Cień cienia testu ciążowego.
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata98 wrote:Beta 0,2 także ciąży brak. We wtorek mam ginekologa. Jeśli do tego czasu nie będzie okresu to już ona wyjaśni co się dzieje 😏 cieszę się tylko że się nie nastawiłam na ciążę i że nic partnerowi nie mówiłam no i czekałam na spóźnienie okresu. Dzisiaj już powinna mi się kończyć ta wredna małpa a tymczasem jej nadal nie mam. Ja już zaczynam wysiadać psychicznie przez te starania a do tego jeszcze problemy z pracą i w ogóle... Załamka totalna. Jutro robię odstępstwo od diety i biorę chłopa na kebaba i porządny deser lodowy muszę czymś się pocieszyć 😂
Może rzeczywiście ci się przesunęła ta owulacja jakoś ?
A teraz też będziesz miała stymulację ?
-
Joan31 wrote:Przykro mi bardzo😞 ❤️ Zdecydowanie należy ci się pocieszenie porzadne.
Może rzeczywiście ci się przesunęła ta owulacja jakoś ?
A teraz też będziesz miała stymulację ?
Dziwne tylko że badając progesteron to poziom już wskazywał na fazę lutealną. No ale do wtorku już jakoś wytrzymam i moja pani ginekolog będzie wiedziała co robić. Oczywiście że łzy się pojawiły bo się zawiodłam kolejny raz ale myślę że byłoby gorzej gdybym się nastawiła na tą ciążę. Mam tylko nadzieję,że we wtorek się okaże co mi tam ten okres blokuje. U mojej pani ginekolog też będę miała resztę badań. Jedyne co to jest duży plus bo prolaktyna z 429 w przeciągu 4 miesięcy zleciała mi do 10,75 także teraz jest okej. Zawsze to jeden lek mniej😂Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
-badania podstawowe w normie
On♂️:
-wszystkie badania w normie
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
A no i też dodam że nigdy nie miałam tak długiego cyklu także chyba przez leki się coś namieszałoOna♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
On♂️:
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
Agata98 wrote:Tak, dopóki ciąży nie będzie to co miesiąc będzie stymulacja bo mój organizm nie ma owulacji bo jajniki weszły sobie w fazę wygasania
Dziwne tylko że badając progesteron to poziom już wskazywał na fazę lutealną. No ale do wtorku już jakoś wytrzymam i moja pani ginekolog będzie wiedziała co robić. Oczywiście że łzy się pojawiły bo się zawiodłam kolejny raz ale myślę że byłoby gorzej gdybym się nastawiła na tą ciążę. Mam tylko nadzieję,że we wtorek się okaże co mi tam ten okres blokuje. U mojej pani ginekolog też będę miała resztę badań. Jedyne co to jest duży plus bo prolaktyna z 429 w przeciągu 4 miesięcy zleciała mi do 10,75 także teraz jest okej. Zawsze to jeden lek mniej😂 -
Joan31 wrote:No to jest jakiś plus że prolaktyna spadła to szanse bardzo wzrosly. Może pierwszy cykl stymulowany to organizm dostał szoku. I w następnym już się ogarnie i się uda 😉Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:Mam nadzieję bo powiem że już mimo wszystko zaczynam wysiadać. Urlopy, nie pilnowanie kalendarzyka wcale nie pomaga odciążyć głowy bo jak się bierze hormony to i tak jest to przypomnienie dla mnie o tych staraniach. Także mam nadzieję że kolejny cykl będzie udany ale najpierw muszę dostać ten nieszczęsny okres. Do wtorku jajo zniosę. O 16 idę do lekarza żeby ogarnąć zwolnienie bo już po prostu do końca umowy nie chce wracać do pracy. Chce pobyć w domu,ogarnąć sobie lekarzy,badania i trochę odetchnąć a na szczęście mam takiego internistę że da mi zwolnienie
-
Joan31 wrote:No pewnie nie wracaj już tam do tej toksycznej atmosfery. Odpoczynek od nich dobrze ci zrobi 😊
Te zwolnienie jest już dla mnie ulgą bo wiem że teraz mam czas aby sobie ogarnąć badania, lekarzy i pracę chociażby i dorywczą by mieć na rachunki i życie
Joan31 a tobie to dziękuję za szczególne wsparcie w tym kiepskim czasie dla mnie ❤️ dobrze tu mieć swoją bratnią duszę która mimo własnej ciąży nie zapomina mi tu odpisać 🥰Joan31 lubi tę wiadomość
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Dawno mnie tu nie było. W zasadzie to prawie popadłam w depresję. Kolejne cykle stracone. Mąż ma ciągle problem z erekcją. Brak wytrysku. Dostaje tylko kolejne leki. Testosteron na poziomie 80latka. Zaczynamy się kochać i nic z tego.
Nie wiem, jak psychicznie pociągnę. Badanie nasienia przy braku wytrysku nie wchodzi w grę.
Myslalam o inseminacji. Ale jak, skoro wytrysku brak już brak mi sil. -
NowaG wrote:Dawno mnie tu nie było. W zasadzie to prawie popadłam w depresję. Kolejne cykle stracone. Mąż ma ciągle problem z erekcją. Brak wytrysku. Dostaje tylko kolejne leki. Testosteron na poziomie 80latka. Zaczynamy się kochać i nic z tego.
Nie wiem, jak psychicznie pociągnę. Badanie nasienia przy braku wytrysku nie wchodzi w grę.
Myslalam o inseminacji. Ale jak, skoro wytrysku brak już brak mi sil.
Najgorzej tylko że leki w waszym przypadku nie działają bo człowiek bierze tą chemię i ma brał rezultatów. A cykle uciekają. Ale też skoro tutaj pojawiają się u ciebie stany depresyjne to może warto skorzystać z wizyty u psychologa czy psychiatry najlepiej w klinice niepłodności. Ja sama po dzisiejszym dniu się zastanawiam aby pójść z partnerem na taką wizytę i pogadać zobaczyć jak on widzi to ze swojej strony.
No i też tu do nas czasem zaglądaj bo czasem warto tutaj wylać swoje żale, to też pomaga ❤️Joan31 lubi tę wiadomość
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:No właśnie wracam do domu. Dostałam zwolnienie i powiedziałam wprost że potrzebuje odpoczynku i czasu po prostu aby ogarnąć sobie badania, ginekologa i w ogóle i doktor powiedziała że za tą szczerość da mi te zwolnienie ale też doradziła abym może z partnerem skorzystała i poszła na kilka spotkań do psychologa skoro nie mamy w rodzinie dużego wsparcia
Te zwolnienie jest już dla mnie ulgą bo wiem że teraz mam czas aby sobie ogarnąć badania, lekarzy i pracę chociażby i dorywczą by mieć na rachunki i życie
Joan31 a tobie to dziękuję za szczególne wsparcie w tym kiepskim czasie dla mnie ❤️ dobrze tu mieć swoją bratnią duszę która mimo własnej ciąży nie zapomina mi tu odpisać 🥰
Myślę że nie jest złym pomysłem ta rozmowa z psychologiem. Najlepiej w parze. Szczególnie że ostatnio tyle miałaś przeżyć. Fajnie jest porozmawiać z kimś z świeżym spojrzeniem😊Agata98 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, mnie też dawno nie było.. zaliczyłam zjazd, depresję. Chodzę do psychologa. Od maja dopiero wczoraj weszlam na forum, wczesniej nie bylam w stanie..
Odpuściliśmy całkiem i do takich stricte starań nie wracamy póki co.. za bardzo nas i nasz związek to zniszczyło
W sierpniu uprawialiśmy sex w dni płodne trochę przez przypadek, a mi spoznia się 2 dzień miesiączka ale boję się zawieźć, sprawdzać.. cała się trzęsę.
Agata, bardzo mi przykro.. od maja gdzieś tam myslalam o tobie i evee cieplutko i mialam nadzieje ze sie wam udało -
Joan31 wrote:♥️ Ja czekam na ciebie i tu zostaję do czasu aż doczekamy się twojej kruszynki ♥️
Myślę że nie jest złym pomysłem ta rozmowa z psychologiem. Najlepiej w parze. Szczególnie że ostatnio tyle miałaś przeżyć. Fajnie jest porozmawiać z kimś z świeżym spojrzeniem😊
A ty jak się czujesz? Kiedy kolejna wizyta?🥰Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Avonid wrote:Hej dziewczyny, mnie też dawno nie było.. zaliczyłam zjazd, depresję. Chodzę do psychologa. Od maja dopiero wczoraj weszlam na forum, wczesniej nie bylam w stanie..
Odpuściliśmy całkiem i do takich stricte starań nie wracamy póki co.. za bardzo nas i nasz związek to zniszczyło
W sierpniu uprawialiśmy sex w dni płodne trochę przez przypadek, a mi spoznia się 2 dzień miesiączka ale boję się zawieźć, sprawdzać.. cała się trzęsę.
Agata, bardzo mi przykro.. od maja gdzieś tam myslalam o tobie i evee cieplutko i mialam nadzieje ze sie wam udałoAvonid lubi tę wiadomość
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:Jak miło się robi wiedząc że ktoś tu czeka na każdy wpis ❤️
A ty jak się czujesz? Kiedy kolejna wizyta?🥰
Ale czuje się w miarę dobrze trochę mdłości czasami wymioty ale ogólnie to ciągle jestem senna nawet zaraz po przebudzeniu, zasypiam wszędzie 😊 -
Joan31 wrote:Wizyta dopiero 11.09 Strasznie długo trzeba czekać. Nie powinno się tyle trzymać w niepewności..
Ale czuje się w miarę dobrze trochę mdłości czasami wymioty ale ogólnie to ciągle jestem senna nawet zaraz po przebudzeniu, zasypiam wszędzie 😊
Okresu u mnie brak,podbrzusze boli wieczorami dosyć intensywnie,teraz tylko ćmi. Jestem ciekawa czy dostanę przez weekend czy skończy się tak że we wtorek na wizycie dostanę leki na wywołanieJoan31, Avonid lubią tę wiadomość
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Joan31 wrote:Jak nie przyjdzie to zrób jutro test. Już będzie pewność
-
Karo Lina wrote:Testu nie robiłam. Okres się rozkręcił. Więc testy, które wstawiałam parę dni temu okazały się oszukańcze. Także nie polecam testów aptecznych m.in. dr max pregnancy test comfort, które pokazywały bladą różową kreskę. Inne apteczne również pokazywały różowe cienie. Jedynie facelle mnie nie oszukał 🙂
Trzymam kciuki za kolejny cykl ❤️Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:Ehh testy to jednak do dupy są. Mnie też już nie raz oszukały dlatego teraz wolę robić od razu betę
Trzymam kciuki za kolejny cykl ❤️Agata98 lubi tę wiadomość
-
Agata98 wrote:Masz wizytę w moje urodziny więc to jest znak że tam będzie okruszek dobrze się rozwijał ❤️😁 ale rozumiem twoją niepewność ale mimo wszystko postaraj się nie denerwować bo to ci nie będzie służyć. A co do mdłości i wymiotów to przy wizycie dopytaj lekarza co możesz sobie zażywać przy takich dolegliwościach aby szybko działało i nie szkodziło. A co do senności to mogę ci przybić piątkę mimo braku ciąży bo ja też od 4 dni mam straszną senność i w ciągu dnia robię 3-4 drzemki takie po 2 a czasem 3 godziny a wieczorem i tak zasypiam jak zabita 😂
Okresu u mnie brak,podbrzusze boli wieczorami dosyć intensywnie,teraz tylko ćmi. Jestem ciekawa czy dostanę przez weekend czy skończy się tak że we wtorek na wizycie dostanę leki na wywołanie
Ciekawe dlaczego nadal tego okresu nie ma... Dziwne to jakieś szczególnie że progesteron był jak po owulce -
Joan31 wrote:O to mam nadzieje że to dobry znak😊 to mnie jakoś dziwnie trochę pocieszyło 😉
Ciekawe dlaczego nadal tego okresu nie ma... Dziwne to jakieś szczególnie że progesteron był jak po owulceOna♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️