X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie doświadczenia z takimi testami? Ja niestety nie i zastanawiam się czy istnieje jeszcze jakakolwiek szansa. Nie chcę nakręcać się niepotrzebnie. Już pogodziłam się z tym, że zaczynamy od nowa w kolejnym cyklu, a ten test jednak namieszał trochę.

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm

preg.png
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz jeszcze dziękuję za wszystkie odpowiedzi ☀️

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm

preg.png
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Dokładnie,nie jest proste a są osoby które potrafi dowalić że co może być takiego trudnego w zrobieniu dziecka 🤦 mój brat przez 10 lat się starał z żoną,udało się w zeszłym roku. Kto nie przeżył takiego problemu ten nie zrozumie
    My z rodziną często rozmawiamy o staraniach np tak ogólnie i jest temat, że kiedyś, lata temu np. Nasi rodzice, chcieli dziecko, pyk i było. Nie było takich problemów z zachodzeniem w ciąszę jak teraz. Jednak chyba to jedzenie, tryb życia , natłok pracy i wszystkiego ma spore znaczenie.
    Jak komuś wspominałam,że się rok staramy o dziecko, to starsze pokolenie zawsze, o przecież to takie proste, my to za pierwszym drugim razem od razu. No fajnie, fajnie 😆 pozazdrościć 😆

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Macie doświadczenia z takimi testami? Ja niestety nie i zastanawiam się czy istnieje jeszcze jakakolwiek szansa. Nie chcę nakręcać się niepotrzebnie. Już pogodziłam się z tym, że zaczynamy od nowa w kolejnym cyklu, a ten test jednak namieszał trochę.
    Ja miałam raz rozlany, mimo że dobrze został wykonany. Może po prostu jakąś felerna partia się trafiła

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane od sobory mam mega napiety grafik !
    Dostałam okres wcześniej .. nie wiem jak to się stało ☹️
    Wydaje mi się w ogóle ze mam owulacje tylko z jednego jajnika..
    mamy piesia i cały czas coś robię przy nim i się opiekuje , dziecko i dwa psy nie lada zadanie 😂

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    mamy piesia i cały czas coś robię przy nim i się opiekuje , dziecko i dwa psy nie lada zadanie 😂
    Wiesz teraz pogoda nie rozpieszcza i to też może rozregulować organizm. Ja zawsze miałam owulację 17-18 DC a teraz miałam w wcześniej i dzisiaj jestem właśnie w 8dpo więc też dostanę okres z 4 dni wcześniej niż powinnam no chyba że mi się faza lutealna wydłuży

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Też w tamtym miesiącu miałam kilka dni wcześniej a owulację miałam potwierdzoną wiec się skróciło niewiadomo dlaczego.
    To teraz masz dzidziusia pieska do opieki to jestes zajęta. Jaki to piesio ?😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Też w tamtym miesiącu miałam kilka dni wcześniej a owulację miałam potwierdzoną wiec się skróciło niewiadomo dlaczego.
    No właśnie też pisałam że w tym miesiącu się mi przesunęło i mam już 8dpo gdzie standardowo bym miała dopiero 3 lub 4dpo😁

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    No właśnie też pisałam że w tym miesiącu się mi przesunęło i mam już 8dpo gdzie standardowo bym miała dopiero 3 lub 4dpo😁
    Chyba jakieś wakacyjne wariacje cykl sobie robi. W tym cyklu mam z prawego jajnika który zrobił falstart w 10 DC wyszedł mi nawet pozytywny test owulacyjny w tym dniu ale nie czułam żeby do owulacji doszło i dopiero w 15 DC był test owu pozytyw krotkie kłucie jajnika i po tym dniu wzrost temp więc wydaje mi się że owubyła. Ale czy rzeczywiście była to się okaże bo w piątek pójdę zbadać ten progesteron i przy okazji inne hormony bo wydaje mi się że wariują troszkę 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Chyba jakieś wakacyjne wariacje cykl sobie robi. W tym cyklu mam z prawego jajnika który zrobił falstart w 10 DC wyszedł mi nawet pozytywny test owulacyjny w tym dniu ale nie czułam żeby do owulacji doszło i dopiero w 15 DC był test owu pozytyw krotkie kłucie jajnika i po tym dniu wzrost temp więc wydaje mi się że owubyła. Ale czy rzeczywiście była to się okaże bo w piątek pójdę zbadać ten progesteron i przy okazji inne hormony bo wydaje mi się że wariują troszkę 😊
    No ja wczoraj w pracy trochę krwi dałam 😂 bo też zbadałam progesteron bo w przyszłym tygodniu mam endokrynologa a w sierpniu to podejrzewam że czeka mnie monitoring cyklu bo będę miała stymulację cyklu. Najgorzej że moja pani doktor pracuje w godzinach mojej pracy bo będę musiała wcześniej wychodzić z pracy żeby zdążyć na wizytę na drugi koniec miasta a też jestem na okresie próbnym w nowej pracy. Staram się jak tylko mogę tutaj żeby na mnie krzywo nie patrzeli ale wiadomo jak to jest,człowiek i tak się martwi. Okres próbny mam do 31 sierpnia gdzie niecdosc że mam tego ginekologa to jeszcze od 22 idę na 4 dni do szpitala

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    To ciekawe w sumie , mnie zaskoczyła miesiączka totalnie jeszcze w pracy miałam biała sukienkę 🙈
    A piesiu to berneński pies pasterski , ja kocham zwierzeta 🥰
    Na sama myśl ze muszę na noc go zamykać w kojcu to serce mi pęka , najchętniej bym wzięła go do domu ale teściowa by zawału dostała pewnie 😫

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Mi podczas okresu wgl nie chce się mierzyć temp a powinnam 😂

• NowaG Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przestałam mierzyć , wyluzowałam. Olalam apkę i różne "objawy". Okres dziś przyszedł... A miał być test. Duphaston brałam do soboty

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam wynik progesteronu. Jest bardzo niski bo tylko 7,80.
    Niby jest w normie jeśli chodzi o fazę lutealną ale jednak jest bardzo niski więc wątpię że owulacja była a nawet jak była to i tak nic z tego w tym miesiącu nie będzie bo to za niski poziom żeby dzidzia się zagnieździła. Także 1 sierpnia idę do ginekologa i zaczynam stymulację cyklu i na bank dostanę też dupka na proga

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    A ja dostałam wynik progesteronu. Jest bardzo niski bo tylko 7,80.
    Niby jest w normie jeśli chodzi o fazę lutealną ale jednak jest bardzo niski więc wątpię że owulacja była a nawet jak była to i tak nic z tego w tym miesiącu nie będzie bo to za niski poziom żeby dzidzia się zagnieździła. Także 1 sierpnia idę do ginekologa i zaczynam stymulację cyklu i na bank dostanę też dupka na proga

Może stymulacja tak zadziała że będą od razu bliźniaki 😊
    Ja idę w piątek na badania zobaczymy co się okaże. Ale coś jest nie tak bo wczoraj kręciło mi się w głowie caly czas. Myślę że tam rewolucje hormonalne trwaja.
    Ginekolog dala mi czas do października na naturalne próby i później wchodzimy z lekami.
    Ale musimy mieć same pozytywne myśli że wszystko się uda 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Może stymulacja tak zadziała że będą od razu bliźniaki 😊
    Ja idę w piątek na badania zobaczymy co się okaże. Ale coś jest nie tak bo wczoraj kręciło mi się w głowie caly czas. Myślę że tam rewolucje hormonalne trwaja.
    Ginekolog dala mi czas do października na naturalne próby i później wchodzimy z lekami.
    Ale musimy mieć same pozytywne myśli że wszystko się uda 😊
    Marzę o jednym dziecku a bliźniaki to już w ogóle byłby cud 😁❤️ zobaczę co powie na wizycie,bo też zapewne wykona USG,monitoring cyklu,kolejne badania
    Tyle czasu było okej,przyszły wakacje to i organizm mi świruje 🙈

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam badanie progesteronu na prośbę lekarza i mam tylko 8,75 ng/ml :/
    Niby wzrosło od tego poprzedniego wyniku bo miałam 7,80 ale jednak jest niski. Pisałam już do swojego ginekologa to mi tylko napisała że na wizycie porozmawiamy bo też zobaczy inne wyniki.

Brzuch już mnie boli jak na okres więc mógłby już po prostu przyjść żebym z głowy miała. W dodatku mój apetyt tak wzrósł że przez 4 dni mam 2 kg do przodu 🙈 dramat po prostu. Mam taki zjazd psychiczny że czuje się momentami jakbym depresję miała. Na szczęście jutro już piątek więc po pracy będę mogła się nacieszyć chłopem,spędzić z nim miło czas,wyjść gdzieś

A jak tam u was?❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Powtórzyłam badanie progesteronu na prośbę lekarza i mam tylko 8,75 ng/ml :/
    Niby wzrosło od tego poprzedniego wyniku bo miałam 7,80 ale jednak jest niski. Pisałam już do swojego ginekologa to mi tylko napisała że na wizycie porozmawiamy bo też zobaczy inne wyniki.

Brzuch już mnie boli jak na okres więc mógłby już po prostu przyjść żebym z głowy miała. W dodatku mój apetyt tak wzrósł że przez 4 dni mam 2 kg do przodu 🙈 dramat po prostu. Mam taki zjazd psychiczny że czuje się momentami jakbym depresję miała. Na szczęście jutro już piątek więc po pracy będę mogła się nacieszyć chłopem,spędzić z nim miło czas,wyjść gdzieś

A jak tam u was?❤️
    Może lepiej jak wiesz już teraz żeby nie trzymać się nadziei. Jutro się zrelaksuj nie myśl o tym zróbcie razem coś fajnego i nastrój wróci 😊
    Ja jutro od rana lecę na badania i zobaczymy co tam ciekawego wyjdzie. Nie wiem w sumie czy to dobry pomysł badać przed weekendem bo jak będą niezbyt wyniki to sobie zepsuje weekend.

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Może lepiej jak wiesz już teraz żeby nie trzymać się nadziei. Jutro się zrelaksuj nie myśl o tym zróbcie razem coś fajnego i nastrój wróci 😊
    Ja jutro od rana lecę na badania i zobaczymy co tam ciekawego wyjdzie. Nie wiem w sumie czy to dobry pomysł badać przed weekendem bo jak będą niezbyt wyniki to sobie zepsuje weekend.
    Akurat na ciążę w tym miesiącu nawet nie liczyłam także nie byłam nastawiona. Bardziej zawiedziona jestem po prostu tym że wyniki robią się gorsze niż były.

Pytanie czy byś na weekend dostała nawet wyniki bo to różnie bywa z laboratorium ale jak masz niedługo lekarza to już lepiej dzisiaj zrobić żeby na 100 procent mieć wyniki. Wczoraj byłam w diagnostyce to im system padł i babeczka zaczęła przyjmować 2 godziny później także różnie bywa

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Akurat na ciążę w tym miesiącu nawet nie liczyłam także nie byłam nastawiona. Bardziej zawiedziona jestem po prostu tym że wyniki robią się gorsze niż były.

Pytanie czy byś na weekend dostała nawet wyniki bo to różnie bywa z laboratorium ale jak masz niedługo lekarza to już lepiej dzisiaj zrobić żeby na 100 procent mieć wyniki. Wczoraj byłam w diagnostyce to im system padł i babeczka zaczęła przyjmować 2 godziny później także różnie bywa
    Byłam dzisiaj zrobić badanie i zobaczymy czy dzisiaj dostane. Mam nadzieję że tak
    Ale już się stresuje tymi wynikami.

preg.png
    age.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ