X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    O matko to przecież test wiadomo że jeszcze może nie wykryć ☺️ nie denerwuj się bo to na pewno dobrze nie wpływa ☺️
    Ehh wiem właśnie .. co miesiąc jest to samo . Robię testy nie wiadomo po co . I z każdym negatywem dobijam się sama . Jestem taka niecierpliwa 🙈 liczę, że po prostu kiedyś się uda

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz , że tak się żalę ale po prostu przerobiłam już 4 ginekologów i zaczynam tracić nadzieje. Na chwilę obecną odpuściłam lekarzy . Chcieliśmy udać się już do kliniki jednak koszta nas teraz przerosły. Termin mam na październik i dopiero wtedy możemy się udać

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Wybacz , że tak się żalę ale po prostu przerobiłam już 4 ginekologów i zaczynam tracić nadzieje. Na chwilę obecną odpuściłam lekarzy . Chcieliśmy udać się już do kliniki jednak koszta nas teraz przerosły. Termin mam na październik i dopiero wtedy możemy się udać
    Kochana my cię tu doskonale rozumiemy ale tak ważnym dla ciebie czasie jakim są starania o dzidzię stres absolutnie nie jest twoim sprzymierzeńcem
    Odkąd zaczęłam myśleć o dziecku też przerobiłam już wielu lekarzy 2 endokrynologów i 5 ginekologów a dopiero teraz mam takich którzy prowadzą mnie tak jak powinni
    Także teraz poczekaj do terminu okresu a życzę ci tego by nie przyszedł ❤️
    A żeby właśnie rozładować te emocje pisz tutaj śmiało, zawsze na dobre słowo możesz liczyć 🥰

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Kochana my cię tu doskonale rozumiemy ale tak ważnym dla ciebie czasie jakim są starania o dzidzię stres absolutnie nie jest twoim sprzymierzeńcem
    Odkąd zaczęłam myśleć o dziecku też przerobiłam już wielu lekarzy 2 endokrynologów i 5 ginekologów a dopiero teraz mam takich którzy prowadzą mnie tak jak powinni
    Także teraz poczekaj do terminu okresu a życzę ci tego by nie przyszedł ❤️
    A żeby właśnie rozładować te emocje pisz tutaj śmiało, zawsze na dobre słowo możesz liczyć 🥰
    Dziękuję bardzo ❤️ tak na prawdę nikt z rodziny nie wie o naszych problemach dlatego nie mam z kim o tym porozmawiać. Z partnerem rozmawiam o tym i wspiera mnie bardzo mocno ale też nie chce aby to był nasz codzienny temat . Najgorsze , że właśnie każdy ginekolog mnie zbywa. Twierdzą, że jestem zdrowa I partner też.

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Dziękuję bardzo ❤️ tak na prawdę nikt z rodziny nie wie o naszych problemach dlatego nie mam z kim o tym porozmawiać. Z partnerem rozmawiam o tym i wspiera mnie bardzo mocno ale też nie chce aby to był nasz codzienny temat . Najgorsze , że właśnie każdy ginekolog mnie zbywa. Twierdzą, że jestem zdrowa I partner też.
    Szczerze to czasem bardziej można liczyć na obcych w internecie czy nawet gdzieś w pracy niż na rodzinę. U mnie najbliższa rodzina czyli rodzice i rodzeństwo wiedzą co jest ale i tak zawsze udają że wszystko jest dobrze. Więc tylko z partnerem i z przyjaciółką rozmawiam tak od serca no i tutaj z wami bo właśnie też unikam tego żeby temat starań był tym jedynym w związku
    Ja jak zmieniłam już lekarza poraz kolejny to bez bicia się przyznam że skłamałam i powiedziałam że się staram już 3 lata bo chciałam w końcu otrzymać pomoc taką jak należy ale okazuje się że i bez tego bym ją otrzymała bo trafiłam na dobrego lekarza po prostu ❤️
    Mam nadzieję że w końcu ty też trafisz na takiego który rozwiąże każdy nawet najmniejszy twój problem i nie zostawi cię z wątpliwościami
    A jak tylko masz słabszy okres i czujesz że ci źle to wygadaj się tu zwłaszcza że mówię stres to nasz wróg a zwłaszcza przed samym okresem gdzie może dzidzia chciałaby spokojnie sobie znaleźć miejsce 😁
    Czekamy tu na dobre wieści od ciebie ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Szczerze to czasem bardziej można liczyć na obcych w internecie czy nawet gdzieś w pracy niż na rodzinę. U mnie najbliższa rodzina czyli rodzice i rodzeństwo wiedzą co jest ale i tak zawsze udają że wszystko jest dobrze. Więc tylko z partnerem i z przyjaciółką rozmawiam tak od serca no i tutaj z wami bo właśnie też unikam tego żeby temat starań był tym jedynym w związku
    Ja jak zmieniłam już lekarza poraz kolejny to bez bicia się przyznam że skłamałam i powiedziałam że się staram już 3 lata bo chciałam w końcu otrzymać pomoc taką jak należy ale okazuje się że i bez tego bym ją otrzymała bo trafiłam na dobrego lekarza po prostu ❤️
    Mam nadzieję że w końcu ty też trafisz na takiego który rozwiąże każdy nawet najmniejszy twój problem i nie zostawi cię z wątpliwościami
    A jak tylko masz słabszy okres i czujesz że ci źle to wygadaj się tu zwłaszcza że mówię stres to nasz wróg a zwłaszcza przed samym okresem gdzie może dzidzia chciałaby spokojnie sobie znaleźć miejsce 😁
    Czekamy tu na dobre wieści od ciebie ❤️
    Ja mam ogólnie 4 siostry. Jedna z nich jest niepełnoletnia. Dwie posiadają dziecko. Nie chce ich "obarczać " naszym problemem . Non stop szukam lekarza , który zająłby się naszymi staraniami tak na poważnie. Niestety wieszkszosc przyjmuje do godziny 13 a też nie chce brac co chwilę urlopu w pracy , bo pracuje do 15 i dodatkowo zmieniłam pracę bo bardzo źle czułam się psychicznie w poprzedniej. Też na początku skłamałam, że staram się dłużej ale nic to nie dało. Gdybym miała udać się do na prawdę dobrego lekarza to myślę, że ponad 200km bym miała . Do kliniki też nie mamy za blisko niestety. Poczekamy do października i zobaczymy. Nie chce już tracić czasu na "zwykłych " ginekologów. Nikt nie zaproponował mi drożności mimo , że o tym wspominałam. Czasami kiedy jestem sama w domu to wyję jak bóbr. Nie chce pokazywać mojej bezsilności. Niestety tracę wiarę na to, że zostanę matka. Mam 25 lat i bardzo czesto zadaje sobie pytanie " co ja zrobiłam w moim życiu nie tak , że spotkała mnie taka kara " .

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Ja mam ogólnie 4 siostry. Jedna z nich jest niepełnoletnia. Dwie posiadają dziecko. Nie chce ich "obarczać " naszym problemem . Non stop szukam lekarza , który zająłby się naszymi staraniami tak na poważnie. Niestety wieszkszosc przyjmuje do godziny 13 a też nie chce brac co chwilę urlopu w pracy , bo pracuje do 15 i dodatkowo zmieniłam pracę bo bardzo źle czułam się psychicznie w poprzedniej. Też na początku skłamałam, że staram się dłużej ale nic to nie dało. Gdybym miała udać się do na prawdę dobrego lekarza to myślę, że ponad 200km bym miała . Do kliniki też nie mamy za blisko niestety. Poczekamy do października i zobaczymy. Nie chce już tracić czasu na "zwykłych " ginekologów. Nikt nie zaproponował mi drożności mimo , że o tym wspominałam. Czasami kiedy jestem sama w domu to wyję jak bóbr. Nie chce pokazywać mojej bezsilności. Niestety tracę wiarę na to, że zostanę matka. Mam 25 lat i bardzo czesto zadaje sobie pytanie " co ja zrobiłam w moim życiu nie tak , że spotkała mnie taka kara " .
    Ja ci powiem na przykładzie mojego brata. Starał się z żoną o dziecko 9 lat. Dużo przeszli bo była ciąża pozamaciczna, poronienia,strata jednego jajowodu i jajnika, 3 nieudane próby in vitro a 4 dopiero udana rok temu. Wydanych masa pieniędzy że mogliby za to kupić mieszkanie i to spore ale teraz od 1,5 tygodnia tulą swojego synka także jest nadzieja i dla nas kochana ❤️ nie możemy się tylko poddać i musimy pokazać nawet tym lekarzom że wiemy o co walczymy i że nawet oni nas nie zniechęca 🥰

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Znam bardzo dobrego lekarza ginekologa , skąd jesteś ?

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Znam bardzo dobrego lekarza ginekologa , skąd jesteś ?
    Kujawsko pomorskie blisko Torunia

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2023, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja ci powiem na przykładzie mojego brata. Starał się z żoną o dziecko 9 lat. Dużo przeszli bo była ciąża pozamaciczna, poronienia,strata jednego jajowodu i jajnika, 3 nieudane próby in vitro a 4 dopiero udana rok temu. Wydanych masa pieniędzy że mogliby za to kupić mieszkanie i to spore ale teraz od 1,5 tygodnia tulą swojego synka także jest nadzieja i dla nas kochana ❤️ nie możemy się tylko poddać i musimy pokazać nawet tym lekarzom że wiemy o co walczymy i że nawet oni nas nie zniechęca 🥰
    Bardzo się cieszę;) to daje mi nadzieję, że kiedyś i nam się uda 🥰

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ☺️ słoneczko dzisiaj piękne i życzę wam samych dobrych wiadomości ☺️

Kiki1997 lubi tę wiadomość

• Aga1995. Debiutantka

Wysłany: 12 maja 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest możliwe żeby wczoraj beta wyniosła <1.10, a dziś popołudniu na teście wyszedł cień? 8/9 dpo

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1995. wrote:
    Dziewczyny czy jest możliwe żeby wczoraj beta wyniosła <1.10, a dziś popołudniu na teście wyszedł cień? 8/9 dpo
    Tak, wczoraj było 7-8 dpo i mogło być tyle co zagnieżdżenie. Po co robić betę w 7 dpo ? Szkoda żył i kasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 17:59

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny ☺️ słoneczko dzisiaj piękne i życzę wam samych dobrych wiadomości ☺️
    U mnie niestety dalej jest niewiadoma. Jutro 40dc. Miesiaczki nadal brak, testy bialez owulacyjny też już prawie bez kreski. Więc raczej czekam na 🐒
    Chyba,że faktycznie 33dc była owulacja wg sluzu, testów itd No to minął dopiero tydzień

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔

Starania na poważnie od 09.2024
    23.06.25 - II kreski 😊
    07.10.25 - 17+4 🪽💔

Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, polecam ciekawe konto na, które ostatnio trafiłam, może Wam też się przyda. Prowadzą go położne, sporo fachowej wiedzy 😊

https://instagram.com/nurses_midwives_ivf?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane 💜 zalałam ten test prawda ? Robię codziennie pink i nie byli takiej kreski a test z przed chwili.
    Musiałam otworzyć bo przez szybkę nic nie moglam uchwycic :/
    Wiem , że pewnie wynik fałszywy bo rano był negatywny
    https://zapodaj.net/ccf6825288d01.jpg.html
    https://zapodaj.net/2a1f341771776.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2023, 19:49

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Hej kochane 💜 zalałam ten test prawda ? Robię codziennie pink i nie byli takiej kreski a test z przed chwili.
    No jak dla mnie tam są blade różowe kreski także poszłabym na betę bo będzie pewniejsza ❤️ ale po cichutku już chyba mogę gratulować ⏸️😍

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    No jak dla mnie tam są blade różowe kreski także poszłabym na betę bo będzie pewniejsza ❤️ ale po cichutku już chyba mogę gratulować ⏸️😍
    Jutro zrobię ponownie test i poniedziałek betę:)
    Ale nie nastawiam się ponieważ rano był negatywny:/

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Jutro zrobię ponownie test i poniedziałek betę:)
    Ale nie nastawiam się ponieważ rano był negatywny:/
    No może była zbyt mała beta rano by wykrył ! Czekaj i rób betę 🥰

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Powtarzałaś? Delikatnie przebija i jak to pink to aż dziwne jak się pomylił 😃

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ