CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karolina, super wieści trzymam zatem kciuki aby tym razem były dwa piękne pęcherzyki!
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Bocianiątko wrote:Summer, nie trać nadziei! Flowwer pięknie napisała, musiał się nawędrować ten Twój Kropek! A w środę będzie piękny przyrost
Karma głowa do góry, walczymy dalej! PodwójnaMama, tulę mocno!
Amy, dzięki zastrzykowi poczujesz się jak w ciąży, hihi! A później Ci tak zostanie na 9 m-cy!
A ja odebrałam wyniki badań:
Prolaktyna 503 mIU/l przy normie do 496, czyli Castagnus nic nie zbił...
TSH 2,030 µIU/ml nie wiem czy nie trzeba trochę zbić... (dziwne jest to że 3 tyg temu było 1,085...)
Estradiol 242,00 pg/ml, czyli dokładnie taki jak dzień przed owu?!
Progesteron 17,80 ng/ml czyli chyba nieźle;)
Wit.D 27 ng/ml biorę teraz 2000 jm, zwiększyć dawkę?
Ech, głowa mnie boli od tego wszystkiego... Flowwer, jakieś złote rady? Co z tym estradiolem?
A d3 bym zwiekszyła na 4000j mi np po takiej dawce 2000j przez okres letni ani nie drgnęła. Wszystkie kremy zawierają filtr p/ słoneczny co blokuje wytwarzane d3 przez skórę. Oczywiście trzeba brać wraz z d3 k2mk7
Bocianiątko lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Cynka wrote:Hej Dziewczyny
Jestem tu nowa, więc opowiem krótko moją historię. Mam już prawie 11 letnią córkę. Przez kilka pierwszych lat po jej narodzinach nie planowaliśmy powiększenia rodziny (czego teraz bardzo żałuję ) Teraz staramy się o rodzeństwo dla niej już ponad dwa lata i nic. Mam za sobą cp (XII 2015) i cb (IX 2016).
Jestem dziś w 28 dc, ale już raczej nic z niego nie będzie (mój wykres: https://ovufriend.pl/graph/1efed4ed044a1ee5cd5c4ef62ab4df45 )
Temperatura spada. W 22 dc robiłam TSH (0,911 nIU/ml), progesteron (39,03 ng/ml - bardzo wysoki) i przy okazji betę (<1,2), a wczoraj test - oczywiście (-) Kilka dni po owulacji zaczęłam odczuwać silne bóle podbrzusza i krzyża, które trwają do teraz.
Dodam, że to mój pierwszy cykl z CLO (5-9 dnia), potem od 17 luteina.
Poczytuję Was od jakiegoś czasu i za wszystkie trzymam kciuki Sama szukam wsparcia i pocieszenia, że jeszcze kiedyś się uda, chociaż już zaczynam w to wątpić...
Robiłaś jeszcze jakieś badania ? Czasem po pierwszej ciąży mogą nasilić się choroby które drzemią w nas badałaś zespół antyfosfolipidowy?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyJa teraz czekam jak na szpilkach na wyniki z jednej strony chciała bym zeby było Ok ale z drugiej lepiej wiedzieć z czym sie walcZy. No nic pozostaje czekać biorę sie za obiadek, młode ziemniaki, kalafiorek, jajeczko i zsiadłe mleczko
staraczka1111, Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Ja Wit d3 mam nadmiar już mi skóra potrafiła zejść tak się opalilam podczas plewienia. Dziś jeszxze byłam ale na chwilkę. Mam cebulkę marchewkę pietruszkę koper buraczki sałatę rzodkiewkę kapustę, cukinie ogórki pomidory i dynie seler groch i fasolkę szparagową ☺ rolniczka ze mnie ☺
Karma88, Flowwer, kolka lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Ja teraz czekam jak na szpilkach na wyniki z jednej strony chciała bym zeby było Ok ale z drugiej lepiej wiedzieć z czym sie walcZy. No nic pozostaje czekać biorę sie za obiadek, młode ziemniaki, kalafiorek, jajeczko i zsiadłe mleczko
Trzymam kciuki zeby wyszlo cos niegroznego,latwego do pokonania:)Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Ja teraz czekam jak na szpilkach na wyniki z jednej strony chciała bym zeby było Ok ale z drugiej lepiej wiedzieć z czym sie walcZy. No nic pozostaje czekać biorę sie za obiadek, młode ziemniaki, kalafiorek, jajeczko i zsiadłe mleczko
-
nick nieaktualny
-
Ale mi smaka narobiłyście! Chyba kupię wracając do domu
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Dziewczyny zaraz was doczytam ale powiedzcie mi bo sie podlamalam.. od kilku dni bolal mnie jajnik wiec myslalam ze moze owulacja wraca po poronieniu i moze beda staranka a tutaj dowiaduje sie ze :
Ze mam płyn w macicy. On się wchłonie czy wyleci z miesiączka? 2 tyg temu nie mialam a dziś mam.. Jak to możliwe? tzn ze moja macica nie oczyscila sie jeszcze?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny zaraz was doczytam ale powiedzcie mi bo sie podlamalam.. od kilku dni bolal mnie jajnik wiec myslalam ze moze owulacja wraca po poronieniu i moze beda staranka a tutaj dowiaduje sie ze :
Ze mam płyn w macicy. On się wchłonie czy wyleci z miesiączka? 2 tyg temu nie mialam a dziś mam.. Jak to możliwe? tzn ze moja macica nie oczyscila sie jeszcze?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
PodwojnaMama bardzo mi przykro, wiem co czujesz... trzymaj sie!!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ann89 moj ostatni wynik witaminy d3 to 89.. powtarzali dwukrotnie. Ale biore 4tys jednostek.. startowalam 1000 j i mialam ledwo 31Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Flowwer wrote:A co to za płyn? Woda,ropa ? Dosałaś antybiotyk ? Miałaś wykluczone wczesniej stan zapalny endometrium?
tak mialam robiona biopsje endo i bylo ok.. lekarka mowi ze albo to resztki po poronieniu albo zbiera sie krew i bedzie @.. mam zbadac bete i w piatek ponownie na usg.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:tak mialam robiona biopsje endo i bylo ok.. lekarka mowi ze albo to resztki po poronieniu albo zbiera sie krew i bedzie @.. mam zbadac bete i w piatek ponownie na usg.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:tak mam
Na wszelki wypadek zbadaj CRP, watrobę i nerki bo jesli to jakaś infekcja to w tych wynikach wyjdzie.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Trzymam kciuki! dziś będziesz miała te wyniki?
Ja właśnie robie kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizeria uwielbiam takie domowe mamowe obiady👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Flowwer wrote:To może się wybierać płyn/ krew w załamaniu i wywoływać silne bóle przed @. Dość czesto dziewczyny o tym piszą
Na wszelki wypadek zbadaj CRP, watrobę i nerki bo jesli to jakaś infekcja to w tych wynikach wyjdzie.
dzieki ja wlasnie nie mam zadnego bolu, nic mnie nie boli, pare dni czulam troche lewy jajnik, wczoraj ciut mocniej a dzis nic.. cisza...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️