X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Rosiek Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja już po ginekologu. Dostałam leki na wywołanie okresu ale gdybym dalej nie dostała to mam przyjść bo w tej chwili to endometrium dla niej wyglądało zarówno jak przy ciąży i przy nadejściu okresu. Ale pocieszyła bo powiedziała że owulacja raczej była.
    Oczywiście zadzwoniłam do rodziców bo czekali na informacje i niestety od własnej matki usłyszałam że lepiej by było gdybym w ciąży nie była ani teraz ani za jakiś czas zwłaszcza że mam teraz problemy z pracą. Próbowałam jej tłumaczyć że jak nie teraz to za jakiś czas w ogóle mogę nie mieć szansy na naturalną ciążę bo jajniki się zachowują jak u kobiet przed menopauzą i nigdy nie wiadomo kiedy mój okres może być tym ostatnim. Ale te słowa były na nic bo powiedziała że trudno,że najwyżej nie będzie ciąży i tyle. Rozłączyłam się i zalałam się łzami. Zadzwoniłam do ojca i to jest jedyne moje wsparcie poza partnerem jakie otrzymałam. Powiedział że już nie jedna para dała sobie radę bez pracy i że mamy się nie poddawać tylko słuchać lekarzy bo sam by chciał żeby chociaż jedno się u nas dziecko pojawiło. Chociaż tyle że mogę na niego i swojego partnera liczyć bo przyjaciółce też już po prostu nie chce dupy truć o staraniach

Cieszę się, że otrzymałaś wsparcie od ojca.
    Trzymam kciuki żeby nowy cykl szybko się zaczął i żeby ten cykl okazał się tym, na który czekaliście ♥️

Agata98 lubi tę wiadomość

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosiek wrote:
    Cieszę się, że otrzymałaś wsparcie od ojca.
    Trzymam kciuki żeby nowy cykl szybko się zaczął i żeby ten cykl okazał się tym, na który czekaliście ♥️
    No duże wsparcie też tutaj jest i to jest chyba duży plus.
    Czekamy na ten nowy cykl ❤️ a plusem tego cyklu będzie to,że partner będzie ciągle w domu więc będzie łatwiej wycelować. Całe szczęście że mojemu partnerowi starania nigdy się nie nudzą 😂

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    No duże wsparcie też tutaj jest i to jest chyba duży plus.
    Czekamy na ten nowy cykl ❤️ a plusem tego cyklu będzie to,że partner będzie ciągle w domu więc będzie łatwiej wycelować. Całe szczęście że mojemu partnerowi starania nigdy się nie nudzą 😂
    Trochę się wyłączyłam bo mam zapalenie gardła a nie moge brać leków więc ból gardła i gorączka i do tego mdłości mnie dobiły i nie mam na nic siły...
    Dobrze że już możecie przystępować do starań nowych i że owulacja była to znaczy że stymulacja działa 😊 Oby przyszlego okresu już nie było na wiele miesięcy 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Trochę się wyłączyłam bo mam zapalenie gardła a nie moge brać leków więc ból gardła i gorączka i do tego mdłości mnie dobiły i nie mam na nic siły...
    Dobrze że już możecie przystępować do starań nowych i że owulacja była to znaczy że stymulacja działa 😊 Oby przyszlego okresu już nie było na wiele miesięcy 😊
    Najpierw muszę dostać obecny okres 😁 także póki co jesteśmy zablokowani ale jak już ruszy to mam przychodzić co 3 dni na monitoring❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Najpierw muszę dostać obecny okres 😁 także póki co jesteśmy zablokowani ale jak już ruszy to mam przychodzić co 3 dni na monitoring❤️
    A wzięłaś te tabletki na wywołanie ? Nie zadziałały ?

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    A wzięłaś te tabletki na wywołanie ? Nie zadziałały ?
    Ginekolog mi powiedziała że mogę okres dostać za kilka dni nawet dlatego że najpierw muszę wziąć je przez kilka dni i później odstawić tak jak dupka.
    Ale powiedziała że endometrium wygląda jak przed okresem więc mogę dostać nawet w trakcie brania leku i żebym się nie martwiła i do niej przyszła jak tylko dostanę okres i zaczynamy wtedy kolejny cykl ze stymulacją i monitoringiem

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• NowaG Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja już po ginekologu. Dostałam leki na wywołanie okresu ale gdybym dalej nie dostała to mam przyjść bo w tej chwili to endometrium dla niej wyglądało zarówno jak przy ciąży i przy nadejściu okresu. Ale pocieszyła bo powiedziała że owulacja raczej była.
    Oczywiście zadzwoniłam do rodziców bo czekali na informacje i niestety od własnej matki usłyszałam że lepiej by było gdybym w ciąży nie była ani teraz ani za jakiś czas zwłaszcza że mam teraz problemy z pracą. Próbowałam jej tłumaczyć że jak nie teraz to za jakiś czas w ogóle mogę nie mieć szansy na naturalną ciążę bo jajniki się zachowują jak u kobiet przed menopauzą i nigdy nie wiadomo kiedy mój okres może być tym ostatnim. Ale te słowa były na nic bo powiedziała że trudno,że najwyżej nie będzie ciąży i tyle. Rozłączyłam się i zalałam się łzami. Zadzwoniłam do ojca i to jest jedyne moje wsparcie poza partnerem jakie otrzymałam. Powiedział że już nie jedna para dała sobie radę bez pracy i że mamy się nie poddawać tylko słuchać lekarzy bo sam by chciał żeby chociaż jedno się u nas dziecko pojawiło. Chociaż tyle że mogę na niego i swojego partnera liczyć bo przyjaciółce też już po prostu nie chce dupy truć o staraniach

Nie poddawaj się. Słuchaj lekarzy. Mam wrażenie, że czasami mężczyźni lepiej rozumieją nasze rozterki od kobiet. Nie zadręczaj się tylko słowami mamy. Wiem, to mama, bliska osoba i człowiek czuje , jakby się zawiódł. Wiem, ile ja się opłaczę, zduszam w sobie. Mam wrażenie, że nie rozumieją mnie najbliżsi. Ale nie możemy tracić nadziei. Bardzo bym chciała, żeby Wam się udało.
    Widzę, że jesteś świetną dziewczyną. I wielkim wsparciem tu dla nas wszystkich.
    Podziwiam Cię. Dlatego powinnaś mieć wsparcie także w nas. Nie znamy się osobiście, ale życzymy sobie wszystkie małego cudu.

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaG wrote:
    Nie poddawaj się. Słuchaj lekarzy. Mam wrażenie, że czasami mężczyźni lepiej rozumieją nasze rozterki od kobiet. Nie zadręczaj się tylko słowami mamy. Wiem, to mama, bliska osoba i człowiek czuje , jakby się zawiódł. Wiem, ile ja się opłaczę, zduszam w sobie. Mam wrażenie, że nie rozumieją mnie najbliżsi. Ale nie możemy tracić nadziei. Bardzo bym chciała, żeby Wam się udało.
    Widzę, że jesteś świetną dziewczyną. I wielkim wsparciem tu dla nas wszystkich.
    Podziwiam Cię. Dlatego powinnaś mieć wsparcie także w nas. Nie znamy się osobiście, ale życzymy sobie wszystkie małego cudu.
    Nie mamy zamiaru się poddać. W ten weekend chcemy sobie usiąść z partnerem na spokojnie i rozplanować wszystkie wydatki tak aby na wszystko starczyło. Ja też planuje chodzić teraz ma inwentaryzacje bo za 8-10 godzin wpadnie nawet do 200 zł w zależności od miejsca to już zawsze będzie na jakiś rachunek czy leki a nawet zakupy 🙈 zwłaszcza że wysyłam i roznoszę CV i dziennie jest to jakoś 15-20 ogłoszeń na które mogę odpowiedzieć bo spełniam wymagania ale telefon milczy

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• NowaG Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Nie mamy zamiaru się poddać. W ten weekend chcemy sobie usiąść z partnerem na spokojnie i rozplanować wszystkie wydatki tak aby na wszystko starczyło. Ja też planuje chodzić teraz ma inwentaryzacje bo za 8-10 godzin wpadnie nawet do 200 zł w zależności od miejsca to już zawsze będzie na jakiś rachunek czy leki a nawet zakupy 🙈 zwłaszcza że wysyłam i roznoszę CV i dziennie jest to jakoś 15-20 ogłoszeń na które mogę odpowiedzieć bo spełniam wymagania ale telefon milczy
    Czekanie czasem dobija. Wiem coś o tym, byłam kilka razy w takiej sytuacji. Teraz mam pracę, 7 lat w miejscu, które miało dawać satysfakcję. Niestety przez ludzi , intrygi, mobbingi, dyskryminację nie daję. Póki Ci też ciężko znaleźć. Jak się człowiek stara o dziecko, to już zostaje przy tej jednej. Tylko czasem sobie myślę, jakby się wreszcie udało, to na 2 lata bym z tego środowiska uciekła. Pewnie przez sytuację w pracy i stres z zajściem gorzej.
    Teraz byliśmy z mężem na wakacjach. Odpoczęłam, ale to nie były dni płodne :(
    Wierzę, że znajdziesz wreszcie pracę. A jak to przyjdzie, to i mały cud. A może wcześniej ten cud będzie.

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaG wrote:
    Czekanie czasem dobija. Wiem coś o tym, byłam kilka razy w takiej sytuacji. Teraz mam pracę, 7 lat w miejscu, które miało dawać satysfakcję. Niestety przez ludzi , intrygi, mobbingi, dyskryminację nie daję. Póki Ci też ciężko znaleźć. Jak się człowiek stara o dziecko, to już zostaje przy tej jednej. Tylko czasem sobie myślę, jakby się wreszcie udało, to na 2 lata bym z tego środowiska uciekła. Pewnie przez sytuację w pracy i stres z zajściem gorzej.
    Teraz byliśmy z mężem na wakacjach. Odpoczęłam, ale to nie były dni płodne :(
    Wierzę, że znajdziesz wreszcie pracę. A jak to przyjdzie, to i mały cud. A może wcześniej ten cud będzie.
    Pewna osoba z rodziny mojej bratowej zaszła w ciążę dopiero jak właśnie straciła pracę bo mimo tego że był stres związany z poszukiwaniem nowego stanowiska to odszedł jest stres spowodowany starym miejscem pracy gdzie był mobbing i wykorzystywanie pracownika oczywiście wszystko za najniższą krajową. Do nowej pracy już nie zdążyła pójść bo po miesiącu była w ciąży a wcześniej starali się 8 miesięcy i nic także u mnie też tak może być że prędzej zajde w ciążę niż znajdę pracę w tym kraju 😂

Joan31 lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvvka Nowa

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, opowiem o mojej sytuacji, jestem 10 dni po owulacji , 11 dni po zastrzyku ovitrelle, nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test ciążowy strumieniowy facelle bo od dwóch dni boli mnie brzuch jak na okres a mam go mieć za 8 dni, czy ktoś tak miał i faktycznie okazało się że test tak szybko pokazał ciążę? Czy to po tym zastrzyku fałszywie lekko dodatni , staram się 3 rok i świruje, proszę o zrozumienie ;)

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Pewna osoba z rodziny mojej bratowej zaszła w ciążę dopiero jak właśnie straciła pracę bo mimo tego że był stres związany z poszukiwaniem nowego stanowiska to odszedł jest stres spowodowany starym miejscem pracy gdzie był mobbing i wykorzystywanie pracownika oczywiście wszystko za najniższą krajową. Do nowej pracy już nie zdążyła pójść bo po miesiącu była w ciąży a wcześniej starali się 8 miesięcy i nic także u mnie też tak może być że prędzej zajde w ciążę niż znajdę pracę w tym kraju 😂
    No to może u ciebie też tak będzie 😊 Chociaż wiadomo lepszym wyjściem by było gdybyś ja znalazła bo wiadomo kasa się przydaje . Ale dziecko ważniejsze a kasę zawsze się jakos zorganizuje 😊

preg.png
    age.png
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa wrote:
    Facelle... Przestałam wierzyć testom tej marki po tym jak wczoraj i dzisiaj wyszedł mi taki sam cień i naczytałam się negatywnych opinii o nich że bardzo często pokazują ciążę której nie ma
    U mnie akurat facelle zawsze pokazywał najlepiej 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No to może u ciebie też tak będzie 😊 Chociaż wiadomo lepszym wyjściem by było gdybyś ja znalazła bo wiadomo kasa się przydaje . Ale dziecko ważniejsze a kasę zawsze się jakos zorganizuje 😊
    A to wiadomo że pieniądze się zawsze przydadzą dlatego szukam nawet dorywczej pracy☺️
    Właśnie zaczęłam plamić więc jutro już będzie okres 🙈 po 40 dniach się doczekałam i po weekendzie akurat wizyta i ruszamy ze stymulacją na nowo 😂 chyba nigdy się tak nie cieszyłam z okresu jak teraz bo w końcu mozemy ruszyć z nowym cyklem. Akurat teraz co tydzień mamy wyjazdy z partnerem więc będzie pełen luz i relaks❤️ w dodatku owulacja wypadnie mi mniej więcej w moje urodziny więc może spełni się moje największe marzenie ❤️
    No i miałam dzisiaj telefon od mamy z przeprosinami. Powiedziała, że żałuję że tak mnie traktowała i że teraz razem z tatą będą trzymać kciuki a jak będzie trzeba to pomogą jakoś jak zajde w ciążę. Nie powiem wzruszyłam się ale udawałam twardą i powiedziałam,że doceniam i że mamy nadzieję z moim A. że takich sytuacji o rozmów przykrych już nie będzie

Anjucha, Rosiek lubią tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    A to wiadomo że pieniądze się zawsze przydadzą dlatego szukam nawet dorywczej pracy☺️
    Właśnie zaczęłam plamić więc jutro już będzie okres 🙈 po 40 dniach się doczekałam i po weekendzie akurat wizyta i ruszamy ze stymulacją na nowo 😂 chyba nigdy się tak nie cieszyłam z okresu jak teraz bo w końcu mozemy ruszyć z nowym cyklem. Akurat teraz co tydzień mamy wyjazdy z partnerem więc będzie pełen luz i relaks❤️ w dodatku owulacja wypadnie mi mniej więcej w moje urodziny więc może spełni się moje największe marzenie ❤️
    No i miałam dzisiaj telefon od mamy z przeprosinami. Powiedziała, że żałuję że tak mnie traktowała i że teraz razem z tatą będą trzymać kciuki a jak będzie trzeba to pomogą jakoś jak zajde w ciążę. Nie powiem wzruszyłam się ale udawałam twardą i powiedziałam,że doceniam i że mamy nadzieję z moim A. że takich sytuacji o rozmów przykrych już nie będzie
    No to super że się ruszylo😊
    Dobrze że mama przemyślała to i naprawiła się sytuacja, odszedł kolejny powód do zmartwien 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No to super że się ruszylo😊
    Dobrze że mama przemyślała to i naprawiła się sytuacja, odszedł kolejny powód do zmartwien 😊
    Dokładnie.
    A jak tam twoje mdłości? Dalej mocno męczą?😁

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Dokładnie.
    A jak tam twoje mdłości? Dalej mocno męczą?😁
    Zauważyłam że ustają od razu jak coś zjem. Wiec muszę co chwilę coś przegryzać i wtedy jest ok😊Najgorzej jak byłam teraz chora to nie mogłam nic przełknąć to mdłości były nie do zniesienia.. Chyba to dziecko lubi sobie podjadać 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Zauważyłam że ustają od razu jak coś zjem. Wiec muszę co chwilę coś przegryzać i wtedy jest ok😊Najgorzej jak byłam teraz chora to nie mogłam nic przełknąć to mdłości były nie do zniesienia.. Chyba to dziecko lubi sobie podjadać 😊
    Najwidoczniej kropek to lubi pojeść i nie chce dopuścić aby mama miała mdłości 😁

Joan31 lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wszystkiego najlepszego z okazji urodzin🎂 Życzę żeby spełniły się twoje wszystkie marzenia a szczególnie żeby jak najszybciej pojawił się wyczekany bobas 🥰😘

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Agata wszystkiego najlepszego z okazji urodzin🎂 Życzę żeby spełniły się twoje wszystkie marzenia a szczególnie żeby jak najszybciej pojawił się wyczekany bobas 🥰😘
    Jejku dziękuję bardzo ❤️🥰 jutro idę na monitoring bo będzie 13 DC także trzymaj kciuki żeby owulacja się pojawiła ❤️ a jeszcze mamy z moim partnerem wyjazd do Kołobrzegu na cały tydzień więc mam nadzieję,że z tego urlopu nie wrócimy sami 🙈

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ