Cień cienia testu ciążowego.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak sobie pomyślałam, że duże wsparcie jest. Tu, wśród dziewczyn. Wszystkie borykamy się z jakimiś problemami.
Nie zaglądałam tu dawno. Wyjechaliśmy nawet z mężem na dłuższe wakacje. Odcielam się od świata internetu , ale z tyłu głowy gdzieś pozostaje: tabletki meza, wysiłek, lekarze. A czas ucieka. Mąż już stracił ochotę na seks i ani myśli.
Dla niego tylko w dni płodne i mechanicznie...
Podziwiam Was dziewczyny.
-
NowaG wrote:Tak sobie pomyślałam, że duże wsparcie jest. Tu, wśród dziewczyn. Wszystkie borykamy się z jakimiś problemami.
Nie zaglądałam tu dawno. Wyjechaliśmy nawet z mężem na dłuższe wakacje. Odcielam się od świata internetu , ale z tyłu głowy gdzieś pozostaje: tabletki meza, wysiłek, lekarze. A czas ucieka. Mąż już stracił ochotę na seks i ani myśli.
Dla niego tylko w dni płodne i mechanicznie...
Podziwiam Was dziewczyny. -
Hej,
Wczoraj był 10 dpo, nie wytrzymałam i zrobiłam test- pojawiły się dwie kreseczki, testowa mocna i druga ledwo widoczna.
Dzisiaj powtórzyłam test i ta sama sytuacja.
Myślicie, że zrobienie dzisiaj bety ma sens?
Czy czekać do poniedziałku?
Pozdrawiam ☺️ -
Renata_ wrote:Hej,
Wczoraj był 10 dpo, nie wytrzymałam i zrobiłam test- pojawiły się dwie kreseczki, testowa mocna i druga ledwo widoczna.
Dzisiaj powtórzyłam test i ta sama sytuacja.
Myślicie, że zrobienie dzisiaj bety ma sens?
Czy czekać do poniedziałku?
Pozdrawiam ☺️Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
-badania podstawowe w normie
On♂️:
-wszystkie badania w normie
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
U mnie wczoraj @. Czas naprawiać związek i odpuścić temat dopóki nie ogarniemy sobie. Powodzenia dziewczyny ;*
Życzę wam wszystkiego co najlepsze! Zdrowia, zdrowia i dzidziusiów. Przytulam bardzo mocno i będę zaglądać od czasu do czasu żeby móc wam gratulować ;* -
Renata_ wrote:Beta 30.14 mIU/ml w 11 dpo jest ok? Kiedy najlepiej powtórzyć badanie?
Jest to mój drugi cykl starań więc niedowierzam, że to może być ciąża. Zwłaszcza że od 2 tygodni wiem, że mam hiperandrogenizm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 16:58
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
On♂️:
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
Hej dziewczyny. U mnie dalej brak okresu. Od czasu do czasu podbrzusze boli ale nic poza tym. Coś czuję że stymulacja namieszała i albo hormony tak szaleją albo zrobiła się jakaś torbiel która może mnie blokuje. Dobrze że za 2 dni mam ginekologa to się coś wyjaśni zwłaszcza że już chciałabym mieć cykl za sobą i zacząć nowy i starać się od nowa
Joan31 lubi tę wiadomość
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:Zarodek mógł się dopiero zagnieździć stąd ta niska beta. W poniedziałek sprawdź czy przyrasta ☺️34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:To nie jest niska beta w 11 dpo 🤔 niska beta to 7 a nie 30 😁 ta beta jest jak najbardziej ok a poza tym nie liczy się pierwszy wynik a przyrost ☺️Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:Hej dziewczyny. U mnie dalej brak okresu. Od czasu do czasu podbrzusze boli ale nic poza tym. Coś czuję że stymulacja namieszała i albo hormony tak szaleją albo zrobiła się jakaś torbiel która może mnie blokuje. Dobrze że za 2 dni mam ginekologa to się coś wyjaśni zwłaszcza że już chciałabym mieć cykl za sobą i zacząć nowy i starać się od nowa
-
Joan31 wrote:No najgorsze to czekanie na okres. Bo już by się chciało zaczac nowy cykl i nowa szansę a ty blokada...Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Hej dziewczyny, staramy się o dziecko 7 cykl. Jestem w 22 dniu cyklu, 8 dpo. Zbadałam progesteron i wyszedł mi 19,80, jak myślicie jest szansa na zajście w ciąże w tym cyklu?
Zrobiłam test ciążowy, ale to jeszcze za wcześnie, by wyszedł pozytywny.
Proszę o odpowiedzi i dziękuje -
Zaczarowan wrote:Hej dziewczyny, staramy się o dziecko 7 cykl. Jestem w 22 dniu cyklu, 8 dpo. Zbadałam progesteron i wyszedł mi 19,80, jak myślicie jest szansa na zajście w ciąże w tym cyklu?
Zrobiłam test ciążowy, ale to jeszcze za wcześnie, by wyszedł pozytywny.
Proszę o odpowiedzi i dziękuje
Pozostaje tylko czekać do dnia spodziewanej miesiączki i wtedy zatestowaćOna♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:Zwłaszcza że brałam dupka więc po odstawieniu powinien przyjść okres a go nie ma więc tym bardziej nie ogarniam o co chodzi. Niby dwa dni do wizyty ale już wariuje bo okresu brak,test negatywny i boje się że mogła się zrobić jakaś torbiel czy coś
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Karola :) wrote:Okres po duphastonie może pojawić się dużo później. Ja kiedyś czekałam 10 dni 🤯 niby to jest normalne. Wiadomo przeważnie jest on szybciej ale zdarza się że trzeba nieco dłużej czekać i to jest frustrujące wiem..Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Cześć dziewczyny. To znowu ja, opowiem wam jak udało mi zajść w ciążę po roku i czterech miesiącach z pcos, insulinopoprnoscia, podwyższonym tsh... a więc od początku. Rok temu w sierpniu wzięłam ślub, ale starania zaczęliśmy już w kwietniu bo wiedziałam że raczej od razu się nie uda. Po pół roku nic nie wychodziło.. poszłam znowu się zbadać wszytskie hormony. Wyniki wystrzelone. Najprawdopodobniej przez pół roku cykle bezowulacyjne... Załamanie.. ale powiedziałam że się nie poddam zaczęłam pić zioła ojca sroki i lepiej się odżywiać, ale tylko w 30 % co i tak dla mnie jest ogromnym sukcesem. Nic nie zmieniło. Zioła odstawiłam. Później gdzieś około kwietnia znalqzlam informacje o inozytolu, że pomaga w pcos i insulinopoprnosci. Zakupiłam na allegro i zaczęłam brać początkowo 8 kapsułek, po miesiącu zwiększyłam dawkę do10 kapsułek co daje 5000 mg myo-inozytolu. I tak stosowałam do początku sierpnia. Jednak w lipcu znowu szukałam informacji jak jeszcze mogę wspomóc swoją płodność i znalazłam informację o NAC. Zastosowałam w szczęśliwym cyklu po raz pierwszy. Wzięłam po 3 tabletki dziennie od 4 DC do 9 DC. Z aplikacji ovufriend dostałam możliwość darmowej konsultacji w klinice Invicta. Skorzystaliśmy. W klinice byłam 9 sierpnia w 16 DC. Na USG lekarz dostrzegł piękne jajeczko 20 mm. I powiedział że owulacja powinna się odbyć. Za bardzo nie wierzyłam że tak się stanie ale no ok. Lekarz prosił o zbadanie progesteronu po 7-8 dpo. Następnego dnia zrobiłam test owulacyjny i jeszcze nie wskazywał na owulację natomiast następnego dnia tj. 18 DC wskazał skok lh. Po tygodniu zrobiłam badania prog i PROLAKTYNy bo tak wyczytałam w necie że warto zrobić. Wynik : prolaktyna 489 mLU/l norma do 496 🤯 progesteron 47.31 nmlo/l wskazuje na to że owulacja się odbyła. Jednak prolaktyna taka wysoka, więc nie dokońca uwierzyłam w owulację.. do tego tydzień wcześniej robiłam TSH i wyszło 3.40..
Następnie w sobotę 19.08 pojechaliśmy na badanie nasienia u męża i amh dla mnie bo otrzymaliśmy zniżkę powiązaną z tą darmową wizytą. Generalnie przygotowywaliśmy się do inseminacji. Chciałam aby zabieg odbył się listopad-grudzień. Po otrzymaniu wyników moje amh wskazywało pcos, natomiast męża nasienie trochę słabsze niż powinno być.. lekkie załamanie.. następnie 22.08 stwierdziłam że kupię test facelle bo dziwnie bolały mnie piersi, i z racji przygotowań do badań hormonalnych w pierwszych dniach nowego cyklu tak dla pewności musiałam go zrobić. Byłam pewna że nic nie będzie. Zrobiłam go w godzinach popołudniowych, tym bardziej był to szok. Był zarys drugiej kreski. 🙏 następnego dnia z porannego moczu kolejne dwa testy i tu już były widoczne kreski. Z pracy wymknęłam się na bhcg - wynik 29.40 czyli jest ciąża ❤️🔥 następne zrobiłam 2 dnia później czyli wczoraj i wynik 108 ❤️🔥 przysot ok 260 %. Jestem ciągle w szoku. Jest to wczesna ciąża wszystko się może zdarzyć ale jestem dobrej myśli. Dziękuję forum ovufriend za pozyskaną wiedzę w tych dwóch suplementach, dzięki którym się udało 😍Renata_, Anjucha lubią tę wiadomość
-
Tutaj zostawię linki do suplementów które brałam
https://zapodaj.net/plik-y82Ttg6n2h
https://zapodaj.net/plik-OZff18avQd
Naprawdę wierzę że to ich zasługa. Wcześniej chodziłam od lekarza do lekarza i żadnej konkretnej informacji nie uzyskałam, oprócz tego że jak schudne to zajdę od razu w ciążę.. dodam jeszcze że jestem po laparoskopowym wycięciu torbieli z prawego jajnika i mam podwyższony testosteron.
Dziewczyny trzymam za Was kciuki. Aby rok 2024 był wysypem bobasów ❣️
Aktualnie czekam na wizytę u ginekologa planowo 13 września na godzinę 13, wiem wiem brzmi pechowo ale wierzę że to będzie najszczęśliwsza wizyta i usłyszę ❤️ bobaska.
Renata_ lubi tę wiadomość
-
Ja już po ginekologu. Dostałam leki na wywołanie okresu ale gdybym dalej nie dostała to mam przyjść bo w tej chwili to endometrium dla niej wyglądało zarówno jak przy ciąży i przy nadejściu okresu. Ale pocieszyła bo powiedziała że owulacja raczej była.
Oczywiście zadzwoniłam do rodziców bo czekali na informacje i niestety od własnej matki usłyszałam że lepiej by było gdybym w ciąży nie była ani teraz ani za jakiś czas zwłaszcza że mam teraz problemy z pracą. Próbowałam jej tłumaczyć że jak nie teraz to za jakiś czas w ogóle mogę nie mieć szansy na naturalną ciążę bo jajniki się zachowują jak u kobiet przed menopauzą i nigdy nie wiadomo kiedy mój okres może być tym ostatnim. Ale te słowa były na nic bo powiedziała że trudno,że najwyżej nie będzie ciąży i tyle. Rozłączyłam się i zalałam się łzami. Zadzwoniłam do ojca i to jest jedyne moje wsparcie poza partnerem jakie otrzymałam. Powiedział że już nie jedna para dała sobie radę bez pracy i że mamy się nie poddawać tylko słuchać lekarzy bo sam by chciał żeby chociaż jedno się u nas dziecko pojawiło. Chociaż tyle że mogę na niego i swojego partnera liczyć bo przyjaciółce też już po prostu nie chce dupy truć o staraniachWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 13:08
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️