Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Rosiek Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja już po ginekologu. Dostałam leki na wywołanie okresu ale gdybym dalej nie dostała to mam przyjść bo w tej chwili to endometrium dla niej wyglądało zarówno jak przy ciąży i przy nadejściu okresu. Ale pocieszyła bo powiedziała że owulacja raczej była.
    Oczywiście zadzwoniłam do rodziców bo czekali na informacje i niestety od własnej matki usłyszałam że lepiej by było gdybym w ciąży nie była ani teraz ani za jakiś czas zwłaszcza że mam teraz problemy z pracą. Próbowałam jej tłumaczyć że jak nie teraz to za jakiś czas w ogóle mogę nie mieć szansy na naturalną ciążę bo jajniki się zachowują jak u kobiet przed menopauzą i nigdy nie wiadomo kiedy mój okres może być tym ostatnim. Ale te słowa były na nic bo powiedziała że trudno,że najwyżej nie będzie ciąży i tyle. Rozłączyłam się i zalałam się łzami. Zadzwoniłam do ojca i to jest jedyne moje wsparcie poza partnerem jakie otrzymałam. Powiedział że już nie jedna para dała sobie radę bez pracy i że mamy się nie poddawać tylko słuchać lekarzy bo sam by chciał żeby chociaż jedno się u nas dziecko pojawiło. Chociaż tyle że mogę na niego i swojego partnera liczyć bo przyjaciółce też już po prostu nie chce dupy truć o staraniach

Cieszę się, że otrzymałaś wsparcie od ojca.
    Trzymam kciuki żeby nowy cykl szybko się zaczął i żeby ten cykl okazał się tym, na który czekaliście ♥️

Agata98 lubi tę wiadomość

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosiek wrote:
    Cieszę się, że otrzymałaś wsparcie od ojca.
    Trzymam kciuki żeby nowy cykl szybko się zaczął i żeby ten cykl okazał się tym, na który czekaliście ♥️
    No duże wsparcie też tutaj jest i to jest chyba duży plus.
    Czekamy na ten nowy cykl ❤️ a plusem tego cyklu będzie to,że partner będzie ciągle w domu więc będzie łatwiej wycelować. Całe szczęście że mojemu partnerowi starania nigdy się nie nudzą 😂

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    No duże wsparcie też tutaj jest i to jest chyba duży plus.
    Czekamy na ten nowy cykl ❤️ a plusem tego cyklu będzie to,że partner będzie ciągle w domu więc będzie łatwiej wycelować. Całe szczęście że mojemu partnerowi starania nigdy się nie nudzą 😂
    Trochę się wyłączyłam bo mam zapalenie gardła a nie moge brać leków więc ból gardła i gorączka i do tego mdłości mnie dobiły i nie mam na nic siły...
    Dobrze że już możecie przystępować do starań nowych i że owulacja była to znaczy że stymulacja działa 😊 Oby przyszlego okresu już nie było na wiele miesięcy 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Trochę się wyłączyłam bo mam zapalenie gardła a nie moge brać leków więc ból gardła i gorączka i do tego mdłości mnie dobiły i nie mam na nic siły...
    Dobrze że już możecie przystępować do starań nowych i że owulacja była to znaczy że stymulacja działa 😊 Oby przyszlego okresu już nie było na wiele miesięcy 😊
    Najpierw muszę dostać obecny okres 😁 także póki co jesteśmy zablokowani ale jak już ruszy to mam przychodzić co 3 dni na monitoring❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Najpierw muszę dostać obecny okres 😁 także póki co jesteśmy zablokowani ale jak już ruszy to mam przychodzić co 3 dni na monitoring❤️
    A wzięłaś te tabletki na wywołanie ? Nie zadziałały ?

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    A wzięłaś te tabletki na wywołanie ? Nie zadziałały ?
    Ginekolog mi powiedziała że mogę okres dostać za kilka dni nawet dlatego że najpierw muszę wziąć je przez kilka dni i później odstawić tak jak dupka.
    Ale powiedziała że endometrium wygląda jak przed okresem więc mogę dostać nawet w trakcie brania leku i żebym się nie martwiła i do niej przyszła jak tylko dostanę okres i zaczynamy wtedy kolejny cykl ze stymulacją i monitoringiem

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• NowaG Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja już po ginekologu. Dostałam leki na wywołanie okresu ale gdybym dalej nie dostała to mam przyjść bo w tej chwili to endometrium dla niej wyglądało zarówno jak przy ciąży i przy nadejściu okresu. Ale pocieszyła bo powiedziała że owulacja raczej była.
    Oczywiście zadzwoniłam do rodziców bo czekali na informacje i niestety od własnej matki usłyszałam że lepiej by było gdybym w ciąży nie była ani teraz ani za jakiś czas zwłaszcza że mam teraz problemy z pracą. Próbowałam jej tłumaczyć że jak nie teraz to za jakiś czas w ogóle mogę nie mieć szansy na naturalną ciążę bo jajniki się zachowują jak u kobiet przed menopauzą i nigdy nie wiadomo kiedy mój okres może być tym ostatnim. Ale te słowa były na nic bo powiedziała że trudno,że najwyżej nie będzie ciąży i tyle. Rozłączyłam się i zalałam się łzami. Zadzwoniłam do ojca i to jest jedyne moje wsparcie poza partnerem jakie otrzymałam. Powiedział że już nie jedna para dała sobie radę bez pracy i że mamy się nie poddawać tylko słuchać lekarzy bo sam by chciał żeby chociaż jedno się u nas dziecko pojawiło. Chociaż tyle że mogę na niego i swojego partnera liczyć bo przyjaciółce też już po prostu nie chce dupy truć o staraniach

Nie poddawaj się. Słuchaj lekarzy. Mam wrażenie, że czasami mężczyźni lepiej rozumieją nasze rozterki od kobiet. Nie zadręczaj się tylko słowami mamy. Wiem, to mama, bliska osoba i człowiek czuje , jakby się zawiódł. Wiem, ile ja się opłaczę, zduszam w sobie. Mam wrażenie, że nie rozumieją mnie najbliżsi. Ale nie możemy tracić nadziei. Bardzo bym chciała, żeby Wam się udało.
    Widzę, że jesteś świetną dziewczyną. I wielkim wsparciem tu dla nas wszystkich.
    Podziwiam Cię. Dlatego powinnaś mieć wsparcie także w nas. Nie znamy się osobiście, ale życzymy sobie wszystkie małego cudu.

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaG wrote:
    Nie poddawaj się. Słuchaj lekarzy. Mam wrażenie, że czasami mężczyźni lepiej rozumieją nasze rozterki od kobiet. Nie zadręczaj się tylko słowami mamy. Wiem, to mama, bliska osoba i człowiek czuje , jakby się zawiódł. Wiem, ile ja się opłaczę, zduszam w sobie. Mam wrażenie, że nie rozumieją mnie najbliżsi. Ale nie możemy tracić nadziei. Bardzo bym chciała, żeby Wam się udało.
    Widzę, że jesteś świetną dziewczyną. I wielkim wsparciem tu dla nas wszystkich.
    Podziwiam Cię. Dlatego powinnaś mieć wsparcie także w nas. Nie znamy się osobiście, ale życzymy sobie wszystkie małego cudu.
    Nie mamy zamiaru się poddać. W ten weekend chcemy sobie usiąść z partnerem na spokojnie i rozplanować wszystkie wydatki tak aby na wszystko starczyło. Ja też planuje chodzić teraz ma inwentaryzacje bo za 8-10 godzin wpadnie nawet do 200 zł w zależności od miejsca to już zawsze będzie na jakiś rachunek czy leki a nawet zakupy 🙈 zwłaszcza że wysyłam i roznoszę CV i dziennie jest to jakoś 15-20 ogłoszeń na które mogę odpowiedzieć bo spełniam wymagania ale telefon milczy

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• NowaG Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Nie mamy zamiaru się poddać. W ten weekend chcemy sobie usiąść z partnerem na spokojnie i rozplanować wszystkie wydatki tak aby na wszystko starczyło. Ja też planuje chodzić teraz ma inwentaryzacje bo za 8-10 godzin wpadnie nawet do 200 zł w zależności od miejsca to już zawsze będzie na jakiś rachunek czy leki a nawet zakupy 🙈 zwłaszcza że wysyłam i roznoszę CV i dziennie jest to jakoś 15-20 ogłoszeń na które mogę odpowiedzieć bo spełniam wymagania ale telefon milczy
    Czekanie czasem dobija. Wiem coś o tym, byłam kilka razy w takiej sytuacji. Teraz mam pracę, 7 lat w miejscu, które miało dawać satysfakcję. Niestety przez ludzi , intrygi, mobbingi, dyskryminację nie daję. Póki Ci też ciężko znaleźć. Jak się człowiek stara o dziecko, to już zostaje przy tej jednej. Tylko czasem sobie myślę, jakby się wreszcie udało, to na 2 lata bym z tego środowiska uciekła. Pewnie przez sytuację w pracy i stres z zajściem gorzej.
    Teraz byliśmy z mężem na wakacjach. Odpoczęłam, ale to nie były dni płodne :(
    Wierzę, że znajdziesz wreszcie pracę. A jak to przyjdzie, to i mały cud. A może wcześniej ten cud będzie.

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaG wrote:
    Czekanie czasem dobija. Wiem coś o tym, byłam kilka razy w takiej sytuacji. Teraz mam pracę, 7 lat w miejscu, które miało dawać satysfakcję. Niestety przez ludzi , intrygi, mobbingi, dyskryminację nie daję. Póki Ci też ciężko znaleźć. Jak się człowiek stara o dziecko, to już zostaje przy tej jednej. Tylko czasem sobie myślę, jakby się wreszcie udało, to na 2 lata bym z tego środowiska uciekła. Pewnie przez sytuację w pracy i stres z zajściem gorzej.
    Teraz byliśmy z mężem na wakacjach. Odpoczęłam, ale to nie były dni płodne :(
    Wierzę, że znajdziesz wreszcie pracę. A jak to przyjdzie, to i mały cud. A może wcześniej ten cud będzie.
    Pewna osoba z rodziny mojej bratowej zaszła w ciążę dopiero jak właśnie straciła pracę bo mimo tego że był stres związany z poszukiwaniem nowego stanowiska to odszedł jest stres spowodowany starym miejscem pracy gdzie był mobbing i wykorzystywanie pracownika oczywiście wszystko za najniższą krajową. Do nowej pracy już nie zdążyła pójść bo po miesiącu była w ciąży a wcześniej starali się 8 miesięcy i nic także u mnie też tak może być że prędzej zajde w ciążę niż znajdę pracę w tym kraju 😂

Joan31 lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvvka Nowa

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, opowiem o mojej sytuacji, jestem 10 dni po owulacji , 11 dni po zastrzyku ovitrelle, nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test ciążowy strumieniowy facelle bo od dwóch dni boli mnie brzuch jak na okres a mam go mieć za 8 dni, czy ktoś tak miał i faktycznie okazało się że test tak szybko pokazał ciążę? Czy to po tym zastrzyku fałszywie lekko dodatni , staram się 3 rok i świruje, proszę o zrozumienie ;)

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Pewna osoba z rodziny mojej bratowej zaszła w ciążę dopiero jak właśnie straciła pracę bo mimo tego że był stres związany z poszukiwaniem nowego stanowiska to odszedł jest stres spowodowany starym miejscem pracy gdzie był mobbing i wykorzystywanie pracownika oczywiście wszystko za najniższą krajową. Do nowej pracy już nie zdążyła pójść bo po miesiącu była w ciąży a wcześniej starali się 8 miesięcy i nic także u mnie też tak może być że prędzej zajde w ciążę niż znajdę pracę w tym kraju 😂
    No to może u ciebie też tak będzie 😊 Chociaż wiadomo lepszym wyjściem by było gdybyś ja znalazła bo wiadomo kasa się przydaje . Ale dziecko ważniejsze a kasę zawsze się jakos zorganizuje 😊

preg.png
    age.png
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa wrote:
    Facelle... Przestałam wierzyć testom tej marki po tym jak wczoraj i dzisiaj wyszedł mi taki sam cień i naczytałam się negatywnych opinii o nich że bardzo często pokazują ciążę której nie ma
    U mnie akurat facelle zawsze pokazywał najlepiej 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No to może u ciebie też tak będzie 😊 Chociaż wiadomo lepszym wyjściem by było gdybyś ja znalazła bo wiadomo kasa się przydaje . Ale dziecko ważniejsze a kasę zawsze się jakos zorganizuje 😊
    A to wiadomo że pieniądze się zawsze przydadzą dlatego szukam nawet dorywczej pracy☺️
    Właśnie zaczęłam plamić więc jutro już będzie okres 🙈 po 40 dniach się doczekałam i po weekendzie akurat wizyta i ruszamy ze stymulacją na nowo 😂 chyba nigdy się tak nie cieszyłam z okresu jak teraz bo w końcu mozemy ruszyć z nowym cyklem. Akurat teraz co tydzień mamy wyjazdy z partnerem więc będzie pełen luz i relaks❤️ w dodatku owulacja wypadnie mi mniej więcej w moje urodziny więc może spełni się moje największe marzenie ❤️
    No i miałam dzisiaj telefon od mamy z przeprosinami. Powiedziała, że żałuję że tak mnie traktowała i że teraz razem z tatą będą trzymać kciuki a jak będzie trzeba to pomogą jakoś jak zajde w ciążę. Nie powiem wzruszyłam się ale udawałam twardą i powiedziałam,że doceniam i że mamy nadzieję z moim A. że takich sytuacji o rozmów przykrych już nie będzie

Anjucha, Rosiek lubią tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    A to wiadomo że pieniądze się zawsze przydadzą dlatego szukam nawet dorywczej pracy☺️
    Właśnie zaczęłam plamić więc jutro już będzie okres 🙈 po 40 dniach się doczekałam i po weekendzie akurat wizyta i ruszamy ze stymulacją na nowo 😂 chyba nigdy się tak nie cieszyłam z okresu jak teraz bo w końcu mozemy ruszyć z nowym cyklem. Akurat teraz co tydzień mamy wyjazdy z partnerem więc będzie pełen luz i relaks❤️ w dodatku owulacja wypadnie mi mniej więcej w moje urodziny więc może spełni się moje największe marzenie ❤️
    No i miałam dzisiaj telefon od mamy z przeprosinami. Powiedziała, że żałuję że tak mnie traktowała i że teraz razem z tatą będą trzymać kciuki a jak będzie trzeba to pomogą jakoś jak zajde w ciążę. Nie powiem wzruszyłam się ale udawałam twardą i powiedziałam,że doceniam i że mamy nadzieję z moim A. że takich sytuacji o rozmów przykrych już nie będzie
    No to super że się ruszylo😊
    Dobrze że mama przemyślała to i naprawiła się sytuacja, odszedł kolejny powód do zmartwien 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No to super że się ruszylo😊
    Dobrze że mama przemyślała to i naprawiła się sytuacja, odszedł kolejny powód do zmartwien 😊
    Dokładnie.
    A jak tam twoje mdłości? Dalej mocno męczą?😁

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Dokładnie.
    A jak tam twoje mdłości? Dalej mocno męczą?😁
    Zauważyłam że ustają od razu jak coś zjem. Wiec muszę co chwilę coś przegryzać i wtedy jest ok😊Najgorzej jak byłam teraz chora to nie mogłam nic przełknąć to mdłości były nie do zniesienia.. Chyba to dziecko lubi sobie podjadać 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Zauważyłam że ustają od razu jak coś zjem. Wiec muszę co chwilę coś przegryzać i wtedy jest ok😊Najgorzej jak byłam teraz chora to nie mogłam nic przełknąć to mdłości były nie do zniesienia.. Chyba to dziecko lubi sobie podjadać 😊
    Najwidoczniej kropek to lubi pojeść i nie chce dopuścić aby mama miała mdłości 😁

Joan31 lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wszystkiego najlepszego z okazji urodzin🎂 Życzę żeby spełniły się twoje wszystkie marzenia a szczególnie żeby jak najszybciej pojawił się wyczekany bobas 🥰😘

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Agata wszystkiego najlepszego z okazji urodzin🎂 Życzę żeby spełniły się twoje wszystkie marzenia a szczególnie żeby jak najszybciej pojawił się wyczekany bobas 🥰😘
    Jejku dziękuję bardzo ❤️🥰 jutro idę na monitoring bo będzie 13 DC także trzymaj kciuki żeby owulacja się pojawiła ❤️ a jeszcze mamy z moim partnerem wyjazd do Kołobrzegu na cały tydzień więc mam nadzieję,że z tego urlopu nie wrócimy sami 🙈

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ