X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe staraczki :)
Odpowiedz

Czerwcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Proszę Was o radę... 25 maja rozpoczął się mój cykl. Średnio trwa 33-35 dni, chociaż przedostatni trwa ponad 40 ze względu na chorobę, a ostatni 28 dni (możliwy wpływ wiesiołka). Zrobiłam sporo testów ciażowych w czerwcu. Miałam bardzo nabrzmiałe piersi juz od 13 czerwca. Ostatnie tetsy robiłam 23,24 i 27 czerwca - wszytskie negatywne. Dałam sobie już z tym spokój, zamówiłam nawet w aptece paski owulacyjne na lipiec i tetsy ciązowe, któe wczoraj przyszły. Maż namówił mnie wczoraj na test. Niechętnie zrobiłąm, kompletnie zrezygnowała i ku mojemu zdziwieniu na obu wyszły dwie grube kreski. Dzisiaj powtórka i na trzecim teście to samo. Martwi mnie jeden fakt, od wtorku juz nie bola mnie piersi, może nie są "sflaczałe", ale to nie to co wcześniej. Chociaż z drugiej strony 27 test był negatywny rzy nabrzmiałych piersiach, a 29 pozytywby i dzisiaj też. Zrobiłam rano betę, jutro mam plan powtórzyć żeby zobaczyć czy rośnie. Co sądzicie? Boję się bo ostatnio poroniam w 10 tyg i wtedy poznałam to po ustapieniu napięcia w piersiach. W piątek idę do ginekologa. W zasadzie beta jutro pokaże co i jak, ale chciałam Was zapytać co sądzicie... Mąż mówi, że niepotrzebne przezywam...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ela90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak przestały boleć piersi i zeszło nabrzmienie po 2 dniach dostałam okres. Może to spadek hormonów? Zbadaj hormony i do lekarza.

Termin na 14 października :)
  • Ela90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o poronienia - lekarz od facetów mi wytłumaczyła, że jeśli dochodzi w ciągu pierwszych miesięcy do poronienia to prawdopodobnie komórkę jajową zapłodnił patologiczny plemnik i dlatego natura "pozbywa się" się takich zarodków.

Dlatego bardzo ważna jest też jakość nasienia, nie tylko my jesteśmy winne! Mężczyźni muszą dbać o siebie i brać witaminy, aby jakość nasienia była jak najlepsza, wtedy zarodek również będzie zdrowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie nie będziemy w stanie Ci tutaj powiedzieć co z tego będzie, bo każda ciąża jest inna i każda ma inne doświadczenia. Myślę , że przyrost bety w ciągu 48h będzie odpowiedzią. :)

• Lili_87 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny dzis @ powinna przyjsc poki co nie ma, zrobilam wlasnie test , ale 1 gruba krecha ehh... chyba szans nie ma:( kolejny cykl... coraz bardziej mnie to zalamuje...

Lili_87
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili_87 wrote:
    hey dziewczyny dzis @ powinna przyjsc poki co nie ma, zrobilam wlasnie test , ale 1 gruba krecha ehh... chyba szans nie ma:( kolejny cykl... coraz bardziej mnie to zalamuje...

U mnie to samo. Dziś powinnam dostać miesiączkę ale cisza . Ciągnie mnie tylko z lewej strony podbrzusza i strasznie mnie mdli . Bóle miesiączkowe są ale takie strasznie słabe w sumie jak by ich nie było. Temperatura się trzyma ale nie wzrasta . 2czorajszy test też miałam negatywny . A jak u ciebie z uplywami? Bo ja czuję cały czas że mam mokro ale śluz jest Wodnisto kremowy .

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Lili_87 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    U mnie to samo. Dziś powinnam dostać miesiączkę ale cisza . Ciągnie mnie tylko z lewej strony podbrzusza i strasznie mnie mdli . Bóle miesiączkowe są ale takie strasznie słabe w sumie jak by ich nie było. Temperatura się trzyma ale nie wzrasta . 2czorajszy test też miałam negatywny . A jak u ciebie z uplywami? Bo ja czuję cały czas że mam mokro ale śluz jest Wodnisto kremowy .

ja tez mam sluz taki wodnisto kremowy ale chyba bardziej kremowy, ja mam za to niska temperature nie wiem czy zepsul mi sie termometr czy co ale dzis pokazuje 34,8... :(((((

Lili_87
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jo joj a kiedyś miałaś taka temperaturę? Do jakiej ci spada przed miesiączka ? Bo jeśli nigdy takiej nie miałaś to chyba naprawdę ci się zepsuł.

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Lili_87 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy takiej nie mialam spada mi zawsze do 35,5 a normalnie mam zawsze max 36 stopni , zawsze mialam nizsza, ale teraz to juz przesada... widocznie termometr zepsuty bo innej opcji nie widze

Lili_87
  • Lili_87 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termometr zwariowal teraz 35,6 pokazuje, wyrzucam go;p

Lili_87
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze . Lepiej nowy kup bo szkoda nerwów.

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili_87 wrote:
    termometr zwariowal teraz 35,6 pokazuje, wyrzucam go;p
    Ale i tej porze to on ma prawo głupoty pokazywać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Cześć dziewczyny! Proszę Was o radę... 25 maja rozpoczął się mój cykl. Średnio trwa 33-35 dni, chociaż przedostatni trwa ponad 40 ze względu na chorobę, a ostatni 28 dni (możliwy wpływ wiesiołka). Zrobiłam sporo testów ciażowych w czerwcu. Miałam bardzo nabrzmiałe piersi juz od 13 czerwca. Ostatnie tetsy robiłam 23,24 i 27 czerwca - wszytskie negatywne. Dałam sobie już z tym spokój, zamówiłam nawet w aptece paski owulacyjne na lipiec i tetsy ciązowe, któe wczoraj przyszły. Maż namówił mnie wczoraj na test. Niechętnie zrobiłąm, kompletnie zrezygnowała i ku mojemu zdziwieniu na obu wyszły dwie grube kreski. Dzisiaj powtórka i na trzecim teście to samo. Martwi mnie jeden fakt, od wtorku juz nie bola mnie piersi, może nie są "sflaczałe", ale to nie to co wcześniej. Chociaż z drugiej strony 27 test był negatywny rzy nabrzmiałych piersiach, a 29 pozytywby i dzisiaj też. Zrobiłam rano betę, jutro mam plan powtórzyć żeby zobaczyć czy rośnie. Co sądzicie? Boję się bo ostatnio poroniam w 10 tyg i wtedy poznałam to po ustapieniu napięcia w piersiach. W piątek idę do ginekologa. W zasadzie beta jutro pokaże co i jak, ale chciałam Was zapytać co sądzicie... Mąż mówi, że niepotrzebne przezywam...
    Betę się powtarza po 48 godzinach.

A objawami się nie martw. Każda ciąża jest inna. Ja nie mam żadnych objawów ;) za kilka dni mogą wrócić tamte albo zacząć się inne :)w sobotę powtorz betę i juz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 16:08

kark lubi tę wiadomość

• Lili_87 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ale i tej porze to on ma prawo głupoty pokazywać ;)

ale tak siak wyrzucilam go;p hehe juz nawet na termometr wine zrzucam ahh..;p

Lili_87
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, dziewczyny, mam drugie niepowodzenie w tym miesiącu. Dziś robiłam test i paskudna znienawidzona 1 kreska :( Niby wcześnie, ale temperatura leci, plamienie już szósty dzień i brak jakichkolwiek objawów ciążowych oprócz osłabienia, które ma pewnie podłoże chorobowe... Więc spadam na lipiec. Nawet chyba nie jestem zła... taka trochę smutna i zrezygnowana... Zaczynam od nowa, bo nie mam innego wyjścia! Dzięki za wsparcie!

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa co słychać ? Jesteś ? Jak wyniki?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Malwa co słychać ? Jesteś ? Jak wyniki?
    A Ty robiłaś betę?

• Ela90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi okres zanikł, poleciało i przestało. Namieszało mi się w cyklu przez te leki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela90 wrote:
    A mi okres zanikł, poleciało i przestało. Namieszało mi się w cyklu przez te leki.
    Może zrób test?

• Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta z dziś 60770,90 -nie wiem co myśleć .

Taśka22, Kofeina, panan12, misKolorowy, aiwlys lubią tę wiadomość

xnw4krntb6zbdc82.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ