Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe staraczki :)
Odpowiedz

Czerwcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Mała Kasia Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie że to może być oznaką ciąży.? Moja koleżanka i ja w swojej pierwszej też tak miałam ale teraz nie wiem bo nie chce się nakręcac
    Ale dzisiaj znowu swędzi przemywam specjalnym płynem a to nic nie daje chyba aptekę będę musiała odwiedzić

d0799ed4a452afd24373bc20179063bf.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Kasia wrote:
    A myślicie że to może być oznaką ciąży.? Moja koleżanka i ja w swojej pierwszej też tak miałam ale teraz nie wiem bo nie chce się nakręcac
    Ale dzisiaj znowu swędzi przemywam specjalnym płynem a to nic nie daje chyba aptekę będę musiała odwiedzić
    U mnie było tak samo w poprzednim cyklu, a ciąży niestety brak. :( Na moje oko to z tego badania szyjki i wciskania tam termometru, bo wcześniej infekcje w miejscach strategicznych zdarzały mi się tak często jak śnieg w lipcu.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Misiaimis Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna no ładniusi ten samochód :)

Brak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...

16mscy, 15cs...5t0d (*)
    12 mscy, 10cs...5t6d (*)
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny wykresy macie obiecujace :) czerwiec juz lada dzien ale ja chyba testowac nie bede bo cykl bezowulacyjny w pon ide do gina i zobaczymy czy cos tam jest.

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• lis87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z targu, jakbym mogła kupiłabym wszystko :) chyba jakiś zajad mi sie robi czy to cos groźnego? Bo wiem ze opryszczka nie jest dobra dla fasolki :( mnie cos od dwóch dni brzuch boli jak na @ takze zobaczymy ;)
    Kochana u Ciebie na wykresie tez ładnie widac skok do góry, u mnie co chwilka wahania no i ten bol okresowy- zobaczymy ale przestraszyłam sie tego zajada :(
    W ogole to mam strasznie gorące sutki nie wiem czemu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 10:31

atdc2n0anx2cx72s.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Pierwszy raz mierze temperaturke i jeszcze jestem troche nieigarnieta do konca w tej kwestii ;D
    Ale..tak mi mow tak mi mow :D
    Zaczynam wierzyc ze moze gdzies tam mala kropeczka wlasnie sie tworzy ;D

w sumie to już 3 raz jak robię pomiar z wykresem, podczas starań o pierwsze dziecko 2 wykresy tylko prowadziłam a podczas tych starań pierwszy.

Innamorata dobrze że wrzuciłaś na luz, bo tak jest najlepiej. A autko bardzo mi się podoba i kolor też. Znając mojego męża to samo by powiedział co Twój :P

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis te sutki to chyba dobry objaw :p
    Mnie tylko bola piersi od owulki i juz drugi dzien jestem nie do zycia, spiaca i cmi mnie glowa

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    U mnie było tak samo w poprzednim cyklu, a ciąży niestety brak. :( Na moje oko to z tego badania szyjki i wciskania tam termometru, bo wcześniej infekcje w miejscach strategicznych zdarzały mi się tak często jak śnieg w lipcu.

Ja bardzo łatwo łapię infekcję, dlatego pomiaru temperatury dokonuję w pubie :P nawet nie sprawdzam szyjki ... wolę sobie tam nic nie wkładać bo boję się infekcji a wtedy cykl poszedłby na straty. Śluz też powinno badać się przez włożenia tam palucha ale ja oceniam ten co wydostaje się na zewnątrz.

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis moja znajoma w ciazy wlasnie miala opryszczke a te piersi to tez raczej dobry objaw :)
    A u mnie nie ma takiego skoku jak zawsze moze przez to ze bralam eye q z wiesiolkiem i moze zablokowalo mi owulke

• lis87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam zimne cycki :P a od kilku dni bardzo ciepłe i gorące sutki, cos tam bola ale mnie jakos nigdy cycki nie bolały :P do tego łaskocze mnie tam na dole i czasami jakby mi ktoś igle wbijał ale bardziej tak do pipki ;) nie nakrecam sie bo tak jak mowie niestety ale boli mnie brzuch jak na @ a to chyba nie za dobry objaw :( w środę mam dostac @ i jak nie przyjdzie beda testy :) ogólnie to nic wiecej mi nie jest :)czyli nie martwic sie tym zajadam? Czekam M ma mi cos przywieźć z apteki. Ja tez jestem z tych co szybko łapią infekcje, ale moj termometr wieczorem myje, oskarżam spirytusem kosmetycznym i mam nadzieje ze wystarczy :) jak na razie nic mi nie jest, tfu tfu tfu ;) ale momentami tez mnie cos zaswędzi, ja jestem wtedy przerażona bo jak poroniłam to w szpitalu mi mówili, ze widac oznaki infekcji (niby juz wyleczona, ale strach jest)
    Helmi czyli dobre wieści z objawami Twoimi :) zonaboba a to moZe zablokować owulke? Ja pierwszy miesiąc na oleju z wiesiołka z omega 6

atdc2n0anx2cx72s.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZONABOBA NIE przejmuj się, ja mam 28 dc i też jeszcze niemam owulacji czasem się może przesunąć przez nerwy, złe odżywianie i nawet czytałam nadwagę że tam wszystko jest ospałe nie mówię tego do Ciebie ale ogólnie czasem z różnych powodów może się przesunąć jak spojrzysz na galerię wykresów sporo dziewczyn zaszło w ciąże przy cyklach np. 50 dni albo i więcej...będziemy się zamartwiać jak przyjdzie okres a narazie go niema więc czekamy :)

zonaboba lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bralam wiesiolka do dnia owulki 3x 2 tabletki dziennie. W sumie nie zauwazylam jakies mega poprawy w sluzie ale chyba bylo go troche wiecej niz zwykle :)
    Za to teraz po owu totalna susza nie wiem czy to dobry znak

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby te objawy u nas byly dobrymi objawami :D
    Mi to sie zdaje ze czasem jak sie tak chve to az za bardzo wsluchujemy sie w nasz organizm hehe.
    Lisku wlasnie czytalam ze duzo kobiet bolal brzuszek jak na okres i byly pewne ze malpa idzie a potem dwie krechy na tescie :)
    No i kolezanka ktora jest w ciazy miala tak ze kilka dni po owu cycki jak dwa glazy i byly wlasnie takie gorace i jakby palily ja.

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie tak brałam wiesiołka tyle ze 4tabletki dziennie i to samo zero jakiegoś mega śluzu, zmian nie zaobserwowałam -jedyne teraz ale to czuje jakby cos leciało ale to tak malutko ale kremowo :) ja wlasnie staram sie nie wsłuchiwać w te objawy bo zeszły cykl miałam książkowa ciaze a tu dupa :P dlatego teraz nie daje nic na wykres, nie mam detektora ciazy oprocz śluzu wiec 8pkt :D nie chce znowu tyle płakać co ostatnio :)
    Zastanawiam sie bo wiele dziewczyn mówiło, ze po wiesiołka super wręcz potop a ja cisza ;) widze ze Ty podobnie

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez liczylam na wiekszy efekt. Ale zznalazlam tez opinie ze dopiero w drugim czy trzecim cyklu dziewczyny zauwazaly wieksze rezultaty. Mam nadzieje ze my nie bedziemy sprawdzaly kolejnych cykli :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku u mnie podobnie też mnie na dole coś łaskota. Biegam do łazienki jak zwariowana bo ciągle mi się wydaje że chce mi się siać. A tu parę kropelek i nic. Czuje się jak bym tam w środku coś mała. Nic mnie nie boli tylko łaskocze. Strasznie dziwne uczucie. Od ovu mam napięte i ciężkie piersi, ale czasem tak miałam tylko nie przez tyle dni co teraz. No zobaczymy czy to będzie :-)

w5wqio4puxjzt1om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ból brzucha jak na @ moze oznaczac ciaze. duzo dziewczyn tak ma. Ja na ovu jestem dlugo to sporo się naczytalam ;)

lis87 lubi tę wiadomość

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    ZONABOBA NIE przejmuj się, ja mam 28 dc i też jeszcze niemam owulacji czasem się może przesunąć przez nerwy, złe odżywianie i nawet czytałam nadwagę że tam wszystko jest ospałe nie mówię tego do Ciebie ale ogólnie czasem z różnych powodów może się przesunąć jak spojrzysz na galerię wykresów sporo dziewczyn zaszło w ciąże przy cyklach np. 50 dni albo i więcej...będziemy się zamartwiać jak przyjdzie okres a narazie go niema więc czekamy :)
    PANAN NIE CHCIALAM POLUBIC!
    U mnie nerwow nie ma wcale chyba zs jak patrze na moj obecmy cykl otyla nie jestem wyniki z 3dc b.dobre a chyba ten wiesiolek mi zablokowal owu bo innej przycsyny nie widze.

A co do wykresow dziewczyn w galerii to ja juz tam nie zagladam bo moze jakies 2lata temu znalazlam dwa takie same wykresy obydwa ciazowe tylko obiawy byly troche inne i test ciazowy w innym dpo troche to dziwne gdzies to na jakies forum wrzucilam.

• Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tylko mnie nic nie boli raczej tak łaskota i drażni nie jest to uciążliwe czy nieprzyjemne. Bałam się że może jakaś infekcja ale w środku czyściutko. Pierwszy raz takie odczucie mam tam na dole.

w5wqio4puxjzt1om.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam wiesiolek od 5dc i sluzu moje jest troszke wiecej ale jest wodnisty moze tez dla tego ze nie bylo owu ale troche wiecej jest :)
    Kiedys gdzies czytalam ze moze wydluzyc cykl ale to bylo jakis czas temu i nie pamietam czy byla jednak u tej dziewczyny owu czy jednak nie i tak pmyslalam ale nie wazne kochane pojde do gina i powiem zeby dal mi dupka na wywolanie :)

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ