wczoraj beta wyniosła <1.10, a dziś popołudniu na teście wyszedł cień? 8/9 dpo
    Tak, wczoraj było 7-8 dpo i mogło być tyle co zagnieżdżenie. Po co robić betę w 7 dpo ? Szkoda żył i kasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 17:59

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny ☺️ słoneczko dzisiaj piękne i życzę wam samych dobrych wiadomości ☺️
    U mnie niestety dalej jest niewiadoma. Jutro 40dc. Miesiaczki nadal brak, testy bialez owulacyjny też już prawie bez kreski. Więc raczej czekam na 🐒
    Chyba,że faktycznie 33dc była owulacja wg sluzu, testów itd No to minął dopiero tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, polecam ciekawe konto na, które ostatnio trafiłam, może Wam też się przyda. Prowadzą go położne, sporo fachowej wiedzy 😊

https://instagram.com/nurses_midwives_ivf?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane 💜 zalałam ten test prawda ? Robię codziennie pink i nie byli takiej kreski a test z przed chwili.
    Musiałam otworzyć bo przez szybkę nic nie moglam uchwycic :/
    Wiem , że pewnie wynik fałszywy bo rano był negatywny
    https://zapodaj.net/ccf6825288d01.jpg.html
    https://zapodaj.net/2a1f341771776.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2023, 19:49

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Hej kochane 💜 zalałam ten test prawda ? Robię codziennie pink i nie byli takiej kreski a test z przed chwili.
    No jak dla mnie tam są blade różowe kreski także poszłabym na betę bo będzie pewniejsza ❤️ ale po cichutku już chyba mogę gratulować ⏸️😍

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    No jak dla mnie tam są blade różowe kreski także poszłabym na betę bo będzie pewniejsza ❤️ ale po cichutku już chyba mogę gratulować ⏸️😍
    Jutro zrobię ponownie test i poniedziałek betę:)
    Ale nie nastawiam się ponieważ rano był negatywny:/

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Jutro zrobię ponownie test i poniedziałek betę:)
    Ale nie nastawiam się ponieważ rano był negatywny:/
    No może była zbyt mała beta rano by wykrył ! Czekaj i rób betę 🥰

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Powtarzałaś? Delikatnie przebija i jak to pink to aż dziwne jak się pomylił 😃

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ