WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam monitoringu ale temperatura i objawy wyraźnie wskazywały na owulacje 🙂
    Zaczekaj do dnia miesiączki i powtórz test.
    Trzymam kciuki 🍀🤞🙂

Kiki1997 lubi tę wiadomość

• Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na becie i wyszła 24,64 mIU/ml to chyba za mało jak na taki dzień cyklu?? 😔 Już mi emocje ze szczęścia opadły, za 48h powtórzę ale dziwnie mi to wygląda 😔

• Fciak Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka93 wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na becie i wyszła 24,64 mIU/ml to chyba za mało jak na taki dzień cyklu?? 😔 Już mi emocje ze szczęścia opadły, za 48h powtórzę ale dziwnie mi to wygląda 😔
    Hmmm... owulacja mogła się przesunąć pozatym skoro testy wychodziły negatywne wczesniej to bety nie wykrywały. Nie martwiłabym się na zapas.

• Mei Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Z partnerem od 3 miesięcy staramy się o ciążę. Od trzech dni mam dość silny ból głowy, od dwóch ból w samym dole brzucha, okres powinien się pojawić planowo za 1-2 dni, zwykle przed miałam również plamienia (nawet do 7 dni przed okresem), obecnie żadnych plamień. Wczoraj rano zrobiłam test, wyszedł cień cienia, dziś powtórzyłam i podobnie - po 2 minutach widoczna baaardzo blada kreseczka. Czy moze tylko ja je widzę? Wrzucam zdjęcie: https://ibb.co/FWgmpHD. Na betę planowo chcę iść w czwartek, jeśli okresu nie będzie.

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mei wrote:
    Hej,
    Z partnerem od 3 miesięcy staramy się o ciążę. Od trzech dni mam dość silny ból głowy, od dwóch ból w samym dole brzucha, okres powinien się pojawić planowo za 1-2 dni, zwykle przed miałam również plamienia (nawet do 7 dni przed okresem), obecnie żadnych plamień. Wczoraj rano zrobiłam test, wyszedł cień cienia, dziś powtórzyłam i podobnie - po 2 minutach widoczna baaardzo blada kreseczka. Czy moze tylko ja je widzę? Wrzucam zdjęcie: https://ibb.co/FWgmpHD. Na betę planowo chcę iść w czwartek, jeśli okresu nie będzie.
    Widzę 🥰 ja już bym poszła na betę:)

Mei lubi tę wiadomość

• Mei Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Widzę 🥰 ja już bym poszła na betę:)
    Uff, czyli chociaż jedno potwierdzenie, że nie mam omamów :) Mam nadzieję, że wytrzymam do czwartku.

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 12dpo ale negatywny:/ doszedł ból piersi i typowo bóle miesiączkowe. Delikatnie sprawdzałam szyjkę ale jest nisko więc zbliża się pewnie okres. Nie potrafię określić czy jest otwarta czy zamknięta więc nic juz ram nie będę grzebać 😀 ale wczoraj przy stosunku nawet z użyciem żelu feminum było bardzo ciasno

• Såsen Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mei wrote:
    Hej,

Ja widzę! Po cichu gratuluje! 😊

Mei lubi tę wiadomość

• Såsen Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    U mnie dziś 12dpo ale negatywny:/ doszedł ból piersi i typowo bóle miesiączkowe. Delikatnie sprawdzałam szyjkę ale jest nisko więc zbliża się pewnie okres. Nie potrafię określić czy jest otwarta czy zamknięta więc nic juz ram nie będę grzebać 😀 ale wczoraj przy stosunku nawet z użyciem żelu feminum było bardzo ciasno

Jak nie dostałaś okresu to jest jeszcze nadzieja 😊

Mei lubi tę wiadomość

• Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:

Trzymam kciuki żeby 🐒 nie przyszła!! 🍀🤞

Mei, Kiki1997 lubią tę wiadomość

• Mei Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam test wieczorem, innej firmy i kreska jest dokładniejsza. To normalne jeszcze przed okresem? Czy nie nastawiać się pozytywnie do momentu kiedy okres będzie się spóźniać?

• Fciak Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mei wrote:
    Powtórzyłam test wieczorem, innej firmy i kreska jest dokładniejsza. To normalne jeszcze przed okresem? Czy nie nastawiać się pozytywnie do momentu kiedy okres będzie się spóźniać?
    Różne testy rożnie się wybarwiają. Najlepiek zrobić betę i powtórzyć za 48h ;)

Mei lubi tę wiadomość

• Såsen Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mei wrote:

Myśle ze skoro zrobiłaś znowu test i z innej firmy i kreseczka wyszła dokładniejsza to jest coś na rzeczy 😃

Mei lubi tę wiadomość

• Mei Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Såsen wrote:
    Myśle ze skoro zrobiłaś znowu test i z innej firmy i kreseczka wyszła dokładniejsza to jest coś na rzeczy 😃

Chyba po prostu nie dowierzam 🥹

Såsen lubi tę wiadomość

• Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fciak wrote:
    Hmmm... owulacja mogła się przesunąć pozatym skoro testy wychodziły negatywne wczesniej to bety nie wykrywały. Nie martwiłabym się na zapas.
    Byłam u ginekologa, przepisał duphaston i kazał zrobić bete dopiero w przyszłym tygodniu i wtedy kolejna wizyta. Poszłam dziś jeszcze z ciekawości na betę i spadła do 18 więc już raczej po wszystkim 😢

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka93 wrote:
    Byłam u ginekologa, przepisał duphaston i kazał zrobić bete dopiero w przyszłym tygodniu i wtedy kolejna wizyta. Poszłam dziś jeszcze z ciekawości na betę i spadła do 18 więc już raczej po wszystkim 😢
    Tak mi przykro 😭😭😭😭😭😭 trzymaj się ❤

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka93 wrote:
    Przykro 🥺🥺 wyłapałaś biochemiczną. O tej ciąży lepiej niekiedy nie wiedzieć...🥺

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To duphaston już chyba nie potrzebny? 😢

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka93 wrote:
    To duphaston już chyba nie potrzebny? 😢
    Już nie potrzebny, a robiłaś badanie bety w tym samym laboratorium rozumiem??

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola :) wrote:
    Już nie potrzebny, a robiłaś badanie bety w tym samym laboratorium rozumiem??

Nie, w tym co robiłam wczoraj już nie pobierali próbek, byłam w innym obok ale to raczej bez różnicy bo wszystkie normy takie same.
    Już po rozmowie z ginekologiem się domyślałam że nic z tego nie będzie.

Poza tym robiłam wczoraj wieczorem test i kreska mniej widoczna niż wcześniej więc już mi się wydawało że beta spada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 16:32

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ