X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    To jest właśnie najważniejsze w pracy żeby była atmosfera dobra wsrod współpracowników. Niewiadomo jaka może być fajna ciekawa praca a gdy inni ludzie zatruwają życie to się odechciewa. W poprzedniej pracy miałam ciągle pełno roboty nie wiadomo było w co ręce włożyć ale dziewczyny z którymi byłam były przecudowne wszystkie się wspieraliśmy i żartowalyśmy razem ze wszystkiego i naprawdę tą pracę najlepiej wspominam pomimo że zarobki marne a pracy ogrom.
    No ja idę tam dzisiaj tylko na 3 godziny bo później do lekarza i nawet nie wiesz jak bardzo mnie ten fakt cieszy. Później wrócę do domu i będę odpoczywać zwłaszcza że mam drugi dzień okresu,nocka zarwana więc będę odsypiać

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie... endokrynolog nie pocieszył. Czeka mnie długa droga z nim i ginekologiem. Stymulacji nie unikne bo z wyników lekarz powiedział że widać,że czynność jajników jakby wygasała. Powiedział że progesteron miałam ładny w szpitalu jednak tak samo dzieje się u kobiet w okresie menopauzy że jeszcze co jakiś czas mają owulację i często też zachodzą właśnie w ciążę wtedy i u mnie organizm robi to samo po prostu robi mi psikusy. Po tych dwóch wynikach co robiłam ostatnio bezwzględnie stwierdził że progesteron musi być włączony i ginekolog też to zrobi na 100%
    Rezerwa jajnikowa pozostawia wiele do życzenia. Wyniki są na pograniczu norm, na tarczycy mam drobne guzki. Będziemy też obniżać TSH bo chce bym przed ciążą miała te 1,5 a mam 2,89. Pytałam czemu w szpitalu nie powiedzieli że jest kiepsko to on powiedział że nie znają całej historii pacjenta,jego leczenia i jak wyniki są w normach nawet granicznych to nic nie mówią bo nie wiedzą jakie ustalenia mam ze swoimi lekarzami. Całe szczęście jajowody drożne. Także powiedział że walczymy walczymy. Będę walczyć choćbym miała mieć siwe włosy do tego czasu ale oczywiście bez łez się nie obyło jak tego słuchałam a jeszcze u ginekologa za tydzień się naslucham 😔

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Jestem po wizycie... endokrynolog nie pocieszył. Czeka mnie długa droga z nim i ginekologiem. Stymulacji nie unikne bo z wyników lekarz powiedział że widać,że czynność jajników jakby wygasała. Powiedział że progesteron miałam ładny w szpitalu jednak tak samo dzieje się u kobiet w okresie menopauzy że jeszcze co jakiś czas mają owulację i często też zachodzą właśnie w ciążę wtedy i u mnie organizm robi to samo po prostu robi mi psikusy. Po tych dwóch wynikach co robiłam ostatnio bezwzględnie stwierdził że progesteron musi być włączony i ginekolog też to zrobi na 100%
    Rezerwa jajnikowa pozostawia wiele do życzenia. Wyniki są na pograniczu norm, na tarczycy mam drobne guzki. Będziemy też obniżać TSH bo chce bym przed ciążą miała te 1,5 a mam 2,89. Pytałam czemu w szpitalu nie powiedzieli że jest kiepsko to on powiedział że nie znają całej historii pacjenta,jego leczenia i jak wyniki są w normach nawet granicznych to nic nie mówią bo nie wiedzą jakie ustalenia mam ze swoimi lekarzami. Całe szczęście jajowody drożne. Także powiedział że walczymy walczymy. Będę walczyć choćbym miała mieć siwe włosy do tego czasu ale oczywiście bez łez się nie obyło jak tego słuchałam a jeszcze u ginekologa za tydzień się naslucham 😔
    Tak trzeba walczyć i się nie poddawac! 🤗 Dobrze że jesteś pod opieką lekarzy to będzie można coś na to wszystko zaradzić. Nie z takimi problemami się kobietom udawało 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Tak trzeba walczyć i się nie poddawac! 🤗 Dobrze że jesteś pod opieką lekarzy to będzie można coś na to wszystko zaradzić. Nie z takimi problemami się kobietom udawało 😊
    Też sobie tak tłumaczę jednak wiem że gdyby była potrzeba in vitro to niestety ale nie będzie nas stać na to wszystko. Już teraz będzie ciężko bo czekają nas prywatne wizyty, dużo badań i leków które nie są refundowane ale wolę zrezygnować z urlopu, jakiś innych zbędnych rzeczy aby tylko każdy grosz mieć na starania. Całe szczęście że mamy takie samo zdanie z partnerem i że też mam w nim ogromne wsparcie.
    Dzisiaj też moi rodzice a przede wszystkim mama uświadomiła sobie, że źle czasami robiła mówiąc że moje starania to nic w porównaniu do starań brata. Może w końcu będzie mnie rozumieć jak tata i zobaczy że to że się krócej staram to niczego nie oznacza. A zaznaczę że mój brat też się zaczął starać mając 25 lat a ma 34.
    A póki co czekam przez tydzień pełna stresu na wizytę u ginekologa a później będziemy walczyć ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Też sobie tak tłumaczę jednak wiem że gdyby była potrzeba in vitro to niestety ale nie będzie nas stać na to wszystko. Już teraz będzie ciężko bo czekają nas prywatne wizyty, dużo badań i leków które nie są refundowane ale wolę zrezygnować z urlopu, jakiś innych zbędnych rzeczy aby tylko każdy grosz mieć na starania. Całe szczęście że mamy takie samo zdanie z partnerem i że też mam w nim ogromne wsparcie.
    Dzisiaj też moi rodzice a przede wszystkim mama uświadomiła sobie, że źle czasami robiła mówiąc że moje starania to nic w porównaniu do starań brata. Może w końcu będzie mnie rozumieć jak tata i zobaczy że to że się krócej staram to niczego nie oznacza. A zaznaczę że mój brat też się zaczął starać mając 25 lat a ma 34.
    A póki co czekam przez tydzień pełna stresu na wizytę u ginekologa a później będziemy walczyć ❤️
    To tylko gratulować bratu wytrwalosci.Podziwiam że się nie poddali❤️ A udało im się naturalnie czy z in vitro ?
    Wsparcie rodziny jest bardzo ważne dobrze że teraz mama zrozumiała przez co przechodzisz. Starania się o dziecko to ogromne obciążenie psychiczne bo nawet jak się wydaje że człowiek nie nie wierzy że się uda i nie przejmuje się tak to cały czas gdzieś to siedzi w głowie i ciąży

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    To tylko gratulować bratu wytrwalosci.Podziwiam że się nie poddali❤️ A udało im się naturalnie czy z in vitro ?
    Wsparcie rodziny jest bardzo ważne dobrze że teraz mama zrozumiała przez co przechodzisz. Starania się o dziecko to ogromne obciążenie psychiczne bo nawet jak się wydaje że człowiek nie nie wierzy że się uda i nie przejmuje się tak to cały czas gdzieś to siedzi w głowie i ciąży
    In vitro bo u nich nie dało rady już naturalnie.

Dziewczyny mam taki mobbing w pracy że aż dzisiaj się poryczałam. Moja kierowniczka akurat na urlopie więc nawet nie mam jak z nią porozmawiać. Odliczam już tylko dni do weekendu 😔 mam oparcie na szczęście w swoich rodzicach w tej kwestii i swoim partnerze, sami stwierdzili że najlepiej by było teraz zaciążyć na okresie próbnym i uciec na L4. Nigdy nie sądziłam że pomyślę o tym samym żeby tak zrobić. Nie sądziłam też że przez miesiąc pracy można kogoś tak psychicznie wykończyć że pacjent pociesza mnie swoim poczuciem humoru a nie ja jego

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    In vitro bo u nich nie dało rady już naturalnie.

Dziewczyny mam taki mobbing w pracy że aż dzisiaj się poryczałam. Moja kierowniczka akurat na urlopie więc nawet nie mam jak z nią porozmawiać. Odliczam już tylko dni do weekendu 😔 mam oparcie na szczęście w swoich rodzicach w tej kwestii i swoim partnerze, sami stwierdzili że najlepiej by było teraz zaciążyć na okresie próbnym i uciec na L4. Nigdy nie sądziłam że pomyślę o tym samym żeby tak zrobić. Nie sądziłam też że przez miesiąc pracy można kogoś tak psychicznie wykończyć że pacjent pociesza mnie swoim poczuciem humoru a nie ja jego
    Jak to mobbing ?!

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Jak to mobbing ?!
    Poniżanie tam to jest na porządku dziennym. Za wszelką cenę pokazują i mówią że jest się do niczego nawet przy pacjentach 😐 jakbym wam to nagrała i puściła to byście zobaczyły jaka to masakra...wszystko tylko tak pięknie wyglądało że będzie szkolenie i osoba która poprowadzi a w gruncie rzeczy wszystko trzeba robić samemu popełniając masę błędów a niektóre mogą kosztować kilka tysięcy złotych bo jak źle się coś wpisze to NFZ będzie ganiał o pieniądze...praca grupowa to tylko w ogłoszeniu bo jedyne na kogo można liczyć to na siebie. Na ten moment będzie mnie tam trzymać tylko umowa i dobre pieniądze bo przydadzą się na leczenie

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Poniżanie tam to jest na porządku dziennym. Za wszelką cenę pokazują i mówią że jest się do niczego nawet przy pacjentach 😐 jakbym wam to nagrała i puściła to byście zobaczyły jaka to masakra...wszystko tylko tak pięknie wyglądało że będzie szkolenie i osoba która poprowadzi a w gruncie rzeczy wszystko trzeba robić samemu popełniając masę błędów a niektóre mogą kosztować kilka tysięcy złotych bo jak źle się coś wpisze to NFZ będzie ganiał o pieniądze...praca grupowa to tylko w ogłoszeniu bo jedyne na kogo można liczyć to na siebie. Na ten moment będzie mnie tam trzymać tylko umowa i dobre pieniądze bo przydadzą się na leczenie
    No tak się nie da pracowac. Szkoda nerwów. Napewno taki stres nie pomoże ci w staraniu.
    Najlepiej by teraz było pójść na L4 w ciąży no ale może pomyśl tez o rozglądaniu się już za inną praca może trafi się dobrą oferta.

preg.png
    age.png
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Kochana trzymam za Ciebie mocno ✊️✊️ najważniejsze,, e masz wsparcie w swoim mężczyźnie, nie jesteś sama! Wakacje nie zając, nie uciekną. Super, że macie takie samo zdanie w tej sprawie I macie takie same priorytety w życiu 😊 trzymam za Was mocne kciuki!

Agata98 lubi tę wiadomość

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No tak się nie da pracowac. Szkoda nerwów. Napewno taki stres nie pomoże ci w staraniu.
    Najlepiej by teraz było pójść na L4 w ciąży no ale może pomyśl tez o rozglądaniu się już za inną praca może trafi się dobrą oferta.
    Pierwsze co wczoraj zrobiłam będąc w domu to już przeglądałam i wysyłałam CV

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Pierwsze co wczoraj zrobiłam będąc w domu to już przeglądałam i wysyłałam CV
    No zdecydowanie stres teraz nie jest Ci wskazany .. dobrze by było coś wymyślić i się odstresować przede wszystkim .. od kiedy masz takie warunki w pracy ?

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    No zdecydowanie stres teraz nie jest Ci wskazany .. dobrze by było coś wymyślić i się odstresować przede wszystkim .. od kiedy masz takie warunki w pracy ?
    Zaczęłam miesiąc temu pracę i jest nerwowo. Ale w tym tygodniu to przegięcie totalne. Na 1 sierpnia wypisałam sobie urlop żeby już po lekarzu nie przychodzić do tego burdelu tylko jechać do domu i spędzić czas z chłopem

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Zaczęłam miesiąc temu pracę i jest nerwowo. Ale w tym tygodniu to przegięcie totalne. Na 1 sierpnia wypisałam sobie urlop żeby już po lekarzu nie przychodzić do tego burdelu tylko jechać do domu i spędzić czas z chłopem
    I bardzo dobrze zrobiłaś. Potrzebujesz psychicznego wytchnienia.

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    I bardzo dobrze zrobiłaś. Potrzebujesz psychicznego wytchnienia.
    Dokładnie zwłaszcza że we wtorek i tak czeka nas stresujący czas bo się dowiemy co lekarz tu zadecyduje i jakie leczenie włączy a takie wizyty nigdy nie są łatwe
    A jak tam u was ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Dokładnie zwłaszcza że we wtorek i tak czeka nas stresujący czas bo się dowiemy co lekarz tu zadecyduje i jakie leczenie włączy a takie wizyty nigdy nie są łatwe
    A jak tam u was ❤️
    U mnie nic nowego, 3 dni temu dostałam okres. Więc nowy cykl się kłania :) ale mamy teraz z mężem gorszy czas, trochę sprzeczek jest nerwowa i stresująca atmosfera.. jakoś starania mi nie w głowie teraz :(

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    U mnie nic nowego, 3 dni temu dostałam okres. Więc nowy cykl się kłania :) ale mamy teraz z mężem gorszy czas, trochę sprzeczek jest nerwowa i stresująca atmosfera.. jakoś starania mi nie w głowie teraz :(
    Przepraszam że zapytam ale czy to przez starania taki kiepski czas macie? Oczywiście jeśli nie chcesz nie odpowiadaj. Mam nadzieję że ułoży się między wami i nadejdą lepsze dni❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• misia66845 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy coś widzicie? Ja widzę, ale nie wiem, czy to zalanie czy rzeczywiście coś jest. Pierwszy jest z rana, drugi z południa. Obserwuje mocno moje ciało. Myślę, że mogłam mieć zagnieżdżenie dwa dni temu jeśli się rzeczywiście udało.

https://zapodaj.net/plik-PCNpOgVRu5

https://zapodaj.net/plik-k0kL0lv6az

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia66845 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy coś widzicie? Ja widzę, ale nie wiem, czy to zalanie czy rzeczywiście coś jest. Pierwszy jest z rana, drugi z południa. Obserwuje mocno moje ciało. Myślę, że mogłam mieć zagnieżdżenie dwa dni temu jeśli się rzeczywiście udało.

https://zapodaj.net/plik-PCNpOgVRu5

https://zapodaj.net/plik-k0kL0lv6az
    Ja niestety nic tam nie widzę na teście drugim a na pierwszym to się przyglądałam chwilę zanim coś zobaczyłam więc powtórz test za 2 dni albo zrób betę w nosie spodziewanej miesiączki

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to przez weekend mnie tutaj nie będzie ale powiem wam tak w pracy dzisiaj miałam święty spokój w końcu za to mój facet zaczął odstawiać takie cyrki jeśli chodzi o nasze starania przez swoją rodzinę dlatego że go zaczęli buntować że o mało się nie rozstaliśmy i właśnie czekam na pociąg bo stwierdziłam że jadę do znajomej bo po prostu nie mam już siły psychicznie i muszę po prostu odpocząć Mam nadzieję że dla was ten weekend będzie milszy niż dla mnie w razie czego odezwę się w niedzielę wieczorkiem ale będę tutaj was podczytywać na bieżąco

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ