X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JessicaAngela wrote:
    Myślałam żeby dziś pójść ale koniec końców zrezygnowałam, bo dla mnie przeżywanie wyników bety jest dużo mocniejsze niz tych zwyklych testów.. może dlatego że jak widzę jasne krechy jak teraz to jeszcze mam nadzieję, a jak wynik czarno na białym <2.4 to już wiem że kolejny miesiąc mamy w plecy... :(
    Inseminacja 30 czerwca, także dziś 11 dzien po. No i nie wiem co myśleć. Czemu te krechy jakieś się pokazują delikatnie a wynik <2.4 :( miała któraś z Was coś takiego? Zmieniłam firmę testów bo juz myślałam że cos z nimi nie tak
    Ja nadal naturalnie jakby próbuje wiec nie doradzę w żaden sposób , może kochana poczekaj do terminu miesiączki i wtedy , lepiej się nie dołować bo wtedy się zablokujesz totalnie .. ja ostatnim razem tez miałam taka betę i do ostatniego momentu czekałam ze może zacznie rosnąć .. ale jednak poczekaj bo póki nie ma okresu to jest nadzieja , moze beta podskoczy , ciałko kobiety to ciężka matematyka 🥺

• MalaMiMi Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ovitrele utrzymywał się ok 12 dni, z tym , że 11 i 12 dnia to już byk taki cien cienia z cienia bym powiedziala😅 ale coś tam się majaczyło.

Ten zastrzyk ma to do siebie, że potrafi dość długo się utrzymywać (toraczej nie żadne schorzenie😉)

Powtórz test 14 dnia po zastrzyku , jeśli będzie druga kreseczka - czego oczywiście bardzo Ci życzę 🍀🍀🍀 to przejdz się na betę.

• NowaG Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było. Stwierdziłam, że trochę odpuszczę wpisywanie danych w apkę i mierzenie temp. I nie wiem na czym stoję. Może to mnie trochę odstresuje. Mąż ma problem z wytryskiem , to jeszcze bardziej utrudnia starania.
    Biorę dupka , ale pewnie nic z tego nie wyjdzie.
    Cieszę się zatem szczęściem innych :)

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale mam co nadrabiać 😆 dawno mnie tu nie było, przerwą dobrze mi zrobiła:) u nas starania ciąg dalszy, ale teraz bardzo ograniczone. Mąż jest już prawie miesiąc na delegacji... w piątek kupiłam bilety dla mnie i córki i poleciałyśmy do niego do Paryża 😁 dowiedział się dopiero,że lecimy w sobotę z lotniska 😁 dzisiaj akurat worciłyśmy, starania tam jakieś były, ale jestem przed owulacja albo wtrakcie więc nie robie sobie jakichś dużych nadziei. Aplikacje tez mocno zaniedbalam, jie wpisuje od dluzszego czasu zadnych daych wiec nawrt na nia nie patrze w tym kiesiacu.
    Ale bardzo fajnie spędziliśmy razem czas, w pieknym miejscu i to jest najważniejsze!
    Jutro będę miała więcej czasu to nadrobię wszystkie zaległości, miłego wieczoru dziewczyny! 😊

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Kurcze, ale mam co nadrabiać 😆 dawno mnie tu nie było, przerwą dobrze mi zrobiła:) u nas starania ciąg dalszy, ale teraz bardzo ograniczone. Mąż jest już prawie miesiąc na delegacji... w piątek kupiłam bilety dla mnie i córki i poleciałyśmy do niego do Paryża 😁 dowiedział się dopiero,że lecimy w sobotę z lotniska 😁 dzisiaj akurat worciłyśmy, starania tam jakieś były, ale jestem przed owulacja albo wtrakcie więc nie robie sobie jakichś dużych nadziei. Aplikacje tez mocno zaniedbalam, jie wpisuje od dluzszego czasu zadnych daych wiec nawrt na nia nie patrze w tym kiesiacu.
    Ale bardzo fajnie spędziliśmy razem czas, w pieknym miejscu i to jest najważniejsze!
    Jutro będę miała więcej czasu to nadrobię wszystkie zaległości, miłego wieczoru dziewczyny! 😊
    Ale wspaniale! Paryż to moje Marzenie 🥹
    Zwiedzalyscie cos może ? 😃

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Ale super że miałyście taki wyjazd❤️ a co do zaniedbania aplikacji, to może ci dobrze chociaż to zrobiło. Odpoczęłaś psychicznie, dałaś luz sobie z tym obserwowaniem,wpisywaniem. Czasem taka przerwa jest dobra🥰 ja sobie też odpuściłam szczegółowe obserwacje bo ciągle jakieś zajęcia na głowie typu praca, po pracy inne sprawy i nigdy nie czułam się lepiej niż teraz. Jedyne co to jak tu wchodzę to widzę że o miałam dni płodne,super extra ale nie przykładam do tego uwagi. Pilnuje tylko tego aby przed okresem wykonać badanie progesteronu żeby zobaczyć czy była owulacja bo 1.08 mam ginekologa i podejmie decyzję na podstawie tego wyniku i wyników ze szpitala czy będzie stymulacja cyklu i ewentualnie wprowadzi dupka jakby progesteron był niski 🙈

Przesyłam wam wszystkim dużo słoneczka ze Szczecina ☀️❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie ?
    Sytuacja wygląda nastepujaco:
    9 DC śluz rozciągliwy
    10 DC śluz rozciągliwy , test owu pozytywny, ból owulacyjny typowo
    11 DC śluz rozciągliwy test negat
    12 DC śluz suchy test negat, apka wyznaczyła owulację, krótki ból jajnika
    13 DC śluz kremowy ale dużo
    Dzis 14 DC śluz rozciągliwy test owu pozytywny
    I teraz jak byście obstawialy owulację ?
    Wiem że poprostu trzeba działać ♥️ ale ja jestem z tych co muszą wszystko wiedzieć i na tej podstawie wiem kiedy ma być okres. Do gina niestety nie mam opcji pójść.
    Jestem więc ciekawa waszych opinii i na kiedy byście obstawialy ? Może któraś tak miała ?😊

preg.png
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Dziewczyny co myślicie ?
    9 DC śluz rozciągliwy
    Wiem że poprostu trzeba działać ♥️ ale ja jestem z tych co muszą wszystko wiedzieć i na tej podstawie wiem kiedy ma być okres. Do gina niestety nie mam opcji pójść.
    Jestem więc ciekawa waszych opinii i na kiedy byście obstawialy ? Może któraś tak miała ?😊
    Może nie doszło do owu i organizm spróbował raz jeszcze w 14 dc ?

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Dziewczyny co myślicie ?
    9 DC śluz rozciągliwy
    Ja bym zrobiła 7dpo licząc od 14dc po prostu badanie progesteronu. Organizm mógł się przygotować do owulacji ale mogło do niej nie dojść i podejście zrobił w tym 14 DC. A czasem się zdarzają 2 owulacje w krótkim czasie więc 😁

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Może nie doszło do owu i organizm spróbował raz jeszcze w 14 dc ?
    No właśnie tak też pomyślałam. Tylko dziwne bo nic nie czuję jajników. Nie wiem juz co o tym myslec 🤷

preg.png
    age.png
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja bym zrobiła 7dpo licząc od 14dc po prostu badanie progesteronu. Organizm mógł się przygotować do owulacji ale mogło do niej nie dojść i podejście zrobił w tym 14 DC. A czasem się zdarzają 2 owulacje w krótkim czasie więc 😁
    U mnie duzej logistyki wymaga pójście na badania więc nie wiem czy to się uda. Chciałabym dwie owulację 😊 Ale raczej zakładam właśnie albo nie wystartował z owulka albo wcale jej nie będzie 😑

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    U mnie duzej logistyki wymaga pójście na badania więc nie wiem czy to się uda. Chciałabym dwie owulację 😊 Ale raczej zakładam właśnie albo nie wystartował z owulka albo wcale jej nie będzie 😑
    Zazdroszczę kobietom które nie muszą tego pilnować bo mają owulacje jak w zegarku i jedyne czego pilnują to tego żeby się zabezpieczyć bo nie chcą póki co dziecka albo w ogóle.

Dzisiaj miałam u siebie przed okienkiem dziewczynę 18 lat i już trójka dzieci 3 lata, 2 lata i pół roczne i jeszcze za przeproszeniem ryja darła na swojego partnera że jej nie pomaga a sama nie wpadła 🤦 rozumiem jedna wpadka ale nie trzy, w takim momencie widać jak bardzo brakuje wychowania rodziców i nauki podstawowych funkcji organizmu ludzkiego

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Zazdroszczę kobietom które nie muszą tego pilnować bo mają owulacje jak w zegarku i jedyne czego pilnują to tego żeby się zabezpieczyć bo nie chcą póki co dziecka albo w ogóle.

Dzisiaj miałam u siebie przed okienkiem dziewczynę 18 lat i już trójka dzieci 3 lata, 2 lata i pół roczne i jeszcze za przeproszeniem ryja darła na swojego partnera że jej nie pomaga a sama nie wpadła 🤦 rozumiem jedna wpadka ale nie trzy, w takim momencie widać jak bardzo brakuje wychowania rodziców i nauki podstawowych funkcji organizmu ludzkiego
    Zgadzam się w stu procentach ..
    Ja dziś betę robiłam , poniżej 2,3 wiec No .. raczej niw ruszy już

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Zgadzam się w stu procentach ..
    Ja dziś betę robiłam , poniżej 2,3 wiec No .. raczej niw ruszy już
    A który masz DC ?

Agata98 No właśnie też się nad tym zastanawiam jak to jest. Czy poprostu taka płodność bo o tym nie myślą ? Chociaż chyba o niczym nie myślą skoro potrafią 3 albo 5 razy wpaść to jak zwierzęta lecą na żywioł 😉

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    A który masz DC ?

Agata98 No właśnie też się nad tym zastanawiam jak to jest. Czy poprostu taka płodność bo o tym nie myślą ? Chociaż chyba o niczym nie myślą skoro potrafią 3 albo 5 razy wpaść to jak zwierzęta lecą na żywioł 😉
    No i raczej ktoś kto zachodzi w ciążę nie będąc osobą pełnoletnią to raczej sobie tego nie planuje 🙈także dramat, dzieci tylko żal bo skoro potrafią zadymy kręcić w miejscu publicznym jakim jest szpital to co się dzieje w domu

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    A który masz DC ?

Ja 10 dpo a dzień cyklu 25

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    No i raczej ktoś kto zachodzi w ciążę nie będąc osobą pełnoletnią to raczej sobie tego nie planuje 🙈także dramat, dzieci tylko żal bo skoro potrafią zadymy kręcić w miejscu publicznym jakim jest szpital to co się dzieje w domu
    Niektórzy nie powinni być rodzicami i tyle 🥺

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja 10 dpo a dzień cyklu 25
    No to chyba jeszcze wszystko może się zdarzyć 😉

preg.png
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No to chyba jeszcze wszystko może się zdarzyć 😉
    Nie wierze w to niestety
    No trudno czekam na okres 😊

• JessicaAngela Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdam relacje co u mnie... wczoraj na teście nadal cień cienia. A 3 godziny później ból brzucha i miesiączka... :( także walczymy dalej i trzymam kciuki też za Was

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ