CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucia88 wrote:A u mnie 2 dni do @ i wygląda to nieźle :
piersi bolą, są pełne, mam częstomocz i lekkie mdłości, a temperatura nie spada, dzisiaj 37,19. Mam nadzieję, że to nie żadne grypsko...
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
12 czerwca 2017 r. klinika leczenia niepłodności InviMed w Warszawie rozpoczyna kwalifikacje do inseminacji w ramach badań klinicznych nad nowym lekiem zwiększającym skuteczność zabiegu. Do kliniki mogą zgłaszać się pary, którym z nieznanych przyczyn przez rok nie udało się zajść w ciążę. Wszystkie analizy oraz zabiegi będą wykonane bezpłatnie.
O udział w badaniach klinicznych mogą ubiegać się pary z niewyjaśnioną niepłodnością trwającą co najmniej rok. Kobieta musi mieć co najmniej 20 lat i nie więcej niż 38. W ramach kwalifikacji do programu oboje partnerzy przejdą bezpłatną diagnostykę niepłodności. Nawet jeśli mają aktualne badania lub historię leczenia zlecony im zostanie komplet wszystkich badań, zgodnych z Ustawą o leczeniu niepłodności, w tym badanie dróg rodnych oraz drożności jajowodów Sono-HSG, a także analiza nasienia. Program wyklucza możliwość skorzystania z dawstwa nasienia innego niż partnerskie.Bocianiątko, Lunaris lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Sarna, trzymam kciuki aby udało Ci się dziś wyskoczyć na betę. I za piękny wynik również.
Inna, kciuki cały czas zaciśnięte - niech beta szybuje w górę
A u mnie już konkretne krwawienie od rana... M. ma piękny prezent urodzinowy -
Flowwer, fajnie że wrzucasz tu takie info. Może akurat dziewczyny z okolic Warszawy się załapią. Może warto wrzucić to na wątek o inseminacji.
Widziałam na watku immuno, że Bea_ wrzuciła info co obejmuje badanie z Diagnostyki. Jest duża różnica między tym a Twoim?
Miłego dnia kochana! Trzymam mocno kciuki za Twoją lipcową fasolkę. -
Sammer przykro mi kochana
A Różnicy w badaniu nie ma więc sprawdzę dokładnie czy u mnie robią.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Zatestowałam... wynik negatywny. Żadnych cieni...
Wczoraj doszedł mi katar i zastanawiam się czy po prostu coś mnie nie bierze... Temperatura skoczyła dziś do 36,88 i czuję się mega zmęczona. W nocy częstomocz...
Nie wiem czy jest sens dalej testować w środę-czwartek? Wtedy powinnam dostać okres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 06:56
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualnystaraniowa wrote:Zatestowałam... wynik negatywny. Żadnych cieni...
Wczoraj doszedł mi katar i zastanawiam się czy po prostu coś mnie nie bierze... Temperatura skoczyła dziś do 36,88 i czuję się mega zmęczona. W nocy częstomocz...
Nie wiem czy jest sens dalej testować w środę-czwartek? Wtedy powinnam dostać okres. -
nick nieaktualny
-
panan12 wrote:Dziewczyny kiedy robi się amh
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
U mnie porażka totalna
piatkowa wizyta u giną wykazala endometrioze, torbiele ponad 5 cm dalej są i same raczej nie znikną. Dostałam 'zaproszenie' na badanie drożności jajowodow i docelowo pewnie tez laparoskopię.
Jedynym plusem z wizyty byla informacja ze w zdrowym jajniku byl pęcherzyk 19 mm, do pęknięcia kolo niedzieli, oczywiście jeszcze zakladajac optymistyczna wersje ze lewy jajowod jest drozny. Ale żeby nie bylo tak kolorowo, przytulanie bylo w sobote rano, w południe test owu wyszedł pozytywny, a wczoraj poklulo mnie w lewym jajniku wiec pewnie owulowal, i akurat wczoraj sie poklocilismy z emkiem i nic nie wyszlo z przytulanek. Dzisiaj śluz juz bardziej lepki niż ciągnący, ale temperatura bardzo bardzo niska, nie wiem czy mam się co łudzić ze uda nam się jeszcze złapać jajeczko:) zaskoczyla nas ta owu, zawsze byla kolo 18 dnia, a teraz bylaby książkowo w 14. Jestem załamana tym cyklemstarania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Flowwer wrote:Jeszcze testu nie robiłas ?
Nie, grzecznie czekam do terminu @, czyli do jutra. I chyba zrobię od razu betę, bo i tak idę zbadać TSH. Radzicie mi jeszcze coś zbadać tak przy okazji?PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
staraniowa wrote:Zatestowałam... wynik negatywny. Żadnych cieni...
Nie wiem czy jest sens dalej testować w środę-czwartek? Wtedy powinnam dostać okres.
Staraniowa tulę. :* Możesz dla świętego spokoju test zrobić jakby się spóźniała @.
aiwlys wrote:Ja czekam w poczekalni na upust krwi na bete.Wynik podobno mogę sprawdzić ok. 15 na internecie. Przyznam się, ze nigdy tego nie robilam
Serio?A gdzie robisz badanie? Diagnostyka ma internetowy dostęp do wyników, inne laby pewnie też.
by7mistake wrote:U mnie porażka totalnapiatkowa wizyta u giną wykazala endometrioze, torbiele ponad 5 cm dalej są i same raczej nie znikną. Dostałam 'zaproszenie' na badanie drożności jajowodow i docelowo pewnie tez laparoskopię.
by7mistake faktycznie nie za fajne wiadomości, ale warto laparoskopię zrobić, bo za jednym zamachem zrobią porządek.
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
a u mnie jakieś zawirowania.... ten cykl będzie raczej bez owu bo nadal temp nisko... testy się pomyliły... jakim badaiem ewentualnie można sprawdzić czy był ovu??Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
nick nieaktualnyKarma dostalam skierowanie od ginekologa do poradni. Wyniki ida normalnie do lekarza, ale podają ten kod co oklejaja fiolki i na stronie internetowej są wyniki w ten sam dzień. A "kartka" z wynikiem idzie do gabinetu lekarza. W sumie ja zawsze robilam prywatnie w szpitalu, wiec wynik odbieralam osobiście w ten sam dzień.
-
by7mistake wrote:U mnie porażka totalna
piatkowa wizyta u giną wykazala endometrioze, torbiele ponad 5 cm dalej są i same raczej nie znikną. Dostałam 'zaproszenie' na badanie drożności jajowodow i docelowo pewnie tez laparoskopię.
Jedynym plusem z wizyty byla informacja ze w zdrowym jajniku byl pęcherzyk 19 mm, do pęknięcia kolo niedzieli, oczywiście jeszcze zakladajac optymistyczna wersje ze lewy jajowod jest drozny. Ale żeby nie bylo tak kolorowo, przytulanie bylo w sobote rano, w południe test owu wyszedł pozytywny, a wczoraj poklulo mnie w lewym jajniku wiec pewnie owulowal, i akurat wczoraj sie poklocilismy z emkiem i nic nie wyszlo z przytulanek. Dzisiaj śluz juz bardziej lepki niż ciągnący, ale temperatura bardzo bardzo niska, nie wiem czy mam się co łudzić ze uda nam się jeszcze złapać jajeczko:) zaskoczyla nas ta owu, zawsze byla kolo 18 dnia, a teraz bylaby książkowo w 14. Jestem załamana tym cyklemMa być dobrze!