X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Byłam dzisiaj zrobić badanie i zobaczymy czy dzisiaj dostane. Mam nadzieję że tak
    Ale już się stresuje tymi wynikami.
    Najgorsze zawsze jest to oczekiwanie na wynik

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki
    Progesteron 19.78 więc chyba może być. Ale trochę martwi mnie prolaktyna 24.80.
    Co o tym myślicie?

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Mam wyniki
    Progesteron 19.78 więc chyba może być. Ale trochę martwi mnie prolaktyna 24.80.
    Co o tym myślicie?
    Progesteron ładny a prolaktyna to zależy jakie masz widełki bo ja w swoim laboratorium mam normę w fazie lutealnej do 40

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Progesteron ładny a prolaktyna to zależy jakie masz widełki bo ja w swoim laboratorium mam normę w fazie lutealnej do 40
    Ja mam do 26. Więc jeszcze trochę i bym wyszła poza widły.

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Ja mam do 26. Więc jeszcze trochę i bym wyszła poza widły.
    Najlepiej z lekarzem to obgadać zwłaszcza że w fazie lutealnej wzrasta prolaktyna. Pytanie czy taką masz w pierwszej fazie bo ja prolaktynę miałam podwyższoną przez cały cykl bo miałam prawie 70 to lekarz mi zbijał lekami.

Ale mówię nie ma co się tutaj sugerować naszymi opiniami bo tak naprawdę jedyne co to lekarz będzie wiedział co robić z twoim wynikiem. Dla nas mieści się w normie a dla niego już może pokazać że jest coś nie tak

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Najlepiej z lekarzem to obgadać zwłaszcza że w fazie lutealnej wzrasta prolaktyna. Pytanie czy taką masz w pierwszej fazie bo ja prolaktynę miałam podwyższoną przez cały cykl bo miałam prawie 70 to lekarz mi zbijał lekami.

Ale mówię nie ma co się tutaj sugerować naszymi opiniami bo tak naprawdę jedyne co to lekarz będzie wiedział co robić z twoim wynikiem. Dla nas mieści się w normie a dla niego już może pokazać że jest coś nie tak

Pójdę najwyżej w przyszłym miesiącu to pokaże i zobaczymy co powie na to.
    Ale przynajmniej po progesteronie widać że owulacja była tym razem więc to jakiś plus😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Pójdę najwyżej w przyszłym miesiącu to pokaże i zobaczymy co powie na to.
    Ale przynajmniej po progesteronie widać że owulacja była tym razem więc to jakiś plus😊
    Może też zleci inne badania bo ja widzisz jak mam badania to wszystkie hormony i wtedy ma jakiś konkretny obraz wszystkiego. Ale tak jak mówisz najważniejsze że owulacja była i wszystko tam ładnie gra bo progesteron na ładnym poziomie

Joan31 lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, co u was ? Ja kompletnie nie mam czadu by tu zaglądać , tyle pracy mam .. już padam na twarz po całym tygodniu a jeszcze dziś praca do 18:30 .. mam teraz chwile bo klientka nie przyszła 😅 odpuściłam w tym miesiącu pomiary i wszystko .. nie chce mi się już i wgl jakoś jestem taka zrezygnowana , dni płodne mam niedługo, mąż wraca w piątek wiec zobaczymy , nie robię testów owu nawet bo są o dupe rozbić 😄
    Myśle tylko czy do gina nie iść bo bóle podbrzusza mnie martwią a jestem po okresie i nieraz mam takie kłucie straszne
    Ogólnie to myśle ze owulacje mam tylko z lewego jajnika , myślicie ze mogłoby vos takiego być ?

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Hej dziewczynki, co u was ? Ja kompletnie nie mam czadu by tu zaglądać , tyle pracy mam .. już padam na twarz po całym tygodniu a jeszcze dziś praca do 18:30 .. mam teraz chwile bo klientka nie przyszła 😅 odpuściłam w tym miesiącu pomiary i wszystko .. nie chce mi się już i wgl jakoś jestem taka zrezygnowana , dni płodne mam niedługo, mąż wraca w piątek wiec zobaczymy , nie robię testów owu nawet bo są o dupe rozbić 😄
    Myśle tylko czy do gina nie iść bo bóle podbrzusza mnie martwią a jestem po okresie i nieraz mam takie kłucie straszne
    Ogólnie to myśle ze owulacje mam tylko z lewego jajnika , myślicie ze mogłoby vos takiego być ?
    Oczywiście, ja głównie miewam z prawego jajnika. Czasami jest tak, że jeden z jajników jest dominujący ☺️

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem według apki 13dpo. Moja faza lutealna nigdy nie była dłuższa niż 12 dni. Jednak nie testuje bo nawet gdyby mi się okres spóźnił to 01.08 mam wizytę u ginekologa. Ale czuję się jak na okres od 3 dni. Już mam skurcze podbrzusza. Wczoraj myślałam że dostanę okres i nawet założyłam sobie podpaskę a tu nic. Przez weekend może jeszcze przyjdzie 🙈 z resztą przy moim niskim poziomie progesteronu (8,85) to nawet się na nic nie nastawiam bo owulacja raczej była słabej jakości albo mam niewydolne ciałko żółte. Z resztą pójdę do ginekologa to będę miała włączoną stymulację i może do końca roku będzie dane mi zajść w ciążę naturalnie. Skupiłam się też teraz na nowej pracy,na zadbaniu o swoją sylwetkę jeszcze bardziej bo jednak nawet zrzucenie kilku kilogramów nieco stabilizuje organizm i hormony. Dzisiaj u mnie nieco chłodniej ale sobie zawiesiłam huśtawkę na balkonie,wskoczyłam w wygodny dres,pod kocyk z kawką i się delektuje widokiem. Wszystko mam ogarnięte więc stwierdziłam że tobie sobie dzień lenia 😂 chłop wróci z pracy to powiedział że dołączy do mnie 😁

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Tak owulacja może być tylko z jednego. Może być tak też że ten bardziej leniwy tylko co któryś cykl coś wyprodukuje😊
    Ja 9 dpo. Jakieś od kilku dni miałam wielkie popołudniowe zawroty głowy ale dzisiaj jest już lepiej 😊 w tamtym cyklu też miałam po owu ale mniejsze zdecydowanie.
    A dzisiaj idziemy na imieniny do kuzyna więc fajnie wyluzuje posmieje i posłucham nowych rodzinnych plotek 😉

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Tak owulacja może być tylko z jednego. Może być tak też że ten bardziej leniwy tylko co któryś cykl coś wyprodukuje😊
    Ja 9 dpo. Jakieś od kilku dni miałam wielkie popołudniowe zawroty głowy ale dzisiaj jest już lepiej 😊 w tamtym cyklu też miałam po owu ale mniejsze zdecydowanie.
    A dzisiaj idziemy na imieniny do kuzyna więc fajnie wyluzuje posmieje i posłucham nowych rodzinnych plotek 😉
    Lubię imprezki rodzinne 😁 najlepiej się na taki ch czuje
    Ja właśnie stanęłam przed lusterkiem i dopiero zobaczyłam jak bardzo się opaliłam mimo że słońce za chmurami jest praktycznie ciągle,co jakiś czas się pojawi,wyglądam jak skwarka 😂

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Lubię imprezki rodzinne 😁 najlepiej się na taki ch czuje
    Ja właśnie stanęłam przed lusterkiem i dopiero zobaczyłam jak bardzo się opaliłam mimo że słońce za chmurami jest praktycznie ciągle,co jakiś czas się pojawi,wyglądam jak skwarka 😂
    U mnie takie chmury i wiatr że nawet nie da się siedzieć na zewnątrz 😉
    Ale takie opalanie lepsze bo nie wymeczysz się na słońcu a efekt jest 😉

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    U mnie takie chmury i wiatr że nawet nie da się siedzieć na zewnątrz 😉
    Ale takie opalanie lepsze bo nie wymeczysz się na słońcu a efekt jest 😉
    No a u mnie wiatru nie ma. Rano wiało trochę,myślałam że tak zostanie a tu się normalnie upał zrobił 😁

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie rozpoczęłam nowy cykl. Póki co mam delikatne plamienie. W nocy się pewnie rozkręci. Cieszy mnie tylko fakt, że jak będę u ginekologa to będę miała 10dc i będzie widziała czy są szanse na owulacje☺️ a wiedziałam że okres dostanę na dniach bo słodycze od wczoraj pochłaniam w takiej ilości że dziwię się że cukier mi do nieba nie wyskoczył 😂 do pracy nawet naleśniki z owocami zrobiłam i twarożkiem 😂 oczywiście wszystko w wersji dla cukrzyków ale i tak tyle słodyczy że swoje zapotrzebowanie dzienne to przekroczyłam na bank 😂 ale wracam od jutra na dobre tory,zdrowe jedzonko,aktywność fizyczna,praca i odpoczynek bo we wtorek wizyta u endokrynologa,trzymajcie kciuki ☺️❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam a tu się okazało że fałszywy alarm. Wieczorem plamienie delikatne a rano nic,czysto. Czekam czy się rozwinie dzisiaj czy jakoś na dniach mój okres

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Wstałam a tu się okazało że fałszywy alarm. Wieczorem plamienie delikatne a rano nic,czysto. Czekam czy się rozwinie dzisiaj czy jakoś na dniach mój okres
    To ci zrobił psikusa😉
    U mnie to nie ma nigdy plamien ostrzegawczych tylko od razu z grubej rury 😅

preg.png
    age.png
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś mnie chyba przedokresowa depresja dopada.. Tak jakoś mi się chyba już odechciewa tych starań powoli... Może nie jest mi dane już mieć więcej dzieci..

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Jakaś mnie chyba przedokresowa depresja dopada.. Tak jakoś mi się chyba już odechciewa tych starań powoli... Może nie jest mi dane już mieć więcej dzieci..

A ja tak dzisiaj intensywny dzień miałam jeśli chodzi o aktywność bo w samej pracy zrobiłam 10 tysięcy kroków a przecież według pacjentów się kawę tylko pije.
    Po pracy spacer pół godziny i okres przyszedł. Także u ginekologa za tydzień będzie już widać czy organizm się szykuje do owulacji.

Co do depresji to mam ten stan razem z tobą. Nie dość że starania mnie dobijają to jeszcze w nowej pracy idzie mi nie tak jak trzeba. Praca fajna,pacjenci różnie ale atmosfera wśród dziewczyn... Co 10 minut od którejś słyszę że to robię beznadziejnie,to źle tamto też,straszą że doniosą kierowniczce, że trzeba mi zrobić w piątek egzamin i sprawdzić co już potrafię i wynik przekazać do przełożonego bo za miesiąc mam koniec okresu próbnego...przez takie gadanie się stresuje i później serio popełniam błędy 😔 w starej pracy miałam ciężko ale chociaż między sobą potrafiliśmy się wspierać niezależnie od długości stażu

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    A ja tak dzisiaj intensywny dzień miałam jeśli chodzi o aktywność bo w samej pracy zrobiłam 10 tysięcy kroków a przecież według pacjentów się kawę tylko pije.
    Po pracy spacer pół godziny i okres przyszedł. Także u ginekologa za tydzień będzie już widać czy organizm się szykuje do owulacji.

Co do depresji to mam ten stan razem z tobą. Nie dość że starania mnie dobijają to jeszcze w nowej pracy idzie mi nie tak jak trzeba. Praca fajna,pacjenci różnie ale atmosfera wśród dziewczyn... Co 10 minut od którejś słyszę że to robię beznadziejnie,to źle tamto też,straszą że doniosą kierowniczce, że trzeba mi zrobić w piątek egzamin i sprawdzić co już potrafię i wynik przekazać do przełożonego bo za miesiąc mam koniec okresu próbnego...przez takie gadanie się stresuje i później serio popełniam błędy 😔 w starej pracy miałam ciężko ale chociaż między sobą potrafiliśmy się wspierać niezależnie od długości stażu
    To jest właśnie najważniejsze w pracy żeby była atmosfera dobra wsrod współpracowników. Niewiadomo jaka może być fajna ciekawa praca a gdy inni ludzie zatruwają życie to się odechciewa. W poprzedniej pracy miałam ciągle pełno roboty nie wiadomo było w co ręce włożyć ale dziewczyny z którymi byłam były przecudowne wszystkie się wspieraliśmy i żartowalyśmy razem ze wszystkiego i naprawdę tą pracę najlepiej wspominam pomimo że zarobki marne a pracy ogrom.

preg.png
    age.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ