Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam monitoringu ale temperatura i objawy wyraźnie wskazywały na owulacje 🙂
    Zaczekaj do dnia miesiączki i powtórz test.
    Trzymam kciuki 🍀🤞🙂

Kiki1997 lubi tę wiadomość

• Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na becie i wyszła 24,64 mIU/ml to chyba za mało jak na taki dzień cyklu?? 😔 Już mi emocje ze szczęścia opadły, za 48h powtórzę ale dziwnie mi to wygląda 😔

• Fciak Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka93 wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na becie i wyszła 24,64 mIU/ml to chyba za mało jak na taki dzień cyklu?? 😔 Już mi emocje ze szczęścia opadły, za 48h powtórzę ale dziwnie mi to wygląda 😔
    Hmmm... owulacja mogła się przesunąć pozatym skoro testy wychodziły negatywne wczesniej to bety nie wykrywały. Nie martwiłabym się na zapas.

• Mei Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Z partnerem od 3 miesięcy staramy się o ciążę. Od trzech dni mam dość silny ból głowy, od dwóch ból w samym dole brzucha, okres powinien się pojawić planowo za 1-2 dni, zwykle przed miałam również plamienia (nawet do 7 dni przed okresem), obecnie żadnych plamień. Wczoraj rano zrobiłam test, wyszedł cień cienia, dziś powtórzyłam i podobnie - po 2 minutach widoczna baaardzo blada kreseczka. Czy moze tylko ja je widzę? Wrzucam zdjęcie: https://ibb.co/FWgmpHD. Na betę planowo chcę iść w czwartek, jeśli okresu nie będzie.

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mei wrote:
    Hej,
    Z partnerem od 3 miesięcy staramy się o ciążę. Od trzech dni mam dość silny ból głowy, od dwóch ból w samym dole brzucha, okres powinien się pojawić planowo za 1-2 dni, zwykle przed miałam również plamienia (nawet do 7 dni przed okresem), obecnie żadnych plamień. Wczoraj rano zrobiłam test, wyszedł cień cienia, dziś powtórzyłam i podobnie - po 2 minutach widoczna baaardzo blada kreseczka. Czy moze tylko ja je widzę? Wrzucam zdjęcie: https://ibb.co/FWgmpHD. Na betę planowo chcę iść w czwartek, jeśli okresu nie będzie.
    Widzę 🥰 ja już bym poszła na betę:)

Mei lubi tę wiadomość

• Mei Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Widzę 🥰 ja już bym poszła na betę:)
    Uff, czyli chociaż jedno potwierdzenie, że nie mam omamów :) Mam nadzieję, że wytrzymam do czwartku.

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 12dpo ale negatywny:/ doszedł ból piersi i typowo bóle miesiączkowe. Delikatnie sprawdzałam szyjkę ale jest nisko więc zbliża się pewnie okres. Nie potrafię określić czy jest otwarta czy zamknięta więc nic juz ram nie będę grzebać 😀 ale wczoraj przy stosunku nawet z użyciem żelu feminum było bardzo ciasno

• Såsen Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mei wrote:
    Hej,

Ja widzę! Po cichu gratuluje! 😊

Mei lubi tę wiadomość

• Såsen Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    U mnie dziś 12dpo ale negatywny:/ doszedł ból piersi i typowo bóle miesiączkowe. Delikatnie sprawdzałam szyjkę ale jest nisko więc zbliża się pewnie okres. Nie potrafię określić czy jest otwarta czy zamknięta więc nic juz ram nie będę grzebać 😀 ale wczoraj przy stosunku nawet z użyciem żelu feminum było bardzo ciasno

Jak nie dostałaś okresu to jest jeszcze nadzieja 😊

Mei lubi tę wiadomość

• Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:

Trzymam kciuki żeby 🐒 nie przyszła!! 🍀🤞

Mei, Kiki1997 lubią tę wiadomość

• Mei Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam test wieczorem, innej firmy i kreska jest dokładniejsza. To normalne jeszcze przed okresem? Czy nie nastawiać się pozytywnie do momentu kiedy okres będzie się spóźniać?

• Fciak Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mei wrote:
    Powtórzyłam test wieczorem, innej firmy i kreska jest dokładniejsza. To normalne jeszcze przed okresem? Czy nie nastawiać się pozytywnie do momentu kiedy okres będzie się spóźniać?
    Różne testy rożnie się wybarwiają. Najlepiek zrobić betę i powtórzyć za 48h ;)

Mei lubi tę wiadomość

• Såsen Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mei wrote:

Myśle ze skoro zrobiłaś znowu test i z innej firmy i kreseczka wyszła dokładniejsza to jest coś na rzeczy 😃

Mei lubi tę wiadomość

• Mei Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Såsen wrote:
    Myśle ze skoro zrobiłaś znowu test i z innej firmy i kreseczka wyszła dokładniejsza to jest coś na rzeczy 😃

Chyba po prostu nie dowierzam 🥹

Såsen lubi tę wiadomość

• Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fciak wrote:
    Hmmm... owulacja mogła się przesunąć pozatym skoro testy wychodziły negatywne wczesniej to bety nie wykrywały. Nie martwiłabym się na zapas.
    Byłam u ginekologa, przepisał duphaston i kazał zrobić bete dopiero w przyszłym tygodniu i wtedy kolejna wizyta. Poszłam dziś jeszcze z ciekawości na betę i spadła do 18 więc już raczej po wszystkim 😢

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka93 wrote:
    Byłam u ginekologa, przepisał duphaston i kazał zrobić bete dopiero w przyszłym tygodniu i wtedy kolejna wizyta. Poszłam dziś jeszcze z ciekawości na betę i spadła do 18 więc już raczej po wszystkim 😢
    Tak mi przykro 😭😭😭😭😭😭 trzymaj się ❤

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka93 wrote:
    Przykro 🥺🥺 wyłapałaś biochemiczną. O tej ciąży lepiej niekiedy nie wiedzieć...🥺

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To duphaston już chyba nie potrzebny? 😢

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka93 wrote:
    To duphaston już chyba nie potrzebny? 😢
    Już nie potrzebny, a robiłaś badanie bety w tym samym laboratorium rozumiem??

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Rodzynka93 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola :) wrote:
    Już nie potrzebny, a robiłaś badanie bety w tym samym laboratorium rozumiem??

Nie, w tym co robiłam wczoraj już nie pobierali próbek, byłam w innym obok ale to raczej bez różnicy bo wszystkie normy takie same.
    Już po rozmowie z ginekologiem się domyślałam że nic z tego nie będzie.

Poza tym robiłam wczoraj wieczorem test i kreska mniej widoczna niż wcześniej więc już mi się wydawało że beta spada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 16:32

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ