CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucia88 wrote:A u mnie 2 dni do @ i wygląda to nieźle :
piersi bolą, są pełne, mam częstomocz i lekkie mdłości, a temperatura nie spada, dzisiaj 37,19. Mam nadzieję, że to nie żadne grypsko...
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
12 czerwca 2017 r. klinika leczenia niepłodności InviMed w Warszawie rozpoczyna kwalifikacje do inseminacji w ramach badań klinicznych nad nowym lekiem zwiększającym skuteczność zabiegu. Do kliniki mogą zgłaszać się pary, którym z nieznanych przyczyn przez rok nie udało się zajść w ciążę. Wszystkie analizy oraz zabiegi będą wykonane bezpłatnie.
O udział w badaniach klinicznych mogą ubiegać się pary z niewyjaśnioną niepłodnością trwającą co najmniej rok. Kobieta musi mieć co najmniej 20 lat i nie więcej niż 38. W ramach kwalifikacji do programu oboje partnerzy przejdą bezpłatną diagnostykę niepłodności. Nawet jeśli mają aktualne badania lub historię leczenia zlecony im zostanie komplet wszystkich badań, zgodnych z Ustawą o leczeniu niepłodności, w tym badanie dróg rodnych oraz drożności jajowodów Sono-HSG, a także analiza nasienia. Program wyklucza możliwość skorzystania z dawstwa nasienia innego niż partnerskie.Bocianiątko, Lunaris lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Sarna, trzymam kciuki aby udało Ci się dziś wyskoczyć na betę. I za piękny wynik również.
Inna, kciuki cały czas zaciśnięte - niech beta szybuje w górę
A u mnie już konkretne krwawienie od rana... M. ma piękny prezent urodzinowy -
Flowwer, fajnie że wrzucasz tu takie info. Może akurat dziewczyny z okolic Warszawy się załapią. Może warto wrzucić to na wątek o inseminacji.
Widziałam na watku immuno, że Bea_ wrzuciła info co obejmuje badanie z Diagnostyki. Jest duża różnica między tym a Twoim?
Miłego dnia kochana! Trzymam mocno kciuki za Twoją lipcową fasolkę. -
Sammer przykro mi kochana
A Różnicy w badaniu nie ma więc sprawdzę dokładnie czy u mnie robią.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Zatestowałam... wynik negatywny. Żadnych cieni...
Wczoraj doszedł mi katar i zastanawiam się czy po prostu coś mnie nie bierze... Temperatura skoczyła dziś do 36,88 i czuję się mega zmęczona. W nocy częstomocz...
Nie wiem czy jest sens dalej testować w środę-czwartek? Wtedy powinnam dostać okres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 06:56
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualnystaraniowa wrote:Zatestowałam... wynik negatywny. Żadnych cieni...
Wczoraj doszedł mi katar i zastanawiam się czy po prostu coś mnie nie bierze... Temperatura skoczyła dziś do 36,88 i czuję się mega zmęczona. W nocy częstomocz...
Nie wiem czy jest sens dalej testować w środę-czwartek? Wtedy powinnam dostać okres. -
nick nieaktualny
-
panan12 wrote:Dziewczyny kiedy robi się amh
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
U mnie porażka totalna piatkowa wizyta u giną wykazala endometrioze, torbiele ponad 5 cm dalej są i same raczej nie znikną. Dostałam 'zaproszenie' na badanie drożności jajowodow i docelowo pewnie tez laparoskopię.
Jedynym plusem z wizyty byla informacja ze w zdrowym jajniku byl pęcherzyk 19 mm, do pęknięcia kolo niedzieli, oczywiście jeszcze zakladajac optymistyczna wersje ze lewy jajowod jest drozny. Ale żeby nie bylo tak kolorowo, przytulanie bylo w sobote rano, w południe test owu wyszedł pozytywny, a wczoraj poklulo mnie w lewym jajniku wiec pewnie owulowal, i akurat wczoraj sie poklocilismy z emkiem i nic nie wyszlo z przytulanek. Dzisiaj śluz juz bardziej lepki niż ciągnący, ale temperatura bardzo bardzo niska, nie wiem czy mam się co łudzić ze uda nam się jeszcze złapać jajeczko:) zaskoczyla nas ta owu, zawsze byla kolo 18 dnia, a teraz bylaby książkowo w 14. Jestem załamana tym cyklemstarania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Flowwer wrote:Jeszcze testu nie robiłas ?
Nie, grzecznie czekam do terminu @, czyli do jutra. I chyba zrobię od razu betę, bo i tak idę zbadać TSH. Radzicie mi jeszcze coś zbadać tak przy okazji?PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
staraniowa wrote:Zatestowałam... wynik negatywny. Żadnych cieni...
Nie wiem czy jest sens dalej testować w środę-czwartek? Wtedy powinnam dostać okres.
Staraniowa tulę. :* Możesz dla świętego spokoju test zrobić jakby się spóźniała @.
aiwlys wrote:Ja czekam w poczekalni na upust krwi na bete. Wynik podobno mogę sprawdzić ok. 15 na internecie. Przyznam się, ze nigdy tego nie robilam
Serio? A gdzie robisz badanie? Diagnostyka ma internetowy dostęp do wyników, inne laby pewnie też.
by7mistake wrote:U mnie porażka totalna piatkowa wizyta u giną wykazala endometrioze, torbiele ponad 5 cm dalej są i same raczej nie znikną. Dostałam 'zaproszenie' na badanie drożności jajowodow i docelowo pewnie tez laparoskopię.
by7mistake faktycznie nie za fajne wiadomości, ale warto laparoskopię zrobić, bo za jednym zamachem zrobią porządek.
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
a u mnie jakieś zawirowania.... ten cykl będzie raczej bez owu bo nadal temp nisko... testy się pomyliły... jakim badaiem ewentualnie można sprawdzić czy był ovu??Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
nick nieaktualnyKarma dostalam skierowanie od ginekologa do poradni. Wyniki ida normalnie do lekarza, ale podają ten kod co oklejaja fiolki i na stronie internetowej są wyniki w ten sam dzień. A "kartka" z wynikiem idzie do gabinetu lekarza. W sumie ja zawsze robilam prywatnie w szpitalu, wiec wynik odbieralam osobiście w ten sam dzień.
-
by7mistake wrote:U mnie porażka totalna piatkowa wizyta u giną wykazala endometrioze, torbiele ponad 5 cm dalej są i same raczej nie znikną. Dostałam 'zaproszenie' na badanie drożności jajowodow i docelowo pewnie tez laparoskopię.
Jedynym plusem z wizyty byla informacja ze w zdrowym jajniku byl pęcherzyk 19 mm, do pęknięcia kolo niedzieli, oczywiście jeszcze zakladajac optymistyczna wersje ze lewy jajowod jest drozny. Ale żeby nie bylo tak kolorowo, przytulanie bylo w sobote rano, w południe test owu wyszedł pozytywny, a wczoraj poklulo mnie w lewym jajniku wiec pewnie owulowal, i akurat wczoraj sie poklocilismy z emkiem i nic nie wyszlo z przytulanek. Dzisiaj śluz juz bardziej lepki niż ciągnący, ale temperatura bardzo bardzo niska, nie wiem czy mam się co łudzić ze uda nam się jeszcze złapać jajeczko:) zaskoczyla nas ta owu, zawsze byla kolo 18 dnia, a teraz bylaby książkowo w 14. Jestem załamana tym cyklem