X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    A u mnie 2 dni do @ i wygląda to nieźle :
    piersi bolą, są pełne, mam częstomocz i lekkie mdłości, a temperatura nie spada, dzisiaj 37,19. Mam nadzieję, że to nie żadne grypsko...
    Jeszcze testu nie robiłas ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 czerwca 2017 r. klinika leczenia niepłodności InviMed w Warszawie rozpoczyna kwalifikacje do inseminacji w ramach badań klinicznych nad nowym lekiem zwiększającym skuteczność zabiegu. Do kliniki mogą zgłaszać się pary, którym z nieznanych przyczyn przez rok nie udało się zajść w ciążę. Wszystkie analizy oraz zabiegi będą wykonane bezpłatnie.
    O udział w badaniach klinicznych mogą ubiegać się pary z niewyjaśnioną niepłodnością trwającą co najmniej rok. Kobieta musi mieć co najmniej 20 lat i nie więcej niż 38. W ramach kwalifikacji do programu oboje partnerzy przejdą bezpłatną diagnostykę niepłodności. Nawet jeśli mają aktualne badania lub historię leczenia zlecony im zostanie komplet wszystkich badań, zgodnych z Ustawą o leczeniu niepłodności, w tym badanie dróg rodnych oraz drożności jajowodów Sono-HSG, a także analiza nasienia. Program wyklucza możliwość skorzystania z dawstwa nasienia innego niż partnerskie.

Bocianiątko, Lunaris lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, trzymam kciuki aby udało Ci się dziś wyskoczyć na betę. I za piękny wynik również.

Inna, kciuki cały czas zaciśnięte - niech beta szybuje w górę <3

A u mnie już konkretne krwawienie od rana... M. ma piękny prezent urodzinowy :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, fajnie że wrzucasz tu takie info. Może akurat dziewczyny z okolic Warszawy się załapią. Może warto wrzucić to na wątek o inseminacji.

Widziałam na watku immuno, że Bea_ wrzuciła info co obejmuje badanie z Diagnostyki. Jest duża różnica między tym a Twoim?

Miłego dnia kochana! Trzymam mocno kciuki za Twoją lipcową fasolkę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer przykro mi kochana :(
    A Różnicy w badaniu nie ma więc sprawdzę dokładnie czy u mnie robią.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer lacze sie z Toba. Jak sie trzymacie?

Kolejny popieprzony tydzien w pracy...

Powodzenia dla dziewczyn testujacych, wizytujacych u lekarzy!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatestowałam... wynik negatywny. Żadnych cieni...

Wczoraj doszedł mi katar i zastanawiam się czy po prostu coś mnie nie bierze... Temperatura skoczyła dziś do 36,88 i czuję się mega zmęczona. W nocy częstomocz...

Nie wiem czy jest sens dalej testować w środę-czwartek? Wtedy powinnam dostać okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 06:56

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:

Wczoraj doszedł mi katar i zastanawiam się czy po prostu coś mnie nie bierze... Temperatura skoczyła dziś do 36,88 i czuję się mega zmęczona. W nocy częstomocz...

Nie wiem czy jest sens dalej testować w środę-czwartek? Wtedy powinnam dostać okres.
    Nigdy nie zaszkodzi zatestowac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam w poczekalni na upust krwi na bete. ;) Wynik podobno mogę sprawdzić ok. 15 na internecie. Przyznam się, ze nigdy tego nie robilam :D

Summer Tule <3
    Sarna teraz już głośne gratulacje! :)

Lunaris, Sarna84 lubią tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy robi się amh

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny kiedy robi się amh
    Najlepiej do 5dc a w teorii bez znaczenia

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie porażka totalna :( piatkowa wizyta u giną wykazala endometrioze, torbiele ponad 5 cm dalej są i same raczej nie znikną. Dostałam 'zaproszenie' na badanie drożności jajowodow i docelowo pewnie tez laparoskopię.
    Jedynym plusem z wizyty byla informacja ze w zdrowym jajniku byl pęcherzyk 19 mm, do pęknięcia kolo niedzieli, oczywiście jeszcze zakladajac optymistyczna wersje ze lewy jajowod jest drozny. Ale żeby nie bylo tak kolorowo, przytulanie bylo w sobote rano, w południe test owu wyszedł pozytywny, a wczoraj poklulo mnie w lewym jajniku wiec pewnie owulowal, i akurat wczoraj sie poklocilismy z emkiem i nic nie wyszlo z przytulanek. Dzisiaj śluz juz bardziej lepki niż ciągnący, ale temperatura bardzo bardzo niska, nie wiem czy mam się co łudzić ze uda nam się jeszcze złapać jajeczko:) zaskoczyla nas ta owu, zawsze byla kolo 18 dnia, a teraz bylaby książkowo w 14. Jestem załamana tym cyklem

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jeszcze testu nie robiłas ?

Nie, grzecznie czekam do terminu @, czyli do jutra. I chyba zrobię od razu betę, bo i tak idę zbadać TSH. Radzicie mi jeszcze coś zbadać tak przy okazji?

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • wannsees Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy tydzień, nowe nadzieje...
    Za wszystkie bety, testy, wizyty- trzymam kciuki.
    Oby ten tydzień okazał się tym szczęśliwym...

w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Najlepiej do 5dc a w teorii bez znaczenia

Czyli lepiej poczekać do @?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:

Staraniowa tulę. :* Możesz dla świętego spokoju test zrobić jakby się spóźniała @.
    aiwlys wrote:
    Ja czekam w poczekalni na upust krwi na bete. ;) Wynik podobno mogę sprawdzić ok. 15 na internecie. Przyznam się, ze nigdy tego nie robilam :D

Serio? :) A gdzie robisz badanie? Diagnostyka ma internetowy dostęp do wyników, inne laby pewnie też.
    by7mistake wrote:
    U mnie porażka totalna :( piatkowa wizyta u giną wykazala endometrioze, torbiele ponad 5 cm dalej są i same raczej nie znikną. Dostałam 'zaproszenie' na badanie drożności jajowodow i docelowo pewnie tez laparoskopię.

by7mistake faktycznie nie za fajne wiadomości, ale warto laparoskopię zrobić, bo za jednym zamachem zrobią porządek.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, trzymaj się Kochana, tulę mocno. Najważniejszy jest teraz Twój powrót do pełni sił i rownowagi.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie jakieś zawirowania.... ten cykl będzie raczej bez owu bo nadal temp nisko... testy się pomyliły... jakim badaiem ewentualnie można sprawdzić czy był ovu??

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma dostalam skierowanie od ginekologa do poradni. Wyniki ida normalnie do lekarza, ale podają ten kod co oklejaja fiolki i na stronie internetowej są wyniki w ten sam dzień. A "kartka" z wynikiem idzie do gabinetu lekarza. W sumie ja zawsze robilam prywatnie w szpitalu, wiec wynik odbieralam osobiście w ten sam dzień. ;)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Jedynym plusem z wizyty byla informacja ze w zdrowym jajniku byl pęcherzyk 19 mm, do pęknięcia kolo niedzieli, oczywiście jeszcze zakladajac optymistyczna wersje ze lewy jajowod jest drozny. Ale żeby nie bylo tak kolorowo, przytulanie bylo w sobote rano, w południe test owu wyszedł pozytywny, a wczoraj poklulo mnie w lewym jajniku wiec pewnie owulowal, i akurat wczoraj sie poklocilismy z emkiem i nic nie wyszlo z przytulanek. Dzisiaj śluz juz bardziej lepki niż ciągnący, ale temperatura bardzo bardzo niska, nie wiem czy mam się co łudzić ze uda nam się jeszcze złapać jajeczko:) zaskoczyla nas ta owu, zawsze byla kolo 18 dnia, a teraz bylaby książkowo w 14. Jestem załamana tym cyklem
    Dużo wyszło ale nie łam się! Lepsza jest wiedza niż niewiedza -pomyśl ile czasu straciłabyś na bezowocne starania. Teraz masz info co i jak trzeba podleczyć a potem ko-ko jumbo i do przodu ;) Ma być dobrze!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ