Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna piękna kreseczka! :-D
    Jeszcze raz serdecznie gratuluję! ♡
    Teraz czekamy na równie piękną betę!

Sarna84 lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna to już gruba krecha!!! Jaki bladzioch!! Życzę wszystkiego dobrego!!!

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny właśnie się zorientowałam że zamiast usunąć powiadomienia to usnelam wiadomości od wszystkich a szkoda miałam tam fajne info od różnych dziewczyn, a no trudno się mówi a wiecie mnie coś jajnik zaczyna działać ale możliwe że znowu ten sam? Mam już sobie wkrecac że drugi nie działa? :) czy jeszcze nie hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć - przede wszystkim gratuluję wszystkich dwóch kresek i myślami jestem ze wszystkimi dziewczynami czekającymi na bety i wizyty!! :)

To mój 1cs po poronieniu. Wróciliśmy z wakacji - nie zabezpieczaliśmy się. Nie mam pojęcia czy była i kiedy owulacja. Proszę o wpisanie mnie na 23 na testowanie... Dzień Ojca... trzeba sprawdzić :) Z jednej strony bardzo bym chciała z drugiej pojawia się strach i obawy - czy nie za szybko (chociaż lekarz pozwolił) oraz jak psychicznie przez to przejdziemy.
    Jak się nie uda to następny cykl z testami owulacyjnymi i mierzeniem temperatury! Na razie zobaczymy, czy będzie niespodzianka z wakacji!

nowa na dzielni, Lunaris, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka gdzieś wygooglowalam ze większość osób czuje tylko jeden jajnik (chyba prawy), niezależnie od tego z ktorego jest owulacja :)

Lunaris lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek czuła lewy jajnik - zawsze boli mnie prawy.

ckai43r8zmly7il4.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa tylko ja pamiętam jak mnie prawy bolał (teraz czuje lewy) i to tak że uginalam się z bólu nawet byłam u gina wtedy ale nie umiała wytłumaczyć czemu tak mocno kłuje a owu wtedy była z prawego, no ja planuje iść na monitoring więc zobaczymy, oby tylko była owu a z którego to już mniej istotne :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Bajka gdzieś wygooglowalam ze większość osób czuje tylko jeden jajnik (chyba prawy), niezależnie od tego z ktorego jest owulacja :)

Nowa też o tym ostatnio czytałam, bo też głównie czuję prawy :) Podobno wynika to z anatomii, że bardziej odczuwamy prawy jajnik niż lewy, nawet w sytuacji gdy owu jest z lewego.
    No ale u mnie częściej jest owu z prawego niestety.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Motomi7 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, chciałam przyłączyć się do gratulacji!! Trzymam kciuki za cudną ciążę... sama nie mogę się doczekać testowania, chociaż to dopiero 1cs po operacji męża, więc powinnam mega wyluzować, no ale wiecie jak jest :D

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nowa też o tym ostatnio czytałam, bo też głównie czuję prawy :) Podobno wynika to z anatomii, że bardziej odczuwamy prawy jajnik niż lewy, nawet w sytuacji gdy owu jest z lewego.
    No ale u mnie częściej jest owu z prawego niestety.
    Ja mam to samo prawy boli nawet jak mam ovu z lewego. W tym cyklu będzie boleć podwójnie ten prawy bo ovu teraz z niego będzie, ja mam naprzemienną. Nawet po laparo dr się pytałam czy z nim na pewno wszystko ok że tak ciągle boli, dr zapewnił mnie że wszystko z nim w porządku

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna gratuluję i ściskam kciuki za betę :-)

A co do bólu to ja głównie mam owulke z prawego a zawsze czuje lewy :-P dopiero po stymulacji CLO mój lewy się obudził i zaczął produkować pęcherzyki.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy dobrze że tak szybko wróciłaś na ring. Już wpisałam cię na pierwszej stronie.

Nie wiem czy to tylko moje odczucia ale tytaj ogrom ilości was po cb, pp :(
    Ale wszystkie to fakjterki w staraniach.

Phnappy lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:

Ciekawe... Nigdy o tym nie słyszałam. Ja w przeszłości czułam lewy jajnik i z niego akurat była owulacja :)

Akurat wtedy skończyło się to pozamaciczną, dlatego cieszę się, że tym razem obudził się prawy jajnik. Też go czułam ;)

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko piekna krecha! To kciuki za bete! :-)

My z M walczymy poki co z checiami albo i nie do seksu. Pregnyl dzis rano zaladowany. Seksy byly. Moze jeszcze jutro sie uda bo od wtorku dziada nie ma w domu. A w czwartek kontrola.

Sarna84, Flowwer lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pozytywnych testow i wysokich bet :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo mnie pare dni i tyle stron do nadrobienia mam :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Phnappy dobrze że tak szybko wróciłaś na ring. Już wpisałam cię na pierwszej stronie.

Nie wiem czy to tylko moje odczucia ale tytaj ogrom ilości was po cb, pp :(
    Ale wszystkie to fakjterki w staraniach.

Super :)

Niestety - poronienia są częstsze niż się wydaje.. bo to temat tabu i raczej nikt się tym nie chwali. Dopiero po poronieniu dochodziły do mnie informacje ile osób zna inne kobiety, które poroniły. Na szczęście wszystkie ponownie zaszły w szczęśliwą ciąże - i tego się trzymam!! Zakładam, że to był przypadek i więcej mi się nie przytrafi. Bratowa też się zaczęła starać i niedługo po moim poronieniu u niej ciąża biochemiczna... cieszyła się niecały tydzień :/

ckai43r8zmly7il4.png

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Super :)

Niestety - poronienia są częstsze niż się wydaje.. bo to temat tabu i raczej nikt się tym nie chwali. Dopiero po poronieniu dochodziły do mnie informacje ile osób zna inne kobiety, które poroniły. Na szczęście wszystkie ponownie zaszły w szczęśliwą ciąże - i tego się trzymam!! Zakładam, że to był przypadek i więcej mi się nie przytrafi. Bratowa też się zaczęła starać i niedługo po moim poronieniu u niej ciąża biochemiczna... cieszyła się niecały tydzień :/
    Jedyną kobieta w mojej dużej rodzinie która ma problem z zajściem w ciążę jestem ja( nie licząc problemu męskiego u mojej siostry) to samo dotyczy się poronień.
    Kiedyś tam lata świetlne temu myslałam że jestem z tak płodnej rodziny że z tym problemu nie bedzie. Ale jestem czarną owcą hihi
    Moje AMH mówi że szybko menopałza mi nie grozi wiec trochę powalczę jeszcze. Choć nie wiem na ile sił wystarczy mojemu M i czy ostatecznie zgodzi się na IVF.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Kochane, dzień mi zlecił bardzo szybko przez rodzinna imprezę, dzięki Summer za cynk o promocji- kupiłam kilka Bobotestów i oczywiście siknelam przed chwila z wieczornego, rozcienczonego napojami moczu. Oto on, mój pierwszy oficjalny Bobotestowy bladzioszek:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca11b8a60882.jpg

Dziękuję Wam za wiarę w mojego allegrowego sikanca,  za wszystkie ciepłe słowa, jesteście najlepsze!!

Plan dalej mam taki, że jutro rano myślami jestem z Summer, potem trzymam kciuki za betę Inny i aiwlys i wszystkie inne testując, jeśli się uda zrywam się z pracy na godzinkę aby upuścic krew, jeśli nie- robie to we wtorek, po odnotowanym przyroscie mowie eMkowi w piątek w dniu jego święta,  potem trochę miesięcy nudnej ciąży i rodze na koniec lutego, najlepiej w swoje urodziny :-)

A tak poważnie. . To pierwsza euforia za chwile opadnie i zaczną się obawy o wszystko, bo ja już niestety wiem jak niejedna z Was, że być w ciąży wcale nie musi oznaczać "będę mieć dziecko..."

Sarna piękna tłuściutka kreseczka! Gratulacje i kciuki za betę :*

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Motomi7 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jedyną kobieta w mojej dużej rodzinie która ma problem z zajściem w ciążę jestem ja( nie licząc problemu męskiego u mojej siostry) to samo dotyczy się poronień.
    Kiedyś tam lata świetlne temu myslałam że jestem z tak płodnej rodziny że z tym problemu nie bedzie. Ale jestem czarną owcą hihi
    Moje AMH mówi że szybko menopałza mi nie grozi wiec trochę powalczę jeszcze. Choć nie wiem na ile sił wystarczy mojemu M i czy ostatecznie zgodzi się na IVF.

Nie jesteś czarną owcą, Twój dzidziuś jest poprostu bardzo wyjątkowy i potrzebuje czasu w przyjściu na świat :) tak jak nasze dzidziusie :) bedą bardzo wyczekane, ale za to jak się już pojawią to codzienność będzie taka jak u innych rodziców. Dlatego trzeba zbierać siły, przesypiać nocki, etc :)

Ps wydłużone starania to tez temat tabu w wielu rodzinach. Dopiero moj przypadek odkrył, ile par w najbliższym otoczeniu starało sie dłużej niż rok, a niby tak o pykło, jak tylko podjęli decyzje ... chociaż zdarzyły sie dwie parki, gdzie wystarczyło raz zaszaleć :)

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ